- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz schawo #41698 üzenetére
A félreértések elkerülése végett: a katalógusértékek helyesek, de abból számítva is bőven elég hangos lesz az AKG. A fejhallgatóból érkező hangot viszont nem csak a hangerővel lehet jellemezni, ezt gondolom már te is tudod, ha egy K701-gyel próbálkozol.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
-
venndi
csendes tag
válasz schawo #41696 üzenetére
Még nincs nálam az AKG K701. Azt olvastam, hogy mindenféleképp kell neki erősítő, mivel elég nehezen hajtható. Egy topicban volt szó a K701-ről (62ohm) és a DT880-ról (250es verzió), és azt írták, hogy a K701 annak ellenére, hogy kevesebb ohm-os, nehezebben hajtható meg. Ebből kifojólag gondoltam, hogy biztos kell neki egy erősítő. A youtube-os videóban pedig a fickó azt állítja, hogy az iPhone-on is szépen szól...na most lehet, hogy az iPhone is erősebb kimenetellel rendelkezik, mint a 2i4, ez 24mW ahogy összehasonlítom más erősítővel, nem egy nagy durranás, az E07 is 220mW.
Melyik a jobb szerintetek, sense v1 vagy egy fiio e11/k? kb ugyanaz az ár. Sense V1-ről szinte semmilyen véleményt nem találtam.
-
-
.DLL
veterán
válasz venndi #41692 üzenetére
A Fijó E10 alapvetően egy DAC, csak USB bemenete van, és többféle kimenete. De neked ott van a Focusrite, mint DAC, így nincs szükséged mégegy digitál−analóg konverterre.
Az említett AKG fejesek nem könnyű esetek, kicsit komolyabb erősítő kell hozzájuk. Heed Canamp szerintem az ottani használtpiacon is kéne legyen, nem hiszem, hogy csak Magyarországon és Angliában kedvelt, a Sense V1 pedig mindenkinek egységesen Kínából elérhető pl. AliExpress-ről: [link](P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz demerion #41679 üzenetére
Szerintem SoundBlaster XF-i HD, még DT880-nal is hallgatható volt. A tere nem nagy szám, pláne az én DAC-omhoz képest érezhetően egysíkúb volt, de ismert számokkal hallottam a részleteket, tehát nem kente nagyon el a dolgokat. Megvan az az előnye is (ha úgy nézzük) hogy nem mászik arcba a hangképe, háttérzenéléshez is jó.
(#41687) csƵ: Az furcs... így néz ki a Musiland Control Panel-ed?
(P.H.)
-
venndi
csendes tag
Sziasztok!
AKG K701/702, Q701-hez milyen fejhalélgató erősítőt ajánltok?
Neten keresgélve a Fiio-t sokan ajánlják. Melyik Fiio az, amelyik elbír az AKG K701-el? E10?
Erről mi a véleményetek: [link]Valami olcsó erősítő kellene, de azért jó is legyen
Egyébként a hangkártyám scarlett 2i4, de elég gyengék az adatai, ami a fejhallgató kimenetelét illeti.Scarlett 2i4:
Output Impedance < 12Ω
Power Output into 32Ω 24mW -
csƵ
addikt
Full béna vagyok, de nem akar szólni a Musiland-em. Drivert feltelepítettem, beállítottam Windowsban alapértelmezettként, jelzi, hogy szól a zene, de mégse ad ki semmilyen hangot.
Anno is így jártam, csak nem emlékszem, hogy hogy állítottam be. -
-
HUNRobar
tag
válasz HUNNIA1920 #41673 üzenetére
Igen ebben teljesen igazad van, de azért az a veszély nem fenyeget hogy annyit beleöljek a projektbe, ez mégis egy egyetemista-első-hifi kategóriájú dolog. A kiskínais dolgot el is vetettem, mert túl körülményesnek érzem az egészet, és szinte csak az alaplapi spdif-re lennék korlátozva.
Most az a helyzet, hogy jövő héten meghallgatok egy használt Focusrite Scarlett 2i2-őt, és ha tetszik akkor el is viszem, és még olcsóbban is jövök ki a dologból. Nyilván így kiesik a digitális bemenet, de amúgy is inkább laptopról használnám ha lehet. Az alapján amit írtatok, szerintem jól passzolhat a Pro 80-hoz, ráadásul gitárt is tudok vele felvenni, és ha még androiddal is működik, akkor nagyon jól jártam. A távoli jövőben meg lehet beszerzek vagy csinálok hozzá egy fejhallgató erősítőt. -
demerion
tag
Sziasztok!
Mivel szinte teljesen sötétben tapogatózok vagyok a témával kapcsolatban, így hozzátok forduknék egy kis segítségért. Adott egy Beyerdynamic DTX710 és egy elég "gagyi" laptop hangchip (Realtek ALC668). A kérdésem az lenne hogy kb 15-25e között van-e olyan megoldás ami hordozható és érezhetően jobb hangot eredményez a jelenlegihez képest. Alapvetően részletesebb hangzás lenne a cél. Több konkrétumot nem igazán tudok írni.
Köszönöm előre is. -
.DLL
veterán
válasz HUNNIA1920 #41677 üzenetére
Op-amp ennyiért durva... gondolom eredeti MUSES, azért ennyi.
A konverter milyen volt?[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
.DLL
veterán
válasz HUNNIA1920 #41673 üzenetére
Mire költöttél 70 lepedőt?
amire gondolni tudok
-transzport
-táp
-opampok
de ez kiad 70-et? : O(#41672) ricinus13: Nekem eddig mindenhol stabil volt a 2.4.2.2
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
dgyuri0123
nagyúr
-
válasz HUNRobar #41660 üzenetére
Csak aztán nehogy beleess abba a hibába, hogy olcsón akarod kihozni az egészet, de a végén mire megveszel mindent már ott leszel, mintha vettél volna valami drágább egybe cuccot.
Anno én is vettem 20eFt-ért egy SMSL Sanskrit DAC-ot, de mire megvettem hozzá azt sok sallangot, amit akartam, lett belőle 90eFt. Nem jobban jártam volna mindjárt megvenni mondjuk a Denon DAC-ot?"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Bodz
nagyúr
Jut eszembe, már akartam linkelni, 50-ért azért az STU-n is el lehet gondolkozni...
-
Yagen
csendes tag
válasz bkercso #41643 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jól gondolom hogy a cuccok nevében lévő 384/32 meg 192/24 a maximum elfogadott mintavételezés/bitmélység (ha valamit rosszul mondtam javíts ki kérlek)
És ezek ugye nem dacok? Mert az lenne a lényeg.
Plusz ez szerinted milyen? (megépítése, ilyesmi)[link][ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Üdv!
Musiland 02 Dragonhoz van W10 driver?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Crondore #41662 üzenetére
Biztosan úgy van, de szerintem aki fejes erősítőt keres, ne DA300-at vegyen, mert az inkább USB DAC-ként domborít "nagyot".
Fejes erősítőből lehet annál olcsóbbat és jobbat is találni, mint ahogyan Te is írtad. Suba-subához, tudod.
De mint DAC, remek jószág, sokkal többre képesen, mint egy füles meghajtása és ezzel nem degradálni akarom a fülessel való zenehallgatást.
Az USB transzportja egyenesen kiemelkedő ár/értékben. Szvsz.
NFB11/15 ebben pont ellenkezően teljesít. (többek szerint)Tehát valóban el kell dönteni, ki mire használja.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Crondore
tag
válasz dgyuri0123 #41642 üzenetére
Lehet nem voltam 1értelmű - elnézést -, úgy gondoltam, hogy Denon+ külső fejes erősítő van közel ott árban mint a 29-es, ha valóban jó külső erősítőt veszel. A 29es pedig így is jobb lesz a saját fejes erősítőjével.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz HUNRobar #41660 üzenetére
Nem, ennek a DAC része gyengébb hangú, viszont ezt ajánlottam volna SPDIF forrásnak, arra jó!
Viszont van egy ilyen: Xmos U8 + WM8741 dac board, csak ennek nem elég 1 egyszerű táp, kell 2x9V és 2x12V minimum, cserébe valszeg ennek van a legjobb hangja.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
HUNRobar
tag
Na ez bíztató Esetleg láttam még mostanában ezt az u8 xmos lapkát itt szerepelni, az ugyanannyiba kerül mint a kiskínai. Ez jól látom csak usb-t fogad, de aszinkron? Érdemes azt választani, ha többnyire usb-ről használnám? Mert amúgy van alaplapi koax-om, de örülnék ha jól menne a laptopon.
Még egy kérdés:egy ilyen cucc megérhet 5000 ft-ot, átlag gagyi android cuccokhoz és laptop mellé utazós konfignak? -
HUNRobar
tag
Ahha, értem. És ha felteszem rendelek egy kiskínait a felsoroltak közül, és mondjuk beszereznék hozzá egy bkercso-féle prototípus ampot (mondjuk a headbuffert), az körülbelül 23k. Ennyiből szerintetek lehetséges jobb vagy hasonló cuccot kihozni? (áfástul)
Persze ha lenne egy jó eladó dac 20k-ig, azt venném inkább, de hát nincs. -
Bodz
nagyúr
válasz zsoltnyiri #41639 üzenetére
Pl. itt is meg lehet kérdezni mikorra szerzik be.
(#41651) HUNNIA1920: Még én se találtam semmit sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
HUNRobar
tag
Helló!
Tudom lejárt lemez, de a kiskínaikról szeretnék kérdezni. Fejhallgatóhoz (Pro80) mindenképpen kell hozzá erősítő, vagy elég egy RCA-jack átalakító? Esetleg egy RCA-jack-Fiio E6 nagyon lehúzná a hangminőséget?
Még annyi lenne, hogy összeszedtem néhányat a kínálatból, ár szerint növekvő sorrendben. Szerintetek van ezek között különbség? Mindenképpen előre összerakottat szeretnék.(Azért lenne jó egy kiskínai, mert az áfahatár alatt van, inkább majd külön-külön kiegészítem elöl-hátul)
-
Sonja
nagyúr
válasz zsoltnyiri #41639 üzenetére
Hol nézted? Én innen vettem a Cordial RCA-RCA kábelemet, és meg is jött rendesen, ahogy kell. A linkelt pedig egy 3m-es Cordial CFY WCC Jack-> 2x RCA kábel. Innen nyugodtan veheted, megbízható hely!
(#41654) zsoltnyiri: Lehet, hogy nyáriszünet/szabadság?!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Bodz vagy esetleg más nem tud valamit az új SMSL Sanskrit PRO-B DAC-ról?
Tesztet nem találtam róla, se véleményeket. Amazon-on most le van árazva 180 fontra, tehát nagyjából egy áron van a Denon DAC-al. Kérdés, hogy hangban hol áll egymástól a kettő."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
bkercso
nagyúr
válasz BomiBoogie #41649 üzenetére
Hát ez nem normális. Kikapcsolt erősítőnél is jelen van? És úgy halkabb? Akkor valószínűleg a forrásból jöhet át a visszacsatolóhálózaton keresztül... Kihúzott forrásnál mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Az normális dolog, hogy a Presenter 2-ből, amikor nem hallgatok semmit (tehát csak "némán" a fejemen van a fejhallgató), elektromos "ciripelést" hallok?
Tudom, hogy ezt sok dolog okozhatja, még akkor is jelen van, amikor az erősítő ki van kapcsolva.
Vagy ez valamilyen hibára utal?
-
EQMontoya
veterán
válasz pendre54 #41644 üzenetére
Ember ezzel nem lett bentebb egy cseppet sem. Mely esetben Neked nem terhes, lehetne-e egy keveset rebegned?
Zengzetek, melyeket ezen szerkezet ereget, kellemesek, neszmentesek, teltek?
Szerkezeted ereje mely fele? Egyeseket s nem egyeseket kellemesen vezet erezetbe, esetleg fejedre tett remeket rezget meg hevesen?Same rules apply!
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Jack-> 2x RCA kábelre lenne szükségem az erősítő és a hangkártya közé. Cordial CFY WCC-t akartam venni, de egyetlen helyen találtam csak, és az a bolt sem él már csak a honlapja. 2-3k-nál nem nagyon szeretnék többet rákölteni, ezért a QED-kat nem annyira szeretném megvenni. Van esetleg más értelmes alternatíva?
-
Crondore
tag
válasz dgyuri0123 #41635 üzenetére
Azonos módon teszteltem a DAC -okat, az én felhasználási preferenciáim szerint. Ebből a szubjektumból helytálló, amit írtam. Bene van a fejes erősítő? Igen. Használnám? Igen. Érdekelnek más megoldások(pl külön erősítő, más füles... stb. )? Nem.
Azt én felhasználóként nem akarom eldönteni mi a fő csapás, használni akarom a szolgáltatásait.
A szubjektumomat írtam le nem az egyetemes igazságot!
Arról meg lehet vitatkozni, hogy DAC+erősítő kombó vagy DAC+saját fejes erősítő a költséghatékonyabb megoldás a minőséget szem előtt tartva. Egyenlőre amit eddig láttam hallgattam azoknál mindig a második megoldás volt a nyerő mivel a plusz (jobb) erősítő árán 1-2 szinttel jobb DAC -ot lehet kapni jobb fejes erősítővel. Igaz ez azokra a cuccokra amikkel eddig volt szerencsém, de csak is ezekről írtam, biztos létezik megoldás a másik verzióból is csak nem találkoztam vele.
Elfogadom hogy a Denon jobban szól külső erősítővel, csak én nem így használom. Ám azt is biztosra veszem, ha normál beszerzési áron nézzük a Denon+ fejes erősítő forrban van árban egy NFB29 -el, az meg azért a saját fejes erősítőjével is túlmutat bőven a Denon-on. Ezt megint a tapasztalat mondatja velem. Szóval az én felhasználási szokásaimmal, és a fejesemmel a Denon nem volt alternativa még az NFB11 -es melett sem.
-
EQMontoya
veterán
válasz dgyuri0123 #41635 üzenetére
Egyébként vállalható a Denon fejeserősítő kimenete, de tény, hogy nem az az erőssége. Illetve 600 ohmos fejeshez már vékony.
Same rules apply!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Crondore #41632 üzenetére
"a Denon túl hype-oltnak tűnik "
Ezt a véleményedet nem osztom, igaz én az analóg kimenetén hallgatom erősítőn keresztül.
A DA300-at Inkább jó USB DAC-nak mondanám, mint fejes erősítőnek. Az épp csak plusz szolgáltatás nála, szerintem és semmiképpen nem a "fő csapás".Így nem teljesen korrekt a teszted, mert nem a legerősebb képességét hallottad a Denonnak.
Szvsz.
"csak a zene van"
-
Yagen
csendes tag
Sziasztok!
Régebben találtam head-fi-n egy ilyet: [link] ez, ha jól gondolom, usb jelből csinált volna coaxot és az nekem pont jó lett volna, mert van itthon egy Harman Kardon HD990 amit tudtam volna dacként használni. Sajnos az eladót megkérdezve kiderült hogy már eladta csak ott felejtette.
Tud valaki ajánlani jóminőségű usb to coax átalakítót, vagy hagyjam az egészet és vegyek valami jó usb-s DAC-ot?
AKG K550, Kirksaeter Amadeus Tower 120 - ezeket hallgatom, erősítő egy szépen szóló vintage.Előre is köszönöm!
-
Crondore
tag
válasz schawo #41629 üzenetére
Már írtam róla egyszer de mindenkinek ajánlom ezt a foobar verziót:
http://audiophilesoft.ru/load/audiophilesoftware/foobar2000_by_audiophile/3-1-0-56
https://translate.google.hu/translate?sl=ru&tl=hu&js=y&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Faudiophilesoft.ru%2Fload%2Faudiophilesoftware%2Ffoobar2000_by_audiophile%2F3-1-0-56&edit-text=
Google translate -el nézegettem, így látszik a letöltő link is meg minden.
Ez egy portable verzió.
Win 8/Win 10 alatt ha a system disk-re rakod rendszergazdaként kell futtatni.
Optionsban át kell állítani a tools alatt a Biography Server szolgáltatók nyelvét angolra.
DSP alatt van egy csomó plugin és resampler.
A \foobar2000\user-components\ alol én a foo_input_dts könytárat elmozgattam, mert a multi layer -es állományoknál a dts sávot a flac elé sorolta.
Röviden ennyi. Szerintem valamiért jobban szól a sima foobar -nal.
-
Crondore
tag
NFB-15 mély túlsúlyos, ehhez mérten kell fülest vagy erősítőt választani hozzá. A Denonak nagyon nincs tere az nfb 11 mellett. Ez szinte füles független. Lehet hogy zeneibbnek hat első nekifutásra de folyamatos hallgatás mellett a térreprodukció nálam az NFB11 felé döntötte a mérleg nyelvét, a Denon túl hype-oltnak tűnik számomra így a személyes meghallgatás után, mind a két DAC -ot a füles kimenetéről hallgattam, így fair az összevetés.
Érdekességképpen: most egy Steinberg UR242 hangkártyát nyüstölök a legnagyobb megelégedésemre, nagyszerű párost alkotnak az ATH-A900x -el. Ha valakinek van lehetősége próbálja ki ezt a hangkártyát. NFB-15 -öt és az NFB 11 -et is maga mögé utasítja, mindezt usb kimeneten, rendkívül alacsony asio latency -vel. Hangsúlyozom ezt az A900X-el, mással nem próbáltam még.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #41617 üzenetére
Már nem, de kicsit kell visszább nézned, még kapható, de mire neked kell addigra már valószínűleg csak használtan lehet kifogni Jól olvastad
(#41628) Vasinger!: Még mindig nem jó, tehát 44.1k-ról 48k-ra, hiszen 44.1-et nem tud az X-Fi HD, de 48k-t tud
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Vasinger! #41625 üzenetére
Én írtam, de úgy tűnik, nem ide. De máshol sem találom. na mindegy.
Lényeg, hogy a mod2 változatban a targetnek állítsd be a 44,1-et, a resample only mezőbe pedig kerüljön 48000.
De X-Fi HD-hez nem pont fordítva kéne?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz schawo #41623 üzenetére
Igen, időközben én is megtaláltam, de az is le volt írva, hogy pontosan hogy kell használni, melyiket kell kiválasztani és talán még az is volt, hogy ne nyúljak semmilyen beállításhoz ezen kívül
Most amúgy az ASIO kimenetét nem látom a kártyának, de gondolom azért mert még nincs rendes driver W10-re, de pár napon belül jön, azt még kivárom valahogy...
-
SunMount3r
nagyúr
Most nézem, hogy már nem gyártják a Twin-t... Lesz helyette valami új TC interface, mert a kínálatukban ez most az egyetlen ilyen?! (Mondjuk egyelőre nekem nem az ár kategóriám, de jó tudni miből lehet válogatni a jövőben, meg aztán elég volt a front meg a rear panelt megnézni, hogy lássam, hogy van ficsőr.)
Amúgy ha jól olvastam ez is fém házas, de van még rajta egy gumi burkolat?
-
Vasinger!
nagyúr
Lehet én bolondultam meg, de nem volt anno egy olyan topik ami házi készítésű DAC-okkal foglalkozott? Az hova tűnt? Kellene onnan pár hozzászólás.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz schawo #41613 üzenetére
Legalább jó hír, hogy tuti lesz Windows 10 driver minden TCAT DICE-t használó interfészhez Impact Twin is fűt most rendesen, de simán hozzá lehet érni, kicsit féltem is a 4 db kondi száradásos hibától
A Twin kimenetéről vannak információid, hogy milyen erős kimenettel rendelkezik? A hangfalamon van +4dBu és -10dBV kapcsoló, de a Twin manuáljában egy szó se arról, hogy melyiket kéne használnom:
Hangfal manualjában szintén: "When connecting 3 Series speakers to professional equipment with +4 dBu nominal output level, set the INPUT SENSITIVITY SWITCH to the +4 dBu setting. To determine the nominal output level of the connected equipment, consult the documentation supplied with the connected equipment."
[ Szerkesztve ]
-
titán
A Mytek sem tökéletes. Ha a DAC-ot bootolt Win10 után kapcsolom be, akkor fityiszt kapok, nem hangot. Szerencsére van két független usb (1.1 és 2.0) portja is. Kényszerből most azok is be vannak kötve, valamelyik csak megy jeligével (usb-n hajlamos pattogni). Nyáron nem érdemes a Myteket fölöslegesen bekapcsolni, mert átkozottul fűt, alig lehet érinteni a házát.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Hivatalos TC Windows 10 álláspont:
"Due to a compatibility issue between the TC Near driver and Windows 10, we recommend that users do not update to Windows 10 yet. We will be supporting Windows 10 and we are working hard to get the driver out as soon as possible, but we currently do not have an estimate of when this might be. In the meantime, users can sign up for our newsletter (http://www.tcelectronic.com/newsletter/) whereby they can keep informed as to when Windows 10 drivers are ready.
Best regards,
James - TC Electronic Support"Mázli, akinek megy... én nem merem bevállalni
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Az adás-vételt inkább privátban beszéljétek meg! Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Újévi kábel, elosztó, átalakító, stb kiárusítás
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest