Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszkarfincs
aktív tag
Egy PC és egy Yamaha AV receiver eddig HDMI kábellel volt összekötve, amivel le tudtam játszani DTS és mka fájlokat. Szeretnék átállni UPNP kacsolatra, tehát vezeték nélkül menne át a jel kábel helyett. Találtam hozzá plugint (UPnP mediarenderer output 1.4). MP3 és FLAC fájlokkal működik, de a korábban működő DTS/MKA/CUE fájlokat nem támogatja az AV receiver. Hogyan lehetne ezeket meghallgatni? Úgy értem, hogy a foobar nem tudja átkódolni és azt továbbítani PCM-ként?
-
oszkarfincs
aktív tag
Köszi a választ mindkettőtöknek. Valószínűleg túl nagy jelentőséget tulajdonítok neki, mert tényleg nem hallok különbséget, csupán a tény zavar, hogy normál esetben feleslegesen bántja a mintavételezést. A Sox2-t meglesem.
Egy YAMAHA HTR-4068 erősítőre megy ki a hang/kép egy GTX950 videókártya hdmi portján keresztül. Azért van így, hogy kimenjen DTS 5.1 filmnézéskor Kodival. Egy dedikált hangkártya javítana szerintetek a hangminőségen? Valahol azt olvastam, hogy ha hdmin megy ki a hang az erősítőbe az a legjobb.
-
oszkarfincs
aktív tag
Wasapin keresztül hallgatok zenét, de "Unsupported stream format" hibaüzenet miatt arra kényszerültem, hogy a beépített "Resampler (dbpoweramp/SSRC)" pluginnal rögzítsem a mintavételt. Most 96000 Hz-re állítottam be, de sokféle eltérő fájlom van és kicsit zavar, hogy minden fájlnál ezt kényszerítem ki. Okoz ez bármilyen minőségromlást abban az esetben, ha az eredeti felvétel csak 44,1 kHz-es?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
szivacs1987
üzenetére
Teljesen más hardverekkel, de ugyanezzel szívok én is. Áttúrtam a netet, nincs rá megoldás. Ezerféle dolgot próbáltam már, drivereket, segédprogramokat, kábeleket, ki/bekapcsolás sorrendet, ... de a hdmi hang nem működik úgy, min régen egy jack aljzat, pedig az összes hardverem új (max 2 éves). Valamelyik eszköz mindig okosabb akar lenni és átvált, megállítja, eltéríti a hangot. Én már hülyét kaptam tőle, elengedtem a témát.

-
oszkarfincs
aktív tag
Igen, próbáltam.
Ha bekapcsolom a TV-t, akkor az erősítő annak az azonosítóját (EDID) továbbítja vissza a PC felé, ami (tök jogosan) azt hiszi, hogy egy új eszközt csatlakoztattam a gépre és ezért újratölt minden megjelenítőt. Néha előfordul, hogy a TV standbyban "csinál valamit", amit az erősítő érzékel és elkezdi a Yamaha adati helyett a tv paramétereit visszaadni. Erre változik meg szerintem a hangkimenet. Ezt az alap windows jól kezeli (DirectSound), de a foobar a régi kimeneten akarna megszólalni.
Hogy most ez bug vagy feature, azt nem tudom. Mármint hogy az erősítő túl okos és próbál mindig alkalmazkodni. Mert a PC is kurva intelligens és ő is alkalmazkodna. Csak ebből az van, hogy az erősítő megváltoztat valamit, akkor a PC is. Erre az erősítő megint és gondolom a TV-ben is van valami ficsőr. (A CEC és hdmi vezérlés ki van kapcsolva)
Most úgy oldottam meg, hogy ha nem nézem a TV-t, akkor teljesen ki van kapcsolva. Így nem zavar be a PC-nek, viszont kvázi buktam a TV távirányítót.
Az miért van, hogy a DTS-t az erősítő PCM-ként ismeri fel, ha foobaron játszom le? A Kodit is wasapival tolom, annál DTS jelenik meg a yamaha signal info menüjében.
-
oszkarfincs
aktív tag
Foobart használok Wasapival Windows 10-en. Egy Yamaha házimozi erősítőre van kivezetve a hang és a kép hdmi kábelen keresztül, ill. az erősítőből megy egy hdmi a Sony TV-be. A PC-re még csatlakozik egy dell monitor display porton. Nvidia videókártya adja a képet és a hangot, alaplapi letiltva mindenből.
Agyfaszt kapok.
Ha csak zenét hallgatok gépről, akkor minden jó. Amint bekapcsolom a TV-t, az audio kimenet (Playback device) neve megváltozik Yamaháról SonyTV-re. Ha kikapcsolom, akkor visszaáll - egy idő után. A váltásokkor nyilván megáll a zenelejátszás.
A gond nem is, mert 2 esetre tudnék valami parancsikonos átváltást kreálni. Viszont ez a fos windóz még át is nevezgeti a hangkimeneteket, Sony TV-1, Sony TV-2 és társaira, illetve Yamahánál ugyanez. Totál idegesítő mindig ezeket a beállításokat állítgatni.
Mit lehetne csinálni? Feltúrtam már a netet, de sehol semmi. Tényleg csak én szívok ezzel?
Hallhatóan jobban szól a jó minőségű zene wasapival, erről nem mondanék le.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Tomacko
üzenetére
Köszönöm a linkeket, én még korábban ezt a Wasapi tettem fel, átállítottam 24 bitre 16-ról, plusz egy nagyon enyhe V-t ekvalizáltam. Ez az ASIO jobb lenne? A replay gaint kikapcsoltam a cikk szerint.
A windowsos lejátszóeszköz beállítást változatlanul hagytam. Az erősítő egy Yamaha HTR 4068 hdmi-n csatlakoztatva.
Bookmark bővítményt találtam másik oldalon, de a kommentek alapján az új verzióval már instabil. Ezért dobtam be ide a témát.
-
oszkarfincs
aktív tag
Sok-sok év Winampozás után váltanék Foobarra és sok minden hiányzik nekem. Hogyan tudok kedvenc listát létrehozni? Az alap playlist kezelés nekem elég furcsa, legalábbis nem winampos. Ha meg van nyitva egy playslist és belehúzok egy számot, akkor arra rá is ment a foobar. Ha bezárom, akkor meg törli.
Amit én keresek, hogy jobb egérgombra jöjjön fel bookmark this opció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest