Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vitka
csendes tag
válasz
Gabor970 #2130 üzenetére
Memóriát nem fogok tekerni, ezért maradok az olcsóbbnál, emiatt gondoltam a Geil Value-ra. Mondjuk Kingston-ból is van Value elnevezésű RAM és a Kingstonok mennek a lapba, szóval próbálok vadászni belőle egy CL7 4gigás kitet aztán mehet a móka. Kingmaxra ugyanez igaz. A baj csak az, hogy nemtom mióta nem találok Kingston Value-t és Kingmaxot, meg mondjuk alig valamit, ami kéne nekem. Hiány van hardverből rendesen
Köszi a választ
Akkor Kingmax vagy Kingston lesz, amelyiket találok jó áron.
-
vizirider
tag
válasz
Gabor970 #2110 üzenetére
kicsit félreértés van: én nem kifejezetten a saját teljesen egyedi dolgaimra alapozom hogy ez a széria nyűgös, és sokkal kevésbé átlag lámabarát mint a régebbiek. mint mondtam kb 7 lassan inkább 7.5 éve AMD gépeim vannak. de eleve támogatott RAM lista............
szóval ilyen nem volt megvetted simán azt a ramot (persze annyi volt hogy ddr1 vagy 2) amit akartál és ment minden. biosban kb 4 szer jártam 7 év alatt mert nem volt rá szükség.
ezzel az am3 szériával eleve ramgondok vannak és ugye az hogy instabil, kikapcsolgat stb ezek másnál is létező dolgok. aki most vált intelről annak simán az jön le hogy bazzeg ez egy barkácsszakkör, elköltöm a pénzt aztán fagy minden, úgy kell okoskodni, micsoda vacak cucc ez az AMD........ pedig ez csak erre a szériára igaz. erre értettem hogy nem igazán jól sikerült(hja és ha jobban megnézi az ember, a támogatott RAM lista is elég vicces alig van rajta cucc ahhoz képest amit gyártanak, szal én inkább olyat csináltam volna hogy a lista mondjuk 5-6 oldal és csak pár rammal nem megy)
-
gabi133
aktív tag
válasz
Gabor970 #1440 üzenetére
"az 1600-as DDR3 nem kétszer gyorsabb mint a 800-as DDR2, mert az időzítések is közbeszólnak"
Nem véletlen raktam zárójelbe a gyorsabb szót.(#1443) helkis
Ahogy előttem is írták, kb 1-2 ezer forinttal drágább az 1600mhz-es ram az 1333 képest, és az előbbin még hűtőborda is van. Márpedig én tuningban is gondolkodom, még ha nem is világrekord döntés szinten. Ahhoz pedig elegendő az is. Nem kell rá venti, meg vízhűtés. -
Landon
őstag
válasz
Gabor970 #1122 üzenetére
Hát én úgy tudom ill. tesztbe is volt, hogy a 270+-os FSB-hez kell a NB fesz emelés. Ebbe most nem merek 100%-ig állást foglalni mert ugye már itt nem is FSB-nek hívják, és most lehet nagy ökörséget fogok írni de nem a NB az un. "FSB"? Tehát az órajel "adó"? Mert akkor azért kell neki frek-t emelni. RAM-okat visszaosztom igen.
Bár pont most néztem, nemtudom észrevetted e hogy az F4-es BIOS alapból megemelt memória feszel rendelkezik. Lehet így bírná majd meglesem.
-
Landon
őstag
válasz
Gabor970 #1118 üzenetére
Na akkor haladjunk szép sorjában mert van amit félreértesz van ami meg nekem új.
1: Nekem nem a 2000+MHz-s NB-hez kell a frekemelés. Hanem ahhoz,hogy a lap bírja a 270+-os FSB-t- Mert azt a 770es NB nem bírja sajnos csak a 790.
2: Nekem 265-ös FSB-n is van CnQ.Nem lövi ki Giga.
3: Létezik olyan progi ami NEM BE prociknál is tud szorzót emelni?! Mert akkor azonnal váltok ara... -
Landon
őstag
válasz
Gabor970 #1112 üzenetére
Én most 1.3V-on járattatom a CPU-m épp teszt alatt van a 3.3GHz de ez a MAX amit ki tudok hozni a 2.5GHz-s 905e-ből pedig SOKKAL többet tudna.
Neked az NB fesz megvan emelve? Mert pont most olvastam egy tesztet amibe +0.1V-t adtak neki és bírta a 330-as FSB-t is de az volt a csúcs. Csak egy eleve szarul hűtött lapnak nemtudom mennyire egészséges +0.1V-ot adni... Ez a B50 ez a 4magosított X2?
Amennyiben Te emelt NB feszel operálsz akkor rámerem tolni én is és akkor elmegy a cpu vígan 3.6GHz-n 1.4V-on. Ha tönkremegy a lap idővel nagyon nem izgat mert a Karácsonyi "hajrában" tuti dobom ezt a lapot úgy is mert nem nekem való.Sőt akkor valószínűleg szakítok az AMD platformal.
Most egyedül az érdekel, hogy ha neadjég' meghal a lap akkor ne vigye magával a VGA-t, RAM-okat mert az már nagyon fájdalmas lenne viszont.
-
Pepe78
őstag
válasz
Gabor970 #1092 üzenetére
Hát az sem használ.
Holnap majd az összes beállításomat összeírom és hátha abból feltűnik valami.
4 mag simán megy.
Bios 1,4 volton prime stabil a 200x18( 3600mhz) cpu-z nem néztem.
Bios alapfesz (CPU-z szerint 1,312 volt) stabil a 200x17 ( 3400 mhz)
Ezek mennyire jó eredmények?
Holnap minden beállítást megadok hátha kiderül valami.
És amit még nem értek: DD3 1333 unganged vagy mi a fene.
Ezt írja amikor indítom a gépet.szokatlan nekem az AMD de ár/érték arányban nagyon jó választás volt a 775 után.
-
Lui76
őstag
válasz
Gabor970 #1080 üzenetére
Ez csak azért kérdem mert mikor az elöző szintén giga lapom ezzel a procival próbálgattam és többször is cmos clear meg stb. nem mindig ugyanannyira mélyen sül ki. Tehát volt amikor pl az idő beállítás nem is nullázódott. És ez lehetne elképzelésem szerint egy olyan opció amikor a beillesztett hardverek emlékét is törli és újra kéri összeismertetni frissítés után . De nem vagyok benne biztos hogy fontos , meg hogy jól gondolom e.
-
Ayg0
senior tag
-
Dead_slow
tag
válasz
Gabor970 #768 üzenetére
Nekem, szürke bordás kingmaxaim vannak, de az istenért nem tudom őket stabilizálni 1600-on még cl9-ben 1.8-on sem, nb is kapott feszt, memtest86+ 2.11 futott 4-5 órát semmi hibát nem dobott. Valami tipp esetleg?
Vagy valaki le tudná írni, hogy pontosan milyen subtimeingokkal futottak neki ezek a ramok 1600cl7-t de még a 9 is jó lenne csak menne már rendesen
-
Mlnr To'm
tag
-
SimonYana
addikt
-
SimonYana
addikt
válasz
Gabor970 #606 üzenetére
Annyira jó ez a hűtő,hogy butaság lenne eladni.Főleg nagyon olcsón,mert újonan 12 körül van.Szerintem ez meg még 1 hónapos sincsen!
Még nézegettem a Geil ramokat DDR3-ast,de senki nem használ szerintem aki tudná milyenek! Vagy a G.SKILL is benne van a listában és olyat is megérné még venni. Kérdés mennyiért. -
SimonYana
addikt
válasz
Gabor970 #604 üzenetére
Nagyon drága még a 965 BE!
Nekem most is meg van már és 955BE
Nagyon jó kis CPU
Főleg 45'000 Ft-ért!Az 1800-as ramokról meg annyit,hogy a gyártó egyenlőre 1666Mhz-t garantál OC-ban.Nos nemtudom mennyire valós,de azt tudom,hogy ezek a Ramok mennek 1800-on is simán!
Volt dolgom velük már , csak Intel lapban! -
Cadal
őstag
válasz
Gabor970 #552 üzenetére
Jó választás az UD3P csak ajánlani tudom. Amúgy nem drágább a ddr2 a ddr3-nál. 2x2Gb ramot találsz már egy árban. Vagy mondhatnám úgy is, hogy a 2x2gb DDR2-ből sem olcsó. 15-20K.
Ha mégis UD3 lapot választod, akkor arra figyelj, hogy REV 2.0 legyen, mert az már SB710-el szerelt és van ACC vagyis működik az unlock! (a topikjában jobban tudják, de úgy hiszem már csak 2,0 verziót kapni.)
#554 Gabor970: grat jó döntés.
#553 Ayg0: Van esetleg a DDR2-es tesztről screened? szívesen megnézném.
-
adorjant
őstag
-
bakosgabor57
őstag
-
szki
őstag
válasz
Gabor970 #531 üzenetére
Friss iPon tesztben láthatod a különbséget: [link]
Szerintem vegyél Gigabyte MA770-UD3 Rev2.0 alaplapot és előtesztelt X2@X4 procit és DDR2 ramot! Rev 2.0 már 710-es SB-s, azaz ACC, és unlock! Az alaplap topikja: [link]#528 Ayg0:
Ez most külföldről lesz. Valóban 6 GB-os kit. Nagyon sok teszt és pozitív visszajelzés van róla a neten (tuningos fajta Micron chip). Ha ezzel se fog menni az AM3, akkor párosítanom kell a RAM arzenált Intellel... -
szki
őstag
válasz
Gabor970 #363 üzenetére
Gondolkozhatsz AM2+ lapban is. Ott nagyobb a választék, és jól ismert a DDR2 RAM kompatibilítás. Nekem egy 780G-s lapban is nagyon ment az 550 BE proci.
Ha a jövőre is gondolsz, akkor AM3 lap. De a DDR3 még tényleg szívás. Főleg a Gigabyte alaplapoknál. Talán a biosok fejlesztésével javul a helyzet. Azonban jelenleg lehet jobb egy olcsóbb 1333-as készletbe beruházni, ami szerepel az alaplap kompatibilítási listán. Akár csak 2x1 GB-ba, melyből rengeteg eladó van az apróban (keress rá!)
Én amúgy ajánlom a Kingmax 2x2 GB 1600/CL7-es ramját! Sokan nem szeretik a Kingmaxot, de jelen helyzetben még azzal lehet legnagyobb szerencséd! (lásd pl. prémium memok Elpida chipjei...)Más: OCZ DDR3 Platinum LV nem éled fel semmilyen bios reset után se. Félreteszem, és 1 hét múlva másik UD5P lapban és 955 BE társaságában leteszteljük. Ha ott se indul, akkor ram csere lesz. Bár lehet megvárom az újabb bios kiadását (F6), mely állítólag 2 héten belül várható a 965 BE miatt (bár lehet RAM újítás nem lesz benne...).
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gabor970 #363 üzenetére
ocz ramokkal eddig vegyesek, de inkább negatívak a tapasztalatok.
kingmax FLGE85F-B8MF7-vel szintén vegyes, ám eddig egál a jó/rossz tapasztalatok aránya.
geil 1600-as 4 gigás value kitje szintén zenésznek néz ki szutyis próbája alapján.valahol azt olvastam, hogy a gigák jó barátságot ápolnak a kingston modulokkal és Landon fórumtárs példája is ezt látszik igazolni egy ilyen kit tulajaként. (azaz még nem panaszkodott a fentiekhez hasonló tünetekre...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Futás, futópályák
- Nők, nőügyek (18+)
- Elite: Dangerous
- Eredeti játékok OFF topik
- Alkoholista nevelde
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- További aktív témák...
- 12Gb DDR3 -----8000Ft 2db Kingston HyperX FURY 4GB DDR3 1600MHz + 1x4Gb Corsair Vengeance
- "HÍBÁS" !!!! Asus TUF B350M-PLUS GAMING AM4 Alaplap
- ASUS ROG MAXIMUS FORMULA XII Alaplap - LGA 1200
- !!!!HÍBÁS!!!! MSI B150M NIGHT ELF + I5-7400
- Asus P8Z77-V Deluxe + Intel Core i7-3770K + 16GB RAM + Noctua NH-D14 konfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest