Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
Sokszor szoktam chilisbabot fozn magamnak, szamomra
hibatlan, nagyon finom. Kicsit tobb kukoricat teszek bele mint az atlag receptek, es meg valami...nem szoktam sokaig fozni. A legtobb recept akar egy oraig is csak rotyogtatja lassu tuzon. Tudjatok ennek mi szerepe van? Jobban osszeernek az izek?
-
válasz
body007 #9193 üzenetére
Káposzta -> paradicsomos káposzta, toros káposzta, székely káposzta, képosztás tészta, de akár párolt káposzta is lehet belőle.
Kelkáposzta-> rakott kel, kelkáposztafőzelék.
Karfiol -> önmagában is alkalmas főzeléknek, de más zöldségekkel keverve is, pl. brokkolival (én rántva szeretem a legjobban).
Főzőtök- > tökfőzelék (kaporral).
-
Hogy szoktatok csalamádét készíteni, van jól bevált receptetek, lehetőleg tartósítószermentes változat érdekelne.
-
válasz
#82860288 #9185 üzenetére
Sajnos, nekünk is többnél előfordult.
Húsvét előtt vettünk egy 10 literest, aminél az első használat után kijött a rozsdásodás, az nem volt mosogatógépben, garanciával vissza is vittük. Most még csak foltos, amit le lehet törölni, de később majd látni fogod a hibát is a lábason.
-
törölt tag
Ha az ikeas rozsdamentes acél lábason barnás rozsdafoltok vannak mosogatógépből kivéve, akkor dobjam ki vagy a mosogatógéppel lehet valami gond? Le lehet törölni egyébként, mintha csak koszos lenne.
-
perempe
veterán
lehet habverés nélkül is készíteni tiramisut?
-
xavix13
őstag
2 héttel ezelőtt, ha már szereztem stagioni lisztet kipróbálásra, dagasztottam 4 bucit, de 1 kimaradt, így elzacskóztam a fagyóba.
Kicsit tartottam tőle, de semmi baja nem lett, sőt sokkal levegősebb, és érettebb, finomabb volt a tészta, szebben is nyúlt.
Valószínű az eredeti 8 óra szobahő + egy éjszakányi hűtő kevés volt neki, jót tett neki még a plusz idő. (Mondjuk fagyott állapotban nem tudom mennyire tud érni a tészta, kelni tuti nem)
Direkt tészta, 5 stagioni napoletana, hidró valahol 63 körül, pici grana padano, paradicsom alap, mozzarella, házi bazsa, fekete-erdei sonka, és a végén pár csepp szarvasgombás olívaolaj.
Otthoni sütővel, eddig ez a legjobb eredményem, szerintem sokkal többet már nem tudok belőle kihozni. Kéne egy kemence...#9182 krizmo_: Egy jóféle pitét ezer éve nem ettem, de megkívántam most.
-
-
törölt tag
Kesuvajbol ki lehet hozni valami édeset? Kakaóport is raknék hozza, hogy közelebb legyek a “nutellahoz”
Tudom, hogy a kesudio elsősorban sós alapanyag ami feldolgozva tésztákhoz, kekszhez való martogatosnak.(Blansírozott mandulaból keveset vettem amikor a Tescoban 3k volt kilója.)
-
törölt tag
válasz
krizmo_ #9172 üzenetére
+1, én is így szoktam, bár nem szoktam lefedni, de néhány percenként megforgatom.
attiati: nekem ez közepes méret, majdnem kicsi, de én a nagy méretű kolbászhoz vagyok szokva. 😅
Közepes hőfokon sütöm, nálam 12 fokozat van a sütőlapon, 6-7-re van állítva.
Van, amikor (virslit is) baconbe tekerem és úgy sütöm meg. -
attiati
veterán
Grill kolbásszal már másodszor jártam pórul. Odaég a külseje.
Zsírban, serpenyőben tolom, közepes fokon 15-20 percig. Görbe, így nem lehet minden oldalán sütni. Csak kettőn.
Mi lehet a gond?
Gyakrabban kéne forgatni?
Több zsír kellene alá, hogy körbeölelje?
Vizet kellene hozzáönteni? -
attiati
veterán
Csak összeségében lehet nézni az egészséges táplálkozást, szerintem.
Pl. hiába eszik valaki kevés vöröshúst, ha amúgy croissantokat és kakaós csigát tol minden reggelire, vagy a napi folyadékbevitel felét sem teljesíti.
Sajnos nem érdemes ráfeszülni egy-egy kiragadott elemre.Kb ugyanaz, mint amikor a dohányosok leszoknak és utána felvesznek valami még erősebb függőséget.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #9164 üzenetére
a gyakoriság növekedésében bennevan a korszerűbb diagnosztika, és gyakoribb orvoshoz járás is (ami még mindig nem elég, de legalább kevesebben murdelnak meg kivizsgálás nélkül) (ui. az egészségügy romokban van még ettől sajna)
-
Digitalpimp
senior tag
Ezek a kutatások csak azt felejtik el megemlíteni, hogy alapjában nem a hússal van a baj, hanem a sok műszarral, amivel pluszba telenyomják, meg amit az állatoknak adnak a takarmányban. A gengszterváltás óta húszszorosára nőtt a vastagbélrák gyakorisága nálunk, ez meg egyértelműen a sok "egészséges és veszélytelen" műszarokra vezethető vissza.
-
Beni2360
félisten
-
törölt tag
válasz
body007 #9158 üzenetére
Ne is mondd, anyám tegnap a fasírtos lencsefőzelékbe még beletunkolta a kiflit, mert az úgy finom.
Aztán persze sokszor panaszkodnak, hogy teleették magukat, kipukkannak, rosszul érzik magukat, de nem baj, mert nagyon jól esett nekik.
Én meg egyre több zöldséget és gyümölcsöt eszem, egyre kevesebb húst és már össz adagban is kevesebb kaját, a család másik fele meg már évek óta vegán.
Szerintem a változatossággal nagyrészt kézben jár a mértékletesség is ha minőségi kaját eszik az ember. -
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9151 üzenetére
Itt a recept és 1 kép az üveg tálban pacoltam, 2 kép jénai tál alatta zsirkockakkal, 3 kép 2 óra utáni állapot. Spekelest elfelejtettem de szalonna csíkokat tettem rá. A vége előtt a jénai tetejét le vettem piritas végett.
Volt sertés sült fűszer keveréket azt olíva olajjal pepesre kevertem meg sót raktam még hozzá avval kentem körbe tegnap este.
Na meg ezt sütöttem ma. [kép] -
Én ezt tudom, régi reform családból származom
Egyébként az a véleményem, h megfordult a húsfogyasztás mennyisége a "régmúlthoz" képest. Régen az emberek jóformán egyszer ettek húst egy héten - a hétvégén - mostmeg jó ha egyszer nem esznek egy héten... (Én próbálom betartani). Most azt ne ellemezük ki, h mennyi kemikália van most és volt régen a húsban, egyszerűen nehéz étel = nehéz lebontani / feldolgoznia a szervezetnek. Hameg mindenképpen húst enne az ember fia fogyasszon inkább több szárnyast pl
Szomszédba van olyan öreg, h amíg nem kapott sztrókot rá se nézett a csirkére. Csak vöröshús vöröshússal (na azért a vad is ment)...
#9157SteveS: nem kimondottan a színe miatt nevezik vöröshúsnak
-
arcsin
senior tag
válasz
body007 #9155 üzenetére
https://gymbeam.hu/blog/egeszsegtelen-a-voros-hus/
A Rákkutatási Világalap (WCRF) nem javasolja heti 350-500 grammnál több vöröshús elfogyasztását. Az Egyesült Királyság táplálkozási ajánlásai napi legfeljebb 70 grammot említenek. Az írek azt javasolják, hogy sovány vörös húst legfeljebb heti 2-3 nap fogyasszunk. [3]
-
Hogy bírtok ennyi "vörös" húst enni?
Nem túl egészséges (nehéz) -
Beni2360
félisten
válasz
perempe #9119 üzenetére
Na ma én is lesütöttem egy db comb husit, ami 14 órát pácollódott a hűtőben szalonna csíkokkal a tetején sütöttem.
-
peestike
senior tag
Köszönöm a tippeket mindenkinek!
-
peestike
senior tag
válasz
Digitalpimp #9141 üzenetére
Aldi, penny játszik itt is, csak szóróanyagot elnézve egyikben sem lesz akció.
-
peestike
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9142 üzenetére
Nem gyenge az ára valóban... Kíváncsi lennék, hogy mennyi benne a parasztvakítás faktor
-
válasz
#82860288 #9135 üzenetére
#9134 Beni2360
Nekem ez hobbi, így könnyebben áldozom rá a szabadidőmet. Másnap, harmadnap is lehet enni belőle, könnyedén felfrissíthető.#9136 Tibicsucsu
Nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik, egyszer mindenképpen érdemes megpróbálni.
Most nem készült, csak gyorsan ez a pár kép. Majd legközelebb, jön a hűvösebb idő így majd többször készítek.#9138 Ance
Köszönöm szépen!Én is 3 napra szoktam elosztani, így nem olyan sok, nekem a kelesztés szokott nagyon sokáig tartani.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #9141 üzenetére
kíváncsi lennék, hogy az S-budget olivának ki és milyen alapanyagú a beszállítója.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
peestike #9140 üzenetére
lidlben van sütős kifejezetten, bár ez is már drága mint a kurv@élet
(mutter kérdezi mit adjon szülinapomra, milyen csokit szeretek, mondtam inkább ebből vegyen egy üveggel
)
-
peestike
senior tag
olívaolajat kellene vennem.
kinek mi a véleménye arról, hogy érdemes az extra szűz felárát kifizetni főzés szempontjából?
csak főzés, vagy pácalaphoz, semmi öntet, dresszing, salátához nem használunk olajat.
maximum a kruton sütésnél locsolom a kenyeret, zsemlét, bagettet, vagy ami marad.
spart nézem kuponok miatt, sima literes 2099, olívapogácsa olaj literes 2190, extra szűz 3665 huf.
(ha esetleg off, lécci tegyétek át arra) -
Madoc
veterán
válasz
Tibicsucsu #9136 üzenetére
Kattints a linkjére, ott van minden.
-
Beni2360
félisten
Na akkor a tegnapi kenyér sütésem.
Kicsit túl sutottem [kép] Szeletelve
Volt a tészta keszitesnel zavar az eterben.
Tabrol bőngibol. -
perempe
veterán
Szentségtörés együtt sütni a kettőt?
-
perempe
veterán
[link] Együtt sütöttem a pulykacombfilét a szokásossal
-
attiati
veterán
válasz
krizmo_ #9106 üzenetére
Mármint úgy értem, hogy az étteremben szinte önköltség áron adják a lazacot. (Grillezve kerül 3500 ft-ba egy nagy 30-40 dekás adag+ köret).
De biztos nem önköltségen adják, csak valami olcsóbb lazacot készítenek el.
Nekem nagyon ízlik és otthonra is simán jó lenne. Vajon milyen lazac lehet annyi pénzért? (Megkérdezni ciki lenne.)
Nem hinném, hogy mindig akcióban vásárolnak a boltban -
válasz
attiati #9105 üzenetére
Sparban árulnak lazacpisztráng filét. Ez micsoda?
Csak nevében lazac, igazából pisztráng, nagyon hasonlít a színe a lazacéhoz innen kapta a nevét. Nagyon finom, egyébként olykor több helyen is lehet kapni(Lidl, Aldi).Illetve mi a legolcsóbb lazac, amit még meg szabad venni?
Érdemes figyelni az akciókat, és akkor lecsapni, ha jó áron van.Vajon mit adhatnak?
Ha úgy néz ki mint a lazac, és az íze is olyan, akkor lazacot adnak.De nem feltétlenül a legjobb csak azért, mert drága.
Hétvégén megvolt az első főzésélmény. Egy norvég lazac filé volt az áldozat
Nagyon baba kezdőknek, garantált sikerélmény.
Gratulálok, csak így tovább!
Képet, receptet szívesen fogadunk.
-
attiati
veterán
Lazac szakértő van köztünk?
Sparban árulnak lazacpisztráng filét. Ez micsoda?
Illetve mi a legolcsóbb lazac, amit még meg szabad venni?
Helyenként látok 4-5000 ft/kg áron Gorbuscha lazacot.Az ebédlő, ahova járni szoktam, 3500 ft-ért ad grillezett lazacot (30-40 dkg lehet nyersen az adag) + köretet. Ennyi pénzért kizárt, hogy nem a legolcsóbb lazacot veszik. De finom szokott lenni. Vajon mit adhatnak?
Hétvégén megvolt az első főzésélmény. Egy norvég lazac filé volt az áldozat
Nagyon baba kezdőknek, garantált sikerélmény. -
törölt tag
válasz
body007 #9100 üzenetére
Nem-nem! Abszolute a savanykás típus!
Fél kg friss sóska (mosás, a vastag szárak kiszedése)
4 ek olaj
4-5 ek liszt
8 tojás
1 l 2.8%-os tej
víz
só
cukorAz olajból és a lisztből csinálunk szép barna rántást.
A sóskát felaprítjuk - én a kupacot először kisújjnyi szeletekre, majd ezeket keresztbe is 1x elszeltem.
Beleöntjük a rántásba a sóskát és (nálam) 40%-on dinszteltem egybe, folyamatos kevergetéssel.
Amikor az összes sóska megbarnult, felöntöm szép lassan 1 liter vízzel, itt is kevergetni kell, hogy ne legyen csomós!
Sózom (3 mokkáskanál), és teszek bele 1 csipetnyi cukrot (tényleg annyit).
Ezután felöntöm tejjel, összekeverem, és elkezdem főzni 80%-on. Figyelni, nehogy lekapja, ha érzed hogy kezd az aljára ragadni, akkor vedd lejjebb!
Amikor elkezd forrni, leveszem 40%-ra, és egyesével szép óvatosan beleengedem a tojásokat.
Én kávéspohárba ütöm, (nehogy a rosszat is beletegyem véletlenül) és abból öntöm lassan bele a levesbe, úgy hogy ne menjen szét a sárgája.
Vigyázz, ne keverd meg 2-3 percig, mert akkor szétmegy a tojás és hülye állaga lesz az egésznek (mint nekem az első próbálkozás)!
Akkora lángon főzöm még tovább kb 10 percet, hogy nagyon kicsit forrjon, és kész.
Mi kockára vágott főttkrumplira merjük. -
törölt tag
Borsót meddig kell főzni, hogy puha legyen?
Vagy nagyon lutri? Internet people szerint nem kell sokáig, különben megkeményedik, viszont ha csak 10 percig főzöm, akkor is kemény. Sose sikerül eltalálni. 😬
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingatlanos topic!
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest