- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
poffsoft #4067 üzenetére
van fent vmware, és a sok közül rossz interfészen állítottam be a helyi ip-t.
most a vezetékes hálón lóg a fon, a gépnek 192.168.1.x tartományú ip-je van, a foné .1.1, a vezetéknélküli hálón van az internet 192.168.2.x címmel, a netes router pedig .2.1. és minden ip kézzel beállítva, így internetezni is lehet, meg font weben vagy ssh-n elérni is.
most küzdök, hogy wireless client vagy bridge legyen belőle
-
a gargoyle kiesett, a dd-wrt-t én se tudtam rávenni a kliens vagy a bridge módra
arra jutottam, hogy openwrt, majd leírásból bekonfigolom, aztán úgyse kell piszkálni.
fel is raktam, de nem tudok semmit csinálni vele, mert alapból nincs bekapcsolva a wlan, és a leírással ellentétben vezetéken nem ad ip-t, és nem is lehet kapcsolódni hozzá. gondolom lan porton lehetne, de olyan nincs rajta...mi a jó megoldás?
-
válasz
poffsoft #4063 üzenetére
naja, de ha client, akkor nem is fog soha netkapcsolatot látni wifi nélkül...
az 1-2 perc is necces, alapvetően az lesz a feladata (amit eddig egy asus wl500gp csinált, csak az erre kicsit túlzás), hogy nyomtatóval együtt bekapcs, mire a nyomtató felfűti magát addig a hálózat is felépül, nyomtat, kikacccs.dd-wrt-vel eddig client módokkal nem voltam sikeres, de még megpróbálom bridge-ként
-
sziasztok,
van egy elsőgenerációs fonerám, eltöltött pár évet az ablakpárkányon (szép sárga is lett), most viszont új feladatot szánok neki, bridge lenne belőle, ehhez meg dd-wrt kellene rá.
a probléma az, hogy bármelyik leírással próbálkozok (kolofoniumos, régebbi szoftverhez való, újabbhoz való...), az istennek nem enged be ssh-n. se a redbootba, sehova.
a soros megoldáshoz viszont se eszközöm, se hozzáértésem.
van itt valaki, aki csekély díjazásért-sörért-akármiért dd-wrt-t tenne rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AirPods Max - Space Grey - Első generációs - LIGHTNING
- NÉMET Logitech G515 Lightspeed
- Brutál szép állapot!! Dobozos! Lenovo Tab M10 FHD PLUS 10.3" 4GB 128GB - sötétszürke
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X 384bit videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest