Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
redstar16
tag
-
cszn
őstag
válasz
kecsetif
üzenetére
Ha nem javul a helyzet akkor próbáld ki másik SATA slotokban is, másik SATA kábellel, másik SATA tápkábellel, másik táppal és egy másik gépben is próbáld ki az SSD-t. Meg próbáld ki úgy is hogy a nem áramtalanítod a gépet csak simán kikapcsolod.
(#15290) kleinguru Értem a problémát, de sehol nem találom: ennek a kingstonnak milyen vezérlője van?
(#15291) radi8tor1 Igen. Elég mutatós adatok.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Megérkezett az új Intel SSD

[link]IOPS 120 GB / 250 GB:
4K Read (up to) 20,000
4K Write (up to) Up to 8,000Sequential Read (up to) 120 GB / 250 GB
450 MB/s (SATA 6Gb/s) / 500 MB/s (SATA 6Gb/s)
265 MB/s (SATA 3Gb/s) / 265 MB/s (SATA 3Gb/s)Sequential Write (up to) 120 GB / 250 GB
210 MB/s (SATA 6Gb/s) / 315 MB/s (SATA 6Gb/s)
200 MB/s (SATA 3Gb/s) / 240 MB/s (SATA 3Gb/s)Latency: 120 GB / 250 GB
Read 65 μs
Write 80 μsPower On to Ready: 1.0 s (TYP)
És ez sem semmi:
Minimum Useful Life/Endurance Rating: 5 years
The SSD will have a minimum of five years of useful life under
typical client workloads with up to 20 GB of host writes per day. -
kecsetif
aktív tag
Biost mar frissitettem tegnap. Nem tudom, hogy ebben benne van-e az ich9r vezerloje is. Ma folytatom az SSD firmware-evel. Az meg hozzatartozik a dologhoz, hogy az elso 1 hetben meg rogton indult az SSD elsore. Kozben nem valtoztattam semmit a konfiguracioban/kabelezesben. Ezert gondoltam inkabb az SSD hardveres hibajara.
Az elso percben olyan, mintha nem is lenne a gepben az SSD. Fokapcsoloval szoktam aramtalanitani a gepet. Lehet hogy kell egy-ket perc az SSD-nek hogy elinduljon, miutan aramot kapott?
-
cszn
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
Ár/érték és ár/terhely arányban is ez a legjobb olcsó SSD. A 16-os és 32 gigások egyszerűen nem érik meg a pénzüket, mert alig olcsóbbak.

(#15287) kecsetif
Elsőnek egy BIOS frissítést és ha lehet akkor SSD firmware frissítést javasolnék (bár ahogy hallom most ocz-nél igen körülményessé vált a fw frissítés, olvass vissza pár oldalt). -
kecsetif
aktív tag
Udv mindenkinek!
Van egy 50 Gb-os Vertex2-om az oprendszernek, meg 2 samu f1-em raid0-ban hatternek. Az alaplapon ich9r dolgozik.
Indulaskor csak a raidet latja a BIOS. Kb. 2 ujrainditas kell mire az ssd-t is felismeri. Az ich9r lehet a ludas? Vagy az ssd-nek lehet baja? Otletek? A raid tombot mar ujra konfiguraltam, de ugyanaz maradt minden...(Masik: erzetre nem lett gyorsabb a gep, mint HDD raid0-lal volt. Pedig mindent beallitottam es ellenoriztem, mukodik is rendesen. De ez annyira nem zavar mar, csak gyorsabbat vartam.)
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy 16Gb ssd-t esetleg egy 32eset?!
Xpnek lesz nem lesz rajta semmi más, csak egy böngésző és egy egyszerű kvázi szövegszerkesztő

-
Gondwana
addikt
Kezitcsókolom, megjött!
(vajon fog-e esni a 160-as X25M ára?) -
petrusz82
aktív tag
Az áramtalanítás megtörtént, egy napig nem volt a gépben az ssd. De nem hozott javulást, ahci-ben a biosnál megakad a dolog, csak IDE-ben hajlandó indulni. Nem lehet ezt valahogy resetelni? A firmware frissítését is újra felraktam. Továbbá kipróbáltam másik gépben is, ugyanez a probléma.
-
Insolent
aktív tag
válasz
jasonx0708
üzenetére
Milyen rendszert tennél rá? Csak a mérete miatt kérdezem 32Gigás már elég sovány.
Amúgy Kingston nem rossz én is azt a szériát néztem ki régen. -
fagy53
nagyúr
válasz
scope2007
üzenetére
Javul, de nem igazán észrevehető. Hasonló procink van Gorneck23-al és én sem veszem azt észre, hogy ebben látványos változást hozott volna, nekem is az a véleményem, hogy ez így jó ahogy van. Azt a különbséget amit a HDD után éreztem, nem übereli semmi sem..!
Ezért vettem a másik OS alá is SSD-t, mert feszengtem amikor az XP-re kellett átmennem... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
scope2007
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
ahogy olvasgatom proci húzással javul az ssd teljesítménye is... persze nem kétszer olyan gyors lesz meg hasonlókra gondolok

de kimutatható... persze még erősebb proci és még azt meghúzni már nem tudom mit adna... még nincs tapasztalatom ilyenről.. de majd hamarosan lesz
-
jasonx0708
csendes tag
üdv
gondolkozok ssd vásárlásban és ezek között vacilálok:
A-DATA S596 32GB SATA2 SSD AS596TB-32GM-C
KINGSTON 30GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV125-S2/30GB
CORSAIR Nova 32GB SATA2 SSD 2.5" CSSD-V32GB2-BRKT
APACER 32GB SATA2 SSD 2,5" AS202 Premium Desktop PackAki ért hozzá legyen szíves leírni nekem hogy melyiket érdemes megvenni gyorsaság és más szempontok miatt!
Köszönöm -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fagy53
üzenetére
AS SSD: ez normálisnak tűnő eredményt hoz. Alignálás teljesen OK.!
Egyébként nem csak a tesztprogik miatt tűnik csalódásnak: valóban gördülékenyebb, de messze nem annyival, mint vártam. Pedig szűz új minden telepítés, semmi nincs teleszemetelve. Mondjuk lehet, hogy erősebb procival sokkal jobban kijönne a gyorsulás?kieg: egyébként nem fogok a tesztprogikon lovagolni, az eredeti gondom csak az volt, hogy a win7 telepítés előtti próba még jó sebességet hozott, mióta rendszerlemez lett belőle, azóta meg jóval lassabb... ...amúgy ez ilyen, így fogom használni.
-
scope2007
addikt
válasz
fagy53
üzenetére
egyébként jogos... igazából nem kellene törődni egy cseppet sem a CDM progival...
ha nem nézegetnék tuti nem mondanánk meg soha hogy más eredményt hoz mint előtte....
egyszerűen nem lehet észrevennifagy53: szintén win7 telepítőben formáztam le az ssdmet és jó lett... meg ismerősőknek is már vagy 3ssdt formáztam így és jó lett mindegyik

-
fagy53
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem értem ezt a csalódást, az írás sebességének a visszaesését nem igazán veszed észre, az olvasás viszont nagyságrendekkel gyorsabb bármilyen progi betöltésénél mint a HDD-n.
Ha nem tesztelnél, csak használnád, nem vennél észre semmit.
Kipróbálhatnád az AS SSD-t, mert rögtön jelzi, hogy jó-e az alignálás. Én nemrégen raktam fel win 7 64bit OS-t a telepító lemezről formáztam az SSD-t és nem lett jó! Ismételni kellett az egészet előlről...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fagy53
üzenetére
Alignálás megfelelő, az összes ajánlott beállítást elkövettem.
Ja, azóta feltettem 3 db nagyobb felhasználói programot, majd újra mértem. Majdnem visszajutottam a legelső eredményekhez. Most vagy az SSD ilyen hektikus, vagy a program mér össze-vissza:Összességében egy kicsit csalódtam a technikában, bár lehet, hogy akkor jönne ki az igazi előnye, ha a processzorom is erősebb volna?
kieg: Legfrissebb AMD-s AHCI-driver lett feltéve.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Na Urak, ilyenkor mi van?!
Win7 telepítés, szaxerű beállítások stb. elkövetése után felére esett a meghajtóm összes írási sebessége:
Amúgy gyorsabb lett a gép természetesen, de messze nem annyira, mint vártam a tesztek és fórumos hozzászólások alapján. Szóval pöttyet csalódtam benne....

kieg: A windows élményindex is csak 7,1 lett, nem 7,3-7,4 mint legtöbbeknek....
-
TsEeGaH
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy használ-e valaki SSD-n TrueCrypt-et?
Van egy 64 gigás SSD-m amin csak a rendszert tárolom, ezt kéne letitkosítanom, viszont azt olvastam (és ez a logikus is), hogy a titkosítás lefoglalja az egész meghajtót, így nem tud működni a "wear leveling", ami azért felelős, hogy cserélje a jobban elhasználódott blokkokat.Két dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatban:
Az egyik, hogy a formázott meghajtó kapacitása 55,8 GB (ami még 1000 osztóval 1024 helyett is csak 60 giga), szóval kb. 5 Gb talán alapból félre van téve blokk cserélgetés céljára,
A másik az hogy akár le is particionálhatnék egy 15-20 gigás részt, amit üresen hagyok, a maradék 35-40 gigára meg még így is bőven ráférne a rendszer, amit le is titkosíthatnék.
Ti mit javasolnátok, hogy titkosítsam le a rendszert, hogy ne menjen az élettartam rovására?
-
mg105
senior tag
ez a teszt engem is nagyon érdekelne. kíváncsi vagyok, milyen úton-módon tesztelik a wear leveling/write amplification hatékonyságát. elméleti kalkulációkkal teljesen korrekt értékek jönnek ki élettartam szempontjából, csak hát az ugye 100%-ig ideális működést feltételez. amennyiben a sandforce vezérlők jóval hatékonyabbak ebből a szempontból, elgondolkodtató az 5-6 ezer forinttal drágább adata 599, mert nem egy-két évre vennék ssd-t.
köszi a linket, nagyon várom a teszt elkészültét
-
ProdyG
őstag
köszi a választ, akkor SSD lesz.
mondjuk azt még mindig nem értem, hogy játéknál hogy javul a minimum fps
játék közben nem a memóriában van minden, ami kell? mit csinál akkor az SSD?
még egy utolsó kérdés, kinéztem egy konkrét SSD-t, ami jó áron van (30 alatt):
- Kingston SSDNow V100 SATA 64GB 2,5" SSD Drive (SV100S2/64G)
ez jó, tud mindent amit kell? ha minden ok vele, akkor megveszem azonnal. csak látom, hogy vannak drágábbak is ugyanebben a méretben (64GB), nem tudom megéri-e többet rászánni. -
cszn
őstag
válasz
ProdyG
üzenetére
A lassulástól nem kell tartani, mert a hosszútávú lassulást még nem tapasztalta itt senki, a rövidtávú pedig használatba helyezés után kb egy héttel jelentkezik, amikor is lassul egy picit, de azt is csak tesztek szerint, nem érzésre. Helyet azt a legtöbbnél kell hagyni, de szerintem ez a vinyóknyál is ugyanígy van a túlzott töredezettség elkerülése miatt, úgyhogy ez nem újdonság. Játékokat érdemes rátenni ha van rá hely, a betöltések és a minimum fps javulnak.

(#15256) dc Ott valami memória vagy lapozófájl gond lesz.
-
dc
tag
talán 10-20% -al
megfigyelhető a notin hogy "begyorsul" idővel, milyen hardverre jellemző hogy begyorsul idővel, ssd-nek lehet tulajdonsága?
illetve mondok egy konkrét példát:
egyszerre 5 fülön elkezdek különböző oldalakat betölteni, ( ami gyakorlatias, mert pl egy hirportálon olvasom a hircimeket és görgővel kattingatok rá ami érdekel, ) akkor iszonyatosan belassul, kell neki 2 perc mig az 5 oldal betölt.
ez a müvelet pl. ssd limites vagy inkább proci? előbbire tippelek, mivel a hdd led folyamatosan ég, a proci kihasználtsága nem éri el a 100-at
sajnos nem értek hozzá igy csak tippelek látatlanba
-
DV
senior tag
Azt a vezerlot atlagosnak mondanam, jonak az Intel es a Marvell vezerlojet tartom (+Sandforce, igaz jo lenne, ha kiadnanak mar egy vegleges firmware verziot).
(Ez az allaspontom hamarosan valtozhat, hogyha az Anandtech befejezi az SSD tartos tesztjet, ahol az egyes vezerlok "wear leveling/write amplification" hatekonysagat is tesztelik, "Write amplification goes up by up to an order of magnitude with the cheaper controllers. Characterizing this is what I've been spending much of the past six months doing. I'm still not ready to present my findings but as long as you stick with one of these aforementioned controllers you'll be safe, at least as far as NAND wear is concerned. Forras a cikk aljan, link)...Igaz, a jMicron mar az SSD kor legeleje ota a piacon van es javitott a teljesitmenyen, de meg lenne hova felzarkoznia, bar lehet, hogy csak a felhasznaloi piacon szeretnenek maradni es ezert sem keszitenek gyorsabb vezerlot (otthoni felhasznalasra boven eleg az, amit most tud).
-
ProdyG
őstag
valaki tudna adni egy gyors választ arra, hogy rendszermeghajtónak mit vegyek? SSD vagy egy velociraptor? akiket eddig kérdeztem, mindenki mást mondott
köszi -
-Solt-
veterán
Így van... ezt tudtam volna anno...

Az, hogy valami nem működik, és sokat kell várni a javításra, még elmegy... de, hogy azt is elb@sszák ami jól működik, ez már sok...
Csak ezért nem fogok egy másik vinyóra wint telepíteni... tehetnének egy szívességet bő nyállal... ahogy lesz pénzem, lecserélem...
-
-Solt-
veterán
Uraim!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a vertex2 firmware-t, hogy a kékeres méteres ló kukiban lehet frissíteni? Eddig kirakták az egészet, földi halandó letöltötte, majd boldog volt... most valami retek tool-t kell leszedni, de az alól a rendszer ssd-t nem lehet frissíteni... ilyenkor most mizu? ( w7 64 )
-
spettya
csendes tag
Sziasztok
Pár hete vettem egy ADATA S596 Turbo (AS596TB-64GM-C) SSD-t. A gépemre Win7 x64 lett telepítve, A BIOS-ban AHCI mód bekapcsolva.
Első gyanús dolog az volt, hogy a windows élményindex mindig kékhalált dobott, amikor a lemezteljesítmény teszthez ért. Gondoltam ez még nem is lenne gond, viszont majdnem minden alvó állapotból való visszatéréskor is meghal a rendszer. Az SSD "beragad" - ezt valahogy úgy kell érteni, hogy a rajta lévő led ettől kezdve folyamatosan világít - még RESET után is és utána már az indítóképetnyőn, ahol az eszközöket ismerné fel a rendszer, ott sem megy tovább. Nem ismeri fel az SSD-t, csak kikapcsolás-bekapcsolás után!
További rendszerkonfig:
alaplap: MSI H55M-ED55
processzor: Core i3 540 (3,06 GHz)
memória: 2x2GB 1600 MHzTudnátok ajánlani valami tesztprogramot, amivel le tudom teszteni az SSD-t ilyen jellegű hibára? vagy ne törődjek vele és küldjem rögtön vissza garanciával?!
Csak attól félek, hogy megpróbálnak majd lerázni, hogy hát "a windows élményindex az nem egy olyan tesztprogram..." vagy hasonló.Az alaplapon próbáltam BIOS-t frissíteni, nem segített. Az SSD-n is néztem a Firmware-t, de a legújabb van rajta... A SATA kábelt kicseréltem, de az sem segített.
Egy havernak pont ugyan ilyen SSD-je van és nála minden tökéletes. Belepróbáltuk a gépébe az enyémet is és ott is előjött a probléma.Kérlek adjatok tanácsot, hogy mivel tudom letesztelni az SSD-t illetve mit mondjak a boltnak, hogy mi a baja az eszköznek.
-
DV
senior tag
válasz
KisTopi95
üzenetére
Altalaban BIOS-ban kapcsolhato a SMART, gondolom ott lesz a megoldas.
Manual 48. oldal, "S.M.A.R.T. Use this item to enable or disable the S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) feature. Configuration options: [Disabled], [Auto], [Enabled]." -
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A minap újítottam be egy ssd-t, konkrétan egy Apacer PRO II as202-t. Annyi problémám van vele, hogy pl se sentinel nem látja se a hőfokot, se az állapotát, se a smartot, se semmit. Megy mint a villám, de idegesít hogy semmit nem mutat róla. Esetleg valami megoldás?
Köszi
-
mg105
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
a legreálisabb képet úgy kapod, ha még nem telepítesz rendszert az ssd-re, hanem a mostani windowsból teszteled. úgy biztosan nem nyúl hozzá egyik alkalmazás sem.
a prefetch/superfetch magyarul előtöltés. SSD beüzemelése a gyakorlatban! -
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi szépen a linket!

Végülis teljesen átlagosan teljesít az SSD-k között, de az ára meg lényegesen átlag alatti, így túl rossz vétel nem lehet....
Amint olvasom, az árban a beépítő keret is benne van, így azt fölöslegesen vettem meg előre (500,- forint volt)
Remélem, hogy holnap tényleg megérkezik, akkor némi totális újratelepítések után majd szolgálhatok tapasztalattal is. Minden SSD-s cikket újra elolvastam itt a PH-n, hogy ne hagyjak ki semmit a beállítgatások lépései közül. Bízom benne, hogy többet fog érzésre gyorsulni a gépem tőle, mintha egy négymagos procit szereztem volna be az áráért. Játszani nem szoktam, így különösebb szerepe nem volna egy nagyobb procinak... szerintem. Lásd konfigom.Apropó: a "prefetch, superfetch" milyen névvel van illetve egy magyar Win7-ben? Ugye, azokat illik kikapcsolgatni...
-
-
petrusz82
aktív tag
Van egy nagy problémám az A-DATA S599-es SSD-vel. Amikor pár hete megvettem, simán fel tudtam telepíteni a windows 7 rendszer AHCI módban. Most sajnos újra kellett raknom a rendszer egy bizonyos dolog miatt, és AHCI módban egyszerűen a BIOS sem tölt be. Ezt mutatják az alábbi képek is, hogy a végtelenségig az auto detecting felirat olvasható. Ha merevlemez is van rákötve, akkor azokat felismeri. Egyszerűen a BIOS-ba sem tudok belépni, amíg le nem csatlakoztatom az SSD-t
Az első képen az látszik, hogy csak az SSD van bekötve a SATA 1-es port-ra
A másodikon két másik merevlemez van az első két porton, a 4.-en pedig az SSD. Mindig az SSD felismerésénél van a gond.Ha a gépet leállítom, és lehúzom az SSD-t, akkor a BIOS rendesen bejön. Majd ha átkapcsolok IDE módra, akkor az SSD-t is felismeri, valamint a windows is feltelepül. Ha telepítés után a registryben módosítom az értéket nullára, amivel engedélyezem az ahci-t, akkor újraindítás után hiába teszem AHCI módba, a probléma továbbra is fennáll.
Ilyenkor mit lehet tenni? Hogyhogy első alkalommal tudta AHCI-ban telepíteni, most meg nem?
Kérlek segítsetek!
-
mg105
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
egy külföldi szakmai oldalon anno még azt olvastam, a 612-es javított változata. megduplázták a cache-t, hogy a korábbi vezérlővel tapasztalható "akadás" (kevés cache következménye) megszűnjön. teljesítményben értelemszerűen a 612-es és 618-as között helyezkedik el. én is ezzel az SSD-vel szemezgetek, kíváncsian várom a véleményed!
szerk: konkrétan 64 MB-ról 128 MB-ra nőtt a cache! (forrás)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Halihó!
Mit lehet tudni a Jmicron JMF616-os vezérlőről?
Elvileg a hétfőn érkező A-DATA AS596TB-64GM-C -ben már az van (596 TURBO).
Sajnos szinte semmi kézzelfogható infót nem találtam erről a vezérlőről a neten, igaz, gondok vannak az angoltudásommal is.....Valakinek van infója?
-
Jakuu
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
Ez alapjan megtudod csinalni.
Ugyanigy kell eljarni, csak Puppy alol csinaltam, mert nalam nem epult fel az internet kapcsolat Parted Magic alol.
A lenyeg, hogy linux isot kiirot CDre es arrol bebootolsz, en az isoba beletettem a linux update utilityt is, de ramasolhatod egy USB pendrivere amit bemountolhatsz es onnan is futtathatod az utilityt.
A lenyeg, hogy szepen odalepsz a cd parancsokkal ahol az update program talalhato.
es elinditod a megfelelo parameterekkel mint pl fwupdate /dev/meghajto betujele
ezt latnifogod a boot utan lehet sda1 vagy sdd1 vagy akarmi mas es azt irod oda.
(pl fwupdate /dev/ssd1)
Nem art elotte leellenorizni az internet kapcsolatot sem, hogy él e, mivel ugyanugy mukodik, mint a toolbox, hogy online tolti le a frissitest.Ha esetleg olyan hiba uzenetet kapnal, hogy valami hasznalja az SSD-t vagy freezing, es ezert nem tud frissiteni, akkor allitsad IDE modba vagy ha ott van AHCI modra a bios beallitasat es aramtalanitsd az SSD-t es utana probald meg megint.
Nekem persze ez is bejatszott.
De mint irtam tiszta kabare, hogy igy kell frissiteni. -
DV
senior tag
1. Keszits mentest a rendszerrol
2. Kosd a meghajtot az egyik alaplapi 0-3 portra
3. Halozatrol mukodjon a szamitogep (laptop eseten)
4. Allitsd be a BIOS-ban:
a. Vedd le a meghajto jelszot (hogyha van)
b. Ellenorizd a Boot Order-t (CD-rol induljon a gep)
c. Allitsd at a SATA modot IDE modra
Futtasd a Firmware frissitestEz a legtomorebb forditas...
Frissites utan ertelemszeruen az IDE modot vissza kell allitani SATA modra (AHCI-ra).
-
DV
senior tag
Pl. CrystalDiskInfo is kiirja a firmware verziojat, vagy a HD Sentinel.
A frissites menete ott van a "Guide"-ban:
1. Backup the Solid-State Drive
2. Plug Drive into Motherboard port 0-3
3. Use AC Power
4. Edit BIOS Settings
a. Disable/Remove Drive Passwords
b. Check the Boot Order
c. Change SATA mode to IDE mode
Run the Firmware UpdateSzerintem ez egyszeruen ertheto.
-
tomic
addikt
Hogy kell frissíteni?
Le tudná valaki írni? -
DV
senior tag
Firmware-t frissitettel-e mar 006-ra, link?
Release note:
"Release Date: 11/16/2010Change Log:
Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behaviorNote: This is firmware from Revision 0002 to Revision 0006. It will not work for updating between any other versions. If your drive has Revision 0001 firmware, then you MUST first perform the intermediate step of updating to Revision 0002."
Guide, link.
-
Jakuu
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
Jah sikerult Puppy Linux alol nagy nehezen.
Kozben elkuldtem az OCZ supportot is jo parszor a melegebb eghajlatokra.
Megakartak nekem magyarazni a foumukon, hogy milyen jo nekem, hogy igy frissithetem le ezt a szart a regi 10 masoperces frisstes helyett hosszu orakat tokolve.Olyen tanacsokkal lattak el, mint hogy telepitsek egy uj OS-t egy masik vinyora es onnan frissitsek, mondtam nekik es mi tortenik akkor ha valakinek csak egy SSD van a rendszereben, akkor vegyen egy uj vinyot a hulyeseguk miatt ?
Erre egyik nagy eszkombajn azt tanacsolta, hogy kuldjem el nekik a meghajtot es majd ok frissittik.
DEzeket a barmokat lol. Meg is irtam nekik, hogy szanalmas a supportjuk es egy 10 masodperces frissitest igy bonyolitjak egy tobb oras monyákolos frissitesse.
Aztan meg probaltak fenyezni magukat, aztan ott hagytam oket, mert a hulyeseget utalom, ha megakarja magyarazni valaki.
-
Bodor
veterán
Nem értem mit értesz az alatt, hogy összerondítja a rendszert, de én pl. mindig is az ingyenes és egyszerű virtual clone drive-ot használom, sosem csinált még bajt, és jól végzi a dolgát. Telepített mérete 2.32 MB.
-
jgyorgy
csendes tag
Köszi!
És van is olyan megbízható a c300, mint az x25-m?
Mert tényleg a Crucial tűnik számomra a "best buy-nak": 64giga már bőven elég, 30k-ból ki is jön, a 80gigás Intel 10k-val több, ami nem ér plusz 16gigát.
Bár ha jól láttam erről Szipi kolléga biztos felvilágosítást tudna adni
-
VGYke
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Ok, de akkor hogyan lehet a leg kevesebb fájdalommal megoldani? Pl. már megcsináltam, hogy a korábban telepített Daemon-t kimásoltam pendrájva (ugye ez pl. TC-nél simán működik, ha az ini fájlok a TC könyvtárban vannak, meg ha nem akkor is csak a beállítások vesznek el). Indítottam penről a Daemont és mindenféléket telepített majd elindult. Azt nem tudom, ez összerondította-e a rendszert, ennyire nem vágom az op. rendszereket, regisztryt, stb. De nem hiszem el, hogy nincs egy normális portable DVD emulátor

-
Gondwana
addikt
válasz
Andrewhouse
üzenetére
Az UltraBay csatlakozófelülete PATA, az a keret, amibe SATA HDD-t lehet tenni, tartalmaz egy SATA-PATA átalakítót.
T61/R61-ig bezárólag az UltraBay-jel való kompatibilitás miatt a ThinkPadek csak SATA1-ként kezelnek HDD-ket.
(A T60-amban X25M/80 olvasás teteje 143MByte/s, ugyanezt az SSD-t tettem át X200T-be, itt már 266MB/s, az írás mindkét esetben 86MB/s Atto szerint)
Aktív témák
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- World of Warships
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

!

Ezért vettem a másik OS alá is SSD-t, mert feszengtem amikor az XP-re kellett átmennem... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
De mint irtam tiszta kabare, hogy igy kell frissiteni.