Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Milyen fejhallgató erősítőt ajánlotok 10-20e közötti kategóriában?
Ilyenre dugnám rá a hangot pedig egy genius 5.1 sw-hf 5005-re lőném ki.
Vagy ez nagyon unortodox megoldás lenne? -
.DLL
veterán
válasz
dgyuri0123 #39090 üzenetére
Azt olvashattad már, mert írtam róla itt a topikban. Ami még nem jelent meg a DT880/990 bass mod cikk Logouton.
-
TurboGPityu
csendes tag
válasz
ocalibra #39073 üzenetére
Üdv !
A TEAC-ot nem próbáltam , de a DENON egy hétig volt nálam, és sajnos az én rendszeremben jóval gyengébben muzsikált , mint a DacMagic 100 . Egy hét után visszavittem a Denont , és kaptam meghallgatásra egy DacMagis Plus-t . Ez lett a befutó . Hála a boltnak a korrekt ügyintézésért , és a konstruktív hozzáállásért ! Az USB bemeneten szerintem abszolút korrekt hangot produkál a DM Plus. Laptop foobar-ASIO driver - AQ USB A-B Forest - 1,5 m kábel - CA DMPlus USB2 audióra állítva - ION Sistem Obelisk 3 - Tannoy DC6T láncban . -
h1mpi
félisten
Köszi a válaszokat
-
ocalibra
csendes tag
És egy TEAC UD-501 jó cucc?
Itt: [link]
Ez már nekem elég erős lenne anyagilag, de meggondolom. Még rendes erősítőm és hangfalam sincs aláEgyelőre.
-
Krissz80
senior tag
A megoldás a készüléken van.
-
.DLL
veterán
válasz
dgyuri0123 #39081 üzenetére
Vagy ez, vagy akkor marad az asszonnyal való meccs, hogy odajönnek a népek.
-
h1mpi
félisten
Megtudjátok mondani, hogy a Musiland 04MX, milyen mintavételi frekvenciákat tud kezelni? (az megvan, hogy mennyi a max - 32 bit / 384 KHZ -de nincs meg, hogy kisebb mintavételek közül miket tud kezelni).
-
Radomer
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #39081 üzenetére
Az attól függ mennyire komoly a vevő, és mennyibe kerül a cucc.
-
dgyuri0123
nagyúr
És mondjuk, ha én vagyok a vevő és az eladó messze lakik tőlem?
Nem sok esélyt látok arra, hogy eljöjjön, elhozza a cuccot, meghallgatom, aztán szépen megköszönöm és nem veszem meg.
Ez nem túl életszerű szerintem. Én biztosan nem utaznék sok kilométert a saját eladó cuccommal.
-
ocalibra
csendes tag
Sziasztok!
Én is DAC vásárlás előtt állok, és én is a TEAC UD-301-et néztem ki magamnak.
Viszont itt:[link]
Azt írják (google translate a barátunk), hogy az USB-je baromi rossz minőségű.
Itt is pedzegettétek ugyanezt.
Én pont USB-ről hajtanám meg, így valószínűleg elvetem ezt a kis TEAC-ot.Viszont nekem nem fejhallgatóra kellene, bár nem baj ha azt is meghajt.
Mit szóltok ehhez?
Cambridge Audio DacMagic Plus
Itt: [link]Üdv:
ocalibra -
.DLL
veterán
válasz
dgyuri0123 #39070 üzenetére
Találkozz a vevővel az ő otthonában, hifi cuccot amúgy is leendő környezetében a legjobb kipróbálni.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
dgyuri0123 #39070 üzenetére
"Pont ezt szeretném elkerülni,"
Az asszonyt? -
dgyuri0123
nagyúr
"Szerintem mar annyit gondolkoztal, olvastal, hogy teljesen elvesztel...
Valamit veszel, aztan ha nem tetszik tovabb adod, johet a kovetkezo. Sokan hasznaljak ezt az osregi technikat..."
Valóban elvesztem a részletekben.
Az a baj, hogy 30 éve aktívan alkalmazom az "ősrégi technikát", így ha jön egy újabb vevő, az asszony már el akar költözni.
Pont ezt szeretném elkerülni, azért tökölök ennyit.
-
Bodz
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #39064 üzenetére
Lehet. De ugye ezt is ki kellene probalni.
Szerintem mar annyit gondolkoztal, olvastal, hogy teljesen elvesztel...
Valamit veszel, aztan ha nem tetszik tovabb adod, johet a kovetkezo. Sokan hasznaljak ezt az osregi technikat...
Szerencsesebbek meg mindent meg tudnak hallgatni vasarlas elott, egyebkent ok vannak kevesebben.
(#39065) Bobrooney: Ne legyel benne biztos. De ha megis ettol tartasz, akkor vehetsz egybol usb izolatort, de az egy dragabb beruhazas a hubnal, de meg az elosztonal is. Szoval cseveghetunk hosszasan sok mindenrol, de neked is celravezeto lenne, ha valamit vegre ki is probalnal.
-
Bodz
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #39062 üzenetére
Most tekintsunk el attol egy pillanatra, hogy en arulom az udh-100-at.
Minden gyarto, minden drivererol lehet negativ kritikat talalni, ez ilyen jatek. Mindig az a hangos, akinek gondja van. A problemamentes emberek meg csendben vannak, igy csaloka lehet a kep.
Hogy mire eleg? Ezt most nem ertem. Volt egy hiba, javitottak, innentol remelhetoleg nincs gond.
Hasznalj linuxot, ott nem kell telepiteni hozza semmit kulon! -
Bodz
nagyúr
válasz
Bobrooney #39043 üzenetére
Szerintem aktiv hub.
(#39046) Krissz80: Ott mar nagy a baj, ha az integralt VIA...
Amugy nem hinnem, hogy egy filleres kulso karyta dobhat mondjuk egy normalis Intel vezerlos alaplaphoz kepest.
(#39047) .DLL: Meg a Korg leirasaban is benne van, hogy usb3 ne nagyon. Probaltam, hol mukodott, hol nem.
#39050) Bobrooney: Azok tan nem a legjobbak, plane a korabbiak, usb2-bol viszont fasza a NEC.
(#39058) dgyuri0123: Azt is olvastad, hogy kiadtak driver frissitest a problemak megoldasara?
Az lenne a blabla driver update a Nu oldalan. De ki kell probalni...
-
Radomer
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #39058 üzenetére
-
Radomer
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #39054 üzenetére
Nuforce dac része nem ismert számomra, de az erősítője A osztályos ,és ha csak fele olyan jó mint a Nuforce HA-200, akkor veri mindegyiket toronymagasan.
A másik kettő összehasonlításában nem tudok segíteni.
-
Haart
addikt
válasz
dgyuri0123 #39054 üzenetére
Nekem az utóbbi volt, így arról tudok nyilatkozni.
Érdemes SPDIF-en használni mivel az USB bemenet nem a legjobb minőségű. Abból kiindulva hogy a TEAC ud-301emnek mérföldekkel jobb van. De újabb is.
Feltételezem ugyanez a helyzet a Denon esetén is. - de ilyenem nem volt tehát ezt ne vedd készpénznek. -
dgyuri0123
nagyúr
Hi.
Denon DA300 vs Arcam irDac-ról esetleg van valakinek véleménye?
Jaaa és NuForce UHD100 tapasztalat, esetleg?
Köszönök minden segítséget.
-
ttower
aktív tag
Esetleg a Direct Monitoring kapcsolot probald meg bekapcsolni. Ha akkor sem hallod a mikrofont akkor valami a csatlakozas/mikrofon kornyeken van. Ha akkor hallod akkor valoszinuleg valami a Scarlett programjaban van elallitva (az input nem kerul ra az outputra vagy valami hasonlo. Nekem Saffire pro40 van illetve pro14 volt amiknel mind lehet/ett belso routingot allitani. A Scarlettnel nem vagyok biztos hogy lehet). A mikrofon az alaplapi hangkarival mukodik?
-
Horvi
őstag
válasz
ttower #39049 üzenetére
Csak sztereó átalakító volt otthon így azzal próbáltam. Ez az ötlet bennem is felmerült így már rendeltem is egy mono átalakítót. A bemenet hangereje nem volt nulla tehát megtekertem a potit rendesen. Próbáltam úgy is, hogy a bemenet line-ba volt kapcsolva és úgy is hogy instrument állásba. Próbáltam úgy is, hogy bekapcsoltam a fantom tápot de az sem segített. Mint utólag kiderült az csak akkor megy ha XLR csatlakozóval csatlakoztatom a mikrofont mert azon adja neki a tápot.
-
-
Tamoo
nagyúr
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
A kérdésem feltettem a hangkaris topicban is de gondoltam írok ide is hátha egy szaki tud segíteni.
Van nekem egy Focusrite Scarlet 2i2 külső hangkarim ezzel félig kiváltottam az alaplapi szörnyűséget. A probléma az, hogy van nekem egy ilyen 1000 forintos noname mikrofonom és gondoltam rákötöm a bemenetére egy jack átalakítóval(3.5/6.3). De a probléma az hogy nem működött a dolog mert nem volt jel a mikrofon felől akármit csináltam vele. Akinek van hasonló karija esetleg ezzel a mikrofonos dologgal tapasztalata tudna segíteni?
Előre is köszi.Üdv,
Horvi -
gubabela
senior tag
-
Ear001
addikt
Elsőre talán nem teljesen idevalónak tűnik ez a Heed Audiós meghívó, de lehet, hogy egyesek gondjára-bajára pont ez hoz majd Elixírt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gubabela #38990 üzenetére
Kár, hogy micro....
Ez az SMSL X-USB működik linux alól? Próbáltad esetleg?Múltkori U8 XMOS driver mizériámra: Win 8.1 alatt működik a 2.23-as driver. Legalábbis az asztali gépemen és a laptopomon is pöccre ment. HTPC-n nem, de ott valami bezavarhat neki.... valószínűleg újra kellene húzni az OS-t.
Kínai eladó egyébként lerázott annyival, hogy win8-al nem megy csak win7-el... ami persze nem igaz. -
Bodz
nagyúr
válasz
Bobrooney #39030 üzenetére
Aktív usb hub (ezt már mondtam), elkezded egyesével kihúzogatni a házban az elektromos fogyasztókat (a hűtővel kezdjed), usb izolátor, kondícionáló (ilyenem van Ixos néven, tv-hez és pc-hez is), megpróbálod az olcsó szűrős elosztókat.
Távba nehéz gyógyítani, neked kell rájönnöd, hogy pontosan mi okozza.Mi lett a külön usb kártya dologgal? Megvetted?
-
krichd1
addikt
válasz
Bobrooney #39030 üzenetére
Például optikai kábel kipróbálása, ha még ez nem volt. Így kihasználva az optikai adatátvitel azon előnyét, hogy semmilyen elektromos kapcsolat nincs az adó és a fogadó oldal közt, tehát nem alakulhat ki galvanikus kapcsolat, így teljesen le lenne választva a számítógép zajaitól a DAC.
-
Bobrooney
senior tag
Skacok dugdostam megint a kábeleket ide oda.
Tehát ha asztali PC forrás akkor tök mind1 melyik aljzatban van a pc tápkábel bedugva.
Notebookról:
- Ha PC, erősítő, monitor, noti egy elosztón van akkor zajos mint a PC.
- Ha PC, noti aljzat1-en, erősítő, monitor aljzat2-n, zajos.
- Ha az előbbiről leválasztom a PC-t azaz aljzat1-be visszakerül, notiról nincs zaj vagy ha van nagyon minimális (az a határ ami már nem érdekel, mert olyan hangerőn jön ki amire sose tekerek zenehallgatás közben).
- Ha csak erősítő és noti van egy elosztón minden mást kihúzok szintén zajos.Most akkor itt mi a lóher van? Sok a földelt kábelem? És mit lehetne csinálni?
-
h1mpi
félisten
Jövőhéten lesz nálam elviekben és remélem gyakorlatban egy X-Szekeres II (OPA Greean+Blue Alps) és egy Headflow. A DENON DA300-USB és egy DT 990 PRO 250 Ohm társaságában. Egy kácsa RCA kábellel lesz tesztelve, amit köszönök .DLL fórumtársnak
(nemsokára vissza adom)
Megpróbálom "szakszerű" nyelven megfogalmazni majd a tapasztalataimat
Az egyik maradni is fog
-
gubabela
senior tag
válasz
tomama #39016 üzenetére
Nem lesz tőle semmi baja, de jò lenne kitalálni hogy mi okozza. Ha semmi sincs rákötve a denonra ès úgy hangosítod az erősítőt akkor is hallod, vagy akkor nincs zaj?
Földhurokról -
Bobrooney
senior tag
-
gubabela
senior tag
válasz
tomama #39012 üzenetére
Ha a laptopról próbáltad (laptop-fiio-denon) akkor nem volt zaj csak ha pcről (pc-fiio-denon) ment akkor lett zajos jól értem? És pcről fülhallgatón keresztül meg semmi. (kábelek ugyanazok)
Szerk: még egy kérdés. ha pcről ment akkor is ugyan az az rca volt használva mint laptopnál? Semmi toldás hosszabbítás?
-
-
tomama
aktív tag
eddig nem volt rákötve erősítő,csak egy logitech hangfal,azzal nem csinálta/nem hallottam.Közbe rádugtam a laptopra a fiio-t és ott semmi baja.gondolom akkor a pc-ről szed össze valami zajt
gerjedés alatt azt értem,hogy amikor nem szól semmi és feljebb tekerem a hangerőt az erősítőn akkor egyre hangosabban berreg vagy nemtudom hogy írjam le mit csinál
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest