- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
Hirdetés
-
Eleglide C1 - a középérték
ma Szintet lépett az Eleglide, az egyébként egész korrekt M2 után a C1 sokkal komfortosabb közlekedésre alkalmas.
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
-
A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
ph A vállalat többek között egy slim profilos léghűtővel, egy helytakarékos táppal és egy ITX-es házzal adott magáról életjelet.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz attiati #8210 üzenetére
Én a saját kezdésem tudnám felidézni, nagyon-nagyon sokáig egyetlen nagy (talán 28 centis), üvegfedős Tefal párolóserpenyőm volt, az jó volt mindenre, akár steaket sütni, akár bő olajban sütni, akár 1-1.5 kiló húsból valami ragut főzni, a mai napig folyamatosan használom. A márkanév miatt ez pont egy drágább darab, de tényleg évtizedes befektetés. Mostanában kiegészült hasonló bevonatú és anyagú, de wok formájú edényekkel, kisebb az alapterületük, de szeretem dobálva átforgatni benne az ételt, akkor is, ha épp nem ázsiait főzök.
Emellé köretnek/főzeléknek egy végtelenül olcsó mömaxos edénygarnitúrát vettem, ugyanígy néz ki, de pár ezer forintért vettem.
Nagyobb egytálételeknek, leveseknek nekem nagyon bevált a lidlis zománcos nagy öntöttvas edény. Mostanában 14 ezer körül vesztegetik, mikor épp kapható, szerintem nagyon megéri.
Bevonat nélküli serpenyőm még nem volt, de sok videóban láttam már rozsdamentes acél serpenyőket, azt én is szívesen kipróbálnám.
A tepsikben sem nagyon vagyok otthon, van pár olcsó lidlis/aldis, meg a sütő gyári tepsije.Apróságoknak, mint rántotta, magok pirítása, kolbászkarikasütés pedig szerintem bármilyen 1-2 ezer forintos, akár ikeás 24 centis serpenyő megfelel, azt nem szoktam túlbonyolítani.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz attiati #8210 üzenetére
Pataki tál nálam nem vált be, egy időben nagy divat volt, de nekem rendkívül macerás a kezelése. Ha már agyagtál, akkor jobb a mázas. Múlt hétvégén beszélgettem Dinnyésen egy fazekas hölggyel, ő mondta, hogy nyugodtan süthetsz. párolhatsz benne bármit. Mondtam Neki, hogy vannak őrségi edényeim, de féltem őket és inkább díszek. Tőle tudtam meg, hogy az agyag fajtája sem mindegy, az őrségi agyagból készítettekben főzni is lehet, tűzhelyen, az övéi esetében ezt nem javasolja. Ellenben nagyon szép kis tányérokat tudtam Tőle venni, majd ha lesz időm teszek föl képet. A dinnyési Várparkba már ezért megérte betérni. Amúgy kisebb gyerekekkel a Várpark tökéletes program és még nincs is messze Pesttől.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
addikt
válasz attiati #8210 üzenetére
Én acél edényes vagyok (zepter, meg van pár gagyi is), könnyű "beleragasztani" a kaját de a mosogatógép szereti őket
Vaslábas, zománcos lábas készlet - mikor mit főzők. Kell pár serpenyő különböző méretekben, legyen fedős is (van egy új réz talpas, kő bevonatos, hát az nagyon faja) Van rómaitálam (be kell áztatni sütés előtt) - ez az egyedüli cserép / kerámia edényem sajnos - pedig nagyon jó kaják készülhetnek a sütőben (levesek is). Pár tepsi se árt. Néhanapján üveget (jénai) is használok - ezekkel óvatosan, sütőből kivéve nem mindegy hova teszi le az ember - így inkább csak tálaláshoz, tárolásra használom őketMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
totron
addikt
válasz attiati #8246 üzenetére
Formára pont ilyen az említett, előnyöket ötvöző szeletsütőm, csak más a belseje. Ez, amit linkeltél és használtál jól felvonultatott mindent, talán elég lett volna kevesebbet/egyneműbben, de azt profin. Felpattogzás után én mindenképpen nemet mondanék rá, búcsú. Rossz, mert kötődik az ember egy idő után.
Beni2360, vízzel együtt nehéz értelmezni, mert amúgy száraz elmosást szolgált a kavicsos móka. Súrold el a tied, ezek imádnak a legkisebb párára is rozsdát termelni, ha a gondoskodásból kicsúsznak. Kiváló ötlet a marhapöri, csak hagyj neki időt, rotyogtasd amíg kell.
Moleman, ó, akkor az még bejáratós, bár ezzel együtt is érdekes a jelenség. Jön egy alap védőmázzal újan, ami ki tudja miféle, azt le kell gyalulni az elején, aztán jöhet a saját, hosszú távra.Ez elmaradt? Másik gyártótól származó olajjal is érdemes lehet próbát tenni.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz attiati #8248 üzenetére
Határozott igen, a válasz veszélyes. Nem a végletes ökoboy beszél belőlem, egyszerűen a kényelmünket nagyon sok esetben a felszín alatt randa, veszélyes technológiákkal abszolválják, ez sajnos ilyen. A vételáron felül egészségügyit pluszban már ne fizessünk. Volt egy serpenyőkeresős időszakom, akkor eléggé utánamentem a biztonsági vetületeknek is és hát nem ért meglepetés: minél könnyebben használhatónak hirdeti magát valami, annál inkább indokolt az óvatosság. Az acélban, megvigyázott, minőségi zománcosban, mint mindenes edényekben azért bízhatunk hosszú távon is.
Moleman, az jó akkor. Majd írj tapasztalatokat.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz attiati #8259 üzenetére
Van ilyesmi is, mint amit linkeltél, azt kevesebbet használom, de van a hosszúkás barna tepsim, van piros fazék/lábasom is, az már vagy nyolc- tíz éves. Olyasmi, mint amit egy ideje már barnában gyártanak, csak az még piros volt. Anno sokat használtam, mert jó rá a tefalos fedő. Most kevesebbet, mert pörköltet már az újabban főzök, ami viszont alumínium alapú, nem vas. Nekem mondjuk sok edényem van, tepsim is, mérettől függ épp melyiket használom, de ugye ezekbe fémmel sosem nyúlok, súrolni nem szoktam, így a bevonat eléggé kímélve van. elejtve nem voltak, hogy a zománc lejöjjön róluk.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
pohár
félisten
-
tboj
tag
válasz attiati #9012 üzenetére
Nem kell főzni, nagyon gyorsan átsülnek ezek (5-10 perc). Én sima tapadás mentes grillserpenyőn szoktam őket sütni, még zsiradékot sem teszek alá. Amikor kívülről már szép színt kapott, akkor belül is jó lesz.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #9105 üzenetére
Sparban árulnak lazacpisztráng filét. Ez micsoda?
Csak nevében lazac, igazából pisztráng, nagyon hasonlít a színe a lazacéhoz innen kapta a nevét. Nagyon finom, egyébként olykor több helyen is lehet kapni(Lidl, Aldi).Illetve mi a legolcsóbb lazac, amit még meg szabad venni?
Érdemes figyelni az akciókat, és akkor lecsapni, ha jó áron van.Vajon mit adhatnak?
Ha úgy néz ki mint a lazac, és az íze is olyan, akkor lazacot adnak. De nem feltétlenül a legjobb csak azért, mert drága.Hétvégén megvolt az első főzésélmény. Egy norvég lazac filé volt az áldozat
Nagyon baba kezdőknek, garantált sikerélmény.
Gratulálok, csak így tovább! Képet, receptet szívesen fogadunk. -
sutszi
veterán
válasz attiati #9108 üzenetére
Egy étterem bekerülési költsége más mint amennyiért te megveszed a boltban.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Beni2360
félisten
válasz attiati #9167 üzenetére
Hát a nevében is benne van, hogy grill vagyis nem igazán serpenyőbe való.
Meg egy kontakt grill sütőben is úgy engedem rá a tetejét, hogy ne érjen hozzá vagy tető nélkül mint a szabadban izzó faszén felett.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz attiati #9173 üzenetére
Igen a magas hofok is baj lehet. Gondolj bele a kerti grill alatta izzó faszén és rácson forgatod a kolbit. A hurkát is alacsony hőfokon sütik.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sutszi
veterán
válasz attiati #9545 üzenetére
A Metroba szokott lenni jó áron...ha van kártyád akkor érdemes lehet körbenézni.
Lidl-ben vannak egész filék... Sajnos manapság ilyen árak vannak.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
válasz attiati #9547 üzenetére
Ja, bocs. Félreértettem... Egyetlen helyen láttam eddig név szerint vadlazacot... A Pennyben fagyasztott verzióban... Nem tudom van-e még...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
Antonious
lelkes újonc
-
-
veterán
válasz attiati #9569 üzenetére
Csirkemájat nem szoktam venni fagyasztva (pedig érdemben olcsóbb, mint a friss), mert az valahogy mindig kemény lesz, gondolom több nedvességet veszít a fagyasztás felengedés miatt. Hogy zsírosabb, hízott májakkal mi a helyzet, nem tudom.
De persze nem lehet kizárni, hogy én vagyok a béna a fagyasztott májjal.
solfilo
-
sutszi
veterán
-
Digitalpimp
senior tag
válasz attiati #10784 üzenetére
Tefal Ultimate, vagy Unlimited. Esetleg Titanium Pro, ha kapsz még valahol.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
válasz attiati #11351 üzenetére
Én tuti elugranék valami ázsiai boltba s ott nézném végig a kínálatot, melyikben mi van, aztán választanék egyet. Vagy körbenézhetsz itt is, ha jól látom, a termékeknél írnak összetevőket is, ebben pl nem látok mesterséges dolgokat.
Szeretjük, de boltból nem tudom melyik a jó, mert van szerencsénk házihoz hozzájutni. Az időnként Lidlben kaphatóról hallottam, hogy nem igazán nyerő, mert édeskés, de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Essejó
veterán
válasz attiati #11351 üzenetére
Van. Én ez alapján állnék neki.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fradi81
veterán
válasz attiati #11383 üzenetére
Igen szoktunk, ha már van kovász és kialakult a rutin, akkor nem vészes a dolog, nincs vele sok munka, csak előre kell tervezni. De idáig el kell jutni, ki kell tapasztalni így a türelmetlenebb embereknél ez nem működik. A zacskós bolti kovászos kenyerek nem igazi kovászosak, élesztővel készülnek. Minden élesztős receptet át lehet alakítani kovászossá.
moto g72, Ninebot d28e
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11383 üzenetére
Mindenféle kovászos pékárút sütögetünk.
A bolti kovászos kenyér (lidl, spar) és a házi között nagy a különbség minőségben?
A vadkovászos termékeket érdemes keresni, azok igazi kovászból vannak.Elég melósnak tűnik otthon.
Ahogy írták is, csak az elején tűnik annak, de ha kialakul a rutin, akkor már jóval egyszerűbb.Nem is értem, hogy ezt ipari mennyiségben hogyan állítják elő a lidl-ben:
Szabi pék is elég nagy mennyiséget állít elő, persze nem egyedül.#11385 fradi81
Pékségektől is be lehet szerezni kovász, pl. Szabi pék is nagyon szívesen ad. Én is sok adtam már néhány embernek.#11387 attiati
és vajon van olyan kenyérbolt, ahol 100% kovásszal készül?
Van bizony. Kovásztérkép. Időnként előfordul, hogy kerülnek fel olyan pékségek is, amelyek nem kovásszal dolgoznak, de jelentés után lekerülnek.#11388 Keef_Lee
De itt sok előzmény van erről. Nézd meg krizmo kisasszony képeit!
🤗[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz attiati #11383 üzenetére
Erről jut eszembe: a múlt héten jártam a horvátoknál, mert ott szoktam venni a polipot/tintahalat/hasonlókat (elég gyakran esszük), hiszen kb. félár és lehet mindig kapni. Most épp a Lidl-ben volt akció, oda mentem és a péksüteményesnél van egy külön részük, a helyi tradíciók szerint készült kenyereknek. Nem vagyok híve a hasonlítgatásnak, de most meg kell tennem, mert ilyen finom boltban vehető kenyeret még soha nem ettünk, mit, amiket onnan válogattam. Volt vagy 10 féle. Aki arra jár próbálja bátran.
Egyébként, hogy az itthoniról is szóljak jót, nálunk Pécsen az egyikben megjelent a kimérős tenger gyümölcsei mélyhűtő. Zacskóba tudod rakni amennyi kell. Ma pont a legolcsóbból főztem (2 féle kagyló, rákok vegyesen) és azt kell mondjam, hogy jó minőség. 390Ft/10dkg. Fél kilót vettem, így minden egyébbel együtt összedobtam kb. 5 személyre való tenger gyümölcsei spagettit kb. 3000 forintból.
Elnézést a hosszabb lamentálásért. Off-ba is teszem.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz attiati #11408 üzenetére
Nem, mindig kell belőle etetés után félretenni (nálunk a hűtőbe, mert csak hetente használjuk.)
Azok szerények voltak, mert mindig 100 évest szoktak hirdetni
2 érdekesség:
- A tv-ben valami híres pék mondta, hogy a kovászt magunknak kell nevelnünk, hogy átvegye a helység "élővilágát", atmoszféráját, mikroorganizmusostól, stb.
- Régen a "jány", amikor elkerült a háztól, akkor kapott az anyától egy kis kovászt. Ez így ment generációról generációra. Olaszoknál 600 éves kovászokról is beszélnek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Új Bestway medence vizforgatóval akciós áron
- Két kazános Jura Impressa 801 automata kávéfőző Cappuccino fejjel
- Einhell CC-PO 90 polírozó, 240mm, 90W
- Érintőgombos Jura C65 automata kávéfőző cappuccino fejjel