Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
jozsef m. #3699 üzenetére
Nem ismerem mindet, de erőforrás-igényes alkalmazásnevek
Megkívánhatnak lapozófájlt. Tedd automatikusra a méretét! Majd a Win7 oszt nekik annyit, amennyi kell.
Pici memória tuning még jól jöhet nálad. CPU NB feszt emelheted 1,1-ről 1,2V-ra, és NB is mehet 2000 MHz helyett 2200 MHz-en. Talán a Kingmax ramok is bírnak picit szűkebb időzítést CL9 helyett...
-
jozsef m.
tag
Sziasztok
Köszi a válaszokat. Auto-CAD,Archi-CAD,AXIS ,tender,látvány engedélyezési és kiviteli tervezés.Kalkulátor programok ,TERC, Viking.Ezek a leggyakoribb nagyobb alkalmazások.
-
szki
őstag
Nem volt sok időm, de próbáltam friss biossal FXT-UD5P lapban 1600 MHz fölé húzni a ramokat. 1666 MHz-zel kezdtem, de már ez se ment, így már le is mondtam a tesztelgetésről. Sípolgatás és újraboot fogadott alapértelmezett bios beállításokkal. Persze a korábban elmentett stabil bios profilt F12-vel betöltöttem, és nem okozott gondot.
Gondolom X2@X4 PII proci helyett egy Thuban kellene igazán tesztelni, melynek az IMC jobban tuningolható.
Marad 1600/CL7. De gondolom egy inteles lapban a ramom jobban tuningolható...fanti: Én is pont erre gondoltam! Állati meleg van (28-29 C fok a huzatos szobában). A Haf-932 ház összes ventijét be kellett üzemelnem! Pedig a felső 23 cm-st eddig nem is járattam
-
fanti
addikt
Hú gyerekik!
Milyen iszonyú meleg van (itt az alföldön Gyulán)......
A procim gépindítás után öt percel 42 fokos a gyári hüsi alatt, ja és a 30 fokos szobában!
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Kissé off de nincs jobb ötletem !
Lapozófájl méretbeállitáshoz kérném a véleményeteket: most igy néz kia a dolog.
Érdemes-e átállitani a 8 giga memóriához 4096 -12288 értékre?
A" C "meghajtó SSD. -
fanti
addikt
Nekem 2 db 1.5 terás és egy 1 terás samsung sata vinyóm van IDE módban, nincsen gond velük.
AHCI módban is használtam őket, de a Win7 leállása előtt 2-3 szor felprörögtek majd leálltak a hdd-k. Ekkor az AMD saját AHCI driverét használtam és ez picit zavart. Nem értettem hogy miért csinálja.
Ezért váltottam vissza IDE módra, ott tökéletes. Win7 és XP alatt is gyors.
Ez az AHCI driver írás ez még nemigazán megy az AMD-nek, vagy csak én voltam az ostoba.....
-
szki
őstag
Előzmény:
"Valaki tesztelte azt, hogy a Gigabyte SATA vezérlője a gyorsabb-e vagy a déli hídban található natív vezérlő?"
Én teszteltem korábban SSD-vel. Elég gagyi a JMicron JMB322 vezérlő. Talán 100 MBps volt a max sebessége.Mai állapot:
FXT-UD5P lapon van 6 db natív SATA2 + 4 db JMicron vezérlős Sata2 port. HAF-932 házon 1 db eSata kivezetés van, aminek a kábelvégét bármely alaplapi Sata2 csatira tehetem.
Van egy 1 GB tárterületű WD Green külső HDD-m is, mely usb2.0-vál és eSatával is csatlakoztatható. Hosszú idő után kaptam elő, és azt vettem észre, hogy az AMD natív Sata2 portokkal nem találja meg az összhangot (W7x64 MS ahci driver). Elkezdi a másolást 100 MBps-mal, de hamar kiakad, és lecsökken a sebesség 1MBps-ra! Ezt nem tudom mire vélni, mert az Asrock lapnál nincs ilyen gond. Végül muszáj volt beüzemelnem a JMicron portokat (Giga holnapról kell a GSata driver). Ezzel nincs is semmi gond sebességileg, és megy szépen a hotplug is (ahci ezért kellett).Szóval találkozott már valaki hasonlóval, hogy a AMD chipset és Sata2 HDD nem igazán szerette egymást?
-
szki
őstag
Spéci OCZ AMD ramjaim vannak. Itt minden infom megvan belállításokról: [link]
Itt még eggyel korábbi bios volt (F8G). Majd megnézem, hogy a friss F8K-val tudom-e 1600 MHz fölé húzni, vagy csökkenthető az időzítés, vagy esetleg a feszültség.
De nekem nincs szűkségem tuningra. A stabil működés elsődleges, mert fontos rendszerek futnak...HT 2000 v. 2160 MHz mindegy, bár jobb 2000 MHz körül tartani. IGP-s alaplapnál lenne jelentősége.
Kingmax szerintem bírja a tuningot (SimonYana kinyomta a szemét is anno). Ki kell próbálnod.
-
Lui76
őstag
Ő és milyen ramok dolgoznak nálad ill. mennyi a fesz nekik?
- úgy néz ki menne tovább is csak nincs időm tökölni vele .
A HT-t auto-n hagytam- az vett is vissza belöle , de korábban figyeltem 2GHz fölé nem menjen , ezek szerint annyire nem érzékeny( itt is 2150 körül van)
arról nem beszélve hogy ha már a ramot állítgatom ott meg annyi érték van amit
csökkenteni kéne de melyiket mennyivel... -
szki
őstag
Gratu! Szép eredmények!
Belőttem én is a cuccot ugyanolyan beállításokra, mint Te:
240x15=3,6GHz X4 PII proci
2,4GHz NB
De a ram 1600-777-19-1T nálam 1600-999-24-2T helyett
Win7x64 nálam WinXP32 helyett
Everest memória mérésen látható, hogy kb ugyanazok az értékek. Bár a másolásnál nem tudom miért lett az enyém gyengébb (12475 <> 11749 MBps) Viszont a szűkebb időzítés miatt a késleltetés jobb (48,7 <> 45,7 ns).
De ezek a z értékek egy inteles rendszerhez képest gyengék. Azonban a gyakorlati alkalmazásoknál, játékoknál nincs jelentősége!SP!T: Akkor inkább hagyd a cserét! Sok macera, és a DDR3 nagyobb sávszélességét csak kevés alkalmazás használja ki!
Ha már kényelem, akkor célszerűbb SSD-n, új videokártyán vagy új monitoron gondolkozni... -
Az alaplap használt lenne, de 3 hó garival! De valóban szerintem sem cserélem le... Most minden ok, nem bolygatom a gépet csak a memória miatt!
-
szki
őstag
Én nem cserélném! Jó cuccod van (lap + Mushkin DDR2)!
Csere mellett az szólhat, hogy új alaplapra 2-3 év gari újraindul. (bár nem tudom új bolti cucc-e az Asus deszka).
Bár a DDR2 ram gondolom élettartam garis a Mushkinnál.Vagy ha már csere AM2+-ról AM3-ra, akkor a jövőre gondolva USB3 és Sata3-at tudó cuccot vegyél. Bár is megoldható PCI-e bővítőkártyával.
Akármennyit gondolkozok. Nem éri meg a csere...
-
Hi! Szerintetek megéri lecserélni 770-UD3 lapot egy Asus M4A785TD-V EVO-ra? 1:1-ben tudnám cseréni és vennék hozzá 1600-as ramot. Vagy teljesen felesleges csere?
Teljesen jól működik a gépem, de jött egy ilyen lehetőség és DDR3 minél hamarabb átállok talán annál jobb...
-
fanti
addikt
Most néztem pont, a COD4 alatt 25 perc aktív játék után 54 fokos a CoreTemp szerint a proci.
Mindez egy 24 fokos szobában.
Loggoltam állományba miszerint az első 2 percben eléri az 54 fokot és azon is marad, és a gyári hüsi hangja sem szárnyalja túl a refi Sapphire 5850 hangját.Játszom is tovább!
-
fanti
addikt
-
fanti
addikt
Háááát, olyan amilyen.
Tuning nélkül teszi a dolgát, de ha nagyon meleg van a szobában, akkor kavarnia kell nagyon.
Én meg vagyok elégedve vele, játék alatt a ref. 5850-em sem halkabb......Intel burn tesztel 67 fokig ment föl, de maximum stresst állítottam be, valós alkalmazás alatt 60 fokig kúszik föl ezeken a meleg nyári napokon.
-
Lui76
őstag
Ma-770T UD3P -hez 06.28-án jött ki F9 bios.
Vki próbálta már?
[link] -
szki
őstag
Feltettem én is a friss biost. Stabil ezzel is gép, és működik a cnq + C1E. FXT-UD5P lapot így használom X4 B50 procival :
240 EC (FSB)
3240 MHz cpu (13,5 x 240)
HT és NB 2160 MHz (9x240)
NB Fesz 1,2V, CPU 1,3V (cnq 0,95V-ra veszi vissza és 960 MHz)
Ram 1600/CL7; 1,7V5 ventiből csak a cpu és a sys1 vezérelhető ET6-tal. De én fixre kötöttem a sys1-et is, mely az első 23 cm-es ventit viszi (haf932 ház ugye...)
Szerintem jobb a hardveres panel tekerhető potenciométerekkel...
-
M@Db0Y
senior tag
Nah feltettem az F8K biost gyorsan de a legújabb AOD-ban ezzel a biossal sem tudom kezeli a ventiket :S Más különbséget nem vettem észre mert nálam az F8H-val sem volt a ventiken kívül semmilyen probléma.
Nálad működik a ventik vezérlése? Manuálisan akárhova állitom nem reagál semmit , pedig néha jól jönne a max fordulat de nem akarja -
szki
őstag
Tanulságos. Az biztos, hogy CPU NB VID emelése legtöbb esetben megoldja a memória gondokat.
Amúgy ma új bios jelent meg FXT-UP5P lahoz: F8K
Nem tudom miben különbözik az F8H v. F8G-től. Talán itt még stabilabb lesz az 1600 MHz-es ram kezelés.
Azért elképesztő, hogy F7 bios 2009.09. hóban volt, és azóta csak bétákat adtak ki... -
fanti
addikt
Rendeltem a 2x2GB Corsair kitem mellé még egy olyat, így mostmár 8GB memória van a gépemben.
De nagyon érdekes volt a sztori, ugyanis az IPON-tól rendeltem mindkét kitet, és az első így nézett ki : TW3X4G1333C9
A második kitem amit meg pár hétre rá rendeltem az meg így:
TW3X4G1333C9 AAmeddig az első kit volt bent, addig az IMC-nek adtam 0.075 voltot a memóriának meg ugyanennyit és így stabil volt mindennel.
Miután megérkezett a második kit, kissé letörve láttam, hogy nem ugyanolyan kinézetű mint az első, de a neten utánajárva megnyugodtam, hogy a hűtése ugyan más, de a memória az ugyanaz. Be is pattintottam a második két memóriaslotba az új kitet, ami még a revízióban is egyezett (rev 5.2) az elsővel, majd gép bekapcs és néma csönd......még egy pittyenés sem.Kissé lehervadtam. Kipróbáltam úgy, hogy a két régi memó volt csak bent, azzal szépen ment, kipróbáltam úgy, hogy a két régit áttettem a második két slotba, úgyis indúlt a gép.
Azután ugyanezt végigjátszottam a két új rammal is, és azzal is működött szépen, de együtt a 4 darab memória nem akart még elindúlni sem.
Majd végső próbaként a két újabb memót tettem az első két slotba, az ott levőeket meg a második kettőbe és láss csodát, pöccre beindúlt a gépezet!Látta is az Everest a 8 gigát Corsair XMS3 CM3X2G1333C9 - nek mindegyiket.
Na, gyorsan ramteszt 4.10 a bootolós CD-röl, de kb másfél óra után fagyi.....
Emeltem tovább az IMC és a ram feszkót, 0.1v-ot adtam mindegyiknek, így szépen futott is a ramteszt 4.10 vagy 4 órán át hiba mentesen.Utána Win7 64bit Home Premium és prime95 blend. Azzal is futott bő félórát, nincsen hiba.
Ezt követően játékok.
STALKER Clear Sky. Elkezdtem játszani, majd egy olyan 5-6 perc után fagyi volt.
Tovább emeltem az IMC-t ami már így 0.15-el kapott többet az alapnál, a memóriafeszt meg 1.7 voltra, csak nem stabil a Clear Sky......Hát a memóriának már többet nem mertem adni, így az IMC kapott még emelést, így összesen 0.2 voltnyival a normál érték fölött, és stabil lett a játék! Bő fél órát játszottam és szépen vitte, nem fagyott az első 5-6 perc alatt mint korábban.
De gondolkodni kezdtem, hogy ha már stabilizáltam a gépet akkor megnézem már, hogy mennyi volt az, ami szükséges a memóriáknak okvetlenül, mert az alap 1.5 helyett 1.7 volton jártak és ugye ebben a melegben ki tudja......
Na, első körben visszavettem a memófeszt 1.65-re, majd fél óra játék és stabil. Utána 1.6-ra visszábbvittem, próbajáték, stabil.
A végére elértem az 1.55 voltot, amin játszottam megint egy bő félórát stabilan, majd vettem egy nagy levegőt és levittem az alap 1.5 voltra és vagy két óra Clear Sky után megállapítottam, hogy stabil továbbra is. Persze ez alatt az IMC végig 0.2 voltnyi emeléssel üzemelt.Majd azt is kipróbáltam, hogyha azt csökkentem és csak 0.15-el emelek, akkor mi van.
Hát mi más is, mint egy jó nagy lefagyás a játék első öt percénél kb.Úgyhogy a kísérletem szerint az IMC mindenképpen igényli a 8 gigabyte ram mellett a 0.2 voltnyi emelést, de a ramoknak elég az alap 1.5 volt !
Ez az IMC az ami a processzoron belül van és a memóriát vezérli és persze CPU NB VID control néven szerepel a BIOS-ban.
Úgyhogy hálásan köszönök mindenkinek minden korábbi segítséget és türelmet!
(én voltam az aki a GEIL ramokkal jó nagyot szívtam eredetileg)Végre van egy stabil és nagyon-nagyon gyors AMD-s gépem és ennek nagyon örülök!!!!!
-
szki
őstag
válasz
CoolMan #3671 üzenetére
Már hogyne működne? Csak az ahci driver nincs a gyári Win XP telepítőkben, és külön kell beadni az alaplap gyártós drivert, ha biosban sata type ahci-ra van álíltva Win XP telepítéskor és nem IDE. Vagy utólag ügyeskedni, ha már IDE módban lett telepítve.
Az más kérdés, hogy teljesen jó Win XP-nél az IDE mód, és felesleges az ahci.
De én inkább Win7-re áttérést javasolok mindenkinek (IDE mód ott is jó)... -
szki
őstag
Ahci mód Win XP op. rsz. alatt csak a hotplug és ncq-val nyújt többet, mint az ide. Illetve energiagazdálkodásnál tényleg lekapcsolja a nem rendszer hdd-t, ha az van beállítva (és nincs épp használatban). Esetleg az ide és ahci driver miatt lehet még minimális sebességbeli különbség tesztekben, de valós életben nem hiszem, hogy bárki észrevenné.
Win7-nél SSD-s gép esetén trim miatt célszerű az ahci.
-
szki
őstag
Már csaknem 1 éve buheráltam Win XP-t utoljára. Így nem emlékszem pontosan.
Más megoldásra gugli, vagy az XP-s topicban keress rá keresővel.
Bocs. Nálam alap, hogy több sata hdd van kéznél egy háztartásban. Lehet sata dvd író is jó sata/ahci-s portra, míg az XP op. rendszer hdd sata/ide-ről bootol. Akkor is szerintem az asztal betöltésekor bekéri az ahci drivert.De amúgy Win XP-nél tökéletesen jó a Nativ Ide mód. Minek Neked AHCI?
-
szki
őstag
válasz
aclandiae #3664 üzenetére
Normális, hisz az ahci egyik előnye a hot plug/unplug. Azaz usb-s eszközhöz hasonlóan lehet leválasztani/csatlakoztatni sata hdd-t (pl. eSata eszköznél előny).
Eltüntetés passz. Az operációs rendszer topicban talán adnak tippet.
Amúgy ha rendszer hdd, akkor úgysem lehet leválasztani véletlenül se.atom87: így trükköztem, amíg xp-m volt, ha ide-ben lett telepítve, és ahci-ben akartam használni később: [link]
Persze van más megoldás is. -
szki
őstag
válasz
aclandiae #3662 üzenetére
Hi!
Igen. Utólag bekapcsolható. Fless napokban készült ssd írásában is megtalálod: [link]
Ha Win7 az op. rsz., akkor nem kell külön driver. A MS által készített driver tökéletes.
De ha nagyon akarod, akkor az AMD Catalystos oldaláról letöltheted az AMD AHCI drivert, és telepítheted. (Motherboard/Integrated Video Drivers/Individual Drivers (Motherboard/Chipset))Én ssd trim miatt maradtam a MS drivernél.
-
aclandiae
senior tag
Az ACHI módot utólag bekapcsolhatom a reg-módosítással+BIOS-beállítással?
Ha utólag bekapcsolom kell hozzá driver? Ha igen az alaplap gyártó honlapjáról, vagy -lévén AMD-s lapom van - az AMD honlapjáról vegyem le a drivert?(790XT-UD4P lapom van)
-
atom87
aktív tag
válasz
Game Hunter #3660 üzenetére
Jó lenne tudni a géped többi alkatrészét is, töltsd ki az adatlapodat!
A második kérdésedre: ha RAID-et akarsz építeni és ez a beállítás él, akkor a RAID vezérlő saját BIOS-ában tudod konfigurálni a rendszert.
-
Game Hunter
csendes tag
Helló!
Egy Gigabyte MA770T-UD3P alaplapnál a biosba belépve azt tapasztaltam, hogy túl magasak a feszültségek alap beállításoknál. A +3.3V = 3.73V, +12V=13.11, és volt amikor 14.11V-ot mutatott. A cpu=1.792V volt 1.34V helyett. A ddr3 meg 2.05V volt 1.6V helyett. A windows alatt is ezek voltak az értékek(EVEREST, CPU-Z). A biosban a cpu kupak hőmérséklete 0 és -2 érték között változott, és volt hogy plussz értéket mutatott. Beállítom a biosban manuálisan a feszeket, de nem reagált rá. Illetve a vcore lejjebb állítható volt, de akkor is több feszt kapot a cpu, mint ami be volt állítva a biosban. Gondoltam hátha bios frissítés segíthet, de nem. Clr cmos, elem ki-be vétele sem. idle-ben elfutkározott, meg terhelve is, de volt hogy fagyott a rendszer, meg a lap érezhetően melegedett, így parkolópályára küldtem. A táp jó, mivel másik gépben azt használom. Pontosan mi okozza a problémát és lehet-e itthon vele valamit kezeni?
Más: A biosban mi az Configuring RAID set in RAID BIOS és mit lehet ott beállítani?
-
Creator
tag
Sziasztok!
Érdekelne hogy használ valaki ezen a lapon RAID0-át? Nekem az a gondom hogy a gép hiba nélkül működik de az XP kikapcsoláskor kékre fagy, általában fdc.sys vagy usb.sys hibával. A következő induláskor semmi probléma, de kikapcsoláskor újra fagy, olyan mintha valamit nem tudna az xp lekapcsolni és abba fagy bele. Próbáltam az XP-t újra telepíteni de a hiba megmaradt. WIN7 alat nincs ilyen probléma, vagy ha RAID nélkül egy HDD-re rakom akkor sincs.
-
atom87
aktív tag
-
hubmannn
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Gigabyte 790FXTA-UD5-ös alaplapot. Nagyon tetszik, kinézetre és tulajdonságokra is. A konfigurációhoz tartozik továbbá egy AMD Phenom II x4 925 processzor és egy KINGSTON HyperX 2048Mb DDR3 1600Mhz CL9 KHX1600C9D3/2G memória. A kérdésem az lenne, hogy alapból a memória 1333 Mhz-en fut, de ha beállítom a BIOS-ban a RAM szorzóját úgy hogy 1600 Mhz-en menjen a RAM, akkor az maradhat e úgy, illetve érhető e el ezáltal jelentősebb teljesítménynövekedés vagy olyan kis mértékű lenne, hogy nem érdemes emiatt magasabb órajelen üzemelnie? Továbbá szeretném még megkérdezni, hogy az alaplapon található SATA csatlakozók közül melyiket érdemesebb használni? Mert van egyszer az AMD chipset által vezérelt aljaztok illetve a Marvell chippel rendelkezők. 1 db merevlemez van a gépemben (Samsung 1TB sata2-es). Tulajdonképpen nekem a teljesítmény miatt lenne szükségem erre az információra. Esetleg ha valakinek van még ilyen alaplapja és megtenné, hogy elmondja róla a véleményét, hogy mennyire stabil, mik a kiütköző hibái, mire figyeljek oda, akkor azt megköszönném.
-
Cadal
őstag
válasz
ghostmat #3655 üzenetére
Megjegyzem nem pontosan ez az alaplapod topikja, az itt van, de mi érdekel unlockal kapcsolatban.
Beteszed a procit, az ACC menüben a hybrid módot kell beállítani, és ACC ON!Az AHCI-ről pedig itt olvashatsz [link] Amúgy ha új oprendszert is telepítesz (pl: Win7), akkor érdemes bekapcsolni. Már csak az NCQ miatt is.
#3654 Tomate : "annyit ér mint sz@rnak a pofon" A lehető legjobban jellemezted a dolgot
-
ghostmat
tag
Most tervezek venni egy unlockolható Athlon X3-at -
Gigabyte Ma770-UD3 lapom van rev 2.0-ás legújabb BIOSszal, valakinekvan tapasztalata unlockos procival?
Esetleg olyannal is mint amit venni szeretnék?
thx
utmutatás kellene - miaz az AHCI pontosan?
-
Cadal
őstag
Szerintem erről lehet szó! Most ezzel vakít a Gigabyte.
-
Tomate
veterán
Valakinek van véleménye az F8E-biosról? Mi az a GIGABYTE On/Off Charge function ??
-
finest
addikt
Win7 64bit telepítésekor szükséges a 790XTA-UD4-hez AMD SATA Raid drivert, Gigabyte SATA 2 AHCI drivert telepíteni, ha csak AHCI-t szeretnék használni raid nélkül? Vagy felejtsem el és maradjon az IDE mód a BIOS-ban?
-
sakkay
aktív tag
Nagyon köszönöm. Már aggódtam. És nincsen esetleg ötleted a bekapcsolásnál jelentkező 40 s. várakozásra? Amúgy mi az a hőfok ennél az alaplapnál ahol lehet félni..múltkor 76 fokos volt
-
sakkay
aktív tag
Hali. Van egy giga -ga m720-us3 alaplapom. A probléma , hogy az everest szerint az mcp(?) 70 fokos!! Az alaplap új, minden rendben van..viszont minden bekapcsoláskor kb. fél percig nem történik semmi, majd a szokásos 1 csippanás és életre kel...a bios a legfrissebb. Nem sok egy kicsit az a 70 fok?!
-
csokad
senior tag
valakinek esetleg van g.skill ram ilyen alaplapban GIGABYTE GA-770TA-UD3 most készülök venni de nem tudom hogy szuperállna
-
szki
őstag
ET6 gagyi. Amúgy szerintem a Te lapodnál csak a cpu venti szabályozható.
Javaslat szoftveres venti szabályzás helyett hardveres. Vannak ilyen panelek.Most nézem a Giga honlapját, hogy megváltozott. Intel lapokhoz letölthető:
"Driver | BIOS | Manual | Memory Support List | Utility "
AMD lapokhoz meg: "Driver | BIOS | Manual | Memory Support List "
Tehát látszik, hogy elsősorban inteles alapokhoz fejlesztenek kis alkalmazásokat(#3624) atom87
"Valaki tesztelte azt, hogy a Gigabyte SATA vezérlője a gyorsabb-e vagy a déli hídban található natív vezérlő?"
Én teszteltem SSD-vel. Elég gagyi a JMicron vezérlő. Talán 100 MBps volt a max sebessége. -
Allien
veterán
Bakker, TÉÉÉNYLEG!
Ez aztán ganajság! Itt van a kezemben, és a 7. oldalon OTT van pont (kb) középen, az AMD770 felirattól (pontosabban északi híd) balra. A 11. oldalon pedig szerepel az "Internal Connectors"-ban:
* 2 x system fan headers
* 1 x North Bridge fan header
* 1 x power fan header
A 21. oldalon is kiszedték! Nálam még 21 tétel van, a pdf-ben már CSAK 20! (6-s tétel: NB_FAN) Utána 23. oldalról IS kiszedték, és előrébb hozták az FDD került a helyére, és innen csúszik az egész PDF is.
Ez van! -
thyrpacia
csendes tag
Sziasztok!
Van egy giga 770TA-UD3 as lapom. De van egy kis probléma vele. Tegnap bekapcsoltam és azóta nem működik az lan vezérlő. Azt írja ki hogy a hálózati kábel nincs bedugva majd felvillan hogy azonosítás és ujra azt érzékei mintha nem lenne bedugva a kábel.
Nem tudom jelent e valamit de a led a hátulján egyet villan zölden majd hármat sárgán.
Nem a routerrel van a gond. A kábelt is kicseréltem már. Most fölraktam egy új windowst de még mindig nem jó.
Ezek szerint a vezérlő romlott el és vihetem gariztatni?Üdv
thyrpacia -
hhx
tag
válasz
#37209344 #3630 üzenetére
Erre ott van a Hardverapró nem?
-
csika
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám.
Van egy GA-MA770T-UD3P lapom.
Easy tune 6-tal szeretném szabályozni a ventilátorok fordulatszámát. Sajnos amikor feltelepítem az ET6-ot, akkor a külső hangkártyámon a hang nekiáll szaggatni (olyan 2 mp-ként, teljesen hallgathatatlan - Konnekt8 a típusa).szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni? Ki akartam próbálni az 5-ös verziót is, de sehol sem találtam olyan helyet ahonnan letölthető lenne. Esetleg más programmal meg lehet oldani a ventilátorok szabályozását?
WIN7 Enterprise az op rendszer a számítógépen (64 bites).
Előre is köszi a segítséget,
csika -
Allien
veterán
A kézi könyv "hibás"! :-) NB_FAN néven ugyan jelöl egy ilyen csatit, de a valóságban NINCS ott! Valszeg, nagyon eltervezték a híd hűtését, vagy talán inkább passzív hűtést akartak rá mégis, az ugye olcsóbb.
Minden esetre, aki nem cserélte le, működés közben óvatosan érjen hozzá, de úgy, hogy készüljön fel rá, hogy qva meleg.
Én szinte azzal kezdtem, hogy lecseréltem egy aktív hűtésüre, még, ha igaziból nem is kellene. -
atom87
aktív tag
Valaki tesztelte azt, hogy a Gigabyte SATA vezérlője a gyorsabb-e vagy a déli hídban található natív vezérlő?
-
jozsef m.
tag
Szia szki
Köszönöm a választ!
Az SSD viszonylag kis tárolókapacitása miatt kell a RAID kötet mert azon menne a nagyobb menyiségü adattárolás és azt is gyorsitani akarom.
Az alaplap leirásában a gyártói oldal téves, közben én is átnéztem a kézikönyvet abban semmi ilyesmi nincs. Az EVEREST egyébként nálam se hiányol semmit! Csak a CPUID , ennyit ezekről a progikról sokszor csak összezavarják az embert.
Akkor párhuzamositom a PWM dugaljról és ugy jó lesz mert az vezérelt a manual szerint. -
szki
őstag
válasz
jozsef m. #3615 üzenetére
Raid-hez nem értek. SSD-m van, és azt jól kezeli a lap. (IDE mód, és Win7x64 gyári driver van)
Mondjuk nem értem minek raid, ha sdd van... Nekem nem mai gyerek az ssd, de mint a villám pattog minden alkalmazás.
SSD-nek van külön topikja. Keress rá!Látom NB fan nincs, de van 4 db venticsatlakozó! Ha nem elég, akkor párhuzamosíts, vagy molex átalakítóval tedd fix 12V-ra.
790FXT lapon nálam 5 csati van, és így néz ki:
CPU-ra egy Mugen2 12 cm venti
1. burkolat elől egy 23 cm venti (HAX-932 ugyebár a ház)
2. burkolat oldal egy 23 cm venti (HD4830-on lévő AC S1 passzívra fúj)
tápegység csak visszajelző
4. venti hátul 14 cm venti
Kis trimmer ellenállás potméterekkel lőttem be a burkolat ventik fordulatszámát. Totál csendes konstrukció.(#3616) atom87: friss biosnál fix fesz és szorzó esetén már a Giga AM3 lapoknál is megy a CNQ.
-
jozsef m.
tag
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
GA-770-TA UD3-as alaplaplon hol találom az északi hid hütőventillátor csatlakozóját?
-
atom87
aktív tag
Üdv!
GA-MA790XT-UD4P tulajoktól kérdezném, hogy ha kézzel állítom be a szorzót BIOS-ban, akkor ugrik a C'nQ?
Valahol olvastam, hogy működik a dolog, de kipróbálni még nem tudom ,mert nincs még DDR3-as memóriám a lapba. -
jozsef m.
tag
Sziasztok!
A gépfejlesztésem következő fázisa a rendszer felgyorsitása lenne.
Alaplapom: GA-770-TA UD3. Pillanatnyilag egy 500GB.WD AAKS. dolgozik benne./processzor 965 BE/.Az alaplapi RAID vezérlőt felhasználva épitenék még két db. ugyanilyen vásárlásával RAID 1 0-át, és a rendszernek , programoknak kapna egy KINGSTON 30GB-os SATA2 SSD-t
én az SSD Now SNN125-S2B/30GB modellre gondolok.
Kérdéseim az elképzeltekkel kapcsolatban:
-A mostani AAKS sebessége alkalmas, jó-e erre vagy a gyártó gyorsabb termékeiből kellene kiindulni.
- A kinézett SSD -vel van valami felhasználói tapasztalt?
- Az alaplap vezérlője alkalmas erre?
- Az megoldható,hogy az SSD ne legyen a RAID-tömb része?
- Ha az alaplapival nem megy,- milyen vezérlőkártya kellhet hozzá?
Kb.100.e.Ft amit ráforditanék max.,de ha olcsóbban kijön akkor még vennék 2xs2gigás DDR3 -as mem. kit-et a meglévő mellé.
A válaszokat köszi előre is. -
-
fanti
addikt
válasz
Dieseldr #3610 üzenetére
Elméletileg az alaplapi hangkari drivere automatikusan érzékeli hogy melyik csatikon van valami eszköz csatlakoztatva, és teljesen szabadon konfigurálhatod azt, hogy melyik csatin mi jöjjön ki. Csak rá kell klikkelned a megfelelő csati képére a realtek keverőpultnál.
Bár én a digitális részt még soha nem próbáltam, de az analógnál teljesen szabadon állítható minden.
-
Dieseldr
csendes tag
Tehát valahogy így [link]
-
Dieseldr
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra a problémára hogy lehetne megoldani hogy az alaplapi hangkártya kimeneteken spdif és a hangszórókon is ugyanaz a hang szólaljon meg?Az előző gépemél ez alapból működött most meg ez tönkretesz...
Win7,gigabyte 790 fxt ud5p lap,Realtek ALC889A codec.... -
fanti
addikt
Sziasztok!
Egy hét szívás után meguntam a dolgot, felvettem a kapcsolatot az IPON-nal (tőlük van a lap a proci meg a memó).
Leírtam a hibát részletesen, mire ők is leírták, hogy sajnos a GEIL memóriák között rengeteg kompatibilitási gond van, de értékkülönbözettel cserélik a 2x2GB GEIL kitemet, és ezeket ajánlották:Tuningolni nem akarok, csak stabil működésre vágyom!
Ti szerintetek melyiket vegyem?
-
szki
őstag
Sok probléma van a Gigabyte AM3-as alaplapok, és a DDR3 ramok együttműködésével. Ezért RAM beállítások miatt beteszek pár bios és cpu-z képet.
Alaplap: MA790FXT-UD5P (F8G bios)
RAM: 4GB DDR3 1600MHz/CL7: OCZ Platinum AMD Edition LV (OCZ3P1600LVAM4GK). Ezek 1,65 V-os ramok, de nálam AM3-ban 1,7 Volt kellett a stabil működéshez.
Az 1600 MHz-et nem 8x200MHz, hanem 6,66x240MHz szorzással értem el. Állítólag a végleges F8 biosnál nem kell ez bűvészkedés már, mert stabil lesz 8x200-zal is.
Persze ezek feszített időzítéseket bíró ramok. Más ramokat picit másképp kell belőni. Ezért Evererestben kell megnézni az időzítéseket, és aszerint eljárni a biosban. Vagy még lazább időzítéseket használni (RAS, RC, RFC-nél stb). -
Gerisz
addikt
Ha emelem a feszt akkor megint nem megy az energiagazdálkodás.
Ez már elszomorító amit művelnek. -
rgtc
csendes tag
Valaki nem tudja, hogy ez milyen hiba?
http://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=4e49183730d378817abb2160abe887be&file=minidump.txt -
szki
őstag
Csak egyetlen hdd legyen feldugva, amikor telepítesz.
Amikor már mindkéát hdd-n ott a rendszer, és fel vannak dugva a satara, akkor bootnál nyomni kell F12-t (talán a post alatt/után), és ott választhatsz, miről bootoljon.andras888: nekem volt i7-hez kitalált Patriot ram a gépben. Nem volt vele probléma.
Azért lehet, hogy 1,7V helyett 1,75V kell neki AM3-as lapban.. Volt Patriot teszt itt a PH-n: [link]
Bár ezek 1600 és nem 1333 MHz-esek.De ez a mostani Ocz AMD Edion LV. Ez nagyon tutko cucc
Bár semmi különbséget se érzek 1333/CL8 és 1600/CL7 között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest