- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Otthoni időjárás-állomás
- Letisztult külsejű és helytakarékos MSI VGA az NVIDIA Blackwell platformon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
A mem. auto beállításon 1333-on fog menni, a mem szorzót át kell állítani manuálisan 8-ra és akkor megy 1600-on. A lapodat kimondottan nem ismerem, de szinte mindegyikben a szorzó átállítás, illetve a megfelelő fesz és időzítés beállítása után gond nélkül mennek a kompatibilis memóriák 1600-on. 770T-ben a Kingmax pl. 1700-ig elment.
Ha tuningolni is akarsz , akkor mindenképpen hagyd 1333-on.
3 modul az már necces, azzal nem próbáltam. -
Borokafa
őstag
Este teszek fel róla képet, egy 770T-UD3P-n volt eddig.
90mm a rögzítő furatok (lyukközép) távolsága -
Borokafa
őstag
Üdv! Ha valakit érdekel felszabadult egy kimondottan a 770T-re készített FET hűtés.
-
Borokafa
őstag
A kicsomagolás nem igazán processzorigényes alkalmazás.
Ha van Everest a gépeden próbáld meg a stabilitástesztet elindítani, vagy valamiféle konvertálást. Ettől függetlenül furcsa, hogy nem működik....
Ugyanazt az alaplapot használjuk, megy szépen az energiagazdálkodás vele. (C1E, C&Q nálam is be van kapcsolva a biosban) -
Borokafa
őstag
Nos, mivel rajt a fogyasztásmérő úgyis a gépen megmértem. (Ez a eljes rendszer fogyasztása, gép alapon, csak a memória 1,8V)
2mag, Memória 1600MHz, CPU NBVid 1,1V Idle 93W, load161W
2mag, Memória 1600MHz, CPU NBVid 1,25V Idle 95W, load 167W
Megpróbáltam a normál tuning beállításom mellett visszavenni a CPU NB Videt alapra, már betöltéskor lefagyott. Ez alapfeszen 3,7GHz és 1640-es memóriával megy NB Vid pedig 1,175V -
Borokafa
őstag
válasz
blacky36
üzenetére
Terhelés altt sem emelkedik ez jelentősen. Az utóbbi időben nem jellemzőek az NB túlmelegedésből adódó problémák. Annyit szoktam csak, ha véletlenül szereléskor megmozdítom a hűtőt, hogy a gyári kemény hővezető pasztát letisztítom és értelmesebb hővezető pasztával látom el.
-
Borokafa
őstag
Valahogy így:[link]
-
Borokafa
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Pont ma néztem tesztet róluk , és a legolcsóbb (Signature) lett a különösen ajánlott. AMD-hez meg szerintem csak ezt érdemes venni a tesztek alapján[link]
-
Borokafa
őstag
Éveken keresztül Crucial Ballistix--et használtam, Kingmaxból meg hegynyit raktam a rendelt gépekbe. Soha semmi gond nem volt velük. Persze nem a tuningpotenciáljukról híresek.
Én meg azt mondom nem a név számit, hanem a használati érték. Jelen esetben most úgy néz ki, hogy mindannyian elégedettek vagyunk vele. 1,9V-on 1700-on is elköszörült kicsit lazább időzítéssel.
Gondolj az Asrock-ra, néhány évvel ezelőtt minden bajuk volt, most meg jó vételnek számítanak. -
Borokafa
őstag
Ez a kikapcsolósdi az utóbbi időkben kiadott gigáknál jelen van,( talán valamiféle védelem lehet
) bizonyos bios módosítások előhozhatják.
Az NB-nek nem szükséges feszt adni, viszont a CPU NB VID-nek javasolt a stabilitás érdekében 0,05 vagy akár 0,1V is
A memóriát miért csak 1333-on járatod?
A tápnak (FSP-Everest) elégnek kellene lenni. Nálam 350-es FSP van azzal is bírja. -
Borokafa
őstag
válasz
urielz29
üzenetére
Szerintem CPU NB VID-en emelj 0,05 V-ot (bios) és nézd meg a memória moduloknál mennyi feszt ajánl a gyártó és azt is emeld meg arra. Szerintem meg fog oldódni a problémád.
Sajátomnál CPU NB VID 0,1V-al emelve(1,2V) Memória 1,84V-ra állítva (1640MHz 7-7-7-20 CR1) ja és a 3-as, 4-es slotban vannak a cpu hűtő miatt. -
Borokafa
őstag
Tapasztalható lényegesebb javulás CR1-ben? Prime most megy 7-7-7-20 CR1-el de ahogy néztem az indítása előtt szintetikusban nincs túl nagy különbség
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Két gépet raktam össze tegnapelőtt 1600-os Kingmaxal mennek normálisan
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Path of Exile (ARPG)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Volt már egy csomo PII-m de ez végre tényleg jó.