Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • proof88

    addikt

    válasz fsb1000 #1908 üzenetére

    Az elektronika nem foglalkozik partícióval, erről csak a Windows, Linux, egyéb oprendszer tud. Az elektronika csak megkapja a feladatot, hogy írni kell, meg az adatokat. Az a magánügye, hogy hova ír és sajnos erről az oprendszer nem is tud.
    Említett cikk 5. oldala, 6. oldala, stb...
    Később szemléltető példákkal is magyaráz. Tehát amikor mondjuk csak 60%-a van kihasználva az SSD kapacitásának, mert a 64 gigás SSD-n ~38 giga foglalt csak, akkor is lehet, hogy minden blokk már el van használva, a Windows ilyenekről nem tud, ő csak annyit tud, hogy még van szabad hely, aztán ha írni akarsz, akkor az OS kiadja a parancsot, az elektronikája a meghajtónak meg belügyesen elintézi, hogy egy már használt, de nem aktív blokkot töröl és beleír. Az SSD szabadon gazdálkodik a blokkjaival, írhat össze-vissza, és megteheti, hiszen se írásnál, se olvasásnál nem kell kapkodnia semmilyen író-/olvasó fejet, és ez önmagában nem lassít, csak sajnos az lassít, amikor olyan blokkra szeretne írni, ami használt (persze már nem kell), hiszen ki kell törölnie azt.
    Rakhatsz oda FAT-partíciót, az SSD szerintem nem rendez semmit, csak ciklikusan járja végig az összes blokkját, szerintem, azok alapján, amit olvastam. De végül is, wear leveling, azaz minden blokkot fel kell használnia, hogy megnövelje élettartamát.

Aktív témák