- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem szabad futtatni az új Red Magic csúcstelefonokon a 3DMarkot
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
Aktív témák
-
szg88
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Amúgy melyik a legolcsóbb "még érdemes megvenni" kategória 64gb-osban?
-
szg88
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Nem tom azé kérdem, mert alaplapot akarok cserélni. A mostanin csak 2-es van.
-
szg88
őstag
Lehet h@lye kérdés, de sata2-es alaplapra rá lehet kötni sata 3-as ssd-t? Működik úgy?
-
Chaser
legenda
válasz
Maximum1
üzenetére
Abba valami spéci "asus szabvány" ssd ment nem? Ha ilyen 8-16GB-os valami az biztos nem volt sebességbajnok. Ahhoz legalább 64MB-os kell MLC-ből ahogy elnéztem, de a jobb 32-esek is azért már elfogadhatóak. Nekem a 64-essel se volt bajom noteszban, 15-17 sec boot és indult pöccre minden. 96-ost lehet azért éreztem gyorsabbnak mert drágábban is vettem

szerk: szg88: Működik persze. Max nem lesz olyan gyors a szekvenciális olvasása. Feltéve ha olyan ssd-t tervezel ami 1ébként tényleg sata3 tudású és 300MBps felett tud, nem csak ráírták a sata3-at mint pl a kingston 64-es v200-ra, olyanokon sata2-.nek sincs mit visszafognia.
-
madarasz92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Újra telepitettem a Win7-et kiváncsi vagyok most jó lessz e

Amúgy egy Gigabyte EP45T-UD3P alaplapban használnám. -
-
samu74
addikt
válasz
madarasz92
üzenetére
Hát ahogy írták többen is,a 4k/4kQD írás az gyalázatos(kb. 8-10 között kéne legyen).AHCI/chipset drivert ellenőrizd szerintem(aktív-e),meg a lemezeltolást(alignálást).[link]
Firmware-t nem találtam az ssd-hez,esetleg még marad az alaplap(noti?) bios update. -
rekop
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek.
A 96GB Kingston szimpatikus lenne, de a keretem jelenleg 25k max. Ebből kell kijönnie, vagy elhalasztom a vásárlást. Én ezt az OCZ-t néztem ki magamnak. Azért még gondolkodom rajt. A lényeg, hogy a trim akkor nem lesz probléma. -
válasz
madarasz92
üzenetére
Az nem számít, hány HDD van mellette. A Corsair nem agyári oldalán, hanem a saját fórumán ad infót a fw frissítéssel/letöltéssel stb kapcsolatban (már ha van FW hozzá persze) Corsair Forum
(Úgy rémlik, valaki korábban kérdezte a 1.3.3 FW-t, neki is ez az oldal fog segíteni)
-
madarasz92
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Értem az nem lehet gond hogy még 2hdd fut mellette ?
Firmware-t hol találok hozzá ? -
Pubszon
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazatok van, erre rosszul emlékeztem.

Mindig tanul az ember.
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Ebbe érdemes Kingston SSDNow V100 64GB bele tenni?
Lap G31
Proci: E2140
Ram: 2x1 gb /dual/
Vid: 8600GT/512mb/
Vinyó 500 gb /7200/16mb/ -
jim_raynor70
aktív tag
Tovabba lesz valamennyi kulonbseg, de az atlagosan elenyeszo, nehol pedig a nagyobb diffit sem venned eszre rendszer alatt. Itt egy osszehasonlitas IDE es SATA mod kozott. Nem a legfrissebb, de szemleltetni jo.
(#28782) Pubszon: en ugy tudom, nem lehet teljes mertekben kizaro ok a TRIM-re az IDE mod. A fenti linken is azt irjak:
"But what about SSD TRIM?
TRIM is non-specific to either SATA controller mode, and will work equally well in both IDE and AHCI-mode. Benchmark Reviews will soon publish a detailed report that illustrates the recovery levels for each SSD controller tested here."
-
-
Pubszon
veterán
Ha nem tudja az AHCI-t, akkor a TRIM kilőve.
Ebben az esetben jó lehet neked a Kingston V+100.
Mivel: "a vezérlő támogatja a TRIM-et, és emellett az üresjárati Garbage Collectiont is. Ez utóbbi röviden annyit jelent, hogy az operációs rendszertől teljesen függetlenül valós időben takarítja a blokkokat, így a teljesítmény folyamatosan a maximum közelében mozog. Ergo olyan rendszerhez is remek választás lehet egy ilyen chippel szerelt SSD, amelyik egyáltalán nem támogatja a TRIM-et" -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
madarasz92
üzenetére
Az irasa mint a harmat, tobb MB-ot szellentek masodpercenkent.
Nezd meg CDM-ben, hogy File/Test Data/All 0x00 (0 Fill)-nel mit produkal, bar ez nem fog segiteni rajta, ha erezhetoen lassu.
Frissits rajta firmware-t, ha kell, az alaplapon is, BIOS-ban AHCI-re legyen allitva a SATA mod, toltsd le es pakold fel a legujabb chipset drivert. Esetleg telepitsd ujra a rendszert, Windows 7 telepitojebol formazd ujra (hogy biztosan jo legyen az alignalas, de ezt kulon ellenorizheted is), s ha igy sem jo, szerintem mehet vissza gariba.
Ahogy nezem, nem egyeduli az eseted, masnak szinten meggyult a baja a Novaval: [link], [link]. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Ashooka
üzenetére
Es amikor atraktad masik gepbe, masik SSD-rol vagy HDD-rol futott a rendszer? Ugy probald meg, illetve hogy nincs a Corsair-en aktiv particio.
Gondolom, a BIOS-ban AHCI-re van allitva a SATA mod. Itt talaltam ra az 1.3.3-as firmware-re, Neked a 60 gigas kell, de ellenorizd le Te is megegyszer, hogy jot szedtel le. -
Chaser
legenda
válasz
madarasz92
üzenetére
Ez az írás nagyon gyeszura sztem.
szerk: Ezért is akadhat be foxnál a gép, amikor írna a temp könyvtárba.
-
samu74
addikt
válasz
madarasz92
üzenetére
Mérjél egyet a CrystalDisk-el nézzük meg hogy eltér-e a gyáritól.
-
jim_raynor70
aktív tag
Pont erre az oldalara akadtam ra eloszor, amit linkelni akartam. Tehat ezek alapjan mondhatjuk, hogy a 128-as clustermeret fekszik a legjobban az SSD-knek RAID-ben (legalabb is olvasasban)?
De szivesen olvasnek egy ehhez hasonlo kaliberu tesztet a PH!-tol, termeszetesen SSD-kkel.(#28763) radi8tor1: pedig pont ezen gondolkodom, hogy a Vertexet es a V+-t befogom ilyesmire. Egyelore az inger is hianyzik, hogy raszanjam magam atszabni a mostani renszert.

-
Ashooka
tag
ill Achi be kell a biosba kapcsolni+smart!
-
Ashooka
tag
válasz
northmahri
üzenetére
Én ez alapján állítottam be!
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Lesz karácsonykor egy gép összerakva, benne OCZ Vertex 3 120GB-os SSD. Teljesen szűz minden, akkor lesz winya telepítve rá. Vannak olyan beállítások amiket eszközölnöm kell, telepítés előtt, ill. után? Bios-ban esetleg? Alaplap: AsRock Z68 Ext 3 Gen 3 -
rekop
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a következőkben. Jelenleg win7 64bit-et használok 4gb rammal, és szeretnék egy 64gb ssd-t venni a gépembe, viszont az alaplapom(asus m2n-sli deluxe) vezérlője nem támogatja az AHCI módot. Így gondolom a trim kilőve. Ez jelentős sebességcsökkenéssel járna? Milyen ssd-t ajánlanátok ehhez az alaplaphoz?
Előre is köszönöm! -
madarasz92
őstag
Sziasztok !
Nemrég vettem meg életem első SSD-jét egy Corsair Nova 60GB -ot.
De valamiért néha nagyon lassúnak érzem pl : bőngésző akadozik (Firefox-om van) illetve a gép is belassul néha .Nem tudom mi tévő legyen vagy miért van ez ?
-
Ashooka
tag
Hali
nekem van egy force3 as 64gb ssd-m arra hogy tudok új firmware-et tenni?
leszedtem a progit hozzá amikor tenném rá azt írja dowload failed! Át raktam direkt egy másik gépbe! A Corrsair oldalról irányítottak ode! az enyémen 1.3 as van és 1.3.3 akartam rá tenni!
-
Zee001
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Neked is köszi a segítséges, átrágom magam a dolgon
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! -
-
harcikoca
senior tag
SSD meghajtóval a játékban megnőhet az fps? vagy ha csak a rendszer van ssd-n a játék meg vinyón akkor nem számít?
-
gtasystem
őstag
válasz
samu74
üzenetére
a horror árat a nagyokra mondtam ami nálam a 128-astól felfelé..nekem elvileg a 64g is kevés lenne, mert csak a steam mappám volt vagy 50g, ezért variálok annyit..
tehát valahogyan a 32-be kellene valahogyan beleférnem, a játékok úgyis a hdd-n maradnának..
amennyibe meg a 128-asok kerülnek, szerintem nem éri meg hogy pár másodperccel vagy tizeddel, előbb induljanak el a programok..nekem legalábbis.. -
Bodor
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ebben a tesztben egyértelműen látszik, hogy a 128K-s stripe méret gyorsabb eredményeket hozott szekvenciális írásban. Persze az adott tesztkörnyezetben (vezérlő, stb.)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Játszottam én is a csíkmérettel, de nagy eltéréseket nem tapasztaltam.
Nincs értelme az SSD RAID0-nak oprendszer alá. Tömörítéshez, másolgatáshoz már van értelme, de ezt nem műveljük SSD-vel.
-
Bodor
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Érdekes, hogy a 4K értékek nem nőnek meg RAID0 esetében egy SSD-hez képest, nem tudom miért nem...
Évekkel ezelőtt, mikor először használtam SSD-t RAID-ben, utána néztem becsületesen és ki is próbáltam, hogy melyik csíkméret adja a legjobb eredményt, és a 128K lett a befutó!
A mostani tömböt is így formáztam, és elég jó eredményeket hozott.Fire/SOUL/CD: : Diskeeper-nek van már egy egyedi képessége, hogy képes az SSD-t "optimalizálni", nem csak önállóan, hanem akkor is amikor RAID-ben vannak. Hyperfast a neve, nekem hasznos volt, mert ugye RAID-ben nincs TRIM, és így a használatával sem csökkent az írási teljesítmény.
Nemsokára ezt sem kell használnom,mert ugye jön az új RST driver, ami már tudja RAID-ben is a TRIM-et
-
Tbor
tag
válasz
Balage76
üzenetére
Igen, pláne hogy beletört a rögzítőkeret csavarja... így most nem tudom, hogy egyáltalán működik-e majd a csere.
Nem szoktak firmware-t frissíteni Kingston-ék ? Szerintem ott lehet a bibi, csak feltűnik nekik ha már így elcseszték - hátha számít a vevői megelégedettség, azért mégiscsak nagy cég

-
PonPon
senior tag
hello! 32GB-osbol létezik valami bestbuy ssd? 100-as ssd now! tetszik de abból 64-es a legkisebb ahogy néztem

-
válasz
fagy53
üzenetére
"Persze jelenleg az ár döntő tényező volt, az általam jobban kedvelt V+ szériát már sokalltam.
"
Igen, elég egyértelmű volt a hsz-odból... nyilván ezzel sem lesz gond, a vezérlő végez "trim-szerű karbantartást". A Diskeeper ezen funkciója (gondolom) az üres területeket tudja csak karbantartani?.
(jó pár évvel ezelőtt próbáltam utoljára, akkor még természetesen semmi SSD-t érintő feature-je nem volt) -
-
Balage76
senior tag
válasz
peti_s
üzenetére
Igaz... Nos a helyzet az, hogy a Magician 3.0 megjelenése előtt a teszteléskor én feltettem a kérdést, hogy ha ugye tudott az elvárt cella élettartam + az eddigi írt adatmennyiség + az eddigi üzemidő, akkor mi tartja vissza bármelyik gyártót is, hogy egy egyszerű számítással akár a programon belül (mint például az SSDLifeban), akár egy widget alkalmazással megmondja a usernek hogy mennyi még az annyi... és ezt miért nem lehetne beletenni az alkalmazásba?
A bökkenő ott van, hogy elvárt cella élettartamot egyik gyártó sem szeret igazán pontosan megadni. Innentől kezdve (illetve a számítás egyszerű statisztikai oldala miatt) pedig elég nagy lenne a szórás, ami fölöslegesen stresszelné a usert. Így inkább nem publikus ez az információ. Elég legyen annyi, hogy a gar 3 év, ennyit ki kell bírnia. Ennél pontosabbat max úgy kaphatsz, ha azt veszed alapul, amit a gyártók néha megadnak, hogy például egy Samsung 830 64GB-os, napi 20GB írással kb 6-7 évet bír (ha jól emlékszem ennyi, de majd megkeresem a pontos adatokat).
Extrém esetben széthajthatod a gar időn belül, a gyártó úgyis megnézi a hibás terméket, kiolvassa belőle hogy Te x csillió TB adatot írtál, ami éppen egy nagyon szép teljesítmény. Esetleg megköszönik neked a tartóstesztet és lehet hogy benne leszel a következő marketingkampányban is.

Aktív témák
Hirdetés
- Eladó bontatlan Kingston NV3 1TB NVMe SSD
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- XPG SPECTRIX S40G RGB 512GB NVMe SSD 100% / Beszámítás OK!
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- Intel D3-S4520 1,92 TB - 2,5", SATA3, 8800 TBW - Új, 1 év garancia - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A 96GB Kingston szimpatikus lenne, de a keretem jelenleg 25k max. Ebből kell kijönnie, vagy elhalasztom a vásárlást. Én

"