Hirdetés
- Egérpad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vodkamaffia
csendes tag
A TESCO-ban is ilyen a mérleg már egy ideje. Néhány hete vettem almát, ki kellett választani a csomagolás fajtáját, rátenni a mérlegre, és felajánlott 2-3 féle almát, amik szerinte lehetnek. A zacskóban lévő banán egyből ment neki. Bár ha zöldebb lett volna a banán akkor lehet, hogy a kígyó uborkát is felismerte volna benne.
-
Alaaf Pi
őstag
Ha oda jutnék, hogy újautót vegyek és az valami csoda folytán Opel Grandland lenne, lehet a FEM soron engednék, hogy bedolgozzak több helyen is a saját autómon. (Ismerem a fél gyárat kb.) Nekem bejönne tényleg így végigkísérni saját autót, de nagyon kevés ilyen ember van.
-
Alaaf Pi
őstag
Ha jól emlékszem valami húsz éve tudja ezt éáj nélkül valami japán cég, de úgy, hogy náluk a zacskóban levö péksüti is müködik
-
Tasunkó
őstag
Ehhez kell szakértelem, tapasztalat, gyakorlat az ilyesmiben. A gyártósorban az a fantasztikus hogy bárki mehet és 1 óra alatt profi lesz belőle, nem szükséges tapasztalatot szerezni. Lehetett előtte menedzser, gépészmérnök, vagy CEO, és utána is lehet, pont mint a kasszánál.
-
Tasunkó
őstag
Arról ábrándozok hogy ez továbbgyűrűzhetne, hogy akinek kell Mercédesz, az menjen sorra és rakja össze magának, vagy csavarozzon fel 50 000 biztonsági övet és akkor hazavihetne 1 SUV-t. Klímát, fűnyírót is kaphatna lapraszerelve aki összerak 1500-at vagy az aktuális árfolyam szerint.
-
Én akkor már egyébként lehet, hogy inkább azt csinálnám, hogy okos bevásárlókocsik-kosarak legyenek, amik kapásból érzékelik azt, hogy miket raktál bele. A legvégén igazából nem is lenne kassza, hanem megállsz egy helyen, fizetsz, a kocsi/kosár meg automatikusan kinyitja neked a biztonsági kaput. Több értelme lenne.
Van még ilyenebb megoldás is, ez több száz kamerával (és AI-val) figyel mindent.
Én voltam is konkrétan itt, de ezisbiztoslop biztonságiak mellett szocializálódott keletautrópaiként nekem kellemetlen volt. -
bteebi
veterán
Papíron működhetne... de nem feltétlenül evidens. Mert az oké, hogy jó eséllyel felismer 1-1 db répát, de ha mondjuk én 5 krumpli közé bedobok egy vöröshagymát, azt nem hinném, hogy felismerné. Zöldség/gyümölcshalomnál meg komplexebb a kérdés. Nyilván nem megoldhatatlan feladat, csak vannak azzal kapcsolatban kételyeim, hogy a Spar ezt hogy fogja megoldani. Ha saját fejlesztésként, akkor szerintem kb. tuti bukta. Ha egy külső cég termékét veszik meg, akkor akár működhet is.
Én akkor már egyébként lehet, hogy inkább azt csinálnám, hogy okos bevásárlókocsik-kosarak legyenek, amik kapásból érzékelik azt, hogy miket raktál bele. A legvégén igazából nem is lenne kassza, hanem megállsz egy helyen, fizetsz, a kocsi/kosár meg automatikusan kinyitja neked a biztonsági kaput. Több értelme lenne.
-
ddekany
nagyúr
Csak úgy tudom ezt elképzelni, hogy amikor beérkezik egy termék a boltba, abból lefotóznak néhányat példának, és ez bekerül a rendszerbe. Utána ezt kell eldöntenie a rendszernek, hogy a beérkezett narancsra, mandarinra, vagy a kelmentinre hasonlít leginkább a tárgy. Amúgy ezekből betanító anyag is keletkezik, így lehet, hogy pár év múlva jobban fogja már tudni a mindenféle mandarin és a klementin közti különbséget, mint egy átlag pénztáros.
-
gliskard
senior tag
az AI általi beazonosításról nekem mindig ez jut az eszembe:
-
bteebi
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, ez egy valós probléma.
És az a szomorú, hogy ha véletlenül elfelejtesz valamit lemérni, vagy rosszul mérted le (rossz kód), akkor nincs az, hogy a pénztárnál kijavítod, hanem kocoghatsz vissza, hogy újra leméresd. Közben meg áll mögötted a sor. És lehet, hogy még a mérlegre is várnod kell, mert abból is több rossz. 
#20: Morfológiailag egyszerűbb a banánnal a helyzet, mint a nagyon hasonló kinézetű, vagy konkrétan megegyező termékekkel. Most mondd meg a paradicsomról, hogy az melyik paradicsom (bio fürtös, csak a fürtről leszedve, magyar, vagy épp spanyol), meg milyen krumpli. A papaját nézhetné töknek, az éretlen nektarint érett szilvának, a klementint narancsnak... ilyesmi. Oké, a kiwit nem fogja kápia paprikának nézni, de azzal még önmagában nem sokra megy az ember.
-
Ehh, én emlékszem, hogy ~5 éve már volt ilyen talán Árkád Intersparban.
Mondjuk nem jól működött, talán csak a banánt ismerte fel. -
"Szeretem az önkiszolgálót"
Jobban szeretem a hagyományos pénztár megoldást. Mindenhol. Mondjuk az is igaz, hogy nem csupán krumplit veszek, ha már oda kerül a helyzet.
Bocs korrigálok gyümölcsöt, pékárut etc mindaz ahol megy a "kódolós móka" beleértve a többi hasonló önkiszolgálós akármit. -
bteebi
veterán
Kicsit rohadtak azok a krumplik azon a képen, de biokukoricának jók lesznek.

-
Szerintem nem véletlenül csak a mérlegeknél kezdik el a 'tesztüzemet', és nem a kasszás megoldásoknál. A mérleg eredményeit még tudják ellenőrizni, a kasszákét (főleg az önkiszolgáló típusúakét) már nem.
(Illetve a Lidl-ben az önkiszolgáló kasszáknál nevek vannak, nem számkódok, így nem kell megjegyezned semmit - max csak felismerni, hogy az az cucc, amit becsomagoltál, az milyen. Pl. beírod, hogy hagyma, aztán feldobja a hagymák képeit, amikből kiválaszthatod, hogy amit vettél az vörös, lila, póré, főző, fok, vagy valami egész más típusú.)
-
Elolvastam, igazából csak arra használtam fel a hsz-t, hogy ekézzem kicsit a kupit a zöldségrészlegnél.
Ha a felajánlott opciók és a vegyes doboz elé kitett címkék között nem lesz teljes az átfedés, ezen a helyzeten is segíteni fog. A fejlesztésnek örülök amúgy, mert a rutintalan vásárlók szép sort tudnak generálni olykor a mérlegnél. -
Ez a cikk nem a pénzes kasszákra vonatkozik, hanem a mérlegekre, amiket az adott osztály termékeinek (zöldségek, gyümölcsök) lemérésére szolgálnak az adott osztályon belül - ahol az áru súlyának lemérése, és az áru kódjának (amit az adott árunál írnak ki a neve alá/mellé/fölé/...) beírása után kapsz egy vonalkódot, amit majd a kassza (vagy a kasszás) fog tudni leolvasni. Na itt tök mindegy, hogy az önkiszolgáló kasszánál tudod-e a menüjét vagy sem, hiszen csak a vonalkódot kell leolvastatni.
-
paatrick
őstag
Mondanám hogy ez megint egy tök felesleges fejlesztés, de minden auchanos (spar ugyanez a rendszer szerintem) vásárlásnál bebizonyítják egyes embertársaim hogy agyhalottan is lehet létezni amikor 3 db számot nem tudnak megjegyezni majd a felugró lehetőségek közül rányomni...
Ennek ebben a formában a lidl-ben lenne értelme, mert ott önkiszolgáló pénztárnál van a mérés és nincs a termékeknek számkódja kirakva.
-
Alusky
senior tag
Szerintem már volt tavaly is egy cikk erről.
Szeretem az önkiszolgálót, de amikor ilyen termékeket is veszek akkor pont a 24 féle almenü és keresgetés miatt megyek a kasszához inkább. -
razorka777
veterán
Ez nem jó.Hogy hozom ki így a banánt "akciósan"?
-
-
Akkor majd nem tudom a nagyobb, keményebb paradicsomokat feleannyiba kerülő almaként lehúzni, amit még a pénztáros sem vesz észre? Muhaaa...
-
ez jó móka lesz, pl almánál sokszor az ember sem tudja eldönteni, hogy melyik fajta, mert matrica az nincs rajta, a doboz elé meg ki van téve 2-3 címke, s láthatóan a rekeszben is többféle, meglehetősen hasonló almát raktak egybe. Bár ez lehet Spárja válogatja, hol mennyire van kupleráj a zöldség-gyümölcs részlegen.

-
ddekany
nagyúr
...
Hotdog!...
Not hotdog! -
GreatL
őstag
Azt hittem "káposztázási algoritmussal" hirtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- HP omen 17-w131ng bontva
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050 (ELKELT)
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És az a szomorú, hogy ha véletlenül elfelejtesz valamit lemérni, vagy rosszul mérted le (rossz kód), akkor nincs az, hogy a pénztárnál kijavítod, hanem kocoghatsz vissza, hogy újra leméresd. Közben meg áll mögötted a sor. És lehet, hogy még a mérlegre is várnod kell, mert abból is több rossz. 
Bocs korrigálok gyümölcsöt, pékárut etc mindaz ahol megy a "kódolós móka" beleértve a többi hasonló önkiszolgálós akármit.