Hirdetés
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remiel
őstag
válasz
Zoli-206 #3915 üzenetére
sziasztok
gépvásárlás előtt állok és egy Phenom II AM3x6 1055T mellett döntöttem, amihez Gigabyte lapot vennék (nekem eddig ez a gyártó jött be legjobban)...
GA MA770T-UD3 AMD770 AM3 DDR3 PCIE GbE ATX
ezt a lapot néztem ki, mivel nem kell alaplapi vga, sem sli, crossfire nem tervezek... a VGA egy GTX460 lesz...
GA MH785GMT-UD2H AM3 volt még a listán, de azt hiszem ez csak az integrált vga-val több
jó döntés az alaplap vagy nézzek másikat?
-
khorvat
senior tag
válasz
Zoli-206 #3911 üzenetére
[Magyar oldalukon]
még nincs kint!Lehet várok vele 1-2 napot hiszen most is jó a lap, csak hát betegségem hogy állandoán mindenből a legfrissebb driver, firmware, szotfert akarom használni -
hege01
tag
válasz
Zoli-206 #3752 üzenetére
Szia,
Fox-ot használok néhány bővítménnyel toolbar nélkül, ezt már jól belőttem magamnak úgyhogy böngészőt nem szívesen váltok. Inkább megkeresem a hiba okát.
2 hetente 1-2-szer fagy csak le, de ezentúl jobban elemzem az okokat.
Java-t lefrissítettem hátha...., a Facebookos dolgok úgyis Java-t használnak.Köszi
Üdv. -
SZTV23
csendes tag
válasz
Zoli-206 #3733 üzenetére
Szia!
Köszi a választ..
Ha újraindítás után az ACC visszavált disabled-re, (ha auto,ha all core, ha per core-ra állítom) akkor valszeg azt jelenti, hogy nem aktiválható egy mag sem plusszba.
Megnéznéd nekem a biosodban, az ACC alatt neked is CPU0, CPU1, CPU2, CPU3 -van-e? (+12 -12 %)
Csak ebből gondoltam hogy esetleg lehet a procimban + mag, lehet rosszul... (x2 555BE)
Köszi előre is: Robi
-
leviske
veterán
válasz
Zoli-206 #3488 üzenetére
Mondjuk vegyük azt is hozzá, hogy nagyon csúnya lett volna, ha egy durván 3 hónapja megjelent lapot elhanyagolnak.
2011-ben már az "A"-s 7-esek körül sem fognak annyira sürögni, mikor a Zambezi lesz érkezőben. De ezzel semmi gond nincs, csak jelezni akartam, hogy ha évekre tervez az alaplappal, akkor számítson ilyen dolgokra is.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
Zoli-206 #3479 üzenetére
Bocsánat, de kicsúsztam a szerkesztési időből.
Aki esetleg nem tudná: a fent említett On/Off Charge funkció az iPad-et tudja tölteni USB porton keresztül, amikor az be van kapcsolva. Ezzel a funkcióval jelenleg tudomásom szerint csak az újabb (333 szériás) Gigabyte alaplapok rendelkeznek a megnövelt (>500mA) USB áramellátás jóvoltából. Eddig csak a jelenleg megjelenés alatt álló 800-as chipkészlet tudta ezt, azonban az említett BIOS frissítést követően a 790-es (333-as) lapok is képesek lesznek rá.
Mivel nekem nincs iPad-em és más valószínűleg nem is változik az új BIOS-al, így valószínűleg kihagyom ezt a mostani update-et
-
mpierre
veterán
válasz
Zoli-206 #3465 üzenetére
Nehogy elhidd, hogy 20-21°C-os szobában képes szobahőmérséklet alá hűteni a hyper 212+ a procit. Az adott közeg hőmérséklete alá nem lehet lehűteni, főként, hogy útban van 2 db memória 1425MHz-en, ami azért melegszik.
Fix, hogy rosszul mér. A te értékeidet inkább elhinném, ha ezt mutatnák a fent említett programok az én procimra.
-
mpierre
veterán
válasz
Zoli-206 #3463 üzenetére
Na látod ez egy vicces dolog. Az Everest szerint idle 18-20°C között mozog a proci hőmérséklet. 20-21°C-os szobában...
Terhelve - 3,0GHz-re húzva - képes elérni a 35-38°C-t. A CoreTemp nem tudja kijelezni a magok hőmérsékletét, de legalább ugyanazt az idióta hőmérsékletet közli, mint az Everest. Mindezt egy Athlon II 630-nál tudják produkálni, amit egy CM Hyper 212+ hűt.
Szerk: Az ET6 is ezt közli... Talán, most az F4 bios segít ezen...
-
(Doki)
tag
válasz
Zoli-206 #3421 üzenetére
Hello!
Nem tudod, hogy ezek a kingston ramoknak mennyi a max feszültsége amit lehet adni neki?
Felraktam az új biost, de előtte mindent alapra raktam biosban aztán frissítés, utána win alatt 10 percen belül lefagyott a gép 4x is, Cpu nvd controlnak adtam 1.3v ramnak 1.6v értéket amit irtattok és eddig win alatt nem fagyott le játszani is tudtam, de a játék volt hogy lefagyott de a gép nem, lehet kérne még egy kis feszt, mennyit adhatok amitől biztos nem lesz baja? -
Aryan
senior tag
válasz
Zoli-206 #3403 üzenetére
Azon van, csak a winyó kikapcsolást és stand-by (monitor és alvó állapot) dolgot lőttem ki. Ilyenkor eltűnik a processzor energiagazdálkodása -> minimális és maximális processzor teljesitmény beállítási lehetőség, ha nincsen hozzá nyúlva a procihoz akkor megy jól.
Maga a windows egy backup példány, de nem hiszem,hogy ez beleszólna a dolgokba.Biosban C1E "enabled"-en van és "Cool And Quiet" -"auto"-n.
Azért idegesítő a dolog mert a proci megy alapfeszen 3800-on, csak nem kell, hogy állandóan fűtsön, mondjuk alapon is elég mindenre.
-
-
(Doki)
tag
válasz
Zoli-206 #3384 üzenetére
Gerisz beírta az egyik hozászolásában, letudtam tölteni holnap kipróbálom hátha segít, kösz az ötletet mindenkinek, ha ez sem jön be, akkor kicseréltettem a ramot a hardverkernél.
Most néztem, hogy neked milyen géped van és neked is kingston ramod van, neked is ilyen van?
kingston ram
Ha neked is ilyen van és nálad márpedig jó, akkor nálam is működnie kéne, hátha bios frissítés után jó lesz -
finest
addikt
válasz
Zoli-206 #3108 üzenetére
Jól, azóta ki is szedtem. Lehet, h a táp nem jó, bár új. Kipróbáltam, h a zöld-fekete pinekkel el tudom-e indítani a tápot, fogyasztónak meg rátettem egy vinyát és egy ledes ventit, és akkor is csak egy pillanatra villant fel a led. Érdekes, magában is csak áramtalanítással indul újra a táp...
-
szepit177
csendes tag
válasz
Zoli-206 #2968 üzenetére
Köszönöm Zoli-206
Valamit nagyon elnéztem a PCI kártyával kapcsolatban (az egyik webshop oldalon nem volt egyértelmű a termékismertető és ez zavart össze
Bios frissitést még soha nem csináltam ( régi Intel konfig MSI lap miatt )
ha nem sikerül akkor jelentkezek helpért
Személy szerint Te ajánlanád Ezt a ramot? vagy inkább egy Value szériát 1333MhZ-t?(Pl: ami Neked van)
Remélem holnap megtudom rendelni már régóta szemezek vele
Köszi a tájékoztatást ! -
szepit177
csendes tag
válasz
Zoli-206 #2968 üzenetére
Köszönöm Zoli-206
Valamit nagyon elnéztem a PCI kártyával kapcsolatban (az egyik webshop oldalon nem volt egyértelmű a termékismertető és ez zavart össze
Bios frissitést még soha nem csináltam ( régi Intel konfig MSI lap miatt )
ha nem sikerül akkor jelentkezek helpért
Személy szerint Te ajánlanád Ezt a ramot? vagy inkább egy Value szériát 1333MhZ-t?(Pl: ami Neked van)
Köszi a tájékoztatást ! -
M4c1k4
csendes tag
válasz
Zoli-206 #2942 üzenetére
Már párszor írtam gyártónak, de eddig még soha nem írtak vissza megoldást.
De köszönöm, meg fogom próbálni!Fluor is utalt már rá, de végül is mit jelent a 770T - UD3P végén a P betű?
(Prémium?) Nekem azt mondták egy Boltban, hogy ezek helyett jött a sima UD3Végül még azt is megírná valaki, hogy az ACC (Advanced Clock Calibration) funkció működik-e a 770TA -nál? Azt olvastam, hogy legfrissebb BIOS-ban benne van.
Köszi a választ!
-
M4c1k4
csendes tag
válasz
Zoli-206 #2938 üzenetére
Köszi! Nekem is teccik
Ettől tartok én is, egy ismerősöm is úgy vette a DDR3 RAM-okat, hogy elvitte a gépet.
Végül is nekem csak az ECC-s RAM-okat kell elvinnem, Csak az a baj, hogy raktáron nem sok helyen van ilyen alaplap, így meg kell rendelnem. Esetleg, ha van valakinek Békéscsaba v. környékén ilyen alaplapja, valamint megengedné, hogy kipróbáljuk benne a fenti Samsung ECC-s ramokat. Ez az ötlet most jutott az eszembe.
Szerintem kicsi az esélye, hogy lesz ilyen fórumtárs!Most már jobban testszik a 770TA, mert szerintem kelleni fog az eSata, meg az USB3, mert legalább 2 évre venném a gépet!
Köszönöm a segítséged!
-
Gerisz
addikt
-
Aryan
senior tag
válasz
Zoli-206 #2870 üzenetére
Az a furcsa, hogy win 7 alatt energiagazdálkodási dolgoknál amikor profilt módosítunk akkor a procinál egyedül hűtési rendet lehet piszkálni, nincsen min és max proci sebesség amit százalékban lehet megadni. Ha nincsen a szorzóhoz nyúlva és a biosban minden "normal"-on van a feszeknél belőve akkor aktív ez a kettő menü is. Lehet hogy windows nyüg ez.
Viszont nálam az AOD ment F2-es biossal is, Easytune-t nem néztem.
-
Aryan
senior tag
válasz
Zoli-206 #2864 üzenetére
Sajnos Cool 'n' Quiet nem megy, 19x200-on megy a proci és minden fesz "normal"-on kivétel a ram. (lehet, hogy biosban letiltva hagytam
)
Biosban történt egy két változás:
- más lett szerintem a ramokra vonatkozó beállítások
- kilehet lépni a raid vezérlőből, ha az ember véletlenül belemegyEgyenlőre ennyi, Battlefield Bad Company 2 beta majd leteszteli most a ramjaimat, hogy mennek e 1600-on cl9-es időzítésben.
-
-
blacky36
tag
válasz
Zoli-206 #2701 üzenetére
Hali!
Ha már levelezgetsz, egy kis adalék: xp-n nvidia karival müködik, ugyan az a gép w7x64-el a memória fül szürke, nem kattintható. Random módon egér rávitelre szines lehet ekkor lehet katt. és jön a program leállás. Driver betöltéssel nincs gond. Hátha okosodnak egy kicsit -
Kroni1
veterán
válasz
Zoli-206 #2659 üzenetére
Amugy szerintem is, szinte semmi haszna.. fogyasztásmérővel is kimértem, de elhanyagolható!
Viszont megnéztem, hogy Prime blend test alatt mennyit eszik a proci az alap 1,4V-on, és alulfeszelve 1,175V-on (ennél kisebb értéken az enyém már nem prime stabil) és hatalmas a különbség: 1,4V-on 219W, ehhez képest alulfeszelve pedig 166W a falból kivett kakaó!
-
Vitka
csendes tag
válasz
Zoli-206 #2595 üzenetére
Ahamm
A házam egy kicsit több, mint 3 éves, szóval fúró és fűrész nélkül nem igazán tudok beletenni 8 centisnél nagyobb hűtőt. A konfighoz fogok venni 2 db 3 pines ilyen ventit: [link] és egy ilyet: [link] , ez 4 pines a pwn csatlakozónak.
8 centis létükre egész korrektek szerintem, csendesek és tűrhető a légszállítás is.
Ehhez jön majd a procira a chooky féle narancssárga EKL csodahűtő és így remélhetőleg a 955 BE-t megtekerve nem lesz melege a VRM-nek, sem a chipsetnek. -
Vitka
csendes tag
válasz
Zoli-206 #2593 üzenetére
Akkor jól gondoltam
Nincs még meg a lap, kb 3 hét múlva érkezik az új konfig, addig fel akarok készülni minden eshetőségre, hogy ne az összerakáskor kelljen a fórumot bújni. Így akkor 3 rendszerventim lesz, kár, hogy csak egy pwm-es. Szerencsére találtam 18 decibeles 8 centis ventillátorokat, szóval lényegében nem baj az a no pwm.
-
Kroni1
veterán
válasz
Zoli-206 #2589 üzenetére
Igen ez így van, én se akarok pendrivot venni mert 3.0ásat akarok majd arra meg várhatok még vagy fél évet..
A kompatibilitás azért lenne jó az uj lapokkal mert egy alkatrészt cserélni könnyebb, lap+proci csere nekem mindig macerásabb.. A mostani 955 BE-t szeretném majd lecserélni, ha az uj cpu-k kevesebbet esznek majd és kompatibilisek leszenek a mostani 770TA-UD3 lapommal. Ehhez a laphoz képest sok ujdonság nem lesz az uj chipsetben. A kompatibilitásra van némi esély, de intelnél még a hűtő se kompatibilis az uj rendszerek esetén a régivel, nemhogy az chipset. 775 és 1156 foglalat közt pár mm eltérés. Röhelyes.
-
szki
őstag
válasz
Zoli-206 #2578 üzenetére
Szerintem felesleges jelenlegi lapokról váltani az új chipsetesre.
A Sata 3.0-át tudják natívban, de kinek van Sata3-as eszköze? Ha meg kell mégis Sata3, akkor pár ezer forintért beszerezhető egy ilyen kártya.
Az USB 3.0 meg az új chipset ellenére külön vezérlőchip által van megoldva.Mondjuk izgalmas lesz még a nyári verseny az AMD és az Intel között.
AMD: 890GX/FX+SB850 chipset és 6 magos Thuban proci.
Intel: X68+ICH11 chipset + I7 930 (v. akár i7 980X Gulftown) -
vizirider
tag
válasz
Zoli-206 #2576 üzenetére
köszi csak mint említettem várom az új lapkakészletet (890GX+SB850)
a hdd-hez meg azt igérik dupla sebességet kell elméletben tudnia a sata 3-nak (vagyis gyakorlatban remélhetőleg dupla sebességet remélnék a sata 2 höz képest hiszen a mostani motyóm sem az elméleti maxon megy...)
-
Gerisz
addikt
válasz
Zoli-206 #2475 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet.
audi100td: Válaszolt a Giga, azt írták, hogy a DDR3 alapfeszültsége 1.5V de lehet ilyen értékhez ezek a ramok nagyobb feszt igényelnek.
Visszaírtam nekik belinkeltem a ramot is (G.SKILL honlapon) és még azt is megkérdeztem, hogy mostmár az AMD 3 utas memóriakezeléssel rendelkezi, hogy a listában zömmel Tri kit-ek vannak! Kiváncsi vagyok mit válaszolnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Futás, futópályák
- Elite: Dangerous
- Eredeti játékok OFF topik
- Alkoholista nevelde
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
- 12Gb DDR3 ----- 8000Ft 2db Kingston HyperX FURY 4GB DDR3 1600MHz + 1x4Gb Corsair Vengeance
- "HÍBÁS" !!!! Asus TUF B350M-PLUS GAMING AM4 Alaplap
- ASUS ROG MAXIMUS FORMULA XII Alaplap - LGA 1200
- !!!!HÍBÁS!!!! MSI B150M NIGHT ELF + I5-7400
- Asus P8Z77-V Deluxe + Intel Core i7-3770K + 16GB RAM + Noctua NH-D14 konfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest