- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
Aktív témák
-
szki
őstag
Hát akkor OCZ-nél frankón megoldották, hogy újraindul 100%-ról a kondi
Crucialnál nem tudom hogy lesz, de elvileg read only-vá kellene válnia az SSD-nek. A lényeg, hogy elgondolkoztató, hogy levették 5000-re 10000-ről ezt a paramétert. Persze világos számomra, hogy 10000-nél is több újraírást bírnak valójában az MLC Nand Flash chipek 51 nm esetén. Állítólag a 34 és 24 nm-es kevésbé bírja, azaz az új SSD-k esetében kevesebb élettartam várható. Nekem még 5 év gyártói garit adott a Crucial anno. Ma már csak 2-3 évet adnak az SSD gyártók. -
HWSW
tag
Egy példa OCZ fórumról:
Október 19
December 1
Úgy néz ki, hogy 5000 újraírást követően megelőlegez még 5000-et. :think:
Egyébként OCZ még nem adott ki FW-t, kíváncsi leszek, hogy fog-e egyáltalán. -
Rosep
senior tag
Benn van a gépben az Intel SSD nekem is. Ghostolás sikeres volt, eltolás, TRIM minden f*sza, FW frissítve. Mintha gyorsult volna a gép - a 2 éves Samsung SLC-hez képest...
Viszont ami érdekes. A dobozon rajta van az a bizonyos H betű a modellszám közepén, ám a meghajtón már nincsen rajta. Másnak is így van ez? És az eszközkezelőben is H nélkül van.
Meg minden progi azt írta 15 órája használom. Pedig akkor raktam be. -
DV
senior tag
Az a 100MB-os particio rendszervisszaallitashoz tartalmaz bootolhato fajlokat, hogyha torlod, akkor ez a rendszer-visszaallitas funkcio nem fog mukodni.
Nalam az SSD-n van minden a 100MB-os particioval egyutt, ghost-olast meg sosem probaltam, egyedul a win7 beepitett rendszer menteset probaltam ki - sikeresen. Az esetek 99%-ban mindig ujrarakom a rendszert a legujabb driverekkel. SSD-nek eleg egy win7 formazas. -
VGYke
addikt
SSD - HDD - Win7 igen komoly dilemma elé állított. Kérlek segítsetek!
Mint a Win7 fórumból megtudtam, telepítésnél mindég felrak egy 80-100MB-os rendszer partíciót (már azt hittem, csak velem kivételezik).
Ha úgy telepítettem hogy a HDD is benne volt, akkor a HDD-re rakta, ha HDD nélül telepítettem, akkor az SSD-re.
És valóban kell neki a futáshoz, mert ha kigyilkolom, el sem indul a win.
Kérdésem az, ha már a win7 ilyen, hol van neki jobb helye az SSD-n, vagy HDD-n
SSD particionálását hülyeségnek tartom (meg mi van a cellák elhasználódásával, TRIM-el, meg a 20% szabad helyel azon a területen), tehát HDD-n legyen. Viszont bootnál használja a win, gyorsítás, meg rendszermentés egyszerűsétése miatt az SSD-n legyen.
Mi a véleményetek? -
BeLucZ
addikt
Nem kell itt parázni szerintem, használni kell azt kész, szarrá megy akkor meg ott a garancia, élvezni kell a félelmetes gyorsaságot
-
Bodor
veterán
SSD-life nem egy megbízható program, többször bebizonyosodott, hogy különböző firmwarekkel más-és más eredményt ad. Nem igazán számít, hogy mit ír. Ha jól megnézed, akkor kiderül, hogy a HardDiskSentinel is az ssd-life adataira támaszkodik, tehát ezért sem mérvadó, nem véletlen, hogy ugyanazt a 14%-ot írja, másrész igazából a merevlemezekhez ért a program, nem az ssd-hez.
Hogy ha a sebességekben nincs számottevő csökkenés, akkor én nem aggódnék, már csak azért sem mert van még 3.5 év garanciád. Legyen egy rendszermentésed, hogy ha mégis bekrepál az ssd. -
zsolt19900
őstag
válasz
J.J. András #14387 üzenetére
okés köszi nagyon kíváncsi vagyok, hogy megéri-e majd
a ráfordítást
-
DV
senior tag
válasz
S.Y.S. #14384 üzenetére
"Az működő lehet, hogy HDD-re felrakom a Win7-et és ghostolom SSD-re?"
Ezt mar probalta valaki a Dell foruman es ugyanugy nem indult el neki.
Egy probat azert Te is tehetsz, hatha neked osszejon, amugyis jott mar ki egy rakas frissites azota a win7-hez, talan ugy mar menni fog.
A Dell Miniben milyen HDD van? -
J.J. András
őstag
válasz
zsolt19900 #14385 üzenetére
ha azzal formázol igen, 2MB-os eltolást csinál... 2048 Kbyte-ost.... ha jól emlékszem.
szóval a lényeg, hogy igen -
S.Y.S.
aktív tag
Nem találtam eszközkezelőben ezt a DMA-PIO-s dolgot, de rákerestem fórumon és úgy néz ki visszaállt a rend.
A dell mini-ben kaptam ezt az eredményt.
Az működő lehet, hogy HDD-re felrakom a Win7-et és ghostolom SSD-re? Nem próbáltam hhd-re telepíteni, illetve Home verzióm van csak.
-
DV
senior tag
válasz
J.J. András #14380 üzenetére
Beirod a parancssorba, hogy CMD, felul bejon a CMD ikon, vidd ra az egeret es jobb klikk, vagy nyomj egereszes helyett CTRL+SHIFT+ENTER-t (adminkent futtat).
-
BeLucZ
addikt
válasz
J.J. András #14381 üzenetére
meg sztem az intel ssdkhez jobban dukál az mint egy vertex 2 vel, nekem megfelel az alap drivere a win7nek, szél sebes vele a boot is
-
BeLucZ
addikt
válasz
Core2duo6600 #14376 üzenetére
Szerintem a windows 7nek az alap ahci drivere is támogatja a TRIMet és azzal is működik!
Nincs igazam?Ergo nem tök mind1 hogy win7nek az alap ahci driverére bizom a TRIM kezelését vagy az intel féle rst driverre?Mert felraktam először az RST-t de ugy éreztem hogy picit lassabban bootol mint az alap win7 ahci driverrel és ezért inkább letöröltem!
Amúgy egyetértek, valóban gyors a rendszer, a benchmarkot meg valóban leszarom már, nem izgat! -
DV
senior tag
válasz
J.J. András #14375 üzenetére
Akkor sem, hogyha jobb klikket nyomsz ra es futtatas adminkent?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
BeLucZ #14312 üzenetére
Pakold fel az ahci drivert, majd tedd át azt aminél kékhalálozott, és utána jünak kell lennie, az 1 hszben van valahol, hogy mit kell a regisztíben átállítani.
(#14327) BeLucZ
Mert az támogatja a TRIM et, a korábbi meg nem.Meg aztán a benchmark egy dolog, ha a valós használatnál pattogos a rendszer, és gyors, akkor kit érdekel a benchmark nem ?
Nem benchmarkolásra vetted a gépet, hanem használatra. -
Tommy7
tag
Helló, azt szeretném tudni, hogy egy 2,5"ös SSD-hez kapok kiegészítőket, hogy betudjam rakni a 3,5"ös helyre, vagy, vegyek hozzá ?
-
DV
senior tag
válasz
zsolt19900 #14371 üzenetére
Siman telepitsd fel a rendszert, toltsd le az Intel SSD Toolbox-ot, es a legelso menuben futtasd az optimalizaciot. Ezen kivul esetleg kikapcsolhatod a hibernaciot. A tobbivel ne torodj.
-
DV
senior tag
válasz
misi444 #14368 üzenetére
Crucial C300 64GB meg jo vetel lehet a Vertex2 mellett. Olvass vissza 2-3 oldalt itt a forumon, hogy jobb ralatasod legyen az SSD-re.
Nalam 4GB RAM mellett nincs kikapcsolva a lapozofajl. Hibernalast kikapcsolhatod, hogyha nem fog kelleni. Bongeszo cache-t hagytam az SSD-n, nem erdemes tullihegni ezt a temat. Igazabol az 1. generacios SSD-knel volt ez jellemzo es ez atragadt a jelenlegi rendszerre. AZ 1.hsz aljan van SSD teszt link, nezd at, hogyha meg nem tetted volna.
Lecserelni erdemes, marmint mindenki ezt allitja, aki egyszer mar kiprobalta az SSD-t. -
misi444
csendes tag
Sziasztok!
OCZ Vertex 2-vel kapcsolatban kérdeznék, még mindig. Szerintetek egy ilyet érdemes rá lecserélni? (Seagate Momentus 250GB)
Csak oprendszer+programok, meg esetleg pár játék menne rá, nem nagyon másolgatnék (meg ha másolgatnék, akkor is úgy látom, mindenképpen gyorsabb lesz), max néha 1-2 letöltés.
Más, legalább 60 GB-os SSD-t nem nagyon láttam ebben az árkategóriában, ez meg az 50000 IOps-sal meg 3 év garral nagyon jó vételnek tűnik. Ahogy a teszteket olvasgattam, úgy láttam, hogy leginkább a kis fájlok olvasása kell az oprendszer indításához, az meg a mostani vinyóhoz képest ég és föld kb. Ja meg azt is olvastam a tesztekben, hogy SSD és SSD között különbséget rendszerindítás meg programindítás esetén nem nagyon tudtak kimérni, max 1-2 másodpercet a hosszabb folyamatoknál.
A kérdésem adott: megéri ezt megvenni (~31k)? Ha nem, esetleg tudtok ajánlani jobbat ebben az ár- és kapacitáskategóriában)?
Ja és majdnem elfelejtettem: olvastam, hogy a hibernálást és a virtuális memóriát célszerű kikapcsolni SSD esetén, a böngésző cache-t meg HDD-re/ramdrive-ra tenni. Ebből mennyi igaz? Hibernálás feleslegessé válik, mert úgyis rohadt gyorsan indul a rendszer? 4 GB memória esetén nem lesz hátrányom abból, ha nincs lapozófájl?
-
DV
senior tag
válasz
zsolt19900 #14365 üzenetére
Rendes Sata kabel megy ra.
-
szki
őstag
1,5 éves Crucial SSD-re (Indilinx vezérlős) feltettem a friss firmware-t (csak IDE módban telepíthető). Erre szépen leesett a kondíció 57%-ról 14%-ra, mert a friss fw.-ben a "Maximum PE Count Specification"-t módosították 10000-ről 5000-re.
Hehe ez érdekes lesz, mert most van 4331-nél a számláló, és ha 5000-re ér, akkor gondolom 0% lesz a kondíció. Vajon akkor mehet RMA-ra az SSD? Még van 3,5 év (!) a gyártói garanciából, bár ezt a típust már nem gyártják, és "sajna" az új típusból kell adjanak helyette
Vagy azt mondják, hogy így jártam, és elhasználtam az SSD-t?Bár tudtommal simán többet tud 5000 ciklusnál a nand flash chip valójában...
Tesztképek (64 GB Crucial, AMD 7xx chipset, 1.2.1.275 AMD AHCI driver, Win7x64):
-
DV
senior tag
válasz
radi8tor #14361 üzenetére
Irtam is, ott van a hsz.-ben.
VGYke
02HD a verzioja.
zsolt19900
Nem leszel rossz kedvu. Intel X25-M, Intel X25-V.
-
DV
senior tag
válasz
zsolt19900 #14355 üzenetére
40GB-ban csak Intel-V letezik, ezert irogattam fentebb is zarojelben az M melle, hogy 80, 120 es 160 GB.
-
DV
senior tag
válasz
zsolt19900 #14353 üzenetére
Eppen az M-es a gyorsabb (80, 120, 160GB), link. Nagyobb kapacitas=tobb chip=nagyobb sebesseg. Amugy a 40GB-os Intel kituno valasztas rendszernek.
Rosep
Intel chipsetes alaplaphoz van, nem Intel SSD-hez.
-
BeLucZ
addikt
Lényeg, hogy picit csalódás az egész!Az egyetleni lényegi változás az volt, hogy AHCI módba raktam déli hid sata vezérlőjét ide-ből és itt történt gyorsulás olvasás módban(szekv.), magyarán a normális értékre állt , de az irás az szar fog maradni mindig is, gondolom ált mindenkinél az elején még 100 körül van aztán visszalassul 60-70re, akinek sandforce vezérlős ssdje van
-
DV
senior tag
válasz
zsolt19900 #14316 üzenetére
Az X25-V 40GB-os az X25-M 80, 120 vagy 160GB-os.
Az OCZ Onyx2 a Vertex2 lassabb megfeleloje, bar otthoni felhasznalasra az is eleg, de ne feledd ugy fog viselkedni ez az SSD, mint BeLucZ kolleganak a Vertex2-je, (csak olvass vissza egy picit).BeLucZ
Szerintem pipald be es teszteld le, hogyha lassul, vedd ki a pipat, ha meg nem, akkor hagyd ugy. (Esetleg ha belasulna 1-2 nap mulva, akkor vedd ki a pipat).
-
BeLucZ
addikt
"Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" >>> ezt pipáljam be vagy ne ??? Kérdezem OCZ Vertex 2 tulajoktól!!! Nekem 60 GB-s Vertex 2-m van!
Szerintem nincs semmi baja az SSDmnek, kondicio is 100%, egyszerűen ennyit tud, csak a gyártó téveszti meg az embereket....
-
zsolt19900
őstag
válasz
zsolt19900 #14316 üzenetére
valaki esetleg?
men akkó olyant rendelek -
BeLucZ
addikt
Ugyanolyan rossz eredmény kapok, még picit rosszabbat is!De akkor miért van az hogy pár kollégánál nézegettem itt a fórumokban feltöltött eredményeket és 100 MB/sec körül volt az irási sebességük? mondjuk lehet os telepités után mérték, én meg már telepakoltam mindennel, lehet az elején nekem is jo lett volna, aztán belassult!
Ennyit az SF1200 vezérlőről, annyira istenitették, azt közben nem annyira ász.... -
BeLucZ
addikt
hát de kapják be, az ATTO egy kamuteszt
, hát persze ott minden zsir, csak ugy repked 270-280 mb/sec-cel, de kiprobáltam valósban is, és hát a crystalmark random tesztje adott értékek tükrözik a valosat!ki fog olyan adatokat másolgatni mint amit az ATTO tesztel?
senki .....
utólag elolvastam fless tesztjeit és tényleg sok hasznos infó van benne, csak picit kiábrándító ez az egész, mert a rendszer sebességére tényleg nem panaszkodom, csak azért ha másolok át vmit, akkor egy hddhez képest nincs vmi nagy előrelépés....
-
DV
senior tag
válasz
BeLucZ #14342 üzenetére
Nalam igy nez ki a beallitas. Egyedul az Intel SSD Toolbox-ot futtatom OS telepites utan, ami kikapcsolja a Prefetch/Superfetch-t. Semmi massal nem foglalkozom, hogyha a win7 alapbol mindent beallit SSD-hez, akkor azt ugy hagyom.
Amugy az eredmenyek a gyari ertekeket tukrozik, ahogyan Te is mondod, szoval nem erdemes ujraformaznod, vagy telepitened a rendszert.
AS SSD-vel sem hiszem, hogy jobb eredmenyeket kapnal.Hogyha olvastad volna fLeSs SSD cikkeit (az 1.hsz-ban vannak a linkek alul), akkor tudtal volna errol. Ezert is huzta le a teszt vegen ertekelesnel, ami utan tobben is szot emeltek!
Be tudod-e csereltetni egy masik SSD-re?
-
Bib
őstag
válasz
BeLucZ #14339 üzenetére
Nekem a corsair f60-om ugyanolyan mint a te ssd-d.Legelőször volt 100 körül az írás utána már csak 60-70 körül de csak CDM-be.Trim ,ahci minden megy friss ropogós w7 sp1.
3x már újratelepítettem a windowst mindig más dolgokat próbáltam ki.
Corsair azt mondja hogy a megadott adatok ATTO-val tesztelt eredmények.Ha hozza az ATTO a megadott adatokat akkor az ssd rendben van. -
BeLucZ
addikt
Felrakok pár benchmark eredményt:
Jól látható, hogy a 0filles értékek elég közel vannak az OCZ által megadottakhoz, szal egyértelmű hogy arra vonatkozik, a valós értékek már annál sivárabbak....
Még annyi kérdésem lenne, hogy lemezmeghajtónál a házirendek fül alatt most akkor pipáljam be, vagy vegyem ki a pipát a "a windows írási gyorsitotárához tartózó puffer üritésének letiltása az eszközön" beállitásnál?Mert elvileg a logoutos cikkben azt irja hogy be kell pipálni meg általában ajánlják az ssdkhez, viszont már írta 1 kolléga hogy ocz vertex 2-nél nem ajánlatos, mert hogy pár napos használat után belassítja az ssd irási sebességét, meg vmi amcsi forumot is irták, most akkor mi az igazság?Mit tegyek?Bár vettem volna egy Patriot Inferno-t vagy vmi fasza Inteles SSD-t, nincs ennyi szarakodás, csak mindenhol irták hogy a vertex 2 az egyik leggyorsabb, hát nem úgy vettem észre... engem nem csak az IOPS érdekel, hanem hogy gyorsan irjon, olvasson!
-
DV
senior tag
Meglep. Nem tudom, hogy miert van ez (tobb embernel is), nekem laptopom van... Probaltad futtatni az "Intel® Driver Update Utility"-t? Kiirja, hogy ajanlott feltelepitened az RST drivert?
-
BeLucZ
addikt
Ok, majd meglépem a dolgot!Mondjuk most itt olvasgatom a fórumot, szerintem tévhitben vagyunk sokan az OCZ Vertex 2-vel szemben, az a bizonyos 285 mb/s olvasási és 275 mb/s irási sebesség tuti hogy a jól tömörithető adatokra vonatkozik, szal nagy kamu az egész, valósnál ez jóval kevesebb, legalábbis az írási, szal szerintem várhatok én itt csodát, nem fog történni akkor sem, ha fejre állok!Gyorsan olvas azt kész, IDE módban is gyorsan olvasott, de így AHCIban az igazi!Írás nem változott, vszinüleg egy totálisan ujrahuzott formázott szűz rendszeren bekapcsolt trimmel a kezdetektől fogva ahci módban telepitve a win7et, tutira jobb lenne az írás, de idővel ugyanugy belassulna ha telepakolom az ssdt, hiába hagyok 20% szabad helyet, most is 26% szabad hely van, ezt a trim helyre hozza a dolgokat szerintem egy mese, de valamire biztos jó
-
DV
senior tag
válasz
BeLucZ #14337 üzenetére
Valahanyszor ujrateszem a win-t mindig szoktam formazni, mert akkor trimmelem is az SSD-t.
Nem hiszem, hogy ez akkora gondot jelentene, hogy nem formaztad. A 100MB-os particio nalam is megvan.
Hogyha van kedved es le tudod menteni a rendszered egy masik particiora, akkor egy gyorsformazast megejthetsz az SDD-n majd mehet vissza a win7. A vezerlopultban a keresobe hogyha beirod, hogy "backup", akkor keszithetsz egy teljes rendszer mentest "system image" - nem kell kulon program hozza. -
BeLucZ
addikt
alignálás jó, 4096al elosztottam a számot és egész szám jött (256), viszont formázni sztem nem formáztam, mert eleve ugye frissibe telepitettem a win7 64 bitest és ugye lemez 1 szabad területként volt feltüntetve és csak simán rátelepitettem, ergo nem formáztam, ez ekkora baj ?
magyarán nem mentem rá hogy uj particio és külön formázás, ugye van is rajta egy 100 mb-s külön kis particio a rendszer számára fentartott bla bla...
-
BeLucZ
addikt
ATTOval igen, és ott korrekt értékeket ad, de nem ad valós képet!
valós képet a crystalmark random benchmarkja ad és ott szar az irási sebesség, ez a lényeg, lehet az a baj hogy nem ahci módban raktam fel a win7et mert akkor még semmit se tuttam az ssdkről, elvileg megy a trim most már, 0 a visszaadott érték, de már kezdem feladni, lehet nem volt jó ötlet az ssd megvétele, ennyi szarakodást nem sok mindennel csináltam eddig és ugyanugy nem jó -
-
BeLucZ
addikt
a 0filles tesztnek nem sok értelme, nem ad valós képet, jó abban 275/260 adott ki szekvencionálisban, de engem a random eredmény érdekel, hogy miért ilyen szar az írási sebesség....
a BIOSban fogom látni valaha a meghajtókat?gondolom az ahci mód miatt van ez...
és kb mennyi idő mire helyreTRIMMeli az SSDt a win7??? -
kribe
őstag
Bárcsak döntene, de most a gyártótól US Postal First Class Mail nemzetközi csomagküldéssel 157 dolcsiért elküldik nekem, ami jelenlegi árfolyamon kb. annyi amennyiért itthon megkapom a Vertex2-t.
Kicsit még gondolkozom rajta, aztán választok. Ha esetleg az OWC-t venném, majd postázok benchmark eredményeket a fórumba, hátha érdekel valakit.
-
DV
senior tag
Gyakorlatilag az OCZ Vertex2 es az OWC megegyezik (firmware is) es csak az ar dont kozottuk. Szivem szerint a Crucialt vennem, mert ott nem kell firmware-t frissiteni evente 3-szor (marmint stabilabb).
BeLucZ
Ezen az RST nem fog segiteni, mert a BIOS mukodesehez nem kell semmilyen driver. Aramtalanitsd a gepet fel percre es inditsd ujra.
-
DV
senior tag
válasz
BeLucZ #14321 üzenetére
A matrix storage manager "utodja" az RST driver, azt kellene hasznalnod szerintem. Az Intel oldalan van egy "Intel® Driver Update Utility", hogyha ezt lefuttatod, akkor kidobja-e, hogy tedd fel az RST drivert?
-
kribe
őstag
Üdv mindenkinek.
Most jött el számomra az idő (és a pénz) SSD vásárlásra, egy 60 Gb-os modellben gondolkozom. Sok olvasás és utánajárás után sikerült leszűkítenem a kört, vagy OCZ Vertex 2, vagy Crucial RealSSD C300-ra. Felbukkant azonban egy (legalábbis számomra) új versenyző, az OWC Mercury Extreme Pro 60Gb. Teszteket magyar nyelven nem találtam róla (nem is kapható csak a gyártó weboldaláról), itt a fórumon talán egyszer említették. Tesztekben [itt] és [itt] elég jó értékeléseket kapott. Tud esetleg valaki bővebbet, esetleg személyes tapasztalatokat róla? Tudom hogy nem járok rosszul egyik SSD-vel sem, de azért szeretném a "legjobbat" ha lehet. Állítólag ezen már valami új firmware van amivel kiváló eredményeket produkál. Előre is köszi.
-
DV
senior tag
válasz
BeLucZ #14319 üzenetére
Feltettem ide a win7 AHCI reg fajlt, link.
Az elso alkalommal jo helyen jartal a BIOS-ban, most is azt allitsd vissza, miutan egy entert nyomtal a win AHCI reg fajlra.
A CDM teszt programban a Fajl menuben a Test Data opciot allitsd at 0Fill-re es ugy tesztelj.
Megegy dolog, mhogyha a BIOS-ban az AHCI megy, akkor tedd fel az Intel RST chipset drivert, link. -
BeLucZ
addikt
válasz
El Kebir #14318 üzenetére
áhám, igy már érthető, pedig win7 64 bit van rajta, azt hittem nem okoz neki gondot
ide módban lett telepitve
hálás köszönetszeretném a legjobbat kihozni ebből a kis aranyos ssdből ha már ennyi pénzt adtam érte
akkor sztem meglesz a bibi, nem müködik a trim sem ezmiatt, pedig a vertex 2 nativ trim támogatással rendelkezik csak nem csináltam meg jól az ahcira váltást, na megném mindjárt
-
El Kebir
őstag
válasz
BeLucZ #14314 üzenetére
A leírásodból ítélve, jelenleg azt a vezérlőt állítottad ahci módba, amelyiken nem az ssd van.
Előszörre átállítotton, mikor kékhalálozott a win, lehet az ssd, azért nem indult el a rendszer, mert ha ide módban telepítetted a win-t, akkor nem elég csak a biosban átllítani, először a win-t kell felkészíteni a váltáshoz és csak utána szabad átkapcsolni az ahci módra a biosban. -
zsolt19900
őstag
Még mindig rendszer meghajtónak kellene leginkább, meg max 1-2 játék lenne rá az intel x-25m vagy x-25v a jobb? ha egy árban vannak a 40gbos verziók
vagy esetleg ocz 64eséből OCZSSD2 1ONX64G ez a kódszámú mennyivel lassabb gyorsabb mint az intelek?
-
alvaro
senior tag
válasz
BeLucZ #14314 üzenetére
Nekem Mushkin Callisto Deluxe van, ami ugyanúgy SandForce-os, és 100M fölött kezdett, aztán ugyanígy (sőt, kicsit még jobban) leesett. Akkor tűnt fel, amikor firmware-t frissítettem rajta, és lemértem újra. Sokáig meg is voltam győződve, hogy amiatt esett.
Azóta tartja magát a hatvanvalahányas írásokhoz, nem foglalkozom vele, használatban semmi nem változott, tesztelgesse, akinek nincs jobb dolga.
Üres adatokat egyébként ugyanúgy 200 fölött ír, mint új korában, de olyat én nem csinálok. Esetleg néha a rendszer, a swapben érdekes dolgok fordulnak elő
Ja és nincs tele, a 60 gugából kb. 25 üres (plusz eredendő overprovisioning, plusz tömörítési nyereség, ami a rendszeren biztos van). -
BeLucZ
addikt
Befolyásolhatja az eredményt az, hogy mennyire van megtelve az ssd???Mindent próbáltam már de valahogy egyik benchmarkban sem hozza az elvárt értékeket...pedig AHCI módban megy már a sata vezérő, kivettem a pipát a cache puffer elől is, mert hallottam hogy ez belassitja az irást oczknél, de semmi eredménye, szar mint volt :S
-
BeLucZ
addikt
Megnéztem a BIOSt, volt 1 kis kellemetlenségem vele, 2 beállitást találtam ami erre vonatkozhat, először csak az elsővel foglalkoztam, a neve ICH Sata control mode volt, itt volt 3 lehetőség(IDE/RAID/AHCI), ahcit kiválasztottam majd restart és win betöltésnél folyton kék halálokat dobott, akkor visszraktam IDE-re, mert ezen volt alapon, megnéztem a másik beállitást, az pedig onboard sata/ide control mode volt, ott is volt ide,raid és ahci mód, ott is kiválasztottam az ahcit, igy most jó, winbetöltéskor felrakott vmi satás drivert automatikusan és kész, akkor most már így jól fog menni?
-
DV
senior tag
válasz
BeLucZ #14309 üzenetére
Nem lett semmi baja az SSD-nek. Minden SSD-ben van wear-leveling ami karbantartja a cellakat, hogy egyenletesen hasznalodjanak el, ezert latszanak toredezettnek, de ez nem jelent semmit egy SSD-nek, mert minden egyes cellat ugyanannyi ido alatt er el, szoval barmennyire lehet toredezett.
A lenyeg, hogy a BIOS-ban ne ATA, hanem AHCI modban legyen a sata vezerlo.
Az 1.hsz aljan van 2 SSDs cikk, azokat kotelezo elolvasni SSD ugyben. -
BeLucZ
addikt
Helóka, most vettem egy ocz vertex 2-t, párszor defragoltam! lehet belőle baj?egyik haverom most mondta hogy nem szabad az ssdket töredezettségmentesiteni... mondjuk gondolom itt már nincs fragmentáció se, de akkor a defraggler mér jelzett ki töredékeket az ssd meghajtón?vagy nincs jelentősége?
-
DV
senior tag
A D a 100MB-os particio, a C az a fennmaradt terulet, amibol 33 GB-ot foglal a rendszer, mig az utolso (E) a HDD. Elvileg a D particionak nem kellene latszodnia, betujelet sem kene kapnia.
A helyedben torolnem a D meghajto betujelet, hogy ne zavarjon. (Jobb klikk a Sajatgepen, majd "Manage" - nalam angolul van - ezutan valaszd a lemezkezelot "Disk Management" (bal oldalon). Menj kozepen a D particiora, jobb klikk, meghajto betujelenek csereje vagy elerese "change drive letter or path" es eltavolitas.modeller
Eppen csak egy picivel.
-
modeller
aktív tag
Jól látom, hogy új fw jött ki intel-re?
[link]Azt nem látom, hogy mi az újdonság benne, de mindjárt kiderül...
(Thinkpad 410, 510-esek olvassák el a readme-t) -
DV
senior tag
Uj Intel SSD firmware elerheto, 18 January 2011, 2CV102M3, link.
Release notes, link.
"This firmware revision fixes enumeration and slow-boot issues on SATA 6Gb/s
controllers, adds improvements to S.M.A.R.T. attributes for more accurate
reporting of drive health, improves NCQ capability, and fixes possible drive
hangs when reading S.M.A.R.T. self-test log."
Telepitesi utmutato, link.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged