- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Allien
veterán
válasz
audi100td #3160 üzenetére
Ja. Én is feldobtam a Win7 64 bitest, oszt szedtem is le. Bár ez kivételesen nem Bill problémája, hanem a Creative hangkártyámé, mert a kreativ dög, és ez a termék csak xp támogatással bír, és rá akarnak bírni, hogy vegyek X-fi gammer kártyát.
Lehet, felrakom majd ismét, és marad az alaplapi kártya, egyenlőre. -
DoMeS001
csendes tag
válasz
audi100td #3160 üzenetére
Nem húzott proci mellet volt olyan pillanat hogy a CPUD 230mhz mutatott sima 2 mag mellet jah és ment a easy energy saver bekapcsolva afeszkó 0,8 vagy talán 0,81 és a frekvencia igaz ritán de leugrott 800 alá és akkor 230mhz 520 mhz meg ilyeneket mutat mondanám hogy kifényképezem de most huzott a proci és nem megy ilyenkor a progi osszeomlik a windows.....
elértem sima xorzóhatárosan 3,7ghz bír a gépem 3 maggal. Ezt én multiplierel értem el 18,5x ez így jó vagy mással lehet alapfeszen a maximumot elérni....
Ha elértem a maxot akkor hogy lehet feszszabályozásal még többet elérni mert én adtam a procinak plusz feszt de hogy öszuinte legyek nem nagyon merek sokat adni mi az plusz fesz a procinak amit a gyári hütő kibír és a proci is eltür....vagy legalább 3,9 feláll a rendszer...
-
DoMeS001
csendes tag
válasz
audi100td #3130 üzenetére
köszönöm neked is..... Nem tom hogy mit jelent visszaosztani a HT...tom hogy mi az csak azt nem tom hogy lehet állítani...... meg hogy mi az a vissza osztás eddig nem volt baj a memóriával DDR3 1600 kimgmax 1x2gb...... 9 9 9 28 időzítésel unganged módban....
Van még egy eddig a procim folyton ilyen 800 futott csak akkor ment3 ha kellet most folyton megy 3 nem tom miért állítótodt el hol lehet belőni..... Köszi
-
vakisz
csendes tag
válasz
audi100td #3011 üzenetére
Északi híd VID 1.2000 V -> Everestben ez az az érték? Ha igen még nem próbáltam emelni.
Mennyi lenne az az érték ami még nem veszélyes mert akkor megpróbálom azt változtatni. Egyébként CMOS reset nem csak akkor kell ha nem indul a lap? Ilyen téren nem volt baj, de kiprószálom azt is. Aztán a RAM-ot veszem kezelésbe, ha nem javul.
Egyelőre köszi a válaszokat, holnap tájékoztatlak titeket sikerült e megoldani. -
M4c1k4
csendes tag
válasz
audi100td #2551 üzenetére
Üdv. Mindenkinek!
Most regisztráltam! A Gigabyte MA 770TA - UD3 alaplappal kapcsolatban lenne kérdésem.
Van 4GB Samsung DDR3-as ECC RAM memóriám. Szerintetek a fenti alaplap támogatná a M391B5673EH1-CF8 ramot? A gyártói oldalon nem egyértelmű a leírás, mert azt írják, hogy ha ECC-s ramot szeretnék "installálni", akkor olyan Procit vegyek bele, ami támogatja.Ezért megnéztem a Phenom II processzorok architektúráját, és valóban integrált DDR2, DDR3-as memória vezérlő van bennük.
http://support.amd.com/us/Processor_TechDocs/46878_Phenom_II_PDS_3.04_PUB.pdf
Ha valakinek van ezen a téren tapasztalata, kérem segítsen abban, hogy meg merjem-e venni az alaplapot, vagy adjam el a RAM-ot?
A másik alaplap, amit néztem a MA 770T - UD3, csak ezen nincs USB3 és a hátoldali kivezetéseknél nincs eSata port.
Köszönöm a segítséget!
Üdv.:
-
direkt-x
tag
válasz
audi100td #2930 üzenetére
engedélyezve van a biosba.
most szedtem le a honlapról a 6.227.0902.2009 drivert, de a telepítés után ezt írja ki:the realtek network controller was not found.
If deep sleep mode is enabled please plug the cabel.És, az eszközkezelőbe sem látja, a LAN-t.
csak az USB-s modemet -
eszgé100
őstag
-
szepit177
csendes tag
-
eszgé100
őstag
válasz
audi100td #2526 üzenetére
igen tudom, hogy mire való az ACC, de az én procimon semelyik sem segít, mert propus magos. ergo nincs benne mit feloldani. azért van a végén a:
Borokafa: azok a phenomok amiket feloldottak mind Bxx-ek lesznek? mert rákeresve ilyet nem árulnak. vagy akkor mit jelent a B?
-
vizirider
tag
-
elfelejtette
veterán
válasz
audi100td #2442 üzenetére
Köszi!
Mondjuk a tuning az lehet, hogy nem az elsődleges lesz, de tervben van, mivel direkt tuningolható változatot kértem Herr Z-től.
Először kiteszteljük majd, hogy a 8800GTS 512MB-os kari, és az egész új gép mennyivel fog jobban teljesíteni játékokban, mint a mostani 3.2GHz-re húzott E2180-nal.Gondolom majd egy Thermalright HR-09 elég lesz rá?
-
vizirider
tag
válasz
audi100td #2438 üzenetére
apró tévedésben vagy. NB VID-> North Bridge Voltage Identification Digital, vagyis szabadon mondva egyfajta alapfeszültség, ami gépenként kicsit eltérhet. én pl csak alapon, ramok 1333-on tudom üzemeltetni a gépemet (ramok 1600-as kingmaxok) és bizony csak és kizárólag nb vid emeléssel sikerült a gépet stabilizálni így is
de való igaz ha egy gép stabil akkor nem kell emelni, ha nem stabil akkor érdemes kicsit buherálni vele
-
Gerisz
addikt
válasz
audi100td #2424 üzenetére
1,2 valamennyi a minimum asszem. Próbálgattam most, és ha ettől 1-el is fentebb emelem a ref colckot már nem indul be bármekkora feszt is adok. Pedig DDR2-vel a proci simán vitte.
Érdekes lesz ez. Amikor lesz időm eljátszogatok vele. Jah és a késleltetést bármennyire tágítom akkor sem. Már 11-nél is jártam. elbukik a boot screen-nél. -
eszgé100
őstag
válasz
audi100td #2363 üzenetére
ezek a kivételek amik erősítik a szabályt...
Gabor970: a Kingmax nekem is bevált, 1,8v 1600/cl7/cr1 win7 x64-el
off: a fenti ötletemre várok jelentkezőket, akik segítenek átnyálazni ezt a 2000 hsz, mert egyedül sosem végeznék. persze, ha ti is úgy gondoljátok, hogy van valamennyi értelme
-
Gerisz
addikt
válasz
audi100td #2335 üzenetére
Hogy b*ssza meg.
Nem baj, tegnap írt a bolt, hogy legyek türelemmel
A jövő hét végén számíthatok rá!Addig akkor el sem adom ezt a ratyi samut míg tuti nem lesz jó az ECO.
De akkor minek teszi bele. Én még azon néztem nagyokat, hogy Tri-kitek vannak a listában!
Ennyire nem lehetnek ratyik!
Akkor mondjam le?
De mit vegyek mást?
Úgy mennek az árak fölfelé, hogy határ a csillagos ég -
szki
őstag
válasz
audi100td #2335 üzenetére
Na ja. Giga lapok minősége nagyon jó. De a bios....
Am2+ lapomnál F1 és F6 volt jó (ramkezelés, igp, tuning, c1e). Az F6 1 év után érett be...
Most Am3-nál is várhatok még fél évet a kiforott biosra.Azért az G.Skill Eco ramot meg lehet küldeni 1,5 V-nál jobban is?
Mod: OCZ AMD Edition 1,65V 1600/CL7 (OCZ3P1600LVAM4GK) ramom hamarosan visszajön RMA-ból. Majd beszámolok, hogy tuningolható-e...
-
Gerisz
addikt
válasz
audi100td #2311 üzenetére
Nekem full referencia a 4850, első szériás.
Azt néztem, hogy olyan a ramod mint amit én rendeltem, de arra irányult volna a kérdés, hogy mit bír tuningban
Én sokkal számolok (álmodozok) az alacsony fesz miatt.JIM74: De meg kellene nézni, hogy másban is van-e teljesítménycsökkenés. Tedd át a 8x-os slotba, nem fogja meg egyébként, simán megeszi azt a kártyát reggelire. Nézd meg ott mit produkál. Én is próbálgattam a 8800GT-t és hibahatáron belül volt a különbség.
-
válasz
audi100td #2308 üzenetére
És addig mi a túrót csináljak, amíg kijön egy rendes BIOS????
Netezésre, meg office alkalmazásokra nem kell ilyen gép, tehát ami működik vele, azt tudná más cucc is ennek töredékéért...
Ráadásul Gerisz-nek hibátanul megy a lapja...Ááááá, tele van a t*k*m az egésszel... Ilyenkor úgy el tud menni a kedvem a Gigabyte-tól, az AMD-től, meg mindentől... Veszek egy XBOX-ot inkább...
Mi a búbánatért kezdenek forgalmazni egy lapot, ha nincsen megírva hozzá normálisan a BIOS???....
-
válasz
audi100td #2265 üzenetére
Még futunk egy kört. Bevittem barátom munkaehlyére (számítógépüzlet) és végignézi A-tól Z-ig a gépet. BIOS beállításokat áttúrja, kipróbál másik VGA-t a gépben. Talán még arra is rá tudom venni, hogy másik (közel hasonló, mert ugyanilyenük nincsen kéznél) lappal is összerakja a gépemet.
Már egy kicsit unom a dolgot... -
válasz
audi100td #2265 üzenetére
Nekem is ez a gyanúm, de egyelőre nem tudtam meggyőzni, akitől vettem, hogy már mindent megpróbáltam...
Ma még ránéz egy barátom, hátha mégis BIOS beállítás, meg talán sikerül egy másik lappal összerakni a gépet és, ha azzal megy, akkor 100%, hogy a lap a problémás rész. -
válasz
audi100td #2236 üzenetére
Jogos, mert velem is volt már, hogy órákig kerestem, hoyg miért nincs hang és csak kicsúszott a jackdugó a helyéről
De sajnos tápcsatit rádugtam, anélkül el sem indul a kártya...
9.10-es Catalyst-tel ~8500 pont
Nem a procival van a gond, mert a CPU score-ok rendre 4800 - 4900 pont között mozognak. Az SM 2.0 és a HDR/SM3.0 pontoknál van egyrész ingadozás, másrészt alapból alacsony érték szerintem. Gondolom a HD3850 és a HD4850 között van kb 1500 - 2000 pont különbség, ha minden más változatlan... -
válasz
audi100td #2199 üzenetére
Ha 8x-osoan megy a VGA, akkro azzal mit tudok tenni?
Ha jól emlékszem, akkor 1333-on CL7, 1,5V feszültséggel. 1,65-öt írnak a 2133MHz-hez. Pl. 1600-hoz már nem engedte a CL7-et, mert nyekergett a lap, hogy overclocck, meg RAM fail és újraindult 1333-on. De, ha jól emléxem, akkor CL8-at engedte 1600-on. De inkább hagyom a gyári értéken, csak a feszültésgeket állítom AUTO-rol NORMAL-ra.
Kipróbálom az F2-es BIOS-t. Ha esetleg nem segít, akkor hogyna tovább szerinted?
-
válasz
audi100td #2193 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Kipróbálom őket.
Konfig többi része:
- RAM, GEIL EVO 2 X 2GB Kit 2183 MHz (1333-n használom)
- Táp: Cooler Master 520M
+ 3 SATA HDD, + 2 SATA ODDElvileg, ha az alaplapnak baja lenne, akkor egyáltalán nem menne, ugye? Vagy, ha RAM kompatibilitási gondja lenne, akkor nem ilyen jellegű gond lenne?
Mit értesz az alatt, hogy a RAM-okat megfelelően bellítottam a BIOS-ban? Gyári értéken, vagy AUTO-n van minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged