Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Ma egy adag Yudane Shokupan kenyeret kért a feleségem.
Nagyon szeretjük.
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956 #12643 üzenetére
Alin van olcsóbban.
-
Beni2360
félisten
Ma három fajta lisztből, bl55+ Tk liszt+ Tk rozsliszből készültek a sokmagvas bucik. Nagyon finom ízvarázs. Recept
-
Beni2360
félisten
Nem értem. Miért kellene a legmagasabb fokozaton főznöm? Egyébként amíg az 1lit tej felmelegszik és bele öntöm S 45dkg cukrot 1700W megy. És nem ég oda. Ahogyan kezd felforni lejjebb veszem 1000W-ra és néha átkevetem, leszedtem a habot. Amint 1liter alá megy a színt 500W és szépen totyag. Ugyan ez a gázon már kezd az alján lerakodni.
-
Beni2360
félisten
válasz
totron #12498 üzenetére
Akkor miért nem melegszik fel annyira az edény mint pl a gázon? Képtelen pl a tej lekozmálódni ezen a föző lapon. Egy órán keresztűl forralom az egy liter tejet 45dkg cukorral és semmi let apadás, oda égés mint az a gáztűzhelyen. És úgy tapasztalom, hogy az edény az ételtől lesz meleg és nem fordítva.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12480 üzenetére
Én úgy tanultam megboldogult édesanyámtól, hogy vágó eszközt nem ajándékozunk mert elvágja a köteléket. Annó 1 Ft kért érte vagyis eladta.
-
Beni2360
félisten
válasz
bandus #12455 üzenetére
Liszt kisokos. Mentsd el magadnak.
-
Beni2360
félisten
Most jutottam sós süti sütéshez. Egy kis sajtos rudacskák.
-
Beni2360
félisten
Én ma zserbó golyókat készítettem, isteni finom lett.
-
Beni2360
félisten
válasz
forras2 #12416 üzenetére
Süssél inkább ezt belőlük.
Mogyorós vagy diós csók.
15 dkg pörkölt sótlan mogyoró/ dió, mandula
2 db tojásfehérje
12 dkg porcukor
A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, majd a lisztesre darált mogyorót, teáskanálal diónyi halmokat rakunk a papírral bélelt tepsire, Sütés, 150 fokon 17-18 perc, ha kivettük a sütöböl hagyjuk rajt míg kihül -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12399 üzenetére
A borona tárcsa meg szerintem kovácsolt vasból van. Az öntötvas anyag összetétele meg egészen más.
-
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #12386 üzenetére
Érdekes az én bejglim egy hét után is friss puha, nem keményedik meg. Én is csak 4 db fél kg kb 20-25 cm bejgliket sütök és nagyon ügyelek a minőségére. 45 évig sütőporost sütöttem, az utóbbi években élesztőre cseréltem. A tészta gombócok 2-3 órát hütöben pihennek feldolgozás elött.
-
Beni2360
félisten
válasz
fradi81 #12358 üzenetére
Ez nem bejgli ami zsíros tészta alapú.
A kalácsokba minimális zsiradék kell és én ilyen kalácsokat nem kultiválom mert hamar száradnak.
Azért megjegyzem, hogy 1973 óta Ráma margarinnal sütöm a bejgliket is és senki nem panaszkodott, hogy sok a töltelék benne.
25 év után jöttem rá, hogy a töltelék receptjét félre értettem és dupla mennyiség került a tekercsbe.
Kérdezték hol a tészta.Mások bejglije meg olyan snasz volt az enyémhez képest.
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Minden ez a Sissy teavaj az ír vajhoz képest?
Használható ugyan úgy? -
Beni2360
félisten
Etettem 12 óránként ezt a szép Szabipéktől származó kovászt, sajnálom elhalálozik hagyni. Valakinek esetleg nem kellene?
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12255 üzenetére
Azt még értem, hogy én sportolók 10 mp de a miért vesz el az érdeklődőtől 10 mp? Nálam azonnal nyílik a link. Na meg S többi hasonló link is azonnal nyílik.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12251 üzenetére
Én tudom de egy ilyen forumtárstól sem fogadsz el ilyen link-et?
Na inkább főzzünk valami jót.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12249 üzenetére
Ezt el magyaráznád, hogy mit takar?
Vagyis a szöveghez füzzem a linket?
Évekig így csináltam és sokszor nem tudtam Androidon végig vinni de így sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Tableten vagyok appban. -
Beni2360
félisten
Na, hogy ne mindig élesztős kenyeret süssek ma egy kovászos forma kenyeret sütöttem. (Az ORFI-ból múlt csütörtökön haza jöttem a hosszú hétvégére és nem mentem vissza. Balkáni állapotok uralkodnak és a kutyám míg élt különb kaját kapott és nem moslékot.) Délelőtt 9h-kor kezdtem és délután 17h-kor tettem be a sütőbe. Hát egy kicsit hosszabb menet volt a megszokottnál.85dkg lett.
-
Beni2360
félisten
Ma egy előtésztás burgonya pelyhes BL80-s és tönköly lisztes kenyeret sütöttem. 1003g. [kép]
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12154 üzenetére
Na ezért nem utazok Tunéziába.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12151 üzenetére
Akkor ezért olvastam a napokban, hogy klasszikus sült zsír. Nem tudtam mire vélni.
-
Beni2360
félisten
Valami jó és finom szalvéta gpmbóc receptet keresnék. Esetleg valaki?
-
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #12132 üzenetére
így jobb is az elnevezés.
A kapott kovász 110 éves és a Szabi péktől származik. Azt kaptam hozzá, hogy 10g és az etetés. A maradék meg mehet az aktív kovászhoz.
De már rendelve volt a rozskovász, azt osztottam meg, amire jött a válasz, hogy kaphatok kovászt.
Hát így van most két fajta. -
Beni2360
félisten
válasz
krizmo_ #12111 üzenetére
Ez úgy jött, hogy megtetszett ez rozs kovász.
Majd teszek el belőle egy kisebb adagot.
Közben kaptam a másik kovászt itt a szomszéd kerületben ajánlották fel na ez csak 60g.
A rozsosból szárítok le egy adaggal aztán aki kapja marja.
UI: jól látom változott a topik megnevezése? -
Beni2360
félisten
válasz
totron #12099 üzenetére
Az első mondat végéről lemaradt a ? Jel.
Én 27 évig a saját magán szektorba dolgoztam és én se csinálnék ilyen hamisítást. Meg követlek ha félre értettél. Én is kétkedve fogadom az ismeretlen dolgokat, sok véleményt el olvastam. Az unoka húgom élelmezési analitikát tanult és dolgozik is a szakmában. De azért aki benne van a kovász témában gondolom kiszúrja.
Paprika, emlékszem a témára megy az Amerikai magos hozzá keverésére. Bevallom azóta is kétkedve veszek házi paprikát.Mivel van 3500-t és 7500-t is ajánlat. Múlt héten kaptam állitólag 110 éves kovászból a Szabi pékségtől, egy kis adagot.
Naiv? Inkább jó hiszemü. -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12087 üzenetére
Részben lenne igazad, ha tele volna kenyér sütéssel a topik, szvsz.
Az ő-szben is rengeteg sütési receptek vannak.
Az a topik nem az éles késektől hemzseg.
Bele olvastam és az egyik tag azt sem tudja mitől savanykás vagy semleges ízü a kovászos kenyér. -
Beni2360
félisten
válasz
Keef_Lee #12084 üzenetére
A leg elején amikor a maradék vízzel össze állítom a tésztát. Autolózis vagy hogy hívják aztán jött a kovász, 30p pihi ( ezt kihagytam
) és egy fél dcl vízben oldott só hozzá dagasztása készre. Kicsit keményre sikeredett türelmetlen voltam
Szakadt is az első hajtogatásnál. A többinél meg csak átgyurtam. Majd a következőnél. Most hozzák az Allegrótol a tönkölybuza lisztet és tk-sat is. Na meg rendeltem 650-lusztet meg rozskovászt, [kép]
Meg rozskovászt port.
Ez inkább izesitésre való. -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12063 üzenetére
Köszönöm de az üzemanyag költség több mint a tej meg a cukor.
idöm meg van fözöcskézni, mellette a tabon netezek.
Az írt adagból lesz kb 7.5 dl sűritmény. 3 marézis üvegbe nem fér bele. -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12061 üzenetére
Most olvasva a régi hsz-d ott az volt a baj, hogy kevés volt a cukor. Egy l tejhez 45 dkg cukrot teszek és főzés közben a habot mindig le kell halászni. Hol kapható minden boltban? Pennyben nem láttam sem az Aldiban mostanság.
-
Beni2360
félisten
Már megint a kenyerem lesz kint a face csopiban.
25% tk liszttel sütöttem.
-
Beni2360
félisten
Csak a sütő ajtaját óvatosan nyitogatni, nehogy kiugorjon szegény nyúzott nyuszi.
-
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #12006 üzenetére
Igazad van sok. Gondolom azért mindenki ahol tud pénzt keres. A Kenwwod 10% kedvezményt olyan boltban kapjuk ahol annyival is drágább mint máshol. Engem is zavar a videókban mutogatott, megnevezett termékek. A honlapról meg lementem a szöveget, a linket és nincs további leskelődés.
A Kálci recepteknél szintén van WEB oldal de nincs tele reklámmal. Van már két képes recept könyve. Gábor szerintem nem akar könyvet, talán így több pénz jöhet be. -
-
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #11999 üzenetére
Hát heti több mint húsz órát tölt a receptek készítésével, rögzítésétvel, vágásával stb. Kell a reklám pénz. Már három cég támogatja, hogy a termékeit a videókban bemutatja. Kicsit már túl is tolja, veszteni fog a követőiből.
Nem tudom, hogy a YouTube hogy fizet de a több mint 100 e követő rengeteg videót néz meg. -
Beni2360
félisten
válasz
BigBlackDog #11949 üzenetére
És ajánlott a tojásban kevés olajat keverni, hogy a hús is kapjon egy keveset. Aztán a prézlibe kevés pirospaprikát keverni ettöl kap szép élénk piros színt. Én be szoktam mindkét oldalát sütés elött olajozó sprevel fújni vagy ecsettel olajozom. Több mint két éve használjuk.
UI: Az Alzában jó áron van a Siguro sütő és sokan vették onnan. -
Beni2360
félisten
válasz
Digitalpimp #11935 üzenetére
Az előtésztában van élesztő.
Az eredeti öregtészta kovászos kenyérből van lecsípve.
Donki Hotel: A kovász csak liszt és víz állandó etetésével több napos, két hetes, több éves anyag. A lisztben levő baktériumok erjedéséből jönnek létre a természetes ékesztő gombák. Hosszú gondozást igényel mint egy gyerek nevelés, és "állandó" etetést. -
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #11928 üzenetére
Na nekem is van kenyérsütőgépem de több a macera vele mint evvel. Ott nagyon figyelni kell a dagasztásra mert könnyen cipőtalp lesz a vége.
Áprilisban műtötték a kezemet és kölcsönkértem az unokámtól egy gépet. Hát igazából ha nem lett volna mögöttem a kenyér sütés igen csak gondban lettem volna. Most már abban (is ki merem jelenteni, hogy) profi kenyereket sütök. A sima gépi receptek két nap múlva ehetetlen kategóri, max piritva vagy meleg szendvicsek fogyasztható szvsz. -
Beni2360
félisten
A napokban a facén terítéken volt a SilverCrest sütőgépek csopiban a Czelli készre kevert magkeverékes kenyér mennyire nem jön fel, kell meg és tömör. Na mondtam tegnap nekik, hogy ma megsütöm. Igaz csak 33%-t raktam bele és többi BL80-s és 100g előtészta lett. Aztán dokumentáltak minden folyamatot. Végül egy 90 dkg kenyér sült ki belőle. Olyan pihe puha, hogy alig lehet kézben tartani.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #11875 üzenetére
Hát akkor eléggé vissza fogtam magam az elmúlt több mint 70 évben.
A jó bórsós - édes és sok pörcös - édes . Az olyan mint az édes - savanyú.
-
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás #11850 üzenetére
Nagyszüleim jó vastag hús vágó deszkán klpfoltak és vágtak. A hentesek is a rönkön. Sikálják is nőszen. Nekem van egy vastag sertés húshoz és egy vékonyabb szárnyasokhoz.
-
Beni2360
félisten
válasz
body007 #11782 üzenetére
Akkor már késő. Amikor össze állt a kezdő dagasztásnál egy állaggá akkor adagold lassan hozzá a zsiradékot. Azzal lágyítja a tésztát is. Éppen most kezdi a sütést a gépem. A második dagasztásnál amikor látom, hogy jó a tészta állaga, most tettem egy alufóliát az üstre, úgy amikor a egy tálat a sütőben letakarsz. A RWM-nél kivettem az üstöt az egész tésztát kiszedtem ,lapátok félre egy kicsit át gyúrtam, formáztam, tengelyeket olajoztam és vissza raktam az üstbe a tésztát körbe igazitottam szép sima a teteje majd takarás az alu fóliával. A sütési idő 65p ebből 20-30p takarva sütöm, majd meglátom.
A takarás miértje: kelesztés is takarva van. A sütésnél is fedve van a kenyér, hogy a benne levő folyadék ne párologjon annyira el. -
Beni2360
félisten
válasz
fradi81 #11780 üzenetére
Mi pedig enyhe ásvány vizet iszunk, kancsóval szűrt vízzel főzünk, kávé gépbe is szüret víz megy. Na meg a kenyérhez, de van olyan recept ahol kimondottan mentes ásvány vizet ajánl.
Én decemberben vettem sodastrem gépet de olyan savat csinált, hogy 2 nap alatt a párommal együtt fájt a gyomor meg has, savlekötő tabletták stb. Vissza csomagoltam és nyitottam a Kéforrás enyhe üveget, másnapra semmi bajunk nem volt.
Majd vissza viszem a heti 10 db üveget. -
Beni2360
félisten
válasz
body007 #11771 üzenetére
Köszönöm, de én a zsiradékot már csak akkor adom a kenyér tésztához amikor már össze állt egy homogén állapotban a dagasztásnál. Egy zsíros vizet nehezebben fogad be a liszt szemcse. Ugyebár a víz és a zsiradék taszítják egymást.
Holnap én is elő veszem a gépet és abban készítem el az előtésztás TangZongos kenyeret. Már egyszer csináltam. Valahogyan a gőz problémát kellene megoldanom. Azon filóztam, hogy alu fóliával letakarom az üstöt a sütés első felében. De még a kelesztésnél sem ártana.
Véleményed? -
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás #11769 üzenetére
-
Beni2360
félisten
Előtésztás éjszakai kelesztésü zsúrkenyér. 🙂
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest