- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz HUNNIA1920 #40042 üzenetére
Már fentvan. Működik a GD drivere és a Gustard xmos drivere is win 8.1 alatt. Újra kellett húznom az OS-t. Valószínűleg a korábban felrakott CAD script kavart be.... se a korábbi xmos se a Denon DA300 drivere nem ment fel. Mostmár rendben van a dolog.
Kisebb fajta káosz.
Már megvan az állvány amire pakolni fogom őket, csak egyelőre nem tudom hová rakni.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz tonyalmeida #40034 üzenetére
Szia! Off-ba írom, mert fejes téma, de ezt nézted már? [link]
Ezzel gyak, két fejhallgatód lesz egy testben, és így már jóval könnyebb hozzá erősítőt is nézni, nem csak a kifejezetten puha hangúak illenek hozzá.
Én pl. X-Szekeres II-t vettem hozzá, ami nem egy szégyellős hangú erősítő, de a módosított DT880-nal sokáig hallgatható, és bámulatos a hangja.
A Mod persze igényel némi rátermettséget, de nem mondanám különösebben nehéznek.(P.H.)
-
krichd1
addikt
Szia, szerintem A20-at ne, az nem illik hozzá, a Valhalla 2-t nem hallottam. A fórum keresőjével keress vissza, többen is vettek már Dt880-hoz erősítőt, általában elektroncsöveseket vesznek hozzá, ami lágyít a hangján.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
-
-
h1mpi
félisten
válasz Daffchy #40038 üzenetére
Én is így kezdtem hangkártyát akartam venni 15-30K körül
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
krichd1
addikt
válasz Daffchy #40036 üzenetére
Ennyiért jó vétel a kis SMSL, ha sok mélyre van igényed akkor ott a Fiio E10K, azon van külön mély hang kiemelés.
Egyébként az adatlapodon szereplő alaplapnak is elég korrektnek néz ki a hangért felelős része.[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Sajnos ennyi pénzt nem áldozok rá.
Igazából hangkártyát akartam venni a gépbe, hogy az alaplapinál normálisabb legyen, de most 30K-ért hiába veszek egy hangkártyát, közelébe sem egy 30K-s fejhallgató AMP/DAC-nak, gondolom én.
Igazából a legjobb hangot szeretném kihozni 30 nagyon maximum 35E-ből stereo fejhallgatónál.
Ebben kérném a segítségeteket!
-
-
Daffchy
őstag
Ezt én is nézegettem az előbb, és aprón is találtam bkercso kolléga hirdetésénél a Presenter2-őt. Mivel első ilyen jellegű eszközöm lenne, nem áldoznék rá sokat, kísérleteznék olcsóbb megoldásokkal. Abszolút kezdő vagyok ezen a téren. Esetleg találtam most egy SMSL 793II DAC/AMP-ot, erről esetleg vélemény? 15K alig használt, dobozos teljesen új állapot, elvileg 20 órát se ment.
krichd1: DAC-om nincs, igazából én egy olyan erősítőt szeretnék (már ha lehetséges) amiben van DAC is. Csak rádugom a gépre, bele a fülest és használom. A fülhallgató kérdésre válaszolva, még nincs meg mi lesz, jelenleg semmi komoly darabbal nem rendelkezem.
bkercso: Köszönöm az információt, elvetettem az ilyen kis csodák beszerzésének a gondolatát...
-
bkercso
nagyúr
Kábelt csináltass a Kácsa Audioval, vagy Dudika10 fórumtárssal, vagy mással.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
tonyalmeida
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató erősítőt keresek TC Impact Twin DAC, valamint Beyerdynamic DT 880 600 ohm mellé. Árban max olyan 100-120k forint körülre gondoltam.
Két erősítőt néztem, a Beyerdynamic A20-t, valamint a Schiit Valhalla 2-t. Ezekről mik a vélemények? Esetleg valami más alternatíva ebben az árkategóriában?
Interconnect kábel ügyében is segítséget szeretnék kérni, a DAC és az erősítő közé. ebayen keresgettem, de nem nagyon találni minőségi 2 6.35 Jack -> 2 RCA kábelt. Itthon is csak a Klotz AT-CJ kábelt találtam.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Feltelepül a Gustard a HTPC-mre? Természetesen nem. Na most nem úszom meg, hogy ne húzzam újra az egészet.
-
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy fejhallgató erősítőt 30Ft-ig, ennél többet nem szánok rá.
Ami fontos az a Stereo zenehallgatás, nincs konkrét műfaj, mindenevő vagyok, de a fontos a telt és erőteljes mély hang.Magyarországon beszerezhető darab kellene.
Előre is köszi!
-
Crondore
tag
Hmm ezt át kell gondolnom hogy lehetne a legegyszerűbben megoldani - mert nem tűnik igazából annak... mert minimum 3 fejhallgató is lesz ott más-más impedanciával és érzékenységgel. Nincs más hagyatkoznunk kell a fülünkre.
(#40023) krichd1 Köszönöm oda figyelek majd ezekre.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Crondore #40021 üzenetére
Alapvetően arra kell figyelni, hogy mindegyik DAC üzemi hőfokon legyen, tehát egy 30-60 perces járatás kell mindegyiknek. Jó lenne egy jól ismert referencia rendszer is, amiben le tudjátok helyezni a DAC-ok karakterét. A teszt zenék kiválasztásánál is érdemes jól ismertet választani, azok közül is olyat, ami minél összetettebb és sok hangszer van jelen.
-
Crondore
tag
válasz Crondore #39976 üzenetére
A 7végi hallgatózáshoz kapok újabb versenyzőt, egy NFB-29 -es.
Igy az alábbi eszközökkel fogjuk Randomerrel az összehasonlító tesztet elvégezni:NFB-11
NFB-29
DA300USBUSB/Coax(max 96KHz)/Optika(192KHz) mind a 3 bemenetet lehetőségünk van összevetni.
Mivel én nem vagyok egy gyakorlott teszter minden teszteléssel kapcsolatos ötletet szívesen veszek/ünk.
Köszönöm!
-
Sonja
nagyúr
Mit szóltok ehhez az AudioQuest Jitterbug-hoz?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Gustard U12 xmos van itt valakinek? Vagy van aki már találkozott vele?
(Remélem nem én leszek az első ... már a postán vár, hogy hazafelé felvegyem.)[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Szerintem is jobb kikapcsolni.
Úgy tapasztalom, kb. 15-20 perc után már "üzem meleg", így nincs szükség az állandó járatáshoz, hiszen az elektronika is öregszik, ami jóval előbbe hozhatja az elhalálozási időt.Zenehallgatás előtt negyed órával bekapcsolom. Kb. ennyi a macera vele.
"csak a zene van"
-
Exodius
őstag
Skacok!
Mikor kikapcsoljátok a gépet, stand-by-on szokott maradni a DAC is? Vagy ez hülye kérdés? Hogy érdemes áram alá helyezni ha számít/nem számít?
-
-
demars
addikt
-
demars
addikt
Az jó... Most a musiland állandóan rá van dugva, és indításkor néha az az aktív ( nincs win bejelentkező hang) néha viszont az alaplapi az aktív!
Ma például indítás után nem indult a musiland... nem is jelent meg a vezérlő pultban, hogy tudjam aktiválni... a kábel ki-be dugása után azonnal magához tért a rendszer!
Ezt csak néha csinálja... de ilyen relatíve "olcsó" kütyüknél én úgy gondolom nem kell a plafonra mászni, ha ez előfordul!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
törölt tag
Köszönöm a választ.
Még egy kicsit
A gépemben jelenleg Asus Xonar DX hangkártya üzemel. Ehhez vásárolnék egy DAC-al egybeépített sztereó hangszorószettet, melyen megtalálható egy USB bemenet és egy 3,5 jack.
Gondolom ez esetben a javaslott összekötési mód az USB-n keresztül és az Asus DX hangkártya pedig nyugdíjazható ha jól értelmeztem a választ.Köszönöm, üdv:
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 11
- Napelem
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla