Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    A tökéletes croissant nyomában.

    Korábban már készítettem croissant (recept), de valahogy mindig lesz rajta valami, amin úgy érzem, hogy javítani kell. Rengeteg ponton elbukhat a folyamat, ezeket igyekszem kiküszöbölni, és mivel ezek a bakik frissek, ezért jók az egymás utáni próbálkozások.

    Az alábbi dolgokra érdemes figyelni(ez a legutóbbi sütésem) :

    - Elég messze kerüljenek egymástól(ez itt nem történt meg, és volt amelyik összeért):

    - A felvert tojással ne kenjük le a széleit, mert letapad, és nem látszanak majd a rétegek:

    - Sütőben érdemes keleszteni, úgy, hogy párosítunk közben, különben kiszárad a tészta.
    - A hőmérséklet a kelesztés alatt nem lehet több 27 foknál, mert elolvad a vaj, a tészta pedig elszívja, és egyszerű kifli lesz belőle.
    - Hagyni kell nekik elég időt arra, hogy megkeljenek(ez még kelhetett volna egy kicsit):

Új hozzászólás Aktív témák