-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz Bobrooney #48651 üzenetére
Ha olyan pici cucc szükséges, akkor igen.
(#48637) fericske: Na meghallgattam, teljesen kellemes a Korg vele. Nincs különösebb hiány semmiből, kulturált, sima, jó hang. Együtt lehet élni ezzel a párossal.
DE azért tud a HE400S ennél többet is. Nyilván. Gondolom nem meglepő. Egy példa. A mély tartomány. U-05 - HA-501 párosról jóval nagyobbat üt, simán megvan a fazoros LCD2 szint. Bár most is hozzáteszem, hogy nem a gyári párnával használom a Hifimant.[ Szerkesztve ]
-
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #48640 üzenetére
Ha mindenképp itthonról kellene valami, akkor például az Audinst HUD-mini elég jó a K551-el, már aki szereti az eredeti karakterét az AKG-nak, esetleg a most akciós NuPrime uDSD, bár ennek nem valami erős a fejhallgató erősítő része, de a K551-hez elég, ha nincs nagy hangerő igény.
Ott van még az SMSL M6, nagyobb Musilandek...[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
hm74
aktív tag
válasz Bobrooney #46247 üzenetére
Nem írnám le a PC-DAC forrást a CD lejátszóval szemben. A DAC lehet akár ugyanaz a PC és a CD futómű után is. Ezért beszéljünk arról, ami előtte van a láncban. A PC alapú láncnál sarkalatos pont maga a PC. Ebben is van lehetőség audiofil megoldásokra. A tápegység és az USB kimeneti kártya (nem a sima alaplapi USB kimenet!) is jelentős komponens a hangás szempontjából. Nem utolsó szempont a bitmélység és a frekvencia, a CD esetén 16 bit és 44,1 kHz, ezzel szemben már egyre több zene 24/96-os változatban is elérhető.
Én nemrég szerezem be a sima asztali PC-mbe egy audiofil USB 3.0 kártyát (pl. fapacinál kapható). Nagyon másképp muzsikál ezzel a láncom, mint enélkül.
Szerintem érdemes PC-vel szenvedni. -
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #44424 üzenetére
Mint írtam, egy olcsó xmos transzporttal orvosolható az Essence One USB része, emiatt azért nem érdemes teljesen elzárkózni tőle, azért egész jó hangú DAC használt áráért (és van szimmetrikus kimenete is, ha ez számít neked).
-
Bodz
nagyúr
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #44400 üzenetére
Egy kategória felfelé, alap műveleti erősítőkkel. Az Essence One USB része elég elavult, ezt vedd figyelembe. Illetve cserélgethetsz benne 11 műveleti erősítőt, ha változtatni akarsz a hangján.
Érdemes tudni, hogy van belőle a sima One-on kívül Muses Edition, MKII, MKII Muses Edition is.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Bobrooney #43875 üzenetére
Nem a hangerővel van baj, hanem a "damping factor"-ral. ~100 ohmos kimeneti impedanciára dugsz egy 32 ohmos fejest. Dampingra kapsz egy 0,3 körüli értéket, az ideális meg 10 felett lenne. [link]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-
Bodz
nagyúr
válasz Bobrooney #41322 üzenetére
A Scarlett családból a Solo meg a 2i2 ugyanúgy szól. Innen, meg külföldi fórumok böngészése után jutottam erre a következtetésre. Végülis logikusnak tűnik, aztán lehet tévedek...
Itt meg itt van a 2i2 bele érdeklődő lelkeknek, a szétkapott Solot nem lelem most.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Bobrooney #41322 üzenetére
Nem tudom, nem láttam a kapcsolását egyiknek sem, és főleg nem hallgattam egyiket sem (csak a Sapphire Pro 56-ot ismerem a Focusrite sorából). De volt 3 M-Audio hangkártyám: Firewire Solo, Firewire 410 és Firewire 1814. Elméletileg mind ugyanaz, csak egyre több és több ki-bemeneti csatornával. A gyakorlatban viszont a 1814 szólt a legjobban, utána a 410 és végül a Solo. Szóval bármit el tudok képzelni.
(#41321) nlpK
Miért lenne jó egy belépő szintű hangfalnál, hogy van szimmetrikus bemenet? Ez alapján hangsugárzót keresni teljesen értelmetlen. Hangminősége alapján keresd itt [link][ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
tilla311
tag
válasz Bobrooney #41061 üzenetére
Értem, nagyon köszönöm a választ!
Úgy látom, hogy ennek az erőssége elsősorban a fejhallgató erősítő lehetett, mert a DAC részénél az Xmos megoldások jobbnak tűnnek. De már legalább tudom, milyen a Bkercso féle KisDAC, már annyit olvastam róla Tőletek itt a fórumon.
"ennél nekem jobban tettszik mint DAC, de igaz én nem fejhallgatóval használom."
Én sem fejhallgatóval használnám, csak DAC, vonali kimenet erősítő felé.
Nem tudom, Te hallgattál-e már Xmos U8-at vagy a WM8740-est a PCM akárhányassal, vagy ezek kominációit, de engem érdekelne a Scarlett Solo, úgyhogy ha Téged is ezek, akkor én szívesen benne lennék egy összehasonlító A-B tesztben egyszer.Többieknek
Bocsánat, hogy fönt ilyen sok kérdést tettem fel! Én próbálok minél több morzsát összeszedegetni, hogy ki miről mit írt eddig a fórumban, sajnálom, ha századszorra teszem fel ezt a kérdést, amiről esetleg már volt szó, de nagy az anyag, nincs a releváns infó egy helyre kigyűjtve, úgyhogy próbálom átlátni, meg egyre több ilyen DAC IC-t beszerezni, kipróbálni. Ha mindet össze tudnánk hasonlítani ezekből, amiket föntebb felsoroltam, jó lenne összehasonlítani egy listában Bodz listájához hasonlóan. -
válasz Bobrooney #40297 üzenetére
Köszi!
Tamoo: nem veszem sértésnek, sőt, hálás vagyok. A hangfal témához még annyi gőzöm sincs, mint a DAC-hoz, mert ezidáig nem is foglalkoztatott a dolog. Logitech Z3 után jöttek a Jamo falak, megvettem, tetszett, azóta is ez van. Mivel valahol el kellett indulni, így gondoltam DAC-al kezdem, majd kábelekkel, most jött az erősítő és majd lehet lesz hangfal is. Utóbbi sajnos nekem anyagilag elég megterhelő, legalábbis ha valami komolyabb cuccot akarok, de majd idővel. Láttam a Hifi topikban ajánlották a Castle Knight 3-at, ami most akciós. Nem kizárt, hogy pár hónap múlva, ha még akciós lesz, megveszem.
Egyébként a Jamo FC1000 ennyire sz*r, hogy mindenki a cserét ajánlja? Én elég jókat olvastam a Jamo márkáról és ezek a hangfalak sem tűnnek gagyinak. Tudom nem egy nagy szám, de nekem tetszik a hangja.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
demars
addikt
-
Agyzuzo
addikt
válasz Bobrooney #39274 üzenetére
USB3-ban nekem is jobban érzi magát a Steinberg UR22-őm. Pl. USB2-ben minden portban áthallani az egér mozgását nagyon halkan (magas frekis súrlódó hang ahogy húzom az egeret), illetve ha max. sebességgel megy a letöltés, akkor is folyamatos magas frekis vinnyogó sípolás hallatszik, viszont USB3-ban csönd van. Felteszem ahhoz (is) lehet köze, hogy az USB3-as portokhoz más vezérlőchip tartozik mint az USB2-esekhez. Érdekes hogy ha az egeret átdugom USB3-ba, akkor azt már nem hallom az USB2-be dugott hangkártyából, sőt, akkor se ha mindkettőt USB3-ba dugom.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
-
.DLL
veterán
válasz Bobrooney #39265 üzenetére
Nem tetszik nekem, hogy ennyire rossz a zajelnyomása, hogy ennyire függ a géptől, amire rádugod.
Oké audiofil szempontból vegyél olyan gépet ami pörfekt a célra, meg kettőhuszas tápszűrő, meg zajtalan USB hub, stb... de egy ilyen terméket a nagyközönségnek szántak, aki csak be akarja dugni a készüléket a meglévő gépébe és egyszerűen használni... de ha ilyen sípolást meg kattogást hallat az nem "felhasználóbarát" hozzáállás a felhasznált elektronikai megoldások tekintetében (mondhatni gagyi). Szerintem add el és vegyél egy Musi 03-at. Vannak akik lenézik, mert kínai gyáró, de ezzel soha semmilyen gondom még nem volt. Több PC-hez, laptophoz is volt csatlakoztatva, meg se nyikkant zaj szempontjából... aztán moddoltam is párszor, többféle usb kábellel is használtam, mindig stabil volt, csak tette a dolgát, jól. Én ezt nevezem.
(persze biztos van még sok hasonló DAC, ami ugyanígy stabilan hozza amit tudnia kell, de ha hangban is szeretnél tovább lépni akkor ez. Vagy a 02 Dragon, ami még megfizethető kategória)(#39269) bkercso: Még nem, Ny1háza közelében van egy, másról egyelőre nem tudok az országban. Amint összejön a kellő számú jelentkező az egyik hétvégére, akkor remélhetőleg megtartjuk, és remélhetőleg a tulaja is a jelentkezők között lesz.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
válasz Bobrooney #39043 üzenetére
Szerintem aktiv hub.
(#39046) Krissz80: Ott mar nagy a baj, ha az integralt VIA... Amugy nem hinnem, hogy egy filleres kulso karyta dobhat mondjuk egy normalis Intel vezerlos alaplaphoz kepest.
(#39047) .DLL: Meg a Korg leirasaban is benne van, hogy usb3 ne nagyon. Probaltam, hol mukodott, hol nem.
#39050) Bobrooney: Azok tan nem a legjobbak, plane a korabbiak, usb2-bol viszont fasza a NEC.
(#39058) dgyuri0123: Azt is olvastad, hogy kiadtak driver frissitest a problemak megoldasara? Az lenne a blabla driver update a Nu oldalan. De ki kell probalni...
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Bobrooney #39030 üzenetére
Aktív usb hub (ezt már mondtam), elkezded egyesével kihúzogatni a házban az elektromos fogyasztókat (a hűtővel kezdjed), usb izolátor, kondícionáló (ilyenem van Ixos néven, tv-hez és pc-hez is), megpróbálod az olcsó szűrős elosztókat.
Távba nehéz gyógyítani, neked kell rájönnöd, hogy pontosan mi okozza.Mi lett a külön usb kártya dologgal? Megvetted?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #39030 üzenetére
Például optikai kábel kipróbálása, ha még ez nem volt. Így kihasználva az optikai adatátvitel azon előnyét, hogy semmilyen elektromos kapcsolat nincs az adó és a fogadó oldal közt, tehát nem alakulhat ki galvanikus kapcsolat, így teljesen le lenne választva a számítógép zajaitól a DAC.
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #38948 üzenetére
Én inkább a Texas Instruments chippel szerelteket javaslom.
(#38950) h1mpi: Például Yim Hok Man - Poem of Chinese Drums, Hans Thesink's - Late Last Night, illetve gyakorlatilag az összes normálisan felvett szimfonikus és orgona felvétel.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #38905 üzenetére
Legolcsóbb, legpraktikusabb megoldás, ha laptopról használod tovább, ha arról tökéletesen működik.
Az asztali gépeddel kapcsolatban több hibalehetőség is fennáll. Megoldásként próbálkozhatsz a PC tápegység és/vagy alaplap cseréjével, esetleg külön USB kártya használatával. Az Y USB kábel, külön tápegység megoldás talán a legjobb, de itt is elég sokféle megoldás létezik az olcsó adapterektől kezdve a DIY megoldásokon keresztül a drága zavarszűrős lineáris tápokig.(#38918) Krissz80: Attól is nagyon függ az ár, hogy épp honnan veszed. A Denon DA-300USB itthon még mindig 120k körül van. Például a Musilandek is olcsóbbak a taobao oldalakon, mint ebayen vagy aliexpressen.
Korábban írtam, hogy a Teac UD-301 is jóval olcsóbb például olasz, német amazonon.
Ellenpéldaként lehet említeni a Musical Fidelity M1 DAC-ot. Itthon megkapható 110k-ért, külföldön jóval drágábban is árulják, elég nagy a szórás az árát illetően: [link], [link].[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #38899 üzenetére
Fosucrite Solo USB-ről kapja a tápot vagy már most is külön tápegységet használsz ?
(#38900) dgyuri0123: 150k környéke nem egészen fél ár a mostani árához képest, de vannak nagyobb mértékű árkedvezmények, például most a Mytek 96.
[ Szerkesztve ]
-
Freeman007
senior tag
válasz Bobrooney #38867 üzenetére
Nekem is volt valami pattogás magas latency miatt, a windows-ban az energiasémát (vagy mit) teljesítménycentrikusra állítottam. Azt hiszem ez is közrejátszott hogy mostmár pattogás nélkül tudok zenét hallgatni.
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz Bobrooney #38858 üzenetére
Dugóra szerintem nem, de nem tudom, mibe kerül. Dugónál inkább a mechanika szokott a kérdés lenni.
Az USB éves időskálán nem műxik megfelelő sebességgel aranyozás nélkül, így ennél nincs olyan probléma, hogy pl. vékonyan aranyoznának, mint az olcsóbb audio csatiknál.De nem hallgattam. Csak belebele...
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
.DLL
veterán
-
-
hm74
aktív tag
válasz Bobrooney #36893 üzenetére
Sok mindent nem tudsz állítani. A Windows automatikusan felismeri a DAC-ot. USB-n pedig csak 16 bit és 48kHz max.
A lejátszó programokban vannak még lehetőségek. Windows alatt a foobar ajánlott, abban is van sok opció, de erről néhány fórumtárs talán többet tudna mondani.
Addig olvasni valónak ezt tudom ajánlani: [link] -
Lewzke
őstag
válasz Bobrooney #36888 üzenetére
Próbáld meg hallgatni az új cuccot sokáig, belemerülve, majd visszaváltani a hangkártyára. Elsőre nem mindenki mondja meg a különbséget, mert nem veszi észre a dinamika, szeparáció, meg hasonló apróságok együttesét ami hosszú zenehallgatásnál nagyon is számít, 1-2 perces hallgatózásnál én se tudom megmondani az apróságokat.
-
hm74
aktív tag
-
Bodz
nagyúr
válasz Bobrooney #36694 üzenetére
Gyorsan átfutva jónak tűnik.
(#36696) .DLL: Belemehetünk, ha szeretnéd... Saját tapasztalataim alapján sok esetben a misztikus és drága diy usb kábellel még stabil működésre sem képes az adott dac. USB szabványt hírből sem ismeri, 90ohm +- valahány % tűrés, kérdésekre nem reagál a készítő, hogy miből van az különösen kényes dolog. Valahogy mindig arra jutunk, hogy csak vegyed, mer az XY Audioquest kábelnél jobb, mindig.
(#36741) Radomer: Pár számot meghallgattam vele. Ez alapján én nagyjából egyetértek bajnokpityu véleményével.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest