- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Szerintem is kicsit túl van lihegve, ára az igen súlyos egyet értek de minek nem?

-
ggbuffon1897
őstag
Engem elsosorban az ára zavar. A beegest nemtudom. En a 6 eves bx emen se vettem eszre semmit (vagy csak nem vagyok valyott szemu) pedig az asszony neha ejjel nappal jaratta hatterzajnak a tvt. Valszeg ez is tul van lihegve, bar teny h pckent funkcionalva valszeg nagyobb az esely ilyen dolgokra.
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Legutóbb 3 évig használtam a 48-as OLED monitorom, pont úgy mint egy másik monitort , nem fekete háttérrel nem eltűnő barral nulla beégés vagy probléma nélkül

Non stop használva nem hetente egyszer... de biztos meg tudja győzni magát az ember hogy mért nem kell, a többi ember meg élvezi több éve
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Olcsóbban van már mint pár éve csúcs IPS-ek voltak.
Fekete háttér és eltűnő tálca nem valami nagy áldozat, hudot meg nem kell kerülni.
500 ezres OLED monitorom van és ugyanúgy használom mint a sima monitorom előtte (leszámítva a fekete háttér és eltűnő tálcát). Ha beég, ott gari. Netezek, van, hogy úgy hagyom a képet mikor elmegyek valamit csinálni, tökmindegy.
VRR fölös 240hz-től am is. Persze ha van elég FPS, de legyen olyan gép mellé akkor.
Ezáltal nincs messze az általános felhasználástól én is és mindenki pl. az OLED monitoros topikban úgy használja.
(amúgy ha ugyanazon áron jön valami mint x éve akkor reálértéken olcsósodott) -
ggbuffon1897
őstag
Sztem meg mindig vallalhatatlanul draga, barmennyire ia kacsingattam utana mar 2 oled tv birtokaban.
De azer nemar. Maga a technologia lassan 10 eve mainstream, ertve ezalatt h relative emberi aron megveheto. Aztan a b8am ota az osszes uj lg modell kb mind uazon az aron jon egyaltalan nem azt tukrozve h olcsosodnanak.
A monitornal meg meg mindig tul sok a kompromisszum. Nem fogok fekete hatterkepet meg elrejtendo start menut hasznalni meg kerulni a fix hudokat. Egy tobbszazezres cuccnal sztem ez olyan kompromisszum amit en biztos nem akarok megkotni.
Es akk a beeges ugye csak egy veszely, ott van a vrr problema stb.Sztem meg mindig nagyon de nagyon messze vannak a jotol altalanos felhasznalasra (ertve ezalatt bongeszest esetleg munkat is a jatek mellett)
-
Jacek
veterán
Nekem meg a sim az VR-t jelent mar regota.
-
Jacek
veterán
válasz
muxi-muxi
üzenetére
800r csak egyedul , teljesen szemben 80 centire ulve, maskent nem jo.
Egyebkent a hu de szar a felbontast azert sem ertem hogy ugyan ezek az emberek mert nem visitanak a 1440p 32- es monitorokon? Mert ez kb ugyan az ket oldalt szelesebben annyival nagyonn a felbontas is 3440vs2560 ezen kivul 4 centival magasabb es nincs kulonbseg, magyarul a fel vilag valallhatatlan felbontason jatszik

Csak a 4k ertem en csak nem tudod meghaljtani ertelmes fps-el... es mint irtam a nagytobbseg meg almodni sem almodott mikor hasznaltam.
Munkara, multimediara tok jo, gamingre kuka mert jelen pillanatban GPU fejlesztes annyibol all hogy mennyi kamu kepet generaljok a GPU.. vicc.. -
muxi-muxi
senior tag
Már az 1500R is elég immerzív egy szimulátorban, és ketten is elé lehet ülni mozizni. Ebben a felbontásban 34"-os moncsim volt, ott azért még nem feltétlen ragaszkodnék a hajlításhoz, átlátható. Igazad van, 800R előtt nem ültem még, ezt is elég volt megszokni...
Most megint 16:9-ben nyomom (kényszerpálya), vacillálok megint a két képarány és felbontás közt, a hagyományos 4k-s kijelzők univerzálisabbak (konzolt is rájuk lehet kötni, és most pont konzolozok), a 21:9 meg egyrészt olyan niche, meg a szélesvásznú játék nekem vhogy jobban bejön, de majd meglátom még... (eleve van két 43-as TV-m, egy 28"-as 4K mooncsim, egy FullHd-s 21, meg egy 38-as UWide, szal van miből válogatni, talán pont ezért vagyok ennyire tudathasadt...)
OLED lesz a következő csupán ennyiben vagyok biztos. -
Jacek
veterán
válasz
muxi-muxi
üzenetére
De ha jol olvasom nem ultel ilyen monitor elott, megnezten en 2019 ota 4k vagyok 43-48 coll es monitor nem tv, 4 eve oled, megse erzem egy pillanatig sem kevesnek a felbontast, a 800r meg fasza
ott ha nem ulsz kozepen es 80 centire barhonnan nezed kataszrofa de ha beulsz....
Alapvetoen en nem akarok megygozni senkit en hasznalom, nekem bejon ennyi.. kurva jo gamingre.
Egy jobb lenne az 57samu, ami lenyegeben 2x32, de nem oled es bodulet a felbontas nincs mivel meghajtani sajnos... -
muxi-muxi
senior tag
Ez szubjektíva amúgy de tőlem is ezt fogod hallani: agresszív a 800R és a felbontás is ergya. Mindezt úgy mondom h 38-as LG görbített moncsi előtt ülök. Élőben nagyon megnézném már az OLED feketéjét és a színhűségét is, és a jelenlegi hardverárak miatt (ram, ssd) épeszű upgrade-nek tűnik a monitorvásárlás. A curved-hez nagyon hozzá lehet szokni, biztos te is észrevetted, h huzamosabb használata után sík monitor elé ülni... Hát...
Sajna az LG-vel is elindult a csikó, kezdenek árképzésben almásodni, így sok-sok év márkahűség után már lehet h a Samu v az AOC felé fogok érdeklődni, pedig eddig egy kijelzőjük sem okozott csalódást.
-
Jacek
veterán
Ez a pixeles(lol) meg a gorbulet nagy... uljon oda 80 centire kozepre es elcsodalkozik

Nem tudom mikor jott ki az elso Asus 42-es 4k@120Hz monitor de azota vagyok 4k-n, aztan 3 eve valtottam egy 48-as 4k OLED monitorra, most csereltem kb erre, igen vissza fele.. meguntam hogy vegyek 1.3m-ert GPU-t ertelmes sebesseggel.. pedig az csak 4k@138Hz volt.
En nagyon meg vagyok elegedve 100% gamingre van hasznalva. -
tkesy
őstag
válasz
Héraklész
üzenetére
Nem minden ám a PPI szám... Vagy legalábbis nem mindenkinek az a lényeg...
Jelenleg 48" - 4K-t használok, de előtte volt 32" 4K és 32" 1440p-is, de összeségében a mostani felállás a legjobb...
Ettől függetlenül a cikkben szereplő terméket még bottal sem piszkálnám meg...
-
Strezi
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
LG Ultragear EVO, 39 5k2k - 39GX950B lesz a neve
https://www.lg.com/us/discover-ultragear-evo-monitorsVincent, HDTVTEST: https://www.youtube.com/watch?v=-PLLQuOgBRw
-
-
Strezi
őstag
ebben a méretben gondolkodom az 5k2K (950SA) modellen...
De hamarosan jön az 39'-ces 5K2K is belőle, kisebb görbülettel és magasabb fényerővel. Jó, árban feljebb van mindkettő, de nem két évente vesz az "átlagember" csúcs monitort
AMúgy szzerintem casual játékosnak ez a méret, kivtel adja az igazi "Aztazanyja!"- faktort -
nubreed
nagyúr
Okos... na ettől mászok a falra monitorok esetén. MINEK??? A számítógép amire rákötöd már önmagában "okos". Agyfasz, komolyan.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Csak azt nem értem hogy ott ülnek a 138PPI előtt és ilyet hogy találnak ki?
-
ForRedGlory
félisten
45" vs 3440x1440. LoL. Köszi, nem.
-
zsolt501
nagyúr
USB2.0 hát ezen jót röhögtem, ez vicc kategória már a régi DELL monitoromban is USB3 van...

-
X Factor
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
290k volt az alienware 34" 240hz, oled. 3440 1440. Es vegre nincs agyon hajlitva, mint a legtobb friss monitor. Ennel jobb es kompromisszum mentesebb dolgot raadasul okes aron nem nagyon tudok jelenleg.
-
zooly
aktív tag
Szornyu ez a brutal gorbulet, az 5K-s verzioja pont jo lenne de az is ilyen felkor sajna.
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
200 körül vannak már 240hz-es 1440p OLED monitorok. Anno egy 1440ps 240hz/360hz-es IPS drágább volt ennél, ennyiért már egyáltalán nem rossz.
Gyere OLED monitoros topicba és kapsz ajánlást.
Mondjuk ultrawide az más persze, de sztem az 250 körül már vannak jók. -
ggbuffon1897
őstag
Tovabbra sem latom be hh a francba gondoljak h casual gamingre 27 meg 34 colos cuccokat (errol nem is beszelve) 250k felett dobalnak csak mert Oled. Tisztaban vagyok az oleddel mert mind2 tvm az es nagy szerelmese vagyok de..
En is dilemmaba vagyok mert 27 1440p ipsrol valtanek felfele, es a samsung 34es g8aval szemezek honapok ota a MMba , na de 300k ert? Mindig rajovok h a bx meg a c-s oledjeimet vettem 350-400k-ba es ertem en h ez egy monitor es nem tv na de na..(foleg h televerik ezekkel is feleslegesen smart funkciokkal lg meg samsung reszrol)
Ugyh marad szepen vmi jofele VA 3adáron.
-
Exelsior
őstag
39-es kiadás volt ebből fehérbe. Küldtem is vissza. Gsync használata közben olyan elviselhetetlen a VRR flickering hogy hihetetlen. Megoldás: ki kell kapcsolni de akkor minek van benne. Vicc. Plus a PPI borzasztóan alacsony itt már. Már fájt sokszor a szemem vagy a fejem. Maradtam a Samsung G8-nál. Ott van mód a flickering eltüntetésére stb. Valahogyan a samu most ügyesebb monitoroknál.
-
JulianSinulf
őstag
Szerintem most ezt nem célszerű megvenni.
Érdemesebb várni, míg lejjebb megy az ára.A hangrendszerért kár, a távirányító nagyon hasonlít a samsung monitorom távirányítójára - lényegében ugyanaz a kialakítás, a gyorsgombokat nem tudom, nem szoktam nyomogatni.
A talp és állány, ha tényleg olyan stabil, az egy jó dolog. A hátrafele néző csatik érthetetlenek.A felbontást a sebességért feláldozni nem volt szép dolog, ma már nem ritka a több opciót kínáló monitor.
Itt is megjátszhatták volna, hogy W4K-n lassabb. Win-en amúgy is tök fölösleges az a baromi nagy képfrissítés.
Filmek esetén meg bőven megtenné a 30Hz is akár. És akkor a fogyasztása is kevesebb lenne. -
harmatgyenge ez a felbontás ekkora méretben. szerencsére kipróbáltam vásárlás előtt. és így nem is lett vásárlás.
játéknál is zavaró, mert nem látod normálisan az ui-t, a szövegeket. a szemet sokszorosan jobban fárasztja ha ilyen pixeles képet kell nézned, olvasnod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sata 240GB SSD // 100/100% // számla // garancia
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
- Újra raktáron! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- HP Elitebook X360 830 G7,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, ha a VRR-t (azaz változó képfrissítési sebesség) be sem kapcsolod, akkor ez a jelenség sincs OLED-en, igaz? Vagy ez a VRR ezeken a modern monitorokon automatikus, nem kikapcsolható?