- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MSI notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz contaxg #38283 üzenetére
Én kb. 1-1,5 hónapja hallgatom meló mellett a Konnekt 24D-t, és egyáltalán nem tűnik fárasztónak.
Ami pedig a Twin elődje és, a Konnekt 8 nagytestvére.
A leírás alapján a K8 nál hiányoznak a digit be/kimenetek és a 3/4-es bemenet nem megy át a firewire-ön, hanem analóg keveri rá az 1/2 kimenetre.
Elképzelhető, hogy nem csak ez meg a digitális ki/bemenetek hiánya a különbség, így hiba az alapján megítélni a Twint. -
contaxg
veterán
válasz Polllen #38297 üzenetére
Az összehallgatásban tudok segíteni, de az XMOS annyival olcsóbb, hogy nem biztos, hogy érdemes a Halide-val foglalkoznod
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Polllen
nagyúr
Hölgyek-urak hallgatott már valaki össze xmos és halide transzporot? Kellene még egy usb->coax transzport, a mostani xmos teljesen jó, de most van avx-n egy halide, gondolkodom rajta.
Ha xmos mellett döntök érdemes lehet külön tápárammal ellátottat venni vagy inkább külső usb táp?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
h1mpi
félisten
Most, hogy jön a Denon DAC érdemes a Presi2-ről továbblépni? (Beyer DT990 Pro 250-es fejessel)
Radomer: oké ez eszembe se jutott
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
vodkaboy22
addikt
Megtudom érteni bennem is nagyon nagyon jó emlékeket hagyott a kis Mytek olyannyira hogy túlzottan is szemezgetek vele (mondjuk akkor nem lejjebb mennék a lejtőn hanem sziklaszirten másznék arrébb )
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #38289 üzenetére
aki DACot keres 100k-ig annak fogom ajánlani kipróbálásra ezek után az Impact Twint, de én maradok a kis Myteknél
-
contaxg
veterán
De a kis Mytek soha nem is volt egy felbontás vadász Számomra az egyik legmuzikálisabb stúdió DAC amit jól lehet párosítani hűvösebb karakterű eszközökkel.Ennyi.
De valószínűleg az sem mindegy hogy versz a kis Mytekbe SPDIF jelet.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #38289 üzenetére
Igen, abban a belső sync. nagyon komoly.
I.T: egyszerűen sokkal több részletet hallok, és új oldalát ismertem meg most a hangszereknek, amiket eddig nem hallottam. Ever. Ennyi.
(#38286) contaxg: Muzikalitás számomra is fontos, de különbség bőven azon a határon belül van, amit egy megfelelően összeállított rendszerrel gyönyörűen ki lehet kompenzálni, onnantól pedig nagyon élvezhető hangot kaphatsz.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
Az én Twin-emről van szó (kicsit moddolt), illetve nálam volt anno pár hónapig Mytek96 is (nomono-nak hála ). Azt kell mondjam egy színvonalon vannak hangminőségben inkább ott van eltérés hogy melyik milyen funkciót tud és hogyan van tápláláva illetve milyen hangkaraktert kedvel jobban az egyén (twin kicsit világosabb). Szerintem a mytek rendkívül stabil spdif újraórázó rendszerét nagyon eltalálták kb bármilyen forrásról tud nagyon elfogadható szintet adni. A twin ellenben rossz beállítással rossz firewire forrással nagyon trágya is tud lenni illetve az spdif bemenete is távol áll a firewire jól beállított bemenetétől...
De nem hiszem hogy nagyon túlozna DLL. A mytek96 összemérhető a Twin-el helyes körülmények között!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
ivógéptanács
tag
válasz contaxg #38283 üzenetére
Éppenséggel a Remi is egy színezetlen, meglehetősen részletes hangú versenyző (nagyon sokban hasonló az IT-hez), és bár egy több milliós cuccon próbáltuk őket ami a Remire volt belőve igazad is lehet, ill. nyilván a szubjektivitás és a fül, nem elhanyagolható itt sem.
A Konnekt 8 állítólag - soha nem hallottam -, egy teljesen más irány hangilag mint az Impact Twin, itt a fórumban is volt róla szó.
Nem akarom már agyon hájpolni a cuccost, mert már kezd nekem is sok lenni , számomra ezért a pénzért (ár/érték) az egyik legjobb választás, aki pedig még zenéket is csinál annak egyszerűen kötelező darab.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Más karakter az egyik muzikálisabb hang a másik részletező és technicista. Kínai filléresekkel szemben valóban alternatíva, de az én itthoni láncomból úgy vágnám ki mint a macskát...vagyis mint a nagy Myteket ami először lenyűgöz utána pedig lefáraszt és untat a (hang)sémáival.
-
.DLL
veterán
válasz contaxg #38280 üzenetére
A különbség szerintem kijönne akár a V100-on is, De nem szidni akarom a kis Myteket, eddig az volt a csúcs amit hallottam de abban igazad van, hogy mindenkinek ki kell próbálnia egy jó erősítővel, és meglátja.
A Panda Amp-ból is meglepően nyitott hangot kihozott, pedig annak nem a tér az erőssége, de a transzparencia, a megfogható hangszerek ezt feledtették.Szerintem inkább az átlagos hallgatási hangerő alsó felébe tartozom, nem a jóval átlag alatti kategóriába.
(#38282) h1mpi: Na, majd mesélj melyik tetszik "jobban" ;D
(#38283) contaxg: Na ennek viszont nincs fárasztó hangja, tegnap egész este hallgattam és kellemes volt végig. A saját dac-om sokkal jobban figyelemk**va.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
contaxg
veterán
válasz ivógéptanács #38281 üzenetére
Két totál ellentétes karakterű készülék lehetett, ami teljesen más rendszert kíván körítésnek.A TC Konnekt 8-am valamikor 2007-ben vettem meg és akkor is ugyan ezekkel a képességekkel domborított mit amit most leírtatok az Impactnál.Két gond volt vele 1 hosszú távon fárasztó volt ez a hangkép 2. nem volt igazán zenei a megszólalása. Rövidtávon persze pelenka, meg hogy ennyiért? Hűha! Egyébként Firewire/Spdif átalakítónak használtuk egy NOS DAC mellé. Arra jó volt hosszútávon is.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Meg lett vásárolva a Denon DA-300USB egy kedves fórumtárstól Közben megnyertem Ebay-en egy MUSILAND Monitor 04 MX-et is kikiáltási áron Csak poénból licitáltam, de bejött.
[ Szerkesztve ]
-
ivógéptanács
tag
Lehet fokozni, mert időközben összejött egy Reimyo dap 777 vs Impact Twin csata.
16/44.1: IT részletesebb, nyitottabb, nekem kicsit élvezetesebb volt - na persze -, azért valakinek a Remi tetszett jobban - 10x árnál kötelező, lehet - , de amikor jöttek a 24/96 anyagok akkor egyértelmű volt a IT fölény (Remi régi vágású, csak 16/44.1).
Itt ha új árat nézek 10x a különbség (Remi új ár 5500$), de Vodkaboynál is drágább cuccokat előzött meg, (és még tuning előtt), és ne felejtsük el, hogy a remek hang mellett ez egy kiváló hangkártya ill. "zenecsináló" cucc is egyben.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Egy 'pártatlan" erősítővel kellene meghallgatni és annyit mindenképpen jô ha tudnak a többiek, hogy az átlagnál jóval alacsonyabb hangerővel szoktál zenét hallgatni.
-
bkercso
nagyúr
XMOS driver, ami műxik nem-U8-as panellal és kártyával is. Érdemes lementeni ezt is, akinek XMOS-a van. Míg a v2.24 nem, addig ez (v2.23) műxik, mindkét panelemmel. Sajnos lutri, hogy melyik gépen melyik driver hajlandó működni, ezért teszem közzé...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
.DLL
veterán
Igen. Persze ez egy végtelenül korrekt hang, igazi színezetlen eszköz, picit világosabbnak találom, mint a Mytek96, vagy az én DAC-om, de pont kellemes, testesebb, mint a Korg DS DAC-100, ugyanakkor az, izgalmasabb dolgokat művel, ha bejön valakinek a karaktere. Ez meg a tonnányi részlettel* kelt izgalmat, igen, élvezet hallgatni és figyelni mi hogy működik a zenében. Ugyanakkor nyugodtan tudok írni mellette fórumposztot is, nem ráncigálja el a figyelmem. Jó DAC.
*fogalmam sincs hogy állna pl. a Denon mellett. Szinte már csak benyomások maradtak meg abból a kb. 3 számból amit talin hallottam belőle. Arra emlékszem, hogy az enyémnél picit részletesebb és közvetlenebb volt, de nyitott fejessel egy nagy teremben esélytelen érdemi véleményt alkotni
De azt hiszem itt már - számomra - nem túl nagy különbségekről beszélünk; hallható egyértelműen, de ezen a szinten majdnem bármelyikkel együtt tudnék élni hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Schawo nem túlzott az Impact Twin-ről... (mondjuk árkategóriákba nem mennék bele) Eddigi legrészletesebb, leggazdagabb hang amit hallottam, egy karnyújtással beelőzi a Mytek 96-ot is.
Mondjuk kicsit válogatósabb zenékben... az én DAC-om meg minden zenéből bulit csinál. (amit én persze maximálisan élvezek, amellett, hogy kellemes, sima hangja van (semmi érc vagy gríz, de ez igaz volt a Mytek-re is)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz bkercso #38267 üzenetére
Mindkettő az előlapba van csavarozva szigetelés nélkül. A 220 tudom, hogy nem jó úgy. Én csúszósaruval akartam feltenni és arra szigetelés de sehol nem találom a kis műanyag csúszósaru házakat, pedig van valahol.
Ha nem sikerül megtalálnom miért csinálja ezt a zúgást a jack-et át fogom tenni a plexi-be.
Eddig nem zúgott mert nem ebben a házban volt, hanem egy ip67 kötődobozban azaz mikor bekapcsoltam ebben először akkor is zúgott de csak a bal oldala most viszont mindkettő és mint mondtam amint közelebb kerül a kábel pl a trafóhoz vagy a 220-as kábelhez úgy erősödik a zúgás. -
bkercso
nagyúr
válasz Eli_Stone #38266 üzenetére
Igen, ez a legszembetűnőbb hatása. Meg a tér is.
Eddig nem zúgott?
Az RCA-k el vannak szigetelve az előlaptól? Ne legyenek! Ha el vannak, kösd a negatív pólusukat a jack-re.Egyébként most látom csak, hogy az a 230V-os kábelezés életveszélyes. Ha elfárad és elszakad, hozzáérhet a jack-hez vagy RCA-hoz. Zsugorcsövet rá! Vagy még jobb lenne kapcsoló nélkül a trafóra forrasztani, és a kapcsolót a kábelre tenni.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz bkercso #38257 üzenetére
Igazán köszönöm, de szóban is értettem, hogy csak a továbbmenőre tegyek ellenállást
Már meg is csináltam a kondit kivéve mert benéztem és nem 16V-os kondi volt itthon, hanem csak 10V-os.így első hallásra mintha kicsit erőteljesebb lenne a basszus mint előtte.
Amit viszont nem értek, hogy mi a francért zúg az egész addig a pontig ameddig a jack-et ki nem tekerem az előlapból? De amint visszarakom a kábel azonnal úgy viselkedik mint egy antenna és még a 220-as kábelből is felveszi a zajt, ha viszont kiveszem totális csend van. Lehet, hogy az Alu előlapnak van hozzá valami köze? Vagy mi lehet?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
vodkaboy22
addikt
Útmutatónak jó... De nem szabad 100%osan hinni neki mivel a valóságban az alkatrészek nem tökéletesek. Valóságban egy fólia kondi tök jó kondi egészen 1-2Mhz-ig (típus függő) felette hirtelen transgender műtétet kap és átmegy tekercsbe... de nem egy ilyen alkatrész van.
Pl a mezei szántóföldön kapálható elektrolit kondi tök jó 3-4-5kHz-ig utána turpis módon lusta lesz és elkezdi növelni az ESR-jét és hirtelen már nem lesz más csak egy kis kondi jó nagy ellenállás sorosan. És még lehetne oldalakat írni hogy milyen alkatrész melyik spektrumon mi is akar lenni! Egy biztos a legjobb cucc a sík egyenes 10cm darab drót az egész tág határok között lusta váltani és az ami egy böhöm nagy antenna! (ja hogy igen vezető elem is az másodlagos )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
.DLL
veterán
De mehet akár CRC szűrés is, előbb megsimítjuk a Grätz-ből jövő feszt, majd ellenállás, és végül az IC előtt még egy puffer a nagyobb kivezérlések esetére.
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #38256 üzenetére
Eddig nem sokan vettek rá rajzolásra.
-
bkercso
nagyúr
válasz Eli_Stone #38252 üzenetére
Mehet 33 ohm is, igen.
De csak a híd és a puffer közé teheted, és csak abba az ágba, amelyik nem kétfelé megy a hídtól, hanem csak a pufferre és onnan tovább. (Most már látom a NYÁK-tervet. )Elhajlítod a lábát és mehet alulra, a panelre fektetve. Oldalra van hely.
Ribi: A föld onnantól föld, hogy bement a csillagpontba, tehát mehet a negatív ágba is, amíg a híd és a puffer közé kerül és a puffer közvetlen kapcsolatban marad az erősítőrésszel.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Eli_Stone #38254 üzenetére
A földbe a legritkább esetben tesznek csak ellenállást, mert pont az a lényege, hogy az a közös és a dolgok ahhoz mérten történnek, az az origó. Ha ellenállás van benne, akkor már esetenként nem marad 0, mert ugye ellenálláson esik fesz. De majd bkercso ad javallatokat.
-
Eli_Stone
aktív tag
Azért gondoltam oda az ellenállást mert mint az látszik a képen, hogy ott van elég hely mondjuk standard méretű 0.6W-s ellenállásoknak. A Puffer és a híd közé nem fér be még alulra sem mert ott sajna a doboz magassága meghatározza milyen magasra emelem a nyákot.
Az meg, hogy melyik ágba van bekötve az ellenállás szerintem mindegy, de, ha nem így van akkor majd kijavítanak, abban viszont elég valószínű,hogy igazad van, hogy előbb kell az ellenállás és utána a kondi. -
Eli_Stone
aktív tag
válasz bkercso #38251 üzenetére
Ah, értem. Tizensok év alatt teljesen feledésbe merült minden amit az elektronikáról tudtam A vicc az, hogy érettségin szóban pont a műveleti erősítőkből feleltem és egy mos fet-es kapcsolást kellett számolgatni és persze jelest kaptam.
Visszatérve az FH4-re kicsit, ha a 10ohm-okat 33-al helyettesítem vagy az már túl sok?? Csak azért mert az van itthon vagy egy tucattal és 100ohm/2W-t is találtam, de ilyen fránya 10ohm-os nincs. Ok az tiszta, hogy így 3.3szor annyi fesz esik magyarán a példádnál maradva 100mA-en 3.3V ami soknak tűnik, de a pufferekre rámérve kb 15.5V van így csak 12V-ig esne vissza aminek elméletben elégnek kell lennie a 2134-nek. Vagy nem?
Meg a 10ohm-oknak mindegy, hogy hol vannak? pl így betehetem?
[ Szerkesztve ]
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz vodkaboy22 #38246 üzenetére
Tisztában vagyok a veszélyekkel pont ezért volt szimpatikus az az erősítő, mert így elkerülhető lett volna 100+ fesz. Azt hiszem akkor kicsit gyűjtöm még a bátorságot a csöves erősítő építéshez
-
vodkaboy22
addikt
válasz Eli_Stone #38243 üzenetére
Az hogy mit lehet és mit írnak az nem mindig egyezik...
Régóta építek csöves erősítőket. Fejből tudom azt a 3-5 db csöves ami megerőszakolva képes 0.5-6Vrms- bejövő jelet erősíteni 1.5Vrms-re 12V-ról üzemelve. Az összes többi (a 12au7-es is) 12V-ról üzemelve nagyon torzít és kb 0.1-2Vrms jelet viselnek el max mielőtt szaturációba mennek és kb 0.5Vrms csalható ki belölűk erősítve. Így is 5%THD-vel... Ez az én véleményem szerint a sz@r kategória...
Ha csöves akkor nem tudod elkerülni a pár száz voltokat. Amivel NAGYON NAGYON VIGYÁZNI kell! 250V-os 300uF-os feltöltött kondi meg tud Ölni!Ha építeni akarsz a morgan Jones 3db E88CC-vel épített erősítője csakis!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #38240 üzenetére
A Heater feszt alatta írta (jobb oldali hasábban), ott valóban 6,3 vagy 12,6 V szerepelt (szerintem csak elírta) a lényeg, hogy ezen a panelen csak 1db 12V-os tápot látok, se tekercs, se trafó, szóval messze van a kívánt katódfesztől, tehát nem hiszem hogy túl jó lehet. Itt is a méret (lenne) a lényeg, főleg táplálásban.
(#38243) Eli_Stone: Az derék... furcsa nekem hogy már ilyen alacsony feszültségre is szálingóznak az elektronok kifelé a katódból, vajon hozza is azt a tudást amit rendes nagyfeszről nyújtana?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Eli_Stone
aktív tag
Annak az erősítőnek az eredeti leírásában itt azt írják, hogy általában 120V-ról szoktak menni ezek a csövek de alacsony feszültséggel is képesek jól működni. És ahogy az előző hsz-ben linkelt leírás is írja ők egy 12V szabályzott tápot terveztek bele + rátették a potit a nyákra míg az eredeti verzióban a táp egy 12V akku és a potit csak bekábelezték.
vodkaboy22 köszi a választ. Esetleg van valami javaslat, ha esetleg úgy döntenék, hogy csöves erősítő irányba megyek a következő építésnél? Mert rengeteg csöves kapcsolás van a neten.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz Eli_Stone #38235 üzenetére
Ezt a csövest el kell felejteni... 12V-ról még a kifejezetten autórádiós csövek működtek anno (kisebb nagyon szarabb sikerrel...) Egy csőnek 100V a minimum...
Ez a csöves kapcsolás olyan hangminőséget se produkál mint egy alaplapi hangkártya...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
-
.DLL
veterán
válasz Eli_Stone #38235 üzenetére
A 12AU7 Wiki-je azt írja, hogy "Filament voltage: 200V" de ez nem látom hogy tudna előállítani ekkora feszt a csőnek.
(#38236) Krissz80: azért ne gyakran csináld, a pára az alkatrészek kivezetéseit, csatlakozókat is korrodálhatja. Amúgy mekkora cuccról van szó? És addig is a zenehallgatás?
(P.H.)
-
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz pulutodurumo #38233 üzenetére
Vagy itt van ez ehhez kell egy kb 200Ft-os sávos próbapanel és akkor nem kell semmit külföldről rendelni.
bkercso köszi a javaslatot. Én amúgy class A-ból ezen gondolkoztam és csövesből meg ezen. Ezekről valami vélemény, érdemes velük foglalkozni?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Krissz80 #38232 üzenetére
Egy DAC-ot mondjuk nyilván nem kapcsolnék be egyből miután felhoztam a téli hidegből.
Ez a lényeg, de nem csak DAC-ot, hanem semmit.
Az autórádió azért nem megy tönkre, mert a kocsi belső terével fűtöd fel azt is szép lassan.
A vezérlőelektronikák meg ki/le vannak öntve szigetelő trutyival.pulutodurumo: Én is azzal kezdtem és hozott javulást az alaplapihoz képest. De vannak jobbat is, tele van pl. az eBay is KIT-ekkel. Pl.
-
pulutodurumo
addikt
Első kalandnak érdemes építeni Cmoy-t? Arra gondoltam, hogy megveszem a NYÁK-ot (konkrétan ezt) és aztán összeszedem hozzá az alkatrészeket, majd megcsinálom. Azért pont ez a megoldás jutott eszembe, mert okozna némi örömöt ha saját magamnak építeném. Ráadásul ennek bolondbiztos leírása van. Nem egy őrült jó cucc azt tudom, de kezdésnek jó lehet?
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Krissz80
senior tag
Lehet hülye a megfogalmazás, de úgy akartam érteni, hogy azok az alkatrészek, amik általában a DAC-okban vannak.
Csak mert pl az autórádiók sem mennek tönkre, pedig -20°C nak is ki lehetnek téve.
Igazából a későbbiekben is fontos lehet, a kérdés mert otthon nem fér el sok kütyü, a gyerek miatt sem.Egy DAC-ot mondjuk nyilván nem kapcsolnék be egyből miután felhoztam a téli hidegből.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Elméletben tönkremehet egy DAC szintű elektronika, ha mondjuk egy nem fűtött jól szellőző tárolóban tartanám még télen, is jól becsomagolva?
Gyakorlatilag olyan mintha garázsban lenne, a hőmérséklet és páratartalom közel azonos mint a külső.[ Szerkesztve ]
-
-
-
contaxg
veterán
válasz Krissz80 #38224 üzenetére
Az amazonnál mindig a vevőnek van igaza (kivéve amikor nem ). Nekem pl. egy porszívó jött pár hete,.szép nagy doboz volt
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
van aki xmos transzportot használ android-s telefonnal/tabbal? Van egy régi OTG-m, össze is dugtam egy Galaxy tab S-sel, de kicsit mély hiányos pc forráshoz képest. Ez normális vagy nézzek másik OTG-t, esetleg külön tápot az xmos-nak?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
contaxg
veterán
A sima posta a legrosszabb esetben is EMS futár, de általában UPS, TNT, stb. szokott lenni.
-
h1mpi
félisten
Csak egy kérdés, ha a fejhallgatót a Presi2-be a hagszórókat, pedig a Denonba dugnám, akkor az működőképes megoldás lehet? Illetve aki számítógépről használ DAC-ot az alaplapi integrált hangkártya és egy USB DAC tud egymás mellett működni, mert akkor a hagszóró maradhat azon?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Eli_Stone #38215 üzenetére
Így kell párhuzamosan kötni, vegyis mindegy, hova teszed.
OPA+buffer topológiára gondolok, pl. Canamp-klón vagy ESP-féle. Az OPA 100n-jával párhuzamba kell 100u is, és az opa egyik tápágával sorba 10 ohm. Ekkor igen jó tud lenni. Az opa lehet pl. NE5534, de nem NE5532.
-
Agyzuzo
addikt
Ennél a Denonnál, de látom sok DAC-nál ha az ember rádug egy fülest, de rá vannak kötve a monitor hangfalak is akkor egyszerre szól mind a két kimenet? Vagy ha bedugom a fülest mute-olja a hangfalakat? (Csak mert az enyémen két külön hangerő szabályozó van erre a célra, itt viszont úgy látom egy közös tekerő van)
Szerk: van olyan ajánlott DAC, ami árban kb. a Denon szintjén van és XLR kimenetek vannak rajta, illetve a füles külön vezérelhető?
[ Szerkesztve ]
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Gabesz26
senior tag
válasz HUNNIA1920 #38198 üzenetére
A szállítási költség jön csak rá (+10 GBP), ahogy néztem ez inkább 80 még így is, mint 75, de kétségtelenül megéri .
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz bkercso #38214 üzenetére
Igaz, de amúgy is tervezgetek egy kicsi "hordozhatót" mert itt maradt árván egy 2134-es miután egy tönkrement ebbe az új nyákba mindkettőt kicseréltem, és ha már tervezek nem tart semeddig átrajzolni ezt.
Jah amúgy amit az előbb írtál, hogy a pufferrel párhuzamosan is lehet 100n-t tenni azt a puffer elé vagy után gondoltad?Milyen komolyabbra gondolsz? Szemezgetek egy kis egycsöves darabbal meg nézegettem pár class A darabot is, de még nem döntöttem, hogy mi legyen a következő.
Van valami ajánlott annak figyelembe vételével, hogy csak 32ohmos fejhallgatóim vannak.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Eli_Stone #38213 üzenetére
Nem. A kondin nem folyik át DC áram, így akkor nem kapna tápot az erősítő. A kondin a feszültség nem változhat hirtelen, a tekercsen meg az áram. Így könnyű megjegyezni. Majd ha időd engedi minimálisan azért olvass utána ezeknek, pl. a wikipédián.
Minek tervezel? Ezek mint rárakhatóak alulra, egy sniccerrel átvágva, ahol kell. A 100n-t meg az új erősítőn is a foglalat lábaira illik forrasztani.
A következő inkább egy jobb erősítő legyen, ha már jár a kezed.[ Szerkesztve ]
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz bkercso #38212 üzenetére
Köszi, a 100ohm-osak egyértelműek voltak azért nem rajzoltam be, csak a többiben nem voltam biztos. Gondolkodtam, hogy a 100n-t vajon úgy gondoltad-e, hogy sorban a V+ al és V- al egyet-egyet vagy így ahogy rajzoltam, de párszor visszaolvasva erre a következtetésre jutottam szerencsére ez volt a jó
Akkor is tervezek egy nyákot hozzá
-
bkercso
nagyúr
válasz Eli_Stone #38211 üzenetére
Pontosan! De mindegyik egyenirányítóhoz tessék betenni a 10 ohmot, a 230V-os ágaknak mindegyikébe pedig 100-100 ohmokat (összesen 4db-ot, vagy csak kettőt a kábelre). A 10 ohmokat elég az egyik ágba, mindegy, melyikbe (vagyis ezekből is 4db kell össz.).
Szabad még a 2200u-kal is párhuzamba kötni 100-100n-t.[ Szerkesztve ]
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz bkercso #38209 üzenetére
Ha jó értem akkor erre gondolsz? Ne röhögj ki, ha nem.
-
bkercso
nagyúr
válasz Eli_Stone #38195 üzenetére
A szűrést nem csak a puffer végzi, hanem az RC-tagok együttesen. Na most Nálad még hiányzik az R. Ha 10 ohmot teszel be, azon még 100mA áramfelvétel mellett is csak 1V esik, amit ki lehet bírni. 2200uF pufferral a töréspont 8Hz-nél lenne, vagyis erősen szűrne.
Amit betettél, az közös módusú nagyfreki ellen jó csak, vagyis az ellen, amit összeantennázik a kábel. Nem számít sokat. A primerköri 100 ohmok az IC lábaira forrasztott 100n-kal alkotnának nagyfrekis szűrést. Azért kell a lábakra tenni a 100n-t, mert a vezetékek nH/cm nagységrendű induktivitása nagyfrekin gondot jelen.Nem, az a soros 100n a jelútban nem szűr. Hogy szűrne? DC-t blokkol, ami felesleges, mert a források nem DC-t szoktak kiadni. A szűrést a 2,2k-22p páros végzi, az a 22p viszont nem zavar, mert kicsi értékű, és NP0 anyagú, ami nem mikrofóniázik, és még lineáris is, nem hiszteriázik stb.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz CaNNa3IS #38206 üzenetére
Elsőre picit jobbnak tűnt, közép részletességben (mondjuk az aszimmetrikus kimeneten cserélhetőek az opák, és szimmetrikus XLR-ről még nem is próbáltam (nincs szimm. fejh.erősítőm)) viszont a tér (ami a mániám) az valóban további tesztre és tartósabb összehasonlításra szorulna, mert a Denon egy fokkal közvetlenebbnek tűnt, az enyém picit szellősebbnek.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz Exodius #38203 üzenetére
Hajrá, szerintem Te is vedd meg és akkor megkóstolhatod, hogy mi a "jobb hang", nem csak olvasol róla. 75-ért tényleg megéri, ez már egy szinten van a kínaiak ár/érték arányaival, és még jól is mutat az asztalon (szerintem).
Basszus lehet eladom a Tuning Musi 03 + IVY-3 DAC-omat 45-be (anyagár alatt) és megveszem ezt. De mi van ha nem kel el...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
őstag
Ha végig kattintgatod a rendelést, akkor még a fizetés előtt láthatod az összes költséget.
-
Exodius
őstag
Most kéne venni......csak ne gyengüljön a forint.
-
contaxg
veterán
válasz HUNNIA1920 #38200 üzenetére
ennyire jó az árfolyam? ez jó mert fogkefét kell rendelnem hamarosan...
-
Radomer
aktív tag
Ennyiért ajándék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest