Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz Jim-Y #26651 üzenetére

Én azt szoktam javasolni (és alapvetően e szerint is járok el), hogy ha van az adott gyártónak ilyen jellegű utility-je, akkor célszerű azt használni. Ennek 2 oka is van:
    1. A gyártó biztosan tudja, hogy milyen beállítások szükségesek az optimális teljesítményhez/élettartamhoz
    2. Sokkal egyszerűbb 1-2 kattintással elintézni

Ha van egy cikk (ami tegyük fel, hogy nem sületlenségeket tartalmaz, mert sajnos jócskán akad a neten ilyen is), akkor mindig meg kell nézni a dátumot, hogy mégis mikor íródott. Ez azért fontos, mert számtekben 1 év is igen tekintélyes változásokat hozhat, és egy pl 5 éves cikkben leírtak nem feltétlenül igazak (és nem is szoktak azok lenni) napjaink SSD-ire. Az sem mindegy, hogy a cikk milyen mélységben tárgyal egy dolgot, mert lehetnek olyan beállítások is leírva, amiket max expert userek beállítanak maguknak, de igazából egy átlag usernek 1 nap. (arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy elméletben 1-2 hónappal jelentene hosszabb élettartamot)

Az is szempont, hogy mit tiltasz le (még ha gyári utility-vel is teszed), hogy nem-e használsz olyan szoftvert, aminek meg jó ha nincs letiltva xy szolgáltatás. Pl Outlook nem csak hisztizik az Indexelés tiltása ellen, hanem méretes levelezés esetén tetű lassan keres)

Nem tudom olvastad-e a topikban, de volt 2 teszt, amiben addig írták tele egyfolytában az SSD-ket, amíg az első írási hiba meg nem jelent. Ha esetleg nem olvastad, akkor leírom, hogy pl a Samu 470 64G-t 8212-szer írták tele, mielőtt megjelent a hiba, ez gyakorlatban azt jelenti, hogy 22,5 éven keresztül, minden áldott nap 1x teleírnád.

Jelenleg ott tart az SSD technológia, hogy igazából az időzített defrag-ot futtatást kell letiltani és mást semmit, mert még ilyen körülmények közt is igen túl vannak méretezve az ssd-k élettartama. A hírek szerint az OCZ épp ezért egy érdekes dologgal fog próbálkozni, csökkentett élettartamú SSD-ket fog piacra dobni, amik lényegesen olcsóbbak lesznek, mint a mostani társaik.

Aktív témák