Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef m.
tag
Sziasztok !
A GIGABYTE honlapjáról ,eltünt a 770-TA F3-as BIOS-a!
Mit tudtok,? -valaki ? -
Zoli-206
senior tag
Lenne egy buta "kérdésem"
, az AMD South Bridge Driver-t érdemes letölteni a catalyst "mellé"? A catalyst telepítő szerint a külön telepített South Bridge Driver hiába az azonos veriószám a Catalyst-al (pl. 10.5) mégis újabb. Jelent ez valamilyen különbséget, ha upgrade-elem a legfrissebb catalyst-ot a legfrissebb South Bridge Driver-el?
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Két HDD-m van, SATA II-esek.
És két külön Win7-et szeretnék tenni rájuk.
De úgy, hogy ne rakjon windows indító menüt föl.A régi inteles lapomnál az volt a megoldás, hogy miután felraktam az első Win7-et, utána a hard disk boot prioritásnál a sorrendet átállítottam 0,1-röl 1,0-ra és utána jött a második Win7 telepítés.
De ennél az új lapnál (790XTA-UD4) hiába csinálom ezt meg, mégiscsak a 0-ás drive első particiójára rak egy indítómenüt. Mindenképpen!
Hogyan tudom ezt kiküszöbölni, mármint azt, hogy tényleg két egymástól teljesen független Win7 legyen a két meghajtón indítómenü nélkül?
-
Cadal
őstag
válasz
jozsef m. #3586 üzenetére
Ez az új szokás, való igaz hogy nem hülyeség, mert jobb az áram eloszlása is (több vezetéken) de ha 4 vezetéken kapja a kraftot a proci, abból sincs semmi hátrányod. Nekem is csak 4 vezetékes van, és simán tuningolok ha kell. Pedig akkor már tuti 140W felett jár a proci fogyasztása.
#3587 andras888: 1333Mhz-en tuti működnie kell stabilan.
-
andras888
aktív tag
Üdv!
Giga-byte ma770t-ud3p alaplapba szeretnék vásárolni ilyen ramot, menne az alaplapban?? -
Cadal
őstag
válasz
jozsef m. #3584 üzenetére
Még ha 140w-os tdp-vel rendelkezik a procid, akkor is elég a 4 tűs tápcsati. Nem kell emiatt parázni. Itt a fórumon sokan túlmisztifikálják ezt a dolgot. Az EVEREST-ből pedig töltsd le a legfrissebb verziót (akár a beta-t is) és azzal nézd meg, hogy mit ír ki!
-
fanti
addikt
Köszi, megoldódott!
A memtest86+ 3.5-nek utánaolvastam és sokan panaszkodnak rá, hogy fals hibákkal resetel.
Úgyhogy letöltöttem a memtest86 4.10 verziót, megírtam a bootcd-t és azzal másfél óra alatt teljes tesztet csináltam, hibátlanúl lefutott!Azután ujrahúztam a windowst és mostmár azalatt sem hibázik a blendtszt prime95 alatt!
Úgyhogy örömmel jelentem, minden SZUPER ÉS NAGYON ÖRÜLÖK!
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
GIGABYTE-770-TA lapra épitettem egy konfigot, további komponensei:
-PHENOM II 965 BE
-KINGSTON DDR 3 1333Mhz.CL-9 2x2 giga
-MSI 5750 1 GB GDDR5
-WD 500GB 7200rpm 16Mb AAKS
-FSP 400-60 GHN
-GYGABYTE SETTO 1000
-EYEFINITY 3db 24" FULLHD monitorral
A probléma a követkető: CPUID HV monitor ilyen értékeket mutat:
-TEMPIN2 :81°C /bekapcsolás után egyből 78°C, 5percen belül felmegy 81°-ra,a CORE 1,2,3 értékek 34°C-on vannak
-12V Value: [I]-4,29
- 5V Value:-13,44
EVEREST-tel nézve a CPU 78°C
A BIOS értékei:V CORE1.5V.: 1,505 VERZIO3c 03.09.210
DDR 3 1,5V : 1,504
+3,3V : 3,44
+12V : 12,112V
SYSTEM temp:37°C
CPU temp :43°C
A gép oldalát levéve a CPU hütö höcsövei /GYÁRI/ hidegek , a chipset kb 45°C lehet ,kézzez simán fogható tartósan.Az alaplapi 8 tüs konektorba csak a táp 4-tüse van dugva felülre.
BIOS frissités előtt bootoláskor voltak néha fagyások azóta ezek megszüntek de a leirt értékek láthatóak a tesztprogramokon.Semmi tununing nincs ,direkt azért vettem 965-öt hogy ne is nagyon kelljen,/most van beszerzés alatt egy 5870-es videókártya/
A kérdésem az,hogy mitől vannak ezek az egymásnak holokegyenest ellentmondó adatok? -
szki
őstag
Van-e húzva, vagy minden alapon?
Geil ramok amúgy Giga által támogatottak?Legfrissebb biost kellene feltenni. CPU NB kaphat +0,1V-ot, hogy 1,2V legyen (nem NB, hanem CPU NB a biosban!)
Bios beállítások az 1. menüpontban és a memóriás oldalon? (biosba lépve a ctrl+F1 előbb, hogy a minden rejtett funkció látszódjon)
Jöjjön privibe a válasz, mert lehet hosszabb lesz...Mod: Ja végül az ocz ramokat 1600/CL7-re lőttem be mégis, mert 1400/CL6 nem volt prime stabil végig. Míg az 1600/CL7 2 óra prime okés. Proci 13,5x240=3240 MHz 1,3V-on, NB 2160 MHz. C1E és CnQ bekapcsolva nálam, így terheletlenül 4x240MHz=960MHz a proci, és 0,95V (konfig ekkor 85W-ot fogyaszt).
-
fanti
addikt
Sziasztok!
A frissen vett konfigom nem stabil!
Segítsetek!GA-790XTA-UD4
955 BE ( C3 )
GEIL 2x2GB Value KIT DDR3-1333 CL 7-7-7-24 (GV34GB1333C7DC)Windows Prime95 Blend test 4-5 perc alatt leáll a teszt hibával.
Legújabb Memtest86-al tesztelve (CD-röl bootolva) az első pár másodperc után rebootol.
Tudnátok segíteni nekem, nagyon fontos lenne, köszönöm!
-
Lui76
őstag
MA770T-UD3P rev 1.0 van nekem most nézem már 1.3 is van , szeretnek variálni
05.14-én jöt ki hozzá F8-as BIOS vki tapasztalás?Nekem csak egy bosszantó gondom van , akár két, akár négymagosítva van , XP-be érkezéskor várnom kell mire használható (miközben az msn és társai helyükre beérkeznek), elindíthatok két három dolgot is aztán az ablakukbafagyva várakoznak majd kb 1 perc után egyszerre megszűnik a fagyás és hiba nélkül folytatódnak a félbemaradt indítások.
Ja és használat közben nem jelentkezik már egyébként probléma.
ötlet esetleg?
Emelgettem pár feszt nem változik,de nem érzem melyik komponens okozhat ilyen jelenséget. -
fanti
addikt
Sziasztok!
Kérhetnék Tőletek egy kis alap segítséget?
Intelem volt az elmúlt 4 évben de azelőtt vagy 7-8 évig meg AMD-s voltam.
De az Intel pofátlan foglalatváltogatása és elszállt árai annyira felbosszantottak, hogy 4 év után visszatértem ismét ide.
De sajnos kijöttem az AMD-s gyakorlatból és most nagyon kezdőnek érzem magam ezen a területen.Segítenétek nekem telepítés ügyileg abban, hogy használok win7 64bit home prémiumot és mellette winxp sp3-at is.
Ujra rakom természetesen mindkét oprendszert frissen formázott partícióra, de lenne pár kérdésem:
-AHCI módot használjak, vagy jó a natív IDE mósd is? (S-ata2 vinyóim vannak)
Van sebességdifi a két mód között, mert pl. Intel ICH10R-nél nem tapasztaltam semmit.
Ha AHCI-t használok itt is kell a floppy-s F6-os idétlenkedés az XP-nél?
-Chipsetdriver elég nagy amit letöltöttem XP alá (80MB)
Azt fel kell tennem egy az egyben?
-Esetleg az alaplap biosában valami trükköznivaló? ilyen finomhangolás félére gondolok.
-Proci energiagazdálkodása milyen? Mert zömében netezek, és kb. heti 10 órát játszom egy 5850-es karin.
-Gyári hűtő elég alapon? Mondjuk szép hőcsöves darab!
Mert az Intel az i5/i7-hez olyan röhelyes gyári hűtéseket csomagol, hogy amikor megláttam egy havernál, azt hittem hogy az valami vicc.
Köszi előre is, és bocs ha idiótaságokat kérdezek!Ja, a konfig :
GA-790XTA-UD4
Phenom II X4 955 BE
Geil 2x2 GB DDR3 1333 CL7 (GV34GB1333C7DC)
Sapphire HD 5850 1GB
Samsung 1TB SATA2, Samsung 1.5TB SATA2
Chieftec 500W -
szki
őstag
Értem. Jó kis kálváriád volt, pedig azok szuper Eco ramok!
AM2+ lapomál (MA78GPM-DS2H) is ez volt. Az első biosok pocsékok voltak, és nehéz volt optimális ram és proci beállítást találni. De 1 év után a sokadik biostól minden okés lett. Például 512MB 533 MHz-es Samsung ram szépen ment dualban 512MB 800MHz Kingmaxxal 800-onVárom az én lapomhoz is a végleges biost. Most belőttem a ramokat 1,65V 1400/CL6. X4 proci 1,3V 3,25GHz. Nekem ennyi elég:
-
Gerisz
addikt
Az eddigi Biosokkal nekem is csak így ment, pedig nekem 1600-ra mérte minden program. De valamit elbasznak Gigáék. Hiába van az én ramom a támogatottak között az első Bios-al nem is ment csak 1333 CL9 bármekkora fesszel.
A másodikkal ment 1600 CL9 1,45V-on majd tuninggal 1600 CL7 1,45V-on most 8x200 CL7 1,35V-on. -
szki
őstag
Igen. Úgy prime stabil 1600/CL7 1,7V-on! Íme 240-es "fsb" esetén:
De 1400/CL6 lesz szerintem belőve véglegesen, mert az megy 1,65V-on is:
(itt magasabb picit az NB és proci freki)És rájöttem miért nem megy, ha biosban 200x8, azaz 1600MHz-re állítom a ramot! Mert ekkor nem 1600 MHz lész, hanem 1610-1620 MHz! Rossz az órajelgenerátor vagy mi, de nem 200 MHz-et szoroz fel, hanem 201,4 pl. Tehát 1600 MHz fölé megy a ram, ami miatt kifagy!
Most 240x6,66=1600 MHz a biosban, és tökéletesen 1600 MHz a valóságban is!
Jó cucc, ez a spéci ocz ram. Az én lapomhoz is várom az új és végleges biost!
-
szki
őstag
FXT-UD5P lapomhoz:
Megjött RMA-ból a OCZ Platinum AMD Editition LV ramom (OCZ3P1600LVAM4GK). Ezek 1,65 V-on 1600MHz/CL7-et tudnak elvileg.Nem tesztelgettem vele még. De elsőre nem ment az 1600/CL7 prime stabilan 1,65V-on. Talán nagyobb feszen menne. Majd hétvégén kipróbálom mit bír
.
Most így "hajtom" 1,65V-on 1333/CL7:
Nekem 1333 MHz is is bőven jó, és 2 óra primestabil. Fontos a stabilitás, mert olyan pénzügyi dolgok futnak nappal, amik nem fagyhatnak le...i7 tulajoknak jelzem, hogy a jó kis Patriot Viper ramom eladó lesz (3x2GB 1600/CL8)..
-
Zoli-206
senior tag
-
Gerisz
addikt
Na az F3-ról eddig.
Mennek a ramok szorzó állítással gyári értékeken (1600, CL7, 1,35V) eddig ez nem ment csak tuninggal. A procinak ugyan ahhoz az értékhez kell +0,025V, hogy prime stabil legyen. 3600Mhz-et eddig stabilan tudta 1,3V-on, most kell 1,325V. De csak a prime-hoz, mert játékban röhögve elment tegnap egész délután (az asszony mennyit rinyált b*ssza meg)
A bootlogo ugyan olyan szar, egyszer csíkokba jön be egyszer normálisan. Az ACHI-t nem tudom beizzítani, hiába kapcsolom be mindenhol nem adja fel a lehetőségét a win a leválasztásnak (ez havernál is így van) -
Zoli-206
senior tag
Feltettem az előbb az új BIOS-t, nekem tökéletes (eddig)
-
reset
senior tag
Sziasztok!
Hova tűnt a GA-770TA-UD3 lap F3 beta BIOS-a...nemrég még fönn volt a Giga honlapján... -
Zoli-206
senior tag
Hivatalos, végleges F3 BIOS GA-790XTA-UD4 laphoz elérhető ITT
-
szki
őstag
Na majd tesztelek másik rammal is. De eddig okés a bios, és tetszik, hogy végre fix cpu fesz, és fix szorzó mellett is megy a cnq. Bár nem is hajtom én meg a gépet. Pár hónapja csak 3,3 GHz-en használom max a procit 1,3V-on (16,5x200), és a ram is alap 1333/CL8.
C1E és CnQ nálam állandó bekapcsolt. -
M@Db0Y
senior tag
Közben már én is frissítettem F8H-ra ! Nálam nem volt ilyen probléma , ez is tökéletesen működik!
F8G-nél volt egy olyan probléma ,hogy akármire állítottam a CNQ-t mindig be volt kapcsolva, ráadásul vmi agresszív beállításon mert néha olyankor is levette amikor nem kellett volna! -
szki
őstag
MA790FXT-UD5P tulajok figyelmébe:
Picit volt időm tesztelni a konfigomat új biossal. Eddig a 2009.08. havi jól bevált F6-ot használtam, mert az volt a legstabilabb (hiába jött ki azóta F7 és F8C). Tényleg nagyon stabil volt a gép vele, mert napi 10-12 órás nyúzás van rendszeresen, és nem emlékszem fagyásra idei évből(!)
laphoz feltettem a Giga honlapról letöltött F8H biost. Elég elképesztő, hogy 8 hónap alatt is csak béta biosig jutottak. A lényeg, hogy W7x64 alatt indított 64 bites Prime95 kb 10 mp után lefagyasztotta a gépet (4 mag, de alap bios beállítások). Természetesen bios frissítés előtt F6-tal csináltam egy előkontrollt, és változatlan beállítások mellett semmi gond.
Gyári honlapról letöltött F8H így mehetett a kukába. Feltettem M@Db0Y féle F8G-t. Úgy néz ki ezzel okés a Prime. Majd megejtek egy kis nyúzást is, és beszámolok róla.
-
rgtc
csendes tag
Az a helyzet, hogy 1600 Mhz-n ganged módban megy, de ungangedben kékhalálozik. Ez a minidump: http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid=acaa3d5dc384bc1b132355142a7a45c6&file=minidump.txt
-
szki
őstag
válasz
#54630400 #3540 üzenetére
Gigabyte Easytuner 6, és Easy Saver progiktól csak instabil a rendszer. Inkább ne telepítsed ezeket. Használtad bármire is? De konkrétan a hangkártyához nem tudok hozzászólni. Friss gyártó driver kellene talán. Op. rendszer?
Általánosságban: a Gigabyte nagyon jó minőségű lapokat gyárt, de a biosok pocsékok, és az alaplaphoz adott szoftverek sem túl jók amd vonalon. A "gagyi" am3 Asrock lapom támogatása ezen a téren jobb sokkal.
60 C fok procinál soknak tűnik. Rendesen pörög a proci hűtőventi?
Húzva van-e a proci? (fesz, freki)
Ramok típusa, beállításai?rgtc: stabilitás a legfontosabb. Ha újra fagyna, akkor nyugodtan használhatod a ramokat 1333/cl9-ben is. Hidd el, hogy bőven elég az is mindenre.
-
Gerisz
addikt
Olvasd el a Processzorok mélylélektana című cikket, ha sietsz akkor csak az összes táblázatot, vagy amelyikre szükséged van.
Nincs baj a sok kommenttel, azért van a fórum. -
rgtc
csendes tag
Ja és bocs a sok commentért, de még annyit hogy ganged vagy unganged módban futtassam a ramokat?
-
Gerisz
addikt
-
rgtc
csendes tag
Még annyit kérdeznék, hogy ebben a mai világban mennyire bonyolult egy bios frissítés? Igazából én még soha nem frissítettem bios-t. Nagyon el lehet baszni? Vagy hogy csináljam?
-
Gerisz
addikt
Az sincs odaírva a Bios-hoz, hogy működik az energiagazdálkodás a fesz változtatása és szorzó változtatás esetén is, pedig az F2-vel nem megy. A Beta-t tedd, nekem is rég az van.
Nem fogják odaírni, sőt én az elsőről rögtön a Boot képernyő miatt váltottam, mert az elsőben nem is a 333-as képernyő volt, hanem a "sima" -
rgtc
csendes tag
Köszi a válaszokat. Most reggel 9 óta megy újraindítás nélkül és eddig minden ok! Tegnap játszottam vele este 1 órát, és akkoris minden ok volt úgyhogy nem értem miért volt az a kékhalál. Most 1600-on megy 6.66-os szorzóval. Ha lenne kékhalál, akkor majd biost frissítek, csak a biosokhoz (http://www.giga-byte.hu/products/mb/bios/ga-790xta-ud4_10.html) nincs oda írva hogy javítana ezen. Ha esetleg mégis bios-t frissítenék, akkor a bétát(F3G BETA) vagy az előtte lévőt(F2) töltsem le?
-
szki
őstag
Sziasztok!
OCZ AMD Editition LV ramjaimat végre cserélik 4(!) hónap után (OCZ3P1600LVAM4GK). Eddig gondolom nem gyártották. Gyári RMA-n voltak, és jövő héten hozza meg végre a Fedex.
Majd beszámolok, hogy jobb-e az Ocz 1600/CL7, mint a Patriot 1600/CL8. Meg az új biost is megnézem.
Thuban egyelőre kimarad az életemből. A jelenlegi PII@X4 B50 proci eddig mindenre elég volt számomra.
Rég olvastam a PH-t. Újra fel kell vennem a ritmust
Na megyek átolvasni 2 hónap forumot, cikket, tesztet, logoutotrgtc: Friss biost próbálj. De 1333 MHz is elég amúgy. atikmdag.sys videokártya driver.
-
Gerisz
addikt
Szia!
Elvileg bírja a lap az 1600-as ramokat. Nem szabad beletörődni, emelni kell a feszeket, állítgatni a rendszert, felfrissíteni a Bios-t a legújabbra, ezzel javul valamennyit a dolog.
De tényleg sajnos a giga szarok a vevőre hozzáállása miatt van az egész.
Milyen hűtő van a procin? Amikor tuninggal érték el a ram sebességét akkor milyen hibával lépett ki? A hibakódot írd le.
Időzítéseket is érdemes megnézni, meg a sebességeket és feszeket.
Az 1.hsz-ben van Oliverda tuning és architektúra leírásának a linkje, K10 és 10,5 túlhajtási útmutató, azt érdemes elolvasni. Le lesz benne az is írva, hogy a proci memvezérlője 1333Mhz-es ramokat kezel, az hogy itt van lehetőség szorzó emeléssel nagyobb sebességre csak egy fogás. -
rgtc
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy új gépet:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
2xDDR3 2GB 1600MHz Kingmax (világoskék hűtős)
AMD sAM3 PhenomII X4 965 BOX Black Edition
Chieftec DT550A2 aktivPFC ATX2 12cm
Sapphire HD5770 1GB GDDR5 VAPOR-X LITEÖsszeraktam, feltettem rá 64bites Win 7 Ultimatet és drivereket, minden faszán műkszik és kipróbálok egy játékot (Left 4 Dead 2) és kb 2-5 perc múlva kékhalál atikmdag.sys vagy ntoskrnl.exe üzenettel. Variálom a beállításokat, de mindenhogy ez van. Visszaállítom a ramokat 1333 Mhz-re és a hiba megszűnik. Visszaviszem a boltba, ott állítanak a biosban Mhz-t, de úgy hogy 6.66-os szorzón maradjon és így legyen 1600 Mhz (annyira nem értek hozzá). Mondta is az eladó hogy ez az alaplap nem bírja az 1600 Mhz-t. Kipróbálom, majd kb 3 óra Windows működés után újra kék halál ntoskrnl.exe hibával. Left 4 Dead 2-vel 15 percet játszottam és simán ment gond nélkül aztán én léptem ki. Mi lehet a gond? Frissítsek biost? Állítsam vissza 1333 Mhz-re és törődjek bele? Nincs ötletem
-
Rolcomp
csendes tag
Sziasztok!
GA-MA790XT-UD4P lapban az integrált lan chip-et nem tudom életre kelteni. Eddig folyamatosan ment, semmi baja nem volt. Tegnap nem volt net, a router ledje nem jelzett kapcsolatot arra a portra, amire kötve volt. Néztem eszközkezelőt (win 7 op), hálókártya nem volt. Driver újratelepítés...nem talál hálózati adaptert...BIOS alapbeállítás, lan chip letiltása, feloldása, még elemkivétel is, de semmi változás. Furcsa, hogy az RJ45 csatlakozását jelző zöld led mindig ég a lap hátulján. Még ha kihúzom a kábelt és letiltom a lan chip-et, akkor is. Valakinek valami ötlet, vagy kénytelen leszek gariztatni? -
Gabor970
addikt
válasz
Skylark #3527 üzenetére
vettél egy rendes, jó cuccost. Miért a tápon spóroltál? Minden szgép alapja a jó alaplap és a jó táp. E kettő nélkül szopóra veszed magad. Eleve láttad, hogy 8-as tápcsati kell a procnak, de olyan tápot veszel, amin csak négyes van. Ezen el kellett volna gondolkodni. Tudom, lesznek sokan, akik majd megmondják, hogy jó az átalakítóval is. Hát ők tudják....
-
Skylark
tag
Üdv mindenkinek! Jó régen nem írtam ide
Új config:
GA-MA790FXT-UD5P
AMD Phenom II X4 945
Radeon HD5770 1GB DDR5 PCI-E ASUS
WD 640.0 GB 7200 64MB SATA
4GB/1600 DDR3 KingstonCL9HypX.kit
Chieftec 450W 12CMtünet:
vinyó párszor nem indul, egyszer Win7 alatt is leállt- alul-méreteztem a tápot?
- az ATX 12V 2x4 csatiba csak szimplán küldtem be feszt, a tápról átalakítóval még tudok, segíthet?
- más?szerk: persze csak most olvastam utána...GSata-ba illesztettem, talán azt sem kellett volna..
-
CptMisi
őstag
Üdv!
790XT-UD4P lapba kéne ram, és ezt néztem Kingmax 1600
Valaki használ(t) ilyet? -
aclandiae
senior tag
Üdv!
Beírtam a RAM topicba, de ide is kapcsolódik.
-
khorvat
senior tag
Uj driverek - GA-790XTA-UD4 alaplaphoz!
Win7 - 64bit:
Audio R2.46 29/04/2010
LAN Realtek Realtek Ethernet Diagnostic Utility 29/04/2010Es ami a leghasznosabb lehet:
Marvell Marvell RAID Utility (SATA3) 4.1.0.1700 29/04/2010 -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen deszka ( GA-MA790XT-UD4P ) ugye támogatja, hogy négymagosítsak egy arra alkalmas CPU-t?
SB750, ha jól sejtem igen, de azért rákérdezek.
-
users
tag
válasz
Borokafa #3514 üzenetére
Már probáltam a szorzót és az időzitést is átt állitani de úgy kék képernyő és újra indúl csak 1333Mhz-en megy stabilan!Szerintem az lehet a probléma a gyártó oldalán utána néztem
és igy van megadva a
Memory
1. 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory (Note 1)
2. Dual channel memory architecture
3. Support for DDR3 1666(O.C.)/1333/1066 MHz memory modules
Igy szerintem nem kezeli az 1600Mhz ramot esetleg az 1333Mhz ramot a tuningban akkor azt még lekezeli 1666Mhz-ig! -
Borokafa
őstag
A mem. auto beállításon 1333-on fog menni, a mem szorzót át kell állítani manuálisan 8-ra és akkor megy 1600-on. A lapodat kimondottan nem ismerem, de szinte mindegyikben a szorzó átállítás, illetve a megfelelő fesz és időzítés beállítása után gond nélkül mennek a kompatibilis memóriák 1600-on. 770T-ben a Kingmax pl. 1700-ig elment.
Ha tuningolni is akarsz , akkor mindenképpen hagyd 1333-on.
3 modul az már necces, azzal nem próbáltam. -
reset
senior tag
válasz
harddeejay #3494 üzenetére
Hali!
Be kell azonosítanod, mi a Win7 számára az az "ismeretlen eszköz" - és addig vadászni (lehetőleg a gyártó honlapján) megfelelő driverre, amig ok' lesz minden. A Win7 frissítést érdemes úgy beállítani, hogy a jól bevált drivereket ne írja felül, ha Te nem akarod... -
Motaba78
addikt
válasz
atti_2010 #3505 üzenetére
te tudod rosszul itt nem az alaplapról van szó hanem a cpuról !!
az alaplap persze hogy lekezeli, de a cpuban lévő memó vezérlő tud 1333MHZ-t
-Support for unregistered DIMMs up to PC2 8500(DDR2-1066MHz) and PC3 10600 (DDR3-1333MHz) – AM3
az amd honlapról a forrás -
-
Motaba78
addikt
"Valaki segitene ebben meg azt sem értem hogy a ramok miért nem megy benne 1600Mhz-en!
Valaki valami ötlete?"a ramok ezért mennek 1333mhz-n mert az amd hivatakosan 1333mhz-ig támogatja a sebességüket, ha 1600mhz-t akarsz akkor OC vel (túlhúzás)tudod elérni amire nincs garancia. vagy megy vagy nem.
a tuning leírást előttem már linkelték neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest