Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Blu-ray lejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lui76
őstag
Bárki használja az alaplapi integrált hangot?
Régi Audigy2-m odalett, most ezt használom , de filmekben gyakran recseg a hang , talán mélyeknél inkább .
Vmi ötlet?
játékban zenében nem tapasztalom. -
-
Lui76
őstag
Már nem emlékszem de mintha más is említette volna hogy a NB-en levő borda mozgott neki.
Ma770 UD3P
Porártalom keresése közben értem hozzá és fel-le irányba billenthető.
Azt nem tudom mekkora mag van alatta és az hogy helyezkedik el pontosan , de fura hogy így billeghet. Betoltam neki a szenzort és a giga takarolemez alatt kb 46 fokos játék közben. Ott épp nem annyira mozog a levegő sem .
Csináltam már pár fet hűtőt , de macerás ezt onnan leszedni a helyén , így ha nem fontos nem bombáznám szét.
Ha az NB túl melegszik , vajon hogy jelentkezik ? -
Lui76
őstag
2009 öszén vettem már ezt a procit lapot , akkor húztam egy ideig aztán nem is jártam erre nagyon , csak most hogy a GTX460 meglett. Megnézem mi meddig jut aztán lehiggadok
Futott már 3950-en is a procko régen , de nem volt stabil.
Szerintem ha mindent húzok a 400-as táp is már a határon lehet .Cadal : Én kb az összes biost végigjártam mivel rev 1.0 első verziós a lap .
És régen nem tudtam 2500-ös NB frekit kihozni szerintem . -
Lui76
őstag
Vmikor bealudtam , mikor lettek ilyen olcsók a DDR3 ramok ?
2x 4Gb mellé érdemes még egy 2Gb-os modult venni ?
Vagy mint a régi amd dual chanel dolog , úgy itt is számít hogy párban legyen ? -
Lui76
őstag
válasz
CoolMan #3851 üzenetére
Hm , de mi köze a bioshoz?
Normál rendszerműködés közben még nem produkálta pedig már 1 éve működik az AM3-as konfigom.
- olyan volt még hogy indítanám és nem reagál a power gombra , amikor szintén 220V kihúz a megoldás. De ezt sem tudom más egyéb cselekvéshez kötni. Folyamatosan 4 magosként használom és ez a dolog meg kb 2-3-havonta 1xvvan csak. -
Lui76
őstag
Volt már bárkinél olyan ,hogy bios-ban tartózkodás alatt (és nem épp ECC-t babráltam hanem a frekit léptettem épp lefele)
- magától lekapcsol a gép , power gombra sem indul , csak ha 220V kihúz vár visszadug , és indul is a gép ! -
-
Lui76
őstag
Ő és milyen ramok dolgoznak nálad ill. mennyi a fesz nekik?
- úgy néz ki menne tovább is csak nincs időm tökölni vele .
A HT-t auto-n hagytam- az vett is vissza belöle , de korábban figyeltem 2GHz fölé nem menjen , ezek szerint annyire nem érzékeny( itt is 2150 körül van)
arról nem beszélve hogy ha már a ramot állítgatom ott meg annyi érték van amit
csökkenteni kéne de melyiket mennyivel... -
Lui76
őstag
Ma-770T UD3P -hez 06.28-án jött ki F9 bios.
Vki próbálta már?
[link] -
Lui76
őstag
MA770T-UD3P rev 1.0 van nekem most nézem már 1.3 is van , szeretnek variálni
05.14-én jöt ki hozzá F8-as BIOS vki tapasztalás?Nekem csak egy bosszantó gondom van , akár két, akár négymagosítva van , XP-be érkezéskor várnom kell mire használható (miközben az msn és társai helyükre beérkeznek), elindíthatok két három dolgot is aztán az ablakukbafagyva várakoznak majd kb 1 perc után egyszerre megszűnik a fagyás és hiba nélkül folytatódnak a félbemaradt indítások.
Ja és használat közben nem jelentkezik már egyébként probléma.
ötlet esetleg?
Emelgettem pár feszt nem változik,de nem érzem melyik komponens okozhat ilyen jelenséget. -
Lui76
őstag
Nemtom volt már !?
04.14 új bios Ma770T UD3P -hez F7
[link]
Esetleg próbálta vki ?
Hétvégén fellövöm sztem... -
Lui76
őstag
Egyébként milyen az alaplapunk integrált karija ?
Ezer éve nem próbáltam , amikor még régebben vmelyik lapomét az olyan száraz nyers hangzás volt. -
Lui76
őstag
hihetetlen dolgok vannak. Hásználjuk a gépem már jó ideje semmit nem változtatok , elmondhatnám hogy már hetek óta nincs gyengeségnek jele és akkor egy sima indítás W7-be nem sikerül 3x egymás után nem tudtam tovább jutni mint az asztal betöltése , ott befagyott és kakukk.
Már azon agyalok lehet nem is a lap / proci/ram hanem akár az öreg Audigy2 hangkártyám lehetne ludas? -
Lui76
őstag
válasz
McCoy20 #2795 üzenetére
Nekem is Freezer van rajta igaz plusz fesz nélkül ,de 4 mag és állandó 3600MHz jelenleg.
kerek 1600 így a Ram - naaggyon kereeekVmit sikerült eltalálnom mert most nem fagy ki XP-be érésnél (és pedig akkor nem is ment ennyin csak 3400 körül- és mindig csak első indításnál) Talán hogy adtam a sima NB-nek is egy minimális plusz feszt !?
-
Lui76
őstag
válasz
realmadrid92 #2693 üzenetére
Hát a pc health részben alul van a system fun szabályozása hogy auto vagy disabled asszem, és ha auto akkor szabályozza a lap ,én disableden használom mert külső szabályzóm van aés a kettő együtt olyan kevés volt hogy állt a venti.
-
Lui76
őstag
Adtam még 1 esélyt mielött visszarakom az F5 biost .
Csináltam egy load setup defaults-t (bár a @biosban elvileg ez be volt pipálva),
és felcsumáztam 3600Mhz Cpu /1600 Ram-ra (cpu no fesz ,ram 1,8V Cl8-8-8-...)
- eddig okés meglátjuk , kop kop... -
Lui76
őstag
Most felraktam az F6a biost , de nálam csak szívás.
Még 3300 MHz-en is ha beér asztalra Xp-ben , megáll az egész és kakukk.
Nem kékhalál csak megáll az egér meg minden.
De Full def beállításokkal (3000MHz) 4 mag semmi tünet. -
Lui76
őstag
[link]
Ma 770T-UD3P új bios !? vki próbálta már? -
Lui76
őstag
Lefrissítettem F5-re a bios-t mert még F2-nél voltam , ahogy nézegetem a tw-i giga oldalt ott kicsitt több az info az alaplapom oldalán : "Please apply sufficient cooling to CPU VRM zone when ACC function is enabled."
Jó viccezt a magyar oldalon nem írják . Lehetőség szerint oda telepítem a házamhoz kapott hőmérő végét aztán ha tényleg jó meleg akkor kap még egy kis maradék rambordát.
-
Lui76
őstag
Segítség kellene srácok !
Nagy ritkán nem indul el a gép, de olyankor meg se mekken nem forog ,nem világít , nem sípol. Power gombra semmi. Kihúzom 220V, várok aztán ált rögtön elindul , és gond nélkül üzemel.
Enermax a táp de már kb 3-4 éves biztos van , korábban azért voltak a lakásban áram ingadozás gondok ,de azt elhárítottuk - igaz nem tudom attól csökkenhetett e vminek élettartama.
ötlet ? -
Lui76
őstag
Első indításnál volt gond (mert nem indult
)
Az AC Freezer 64 miatt a 3-4-foglaltba tettem a ramokat , de vissza kellett tennem a gyári hűtőt hogy megismerkedjen a rammal az 1-es slotban , aztán be a másikat aztán át a helyükre , freezer vissza ...
Én most hogy már nem piszkál a kíváncsiság beálltam 3500MHz-re ennél
a ram 1553-on fut (1333-ról indítva) CL7-7-7-20 CR2 értékekkel
Ramnak 1,8V-ot adva , másnak jelenleg nem kell adnom plusz feszt. -
Lui76
őstag
válasz
werszomjas #1462 üzenetére
Nekem a ház digit kijelzőjéhez tartozik egy vezetékes hőmérőszál amit bárhova rakhatok most épp annál a bordánál van és 43 fokot mér a bordák közt zárt házban.
-
Lui76
őstag
Ilyen szempontból jobb a szorzózáras proci(vagy legalábbis az fsb tuning) mert itt szépen az fsb emeléssel megy fel a ram is , aztán ha kezd vmi gyengélkedni akkor kis fesz neki és rögtön tapasztalható ,hogy jobb vagy sem (ha nem , akkor másnak kell adni ) célszerű egyszerre minél kevesebb dolgot variálni.
-
Lui76
őstag
válasz
Game Hunter #1404 üzenetére
Akkor ne nyúlj hozzá , csak ha problémát érzel.
werszomjas : igen a lapon nem fog múlni a 4 magosítás , max a procin.
-
Lui76
őstag
Nézegettem a Gigabyte oldalán , van é vmi frissítés és lám van egy 3. fajta 770-es lap is már. Ha jól látom csak az a különbség hogy 4+1 fázisos lett a tápellátása.
-
Lui76
őstag
Igen mert te a cpu szorzót nem bántod - mint nálam is fix a szorzó ezért működik a C&Q
Na meg persze én előre gondolkodtam és olyan minimál értékű processzort kerestem amivel az előforduló 4GHz-es procikat ismerve ne legyen "lehetetlen" magas FSB követelmény. Akkor még DDR2-m volt tudtam mit bír az akkori ramom lapom és ahhoz kerestem olyan procit ami jó lehet...
-
Lui76
őstag
Vihar elmult 16 fok padláson, na mondom nem igaz hogy nem megy 3800-on...
HT, NB szorzók biztonságra, RAM is 1066-ról indítva .
+0,100V CPU-nak
1,7V (1,8) Ram
Cpu NB Vid +0,300V
3840MHz
- 3900-on nem ért be a win, 1700 Ram on nem indult a lap visszaállt def értékekre (igaz CL7-ben vagyok)
[link] -
Lui76
őstag
Srácok nem teljesen vág ide de itt nagyobb a pörgés...
Ebben a viharban és általában a nagyon szeles időkben van hogy a lámpák fényereje szinte felére csökken nálunk !
De adott esetben ez többször is amig tart a vihar.
Ha a számítógépem áram alatt van de nincs bekapcsolva , ez az esemény károsíthatja e ?
És ha használat közben éri ?
- Enermax tápom van szóval bízok benne de lehet ez ellen nem véd
Viszont tegnap este nem akart indulni a gépem ,
a power gomb többszöri megnyomására sem - meg se villant semmi !!!! Most kicsit parázok .
Aztán elindult de vagy 6x nem jutottam az asztalnál tovább mindent alapra rakva sem.
Majd megjavult és játszottam kb 1 órát gond nélkül. -
Lui76
őstag
válasz
Gabor970 #1080 üzenetére
Ez csak azért kérdem mert mikor az elöző szintén giga lapom ezzel a procival próbálgattam és többször is cmos clear meg stb. nem mindig ugyanannyira mélyen sül ki. Tehát volt amikor pl az idő beállítás nem is nullázódott. És ez lehetne elképzelésem szerint egy olyan opció amikor a beillesztett hardverek emlékét is törli és újra kéri összeismertetni frissítés után . De nem vagyok benne biztos hogy fontos , meg hogy jól gondolom e.
-
Lui76
őstag
eddig nem volt sok időm gépezni, de esetenként előfordul , hogy a WinXP felépüléskor kb asztal betöltésekor megáll a rendszer/ vagy egy katt mélységig aktiv bármi, reboot után megint minden pattogós jó gyors, semmi nem dob ki , semmi nem fagy le.
- C&Q aktiv cpu 3500MHz plusz fesz csak a ramnak adva. -
Lui76
őstag
Na sikerült +0,200V elég volt kb 2400 körülig, de a 2500-hoz 0,300V-ot adtam.
Ilyen everest eredmények lettek.
3750MHz/2500NB - szeretem az ilyen szép számokat...
[link] -
Lui76
őstag
-
Lui76
őstag
Azt én állítottam manuálisan - nekem is 10 az alapon.
Azért vettem lejjebb hogy ne az zavarja a próbálkozást.Azt lehet hogy a HT-t 8-ra NB-t 10-re pl ?
A HT-nek 2000-ig egészséges csak nem ?Most már a ram határait kezdem megismerni , kb a cpu-t is érzem .
De az NB-t ha engedtem vinni fel akkor nem volt jó. igaz tán csak 1,1-ig próbáltam a feszt. -
Lui76
őstag
-
Lui76
őstag
Sztem nálam is ugyanezeket mutatta, de este csinálok screenshotot.
tegnap még nyomtam egy 1666DDR-t(1333-ról indítva 1,8V) 3750MHz-es tesztet.(CPU 1,4V)
Nem volt gond szépen futott.
NB és tsai hoz még nem nyúltam mert itt kereken 2000 volt 8x-val az NB meg a HT-is.
Vhogy ezt az NB húzást még nem sikerült feljebb vinnem. Majd azzal külön még foglalkozok ha egyszer lesz kedvem. -
Lui76
őstag
Na én is megnéztem , az everest alaplap/mem spd résznél ír spec időzítéseket asszem enthusiast meg még vmi elnevezéssel 1,8 meg 1,9V-ra
Nálad itt mit ír ?
Ez alapján 1600-on de még csak 8-8-8-stb összeollózva az ott olvashatók alapján, stabil.
Két game és stab teszt sem kinlódik.
A fesz biosban manual 1,7V ami Pc Health statusban 1,8 !?
ill, bent everest szerint is 1,80V -
Lui76
őstag
Most raktam friss rendszert mert az előző tuningokkal összeomlasztottam.
Nincs elég gépidőm, annyit próbáltam hogy 1600-ra raktam és láttam hogy nagyon laza időzítést ad neki.(11-11-11)
Most rakom a játékokat még, aztán tán megnézem 1600-on a rendszert.
Ha auton hagyom a feszt és teszem 1333-ról 1600-ra többet ad neki vagy azt manuálisan lehet csak ? -
Lui76
őstag
Az enyém F2-es bios gyárilag , van haszna az F3-nak vmi tudni róla ?
-
Lui76
őstag
Hát ő izé nem nagyon akar menni a dolog még.
op rendszer rerak, 3Dm06 13100 körül cpu pont 4500. NFS Shift szépen fut.
DE a vga 600-ról 700-ra húz kapásból beállt a 3Dmark indításnál.(pedig régen ez nem volt gond)
FSB 220-ra everest stab teszt pirosan villog hw hiba megállítja a tesztet.Az AM2-es lapomban ahol semmi spec Phenom 2 tényező nem volt állítható csak a szokásos HT szorzó le 4-re , ott fesz nélkül a 2 mag ment 3600-on stabilan.
Az NB szorzót is kell visszább venni itt és/ vagy a HT-t ?
A HT nem szorzó itt hanem érték ha jól látom ?Igazából meg lehet hogy a tápom fogy el azon agyalok...
-
Lui76
őstag
válasz
Crysis120 #836 üzenetére
Pf.
Mivel a gyártó reklámozza 140W-os cpu is mehetne bele, nyilván nem úgy tervezi ,hogy megdögöljön a szuper rezes űvös alaplap.
Szóval bírnia kell, sztem arról nem számolt be senki hogy attól tovább tudott volna húzni bármit, DE jobb a léleknek , és mivel nekem is van pár alu bordám vsz én is fogok rá vmit szépíteni , de csaj mert van öntapadós VGA ramkockám amit semmire sem tudok használni. -
Lui76
őstag
Mindjárt frissítem....
Szal észhez tért...
Levettem és a stock coolerrel kipróbáltam az 1-es ben 1 ramot (kingmax 1600 2Gb)
Úgy elindult !
Most már visszarakva 3-4-be és mindkettő , már jó -érdekes.
Őssze kellett ismerkedniük.
De talán még jobb hír (kb 4. biosbalépésem ez kellett legyen) van egy x45-öm !!!!
vakon boltból. -
Lui76
őstag
3 hosszú egy rövid sípszó mit jelent?
-
Lui76
őstag
G.skillben találtam még esélyes 1600-ost találkoztatok rossz hírrel ezügyben?
Lapozgatom ezt a topicot régebbre és látok pár problémás mem márkát de , nincs annyi hogy minden oldalt végignézzek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Ukrajnai háború
- One mobilszolgáltatások
- Háztartási gépek
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest