- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovbob
senior tag
Ez kimaradt nálam.
Nem mindig követem a topikot, egy időben nem nagyon olvastam nemrég kezdtem el megint olvasgatni. Bár az is lehet, hogy csak elfelejtettem, hogy már olvastam. Mindenesetre, a hírdetések között elkerülte a figyelmem, eddig.
Egyetlen gond, hogy az eladó nem válalja elvileg a postázást, Pest meg sajnos kicsit messze van és nem tudok felmenni érte. De azért ráírtam, hátha nem lesznek nagyon vevők és bevállalná a postát.
-
és Bkercso
Az a helyzet, hogy alapvetően tetszik az R70x is a Korg-gal, de annyi jót olvastam erről a teac-ről, hogy egyre inkább úgy érzem tennem kell egy próbát vele. Nagyon remélem, hogy a különbség szignifikáns lesz, de legalábbis tükröz valamit a kb 5* ár.
Persze a kényelmi funkciók is mellette szólnak, illetve a későbbiekben tervezem egy komolyabb aktiv hangfal kiszolgálását is vele.
A hálózati részt olyan szempontból is előnyősnek tartom, hogy arról vagy pendrive-ról hallgatva kevésbé meghatározó - az általam amúgy sem feltétlenül érzékelt, de azért lelkiekben számító- pc belső/táp/zaj/usb port/kábelek minősége.
Azt esetleg tudjátok, hogy az NT-503DAB verzió a DAB funkción túl különbözik-e másban, jobb v rosszabb mint a sima NT-503? -
inf3rno
nagyúr
Nem szívesen rendelek kintről. Bizonytalan a garancia, plusz még a vámosok simán szétverik, ha olyanjuk van. Amit legutóbb rendeltem, azt is nekem kellett újra összeraknom, mert szétszedték, gondolom, hogy nincs e elrejtve benne valami. De ha van eladód ezekből, szívesen megveszem használtan.
-
inf3rno
nagyúr
Közben beraktam google translate-be, mert már 15 éve nem használtam a németet. Azt hiszem egy kicsit félreértettem a végét. Nagyjából azt írja, hogy neki a FiiO hangzása tűnt a legjobbnak, de a Sabaj valamivel hangosabb volt, szintén jó volt a hangzása, illetve nem USB-ről szedi a tápot, hanem külön betápja van. Az utóbbi szerinte előny, mert alá tud tenni billenőkapcsolót, aztán ki-be tudja kapcsolni kedve szerint, utána meg felhozta hátránynak, hogy egy ilyen kikapcsolás után elfelejti a beállításokat. Nálam ez a külön táp inkább hátrány, viszont az, hogy kicsivel hangosabb meg előny. Lehet, hogy a vége fej vagy írás lesz.
Szétszedtem a régi Sony hifi-t is, amit említettem, belül kormos, de nem látni, hogy mi égett le benne. Volt már szerelőnél annak idején, szerintem kicserélte az égett alkatrészeket, aztán konstatálta, hogy nem tudja megjavítani, mert valami olyan hibája van. Azt hiszem a hangfalakat megtartom, a többi meg megy elektronikai hulladéknak, aztán majd veszek egy új hifit a dac+amp mellé, ha kevésnek érzem a fejhallgatót.
-
Kovbob
senior tag
Abba valaki tud segíteni, hogy minőségre vajon melyik lehet a legjobb, ezek közül: kisDAC-C, HRT microStreamer, Breeze Audio Mini? Köszönöm
Ezek közül a HRT-t azt ajánlották itt, de annál nem gond, hogy nincs külön tápja, csak az usb? -
-
Nem válasz akart lenni.
Sziasztok!
DAC váltáson gondolkozom, a kiszemelt készülék egy Teac NT-503DAB, az UD-503 hálózatis, minden egyben verziója.
Van esetleg valakinek tapasztalata/véleménye róla? Árban viszonylag nagy ugrás lenne, de úgy érzem utána pár évre megpihenhetne a pénztárcám...
Jelenleg egy Korg Dac 100m-et használok, a fejesek: ATH R70x, NAD HP50. -
válasz
dgyuri0123 #61531 üzenetére
Nem nyersz vele. hanem valószínűleg vesztesz. Ez ugyanis csak az egyik ágát használja a szimmetrikus kimenetnek, míg az aszimmetrikus kimenet az eszközön belül elvégzi a kivonást, ezáltal kiejtve a DAC-chip torzításának jelentős részét. (Ha nincs rendesen megcsinálva az XLR-kimenet, hanem az aszimmetrikusból származtatják, akkor viszont nem is vesztesz vele elvileg.)
-
Bodz
nagyúr
válasz
inf3rno #61509 üzenetére
A Da2 egy SMSL Idea amúgy. A Da3 meg tulajdonképpen egy megduplázott, szimmetrikus Idea kijelzővel és állítható filterekkel. A szimmetrikus és asszimmetrikus kimenet nem használható egyszerre.
Ha a D3 tetszik, akkor választhatod azt, bőven megfelelő a 681-hez.(#61523) bkercso: Az adapterek egy részében szerintem be sincs kötve a negatív ér.
-
-
s4tch
veterán
válasz
bkercso #61521 üzenetére
Hááát, tudtommal nem egységes a mezőny... Pl. az egyik legnépszerűbb iPhone-hoz is csatlakozó dac/amp, az Oppo HA-2 simán fogadja a sima lightning-usb töltőkábelt, a gyári csomagban is egy ilyet adnak (rövid, kb. 10 centis verzióban). De van olyan iPhone-kompatibilis dac is, amihez cck (camera connection kit, az otg iPhone-féle megfelelője) kell.
-
Tin
veterán
válasz
inf3rno #61524 üzenetére
ez mindenkivel így van. egy jobb fejes, aztán akkor már egy olcsóbb dac, idővel akkor inkább egy jobb dac, egy másik fejes, az előzőek sem jók, és így tovább.
a kategóriát érdemes belőni, ahogy én így pár év alatt megfigyeltem: az "olcsó" a 30e alatti, ami "bőven elég", ha az ember nem akar magasra törni, a következő a 100e alatti, ami a többségnek már azért elég (főleg, ha akciósan vagy használtan veszi), és aztán az utolsó, a csillagos ég, ahonnan már nincs megállás.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
deadwing #61522 üzenetére
Ilyen ez a pop szakma. Egyébként én is 10k körülről indultam most vagyok 30k-s keretnél, és még ez is kevésnek tűnik. :-)
A fentit folytatva, előkerestem a régi Sony hifi-t, a belsején kormos mindkét doboz, úgy tűnik kiégett az erősítő és a hifi része is. Még megvárom bodz véleményét, meg hogy redditen mit írnak, aztán döntök az e10k meg a d3 között. Egyelőre 60%, hogy a d3 lesz.
-
Arra gondoltam, hogy szimmetrikus bemenetű erősítőkhöz (pl. aktív monitorokhoz) nem kellene feltétlen szimm. kimenetű DAC. Elég lenne egy RCA-XLR konverter a DAC-nál: ez az XLR-kábel negatív vezetékét a forrásnál földelné, így a negatív éren is ugyan úgy megjelenhetne a zaj, mintha szimmetrikus lenne a forrás kimenete. Így a rendszer ugyan úgy zajvédett maradna; elegendő az erősítőnek szimmetrikusnak lennie.
-
-
s4tch
veterán
"USB és iPhone-os Lightning interface"
Sorry, nem értelek. Minek neked USB-n kívül lightning? Az a csatlakozó az iPhone-ba megy, a telefonra pedig lightning-usb kábellel szokás külső d/a konvertert csatlakoztatni. Nem ismerek olyan eszközt egyáltalán, amin lenne lightning aljzat - sőt, lightning to lightning kábelt sem láttam még.
Neked egy sima iPhone kompatibilis usb dac kellene, amiből van rengeteg. Mennyi pénzt szánnál rá?
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Ismertek esetleg olyan külső DACot vagy DAC/Amp kombót, amin USB és iPhone-os Lightning interface is van egyszerre? Nem kell hordozható legyen, asztalra kerülne.
Egy AT-MSR7-et haszálnék vele, amit most legtöbbet egy iphone hajt, de ez nem feltétlen állandó állapot (céges teló), emiatt jó lenne az USB is.Köszi
-
deadwing
addikt
Ez jó alapnak tűnik, köszi! És még tetszik az egyszerű dizájnja is. Mondjuk azokra a DIN tuchel aljzatokra elég furán nézek...
Szóval lehet jó lesz ez, igaz, hogy használnék egy kis asztali mikrofont is TS-re, így forrasztgatnom kell majd egy keveset az XLR csati miatt, + bele kell tennem egy feszültségosztót az átalakítóba, de ez legyen a legkevesebb.
Így jár, akinek semmi se jóTényleg, a kis 5V-os electret kapszulák vajon mit szólnának a 48V-hoz? Úgy tudom, 12V-ig nincs velük baj, de a 48-ban már nem vagyok biztos
-
-
deadwing
addikt
Nekem csak a ki-be dugdosás a baj
Egyébként ennek mi az oka, hogy némely eszköz ugyan azt a végfokot használja line outra, mint füles kimenetre? Pusztán spórolás? Vagy nem is ugyan azt használják, csak úgy gondolták, hogy jó lesz ha füles bedugásnál leválaszják a line outot? Ez most egy általános trend egyébként?
Tényleg érdekel. -
válasz
inf3rno #61511 üzenetére
Sehogy ne értelmezd, 16 bitnél több csak hangprocesszáláshoz kell, lehallgatáshoz nem nagyon. Esetleg 18-ig még hallani, de a 16 is nagyon jó tud lenni.
Ezelnek az olcsókáknak a NYÁK-ja sincs úgy huzalozva, hogy többet tudjon. Az E10 pl. mérve 17 bites analóg oldalról. Az is jó amúgy.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
csocsoszán #61512 üzenetére
Nézegettem én is tegnap az erősítőket csak úgy kíváncsiságból, és feltűnt, hogy a milliósak [link] valami nuvistor-t használnak, ami 50+ éves technológia. :-)
Egyébként szerintem azért lehet jó a régi is, mert ma alacsonyabb fogyasztással meg jóval kisebb méretben próbálják megoldani ugyanazt.Van egy régi Sony hifi-m (st-s5, ta-s7av), annak idején (20 éve) 200k-ba került hangfalakkal együtt, ami nem kis pénz volt akkor. De sajna van valami elektronikai hibája, ami miatt nem működik. Azon agyalok, hogy lehet, hogy inkább valami minőségi dac kellene csak, aztán a lineout-ra kötném a hifi-t és abba dugnám a fejhallgatót. Nem tudom, hogy minőségben mit tud egy ilyen dac+amp-hoz képest.
-
csocsoszán
őstag
válasz
inf3rno #61511 üzenetére
24 bit a rég múlt, a 32 bit is lassan a múlt.
Viszont 1958- ból származó "ezer éves" rádió erősítő mondjuk egy machintos germánium tranzisztorral bizony fejfájást okoz a mai "csodáknak"!
Tehát ha valakik számításba veszik az audió szempontokat és korrektül meg van építve, messze jobban szólhat mint aminél "csoda" számokkal háborúznak!
Lásd Lp kontra Cd! Csak végig kell gondolni szerencsétlen haszonos jel mi utat jár be egy cd-nél egy Lp-hez viszonyítva. (Minden egyes alkatrész valamennyit torzít a jelen! Tudjuk még egy darab drót, sőt forrasztás is változtat az eredeti jelen!) Persze ha egy gyengébb Lp-t hasonlítunk egy jobb Cd-hez természetesen alul maradhat. (És még az emberi fül tényezőit bele sem vettem a dologba! Mit tolerál és mit hall bántónak!) Erről van bőven olvasni való a neten. -
inf3rno
nagyúr
Nézegettem a review-okat a Fiio E10K-ról és a Sabaj D3-ról, és jobban lehúzzák valamiért a Sabaj-t. Olyan 4.2 vs 3.5 pont, amiket kapnak. Kinézetre a burkolat anyaga szebb a Fiio-nál, a pot viszont sokkal rondább szerintem. Összességében nekem a D3 szebb. Funkciókban elvileg ugyanazt tudja mindkettő. Ami feltűnt, hogy 24-bit/96kHz-et írnak az E10K-nál és 32bit/384kHz-et a D3-nál. Ezek az adatok sokkal komolyabb hangminőséget jelentenek, vagy hogyan értelmezzem őket?
-
inf3rno
nagyúr
Ha jól értem, akkor ár-érték arányban a Sabaj-ok jóval megérősebbek, mint bármelyik másik felsorolt termék (már ha a hangzásban mérjük az értéket). Ahogy nézem a különbség a da2 és a da3 között, hogy a da3-nál két kimenet van, és az unreal, amire ezeket a filtereket rakod. Ez esetleg hasznos lehet, ha két fejhallgatóval is lehet használni és valakivel közösen akarsz zenét hallgatni, de ugyanarra a célra valszeg egy jack elosztó is megfelel, szóval nem ér +5 pénzt. Igazából a d3, ami nekem szimpi, mert azon tudom csavargatni a hangerőt, meg asztalon is jobban mutat, mint ezek a hordozható megoldások. Persze ugyanez valamennyire hátrány is, mert a pot hajlamos tönkremenni pár év után, a nyomógombok meg általában sokkal többet bírnak. Ahogy nézem a potok szerelhetőek anélkül, hogy újat kéne venni. Hangzásban tényleg annyival gyengébb lenne a d3, mint a másik kettő? Ha nem, akkor én inkább annál maradnék.
-
deadwing
addikt
Bodz kolléga ajánlotta a Daart Canary-t a fejes topicban.
Ismeri valaki esetleg?
Nem tűnik rossznak, de félek ezzel is úgy járnék mint az xfi-vel... Ahogy elnézem a vázlatát a fejes erősítő és a line out itt is ugyanaz az áramkör... Vagyis ha bedugom a fejest némít a line out. Ekkora hülyeséget! Mióta megvan az xfi csak szidom őket emiatt. Mindig ki-be kell dugdosnom a fejest, ha a hifimen akarok zenét hallgatni épp...
Pedig én azt várnám el, hogy a line outon mindig fix jel legyen.
Egyébként meg ezt írják a leírásában, csak a rajzon van teljesen más infó... -
Bodz
nagyúr
válasz
inf3rno #61499 üzenetére
Az E10K igazából csak azért ajánlott, mert itthon is kapható, meg pont passzol a Superluxhoz. A többiek azért feljebb vannak. Hangra a Da2 és Da3 simán G5 szint. Sőt... De össze kéné őket egymás mellett hallgatnom. Szerintem a D3-nál is jobbak, viszont annál ott a rendes vonal kimenet, poti, miegymás. Omnit mindegyik veri, itt a távirányító lehet a legfontosabb extra az itthoni beszerezhetőség mellett. Ha már extra, akkor a Da3-ban állíthatsz többféle filtert, mondjuk ezek közül csak 2 hangja különböző (nekem), esetleg ez hasznos lehet. Erről (is) itt egy videó. Úgyse volt még a topikban.
-
Kovbob
senior tag
válasz
Dorien #61501 üzenetére
Igen ezt gondoltam, hogy a Xonar DS nem nagy eresztés, csak még régen mikor megvettem nem tudtam, hogy egy daccal jobban jártam volna
A kisDAC-ot én is néztem, csak annál tudok árban feljebb is menni és gondoltam minőségben is jobb lesz ami fentebb van, aztán lehet tévedek, valamint amit írtam Breeze audiot azt is hardveraprón láttam, azért is kérdeztem azt. Minőségre vajon melyik lehet a legjobb, ezek közül: kisDAC-C, HRT microStreamer, Breeze Audio Mini?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest