Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9499 üzenetére
Nekem mallos 4k-s van még (Rohnson) Mi ebben tudtunk megegyezni. Dec 6 ig várnom kell sajnos. Előzetesen rendeltem egy Daewoo-s 5literest emagrról, de háát k.va nagynak éreztem és visszaküldtem
Ez a SIguro elfér a régi helyén, nem néz ki annyira szarul sem. Még 2 főre lehet benne főzni rizst. Egy ilyen sima aldis, párezer Ft elvileg(hasonló 14 ezer körül megy, szóval BBnak mondanám), de hát a szezám/mogyoróolajra is hónapokat kellett várnom az aldiban mire lett. Ha nem sürgős, meg elég egy ilyen is, akkor várnék a helyedben. Nekünk mostanában néha elöbb kattan a gép, kicsit bosszantó. Kb 30ból 1x. Nem tudok rájönni miért, ez is belejátszott a cserébe.
Jaaa és Xiaomis sem rossz, de nem lehet itthon kapni és behozni meg nem bizos hogy megéri a garisakkal szemben amik ugyanannyik/olcsobbak.
-
arcsin
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9456 üzenetére
Mi most cseréljük 6év után az alap rizsfőzőt egy jobbra, ami már nyomás alatt főz. Végülis egy elektromos kukta. Pld simán lehet ezekben pho levest főzni harmad idő alatt. Nekem is könnyedség hogy van, bedobalom a dolgokat és közben tudok takarítani, mást főzni, előkészíteni. Illetve ezt a család férfi tagja is képes használni
-
perempe
veterán
Ezeket kell összesütnöm, csak 1 kilót engedtek vásárolni (Coop):
sertés comb 1.152kg*1249Ft/kg, csontos csirkemell 1.136kg*1149Ft/kg -
-
-
-
Madoc
veterán
válasz
krizmo_ #9471 üzenetére
link link tegnapi töltés. A képen egyharmada van a 10 kiló kolbásznak. A többi rúdon pihen, holnap kezdem füstölni. Ebből meg sütöttünk vacsira, a többi meg megy a fagyóba. Belet nálunk a hentesüzletbe lehet kapni, 10 méteres csomagba. Kb 8 kiló hús megy 10 méter sertésbélbe.
Ha magad csinálod a húst akkor 70 - 30 arány legyen a hús-zsiradék aránya. És ha lehet együtt daráld ne külön és tána összekeverve. Én nem kisérleteztem hanem böllér fűszerkeveréket vettem és azt kavartam a masszához. Tavaly sütőkolbász fűszert, idén pedig parasztkolbászt. Só sütnivalóba 18g/kg,füstölnivalóba 20g/kg. Sütnivalóból csináltam tavaly paprika nélkülit is, azt csak a saját ízlésem szerint, isteni lett mindenki szerint.
-
Szoktatok otthon kolbász készíteni, felfüstölni nem fogom csak sima sütni való kolbászt szeretnénk készíteni? Kolbásztöltőm van(robotgéphez kaptam).
Milyen fűszerezést használtok? Belet honnan szerzitek be, ill. láttam, hogy létezik kollagén bél is, az van olyan jó, mint a hagyományos bél? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. -
#82860288
törölt tag
Annyit tudok, hogy a nyílt napok már nincsenek, ezt teljesen kiváltja a Gourmet kártya, mert mehetsz bármikor.
Szállításra rákérdezek majd, bár a honlap szerint csak vállalkozásoknak szállítanak 100e Ft felett.
Már csak valahogy meg kellene nézni az árakat, mert a honlapon nem írják, én meg nem tudok csak úgy kiugrani oda, bár van egy a "közelben". -
#82860288
törölt tag
Köszi neked is.
Az első verzióhoz hasonlóan csinálom én is, de én egybe rakom bele a zöldséget és a rizst, vagy a zöldséget az után, hogy előtte lepirítottam picit a rizst.
Régebben próbálkoztam, hogy nagyon pici olajon apróra kockázott hagymát tettem alá, de fura lett az íze.
Azóta csak só, bors, rizs és a zöldségek mennek bele. -
Essejó
veterán
válasz
#82860288 #9449 üzenetére
Kétféleképp szoktam rizst főzni. 1, 2x es mennyiségű víz. pl 1 bögre rizs 2 bögre víz. Ezt leginkább olyankor ha zöldséget rakok közé (hagyma, borsó) Ekkor a zöldséget rakom előbb a vízbe, felforralom és fedő alatt főzöm kb 2-3 percig. Bele rakom a rizst megkeverem és az újra forrás után 2 percig főzöm néha megkeverve, majd fedőt rakok rá, a tüzet elzárom és letakarom egy konyharuhával, 20 percig nem piszkálom, nem nyitom fel a fedőt. 2, Kreol módon főtt rizs: 5x-ös mennyiségű sós vizet forralok és abban főzöm kavargatva a rizst kb3-4 percig majd a tüzet elzárom fedő rá és békén hagy 15 percig. A mosogatóba egy nagy szűrőt rakok és átöntöm bele a rizst és hideg vízzel alaposan átmosom. Eredmény: egy mondhatni csak rizs ízű rizs ahol minden szem külön mozog, pálcikával enni esélytelen.
-
Szerintem nem igazán behelyettesíthető egymással a pirított majd felöntött rizs és a rizsfőzős rizs, más eredményt adnak. A rizsfőző nem a pirításos módszer kiváltására van, hanem a hagyományos ázsiai hideg vízben felteszem és megfőzöm metódust követi.
-
válasz
Mr.Csizmás #9461 üzenetére
Nekem még sosem égett le, ugyanannyi idő egy edénybe/serpenyőbe betenni, mint a rizsfőzőbe, bár én rutinosabb vagyok a konyhában, ezért ítélem meg így, aki kezdő annak mindenképpen jó lehet egy olyan készülék, amivel biztosra megy. Mivel nem főzünk mindennap rizst, mint az ázsiaiak, akik mindenhez is azt esznek, ezért annyira nem éri meg...
-
#82860288
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #9454 üzenetére
Lehet bele tenni fagyasztott zöldséget is a rizzsel?
-
Antonious
kezdő
válasz
Mr.Csizmás #9454 üzenetére
+ 1 kacat!
De biztos jó, valaki abban főzi a levest is. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
#82860288 #9449 üzenetére
5-8k egy rizsfőző, nekem mindig stabilan jó a rizs. kimérem, főzés előtt átmosom hideg vízzel, meg hagyom állni benne 5-10-15 (rizstől függő) percig, aztán felteszem, és egy kattintás. a hideg víz fontos, mert a főző termosztátját átveri ha langyos (az edény), és nem fő meg rendesen.
-
-
#82860288
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #9447 üzenetére
Van is ilyenem otthon, porosodnak a szekrényben.
Ezek jól zárnak, tuti nem tudnak belemászni? -
#82860288
törölt tag
válasz
AssAssynn #9446 üzenetére
Igen, nekem is a kaki jutott eszembe.
De akkor meg kell tanulnom kimérni adagokat pontosan, mert mindig találomra szoktam a mennyiséget használni.
Meg akárhányszor átmosom a rizst, az utána mindig szétfől, még ha kevés vizet használok, akkor is. Nincs állaga, egyszerűen szétmállik.
Nem tudom ezen segíthetne-e valami pontos recept vagy rizsfőző? -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
#82860288 #9444 üzenetére
ikeás sima kajásdobozok, cukor, só, rizs, müzli mind abban van.
-
#82860288
törölt tag
Ha a nem kedves hangyák belemásztak a rizsembe, azzal mit tudok kezdeni?
Mert max átteszem más tartóba meg majd átmosom, de esetleg más?
Nem kell kidobni, ugye? -
#82860288
törölt tag
Van itthon elérhető olyan márka fűszerekből, ami elég sok fűszert lefed, és kis műanyag vagy üveg tárolókban kapható és nem arany árban mérik?
Amikor nézek youtubeon főzős vagy konyhai rendszerezős videókat, akkor rengetegszer van az, hogy kirántja a fiókját és van benne 50 db fűszer és mindegyik helyes kis üvegben.
Ilyesmi kellene nekem is, a lényeg lenne egyrészt az uniformitás, a másik pedig hogy legyen elérhető pár alap és pár különleges fűszer is. -
Sült liba káposztával és édesburgonyával.
Ez most nem lesz olyan nagyon részletes recept leírás...inkább étel ötlet... Mivel most volt Márton nap ami tipikusan a libák nagy napja a gasztronómiában ezért egy ilyen menünek pont aktualitása van.
Először is a Lidl-ben meglehetősen jó áron adják az egész libát. 3500Ft/kg. Figyelembe véve hová tartanak az árak, egy igen jutányos... Cserébe számolni kell azzal, hogy a liba az nem csibe súlyban játszik... Szóval meglehetősen nagy jószágot kell hazacipelni. Mi ezt meg is tettük szombat reggel és este fel is dolgoztam a dinoszauruszt...potom 2 óra alatt...
Cserébe lett 2 igen komoly méretű mell, egész comb, szárny összeállítás. A szív, nyak, zuza, mellcsont és hátcsontból egy levescsomag. A máját külön fogom ínyenckedni valamikor.
És éppen most sül a libatepertő/zsír...Az egyik comb, mell, szárny kapott egy pácot. Kicsit hasonlóan a BBQ oldalashoz... Dobtam hozzá kakukkfüvet, és egy provencei fűszerkeveréket, ami bazslikom kakukkfű, de főleg rozmaring.
Majd 110fokon 4 órát pároltam. Ennek letelte után levettem róla a fóliát és 160 fokon légkeverésen. Közben fölé dobtam egy sütő lemezen egy fél vöröskáposztát. Így együtt mentek 2 órát még.
A libát fél óránként ellenőriztem és locsolgattam.Miután a libát kivettem a káposzta kapott még kb 30-40 percet... Itt már csak érzésre csináltam, hogy puha legyen a belseje...
A káposztát érdemes hagyni lehűlni... Különben nagyon nehéz lesz vele dolgozni. Én türelmetlen voltam...ezért is emelném ezt ki.
Szóval ha már csak langyos a káposzta akkor felvágjuk cikkekre.
Ami ezután következik a káposztával azt inkább belinkelem az eredeti helyről.: [Youtube - Lidl Főzőiskola Széll Tamással ]
További köretnek édeskrumpliból készítettünk pürét, amire úgy emlékszem volt már korábban recept... Így ezt most nem részletezném.
Végül pedig a tálalás következik:
Azt azért hozzátenném, hogy a comb csak azért került a képre, mert jobban mutat. De a mellcsíkokkal ettem meg és bőven elég volt.
Időben ez most elég combos volt...
Feldolgozás 2-2,5 óra. Az elkészítés is kért legalább 2,5 óra figyelmet.
A mai ebéden kívül a hétfő kedd biztosan kijön belőle a comb két részéből. A szárny és a mell fele marad még ami tovább 1 étkezés lehet 2 főre. Szóval 5-6 tányér kijön a comb, mell, szárny trióból.Árat nehéz most ide számolni, ez nem éppen egy budget fogás... de annyit nagyjából megtippeltünk, hogy ha a zsírt, tepertőt, az aprólékot és a szétbontott részeket külön vettük volna...akkor az egész libára költött összeg kb duplájába került volna... Szóval minden relatív...
2500-3000Ft / adag körül becsülhető mindent egybe véve. -
-
AssAssynn
addikt
Marinált heringfilét hogy fogyasztják? Magában, vagy azt még el kell készíteni?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Mandulalisztet (extra finom) honnan tudnék rendelni macaron készítéséhez?
Itt találtam de 2300 Ft a pkhttps://cukraszdiszkont.hu/termek/mandulaliszt-extra-fine-1000g/
Köszönöm!
-
Madoc
veterán
válasz
fradi81 #9412 üzenetére
Házi csirkemellsonka sonkaprésben
Előkészítési idő 0,5 óra
Főzési idő 2 óra
Teljes idő 26,5 óra
Hozzávalók
1 kg csirkemell
18g só
Bors
1dl víz
4g porcukor
Sajt, olivabogyó, uborka, pritaminpaprika, fokhagyma, stb..Elkészítés
A hús kétharmadát apró kockákra vágjuk, a többit ledaráljuk. A sót, borsot, cukrot keverjük össze a vízzel, majd keverjük hozzá a feldarabolt hússal. Tegyük bele egy aprítóba és zúzzuk egy picit össze. Jó ragacsos masszát kell kapnunk.
Ezután töltsük bele a a sonkakészítőbe a húst,tegyünk hozzá közben sajtot olivát vagy amit szeretnénk látni, érezni a sonkában, rétegenként nyomkodjuk meg alaposan. Ezután tegyük rá a fedelet és hagyjuk állni 1 napig a hűtőben.
Másnap a állítsuk 85fokos vízbe a prést és abáljuk a húst 2 órán át, majd vegyük ki a vízből, hagyjuk kihűlni. Pihentessük. Másnap szeletelhető.-----Shared with Cookmate-----
Az állaga mint a bolti csirkemellsonkáé, a borsot nem kell sajnálni tőle. Lehet készen kérgezni is törött borssal, pirospaprikával.Én innen vettem anno. De vannak rozsdamentes kerek álló prések olcsóbban, szerintem azok is jók lehetnek.
-
Csirkemell felvágott
Hozzávalók:
~ 500 g csirkemell
- 1 db vegeta natur leveskocka
- 1 dl tej
- Só, bors
- Sajt ízlés szerint, ki is hagyhatóElkészítés:
A csirkemellet felkockázom, a leveskockát feloldom meleg tejben, majd a fűszerekkel együtt hozzáadom. Ezt követően botmixerrel, vagy aprítóval rámegyek, és végül hozzákeverem az apró kockákra vágott sajtot. Majd szorosan betekerem sütőzacskóba úgy, mint egy szaloncukrot, és vízben kifőzöm kb. 1 óra alatt elkészül.Most este készítettem, és reggelig a vízben hagytam kihűlni, így nem lesz annyira száraz.
Miután kicsomagoltam meghempergetem borsban.Frissen sült kenyérrel és zöldségekkel vacsoráztunk belőle:
Frissentartó fóliába szoktam betekerni, és így tárolom a hűtőben, majdnem 1 hétig eláll.
Költségek:
- Csirkemell: 500 g ~ 730 ft
- Fűszerek, tej: ~ 100 ft- Sajt: 100 ft
- Energia költség: ~40 ft
Összesen: ~970 ft~ 650 grammos felvágott lett ebből a mennyiségből.
-
válasz
perempe #9398 üzenetére
Melyik vajas-sós süteményből szeretnél sütni? Kéne recept, vagy kép kiindulási pontnak. Mondjuk ha jellegzetesen vajas, akkor az árat a vaj fogja meghatározni, a liszt nem lesz jelentős. Mondjuk ha 250 gramm vaj kell bele akkor ha hétfőn veszed kb. 1200, hétvége felé 1500, köv. héten 1700 és így tovább
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest