Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• oszkarfincs

aktív tag

válasz djlolo #2804 üzenetére

Igen, próbáltam.

Ha bekapcsolom a TV-t, akkor az erősítő annak az azonosítóját (EDID) továbbítja vissza a PC felé, ami (tök jogosan) azt hiszi, hogy egy új eszközt csatlakoztattam a gépre és ezért újratölt minden megjelenítőt. Néha előfordul, hogy a TV standbyban "csinál valamit", amit az erősítő érzékel és elkezdi a Yamaha adati helyett a tv paramétereit visszaadni. Erre változik meg szerintem a hangkimenet. Ezt az alap windows jól kezeli (DirectSound), de a foobar a régi kimeneten akarna megszólalni.

Hogy most ez bug vagy feature, azt nem tudom. Mármint hogy az erősítő túl okos és próbál mindig alkalmazkodni. Mert a PC is kurva intelligens és ő is alkalmazkodna. Csak ebből az van, hogy az erősítő megváltoztat valamit, akkor a PC is. Erre az erősítő megint és gondolom a TV-ben is van valami ficsőr. (A CEC és hdmi vezérlés ki van kapcsolva)

Most úgy oldottam meg, hogy ha nem nézem a TV-t, akkor teljesen ki van kapcsolva. Így nem zavar be a PC-nek, viszont kvázi buktam a TV távirányítót.

Az miért van, hogy a DTS-t az erősítő PCM-ként ismeri fel, ha foobaron játszom le? A Kodit is wasapival tolom, annál DTS jelenik meg a yamaha signal info menüjében.

Új hozzászólás Aktív témák