- iPad topik
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS #8898 üzenetére
mivel akit érdekel az általában többé kevésbé jelen is van, nem nagyon maradt már értelme ide is felrakni.
a " hátezt én is megcsinálom " meg a mi ebbe a nehéz szintű fika nem annyira hiányzik 5-6 óra cumik után amikor az a két eredmény is ami lett, vér és veríték eredménye.. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
regener #8897 üzenetére
A hw árak drasztikus emelkedésével és a komolyan gyártói szponzorált tuningosok eredményeivel nem lehet felvenni a versenyt bérből és fizetésből sajnos. Emiatt én azt látom, hogy globálisan is hihetetlenül visszaesett az érdeklődés a benchelés iránt (kevés a feltöltés, hwbot is döglődik egyéb okok miatt). Igen lehetne retrózni is olcsón de annak is megvan a kockázata, hogy megölsz egy két már pótolhatatlan hardvert, és kell hozzá egy fokú elhivatottság is. Azért még nem adtuk fel teljesen, mennek a bencselgetések a háttérben évi 1-2 alkalommal (kinél mennyi) és akik benne vannak a buliban, egymással/hwbot megosztjuk csak lusták vagyunk utána még ide is felrakni az az igazság
. Ezt már tényleg kb csak magunknak csináljuk amig szórakoztat.
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
regener
veterán
Milyen nagy a csend errefelé megint
-
ricsi99
addikt
Üdv Mesterek.
Létezik valami olyan tesztprogram ami kijelzi a pci-express valós sebességét? Nem az hogy 1x-2x-3x hanem , hogy a gyári 100mhz ha beállitom ,hogy tényleg ott marad e ,avagy ha automatán hagyom akkor mennyiben tér el ettöl....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Achill3uS
nagyúr
Koszi sracok
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
Az utóbbi időben nem nagyon postoltam ide eredményeket, ennek fő oka a lustaság volt és, hogy alapvetően akit érdekel a téma közösségi média + hwboton úgy is látja a dolgokat, de amolyan év zárásnak megint elkezdtem kicsit a régi projektjeimet hajtani és a legutóbbi csúfos p5e3 premium kasztrálás után beszereztem egy újat és rendeltem ebay-ről vakon egy 20db-os celeron 352 pakkot. (halkan jegyzem meg ez a 8gézás chip volt amit elsőre kivettem, teszteltem a 20-bol és végül a legjobbnak bizonyult léggel is, az utóbbi időben nagyon megy az 1/1 bin
)
szóval kb 10 év vadászat és számos kudarc után végre, sikerült összehozni egy nagyon régi álmomat és egyben az első hazai inteles 8ghz-es eredménytidén még tervezek egy 9900k sessiont aztán jövőre meglátjuk, sajnos elképzelhető, hogy elapad az évek óta tartó ln2 forrásunk, szóval kicsit kétséges a folytatás, meglátjuk
[ Szerkesztve ]
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8888 üzenetére
-
-
Achill3uS
nagyúr
-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg #8859 üzenetére
Így közel 7 hónap távlatában mennyi realitást érzel a leírtakkal, úgy mint a privát támogatások, valamint az OC Community Event kapcsán?
-csak mert magam részéről még az ezen kívül megbeszélt dolgok sem realizálódtak. Ez utóbbit már természetesen elengedtem, csak így a közösség elé vetett információk súlya valahogy elillanni látszik.
-
-
toyone
őstag
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8874 üzenetére
elvileg készül és lesz, csak nem itt
-
Valami pár szavas kis beszámolót írhatnátok mindenki, hogy legyen valami nyoma. Van még itthon 1-2 ember rajtam kívül is, akik nem voltak ott és érdekli őket, mik lettek.
Toyone: minimalista, de hangulatos videó lett ez is.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Achill3uS
nagyúr
újabb toyone minőségű videó, köszönjük, baromi jó lett
az a delid még mindig fáj[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
Uraim ITT a 2018-as OC Gathering trailere!
Ezen keresztül megtaláljátok a teljes verziót is, aki még nem látta volna. Kacsintós smyle.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8868 üzenetére
Mert az ember alapvetően mindig fejlődni szeretne és többet elérni mint akár tavaly és főleg többet mint 5-10éve, még akkor is ha egy hobbiról van szó és nem versenyszerűen nyomod.
2006-7-8-ban amikor gyerekcipőben járt a hwbot baromi büszke voltam egy SPI 1M eredményre amivel global top20ba belefértem mert rogyásig voltak a subzero eredmények már top100ban is. Hozzáteszem az ipari méretű binnelések nem is voltak divatban akkoriban mivel nem volt senkinek sem anyagi előnye belőle. Ezt az egészet a gyártói versenyek indították el és a kiemelt teljesítményű emberek felemelése gyártói szintre, amit AndreYang emelt a következő szintre, ő volt az első aki nyilvánosan bevállalta fórumon, hogy megvett 100db E8600 procit binnelésre WR céllal. Itt kezdődött el az oc "korcsosulása" ami a Titan kártyák megjelenésével folytatódott és a jelen leszűkült desktop piacon csúcsosodik a 3000 usd-s cpu és 5000 usd-s vga árakkal.
Véleményem szerint, ahogy anno is elmondta jugeen az Asus-os interjúnkban 10 évvel ezelőtt - megpróbálok kb pontosan idézni - "Fontos megjegyezni, hogy ez elsősorban nem másnak a szórakozása, mi vagyunk kiváncsiak, hogy a jelen technológia mire képes, és mit lehet kihozni a hardware-ekből."
Az OC lényege számomra mindig is a releváns, iránymutató cuccokról szólt, az adott technikából többet kihozni, én ezért nem retróztam igazán soha, mert nem az érdekelt ami már elmúlt. Ezt jelen piacon nem igazán tudod megtenni olyan anyagi forrásokból mint anno, főleg ha mai bencsmarkokat is szeretnél futtatni nem csak a legacy-t. Ez a fő probléma amit az egyre szűkülő szcéna nehezen tud megemészteni. Plusz mivel az egész piac szűkül nem csak a gyártó de teis nehezebben tudsz eladni bármit amit megint csak a saját zsebeden érzel. Kis pénz kis foci, örök igazság Öcsi bácsi.[ Szerkesztve ]
-
válasz
subaruwrc #8865 üzenetére
Szerintem ezzel van a baj! 4-5-6, vagy X éve nem ez volt az alapja a tuningnak, hogy korcs, vagy nem korcs-e a support. Most is vannak megfizethető árú konfigok benchelni. Oké, nem leszel vele bot elite top3, de mióta szól erről a tuning, hogy amerikai milliomosokkal versenyezzek, kinek nagyobb a virtuális fütyije?
Régen miért volt jó pl neked/nektek/nekem, "mindenkinek" is egy random 4670k, 3570k giga release oc partykon a többiekkel? Akkor is 100-ból binneltek már a hicookie és 8fag félék, mégis lehetett funolni és egy jó effel ott lenni top15-ben.
Mi változott meg? Nem neked címzem személyesen, csak rajtad keresztól próbálom bemutatni a jelenséget.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8865 üzenetére
pénz beszél, kutya ugat. nem húzó ágazat már az OC (tény h sosem volt az) de most a gaming és a mining az a ló amit próbál mindenki megülni, mivel azzal lehet mennyiségeket eladni lapok és vgak terén is.
a másik, hogy be kell ismerni az extrém oc mindig egy kicsit szubkultúr dolog volt, nehezen eladható az átlag user felé (az overclockingtv is kimondhatjuk, hogy belebukott) őket az eredmény érdekli kb 5 mp-ig amíg átolvassák mit tud az a lap amit kiszemeltek, a mögötte lévő kőkemény fejlesztői és tesztelői munkáról lövésük sincs.jones: szívemből szóltál, úgy legyen
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #8863 üzenetére
Igen sajnos ezeket látom én, hetente ha felnézek bot-ra nem látok igazán semmi érdemleges eredményt, amit kellően kifejez az említett Gskill event. A pénzügyi nagyságrendeket pedig már átbeszéltük személyesen is, ezen sajnos nem tudunk változtatni, több százezres bukóval pedig közöttünk nemigen van egyén, aki ezt a fajta békát leszeretné nyelni.
Ezek alapján akkor marad a reményteli várakozás, aminek a valószínűsége jelenlegi meglátásom alapján erősen lefelé konvergálódik.
A piac átrendeződött, aminek a gyártói support vissza esését bőrünkön tapasztaljuk. Nem mondom hogy nem fáj, de ez egyéni probléma.
A tervezett OC eventet pedig ha az ég nem szakad le, akkor most már nem szeretném kihagyni. Akár aktív, vagy éppen passzív résztvevőként. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8862 üzenetére
Én úgy látom, hogy valami elképesztő módon esett az elmult 1évben az OC népszerűsége, űzése nemzetközi szinten is, így nem csoda, hogy nálunk is. Ennek szerintem elég összetett a háttere, köze van az Intel balf*szkodásához, hogy 6 magos processzort újdonságként adnak el lassan az 5. foglalt típusban desktop szegmensben házon belül a történelem során (1366,2011,2011v3,2066,1151), legomboltak az emberekről egy rakat lóvét a 2066-ért ami egy dead end platformnak néz ki, hogy 1151-ben 3 chipset generácót adtak ki ugyanarra a foglalatra amit igazából 1-el le lehetett volna fedni és összességében szerintem továbbra sem értek el átütő teljesítmény növekedést az órajel növelésen kívül a Nehalem óta. Ezt nagyon ügyesen kihasználta az AMD, és szépen felrázta a piacot tavaly aminél hatékonyabb és profitábilisebb terméket az Intelnek egyelőre esélye sincs gyártani, de szerintem ez a tempójú termék avultatás és a folyamatos eszetlen árnövelés (csúcs cpu 3000$, csúcs vga 5000$) még mindig maximum a gyártóknak kedvez, nekünk felhasználóknak csak kiforratlan rókabőrszagú újdonságokat eredményez negyed/félévente amit lassan annyira megun a piac, hogy kiscica módjára szőrgombócokban öklendezi vissza. Egyszóval az egykor lelkes "enthusiast" vásárlóközönség motivációját vesztette, hogy már az új hardware iránti láza sem kárpótolja. De még ha akarnád is csinálni, locsolni bele a pénzt, időt, energiát, ez hol térül meg? Hol marad a versenyszellem? Annál jobban nem mutatja a dolgot, hogy már a legerősebben gyártói támogatott Top10-es OCerek is alig alig töltögetnek fel eredményeket. Ez, hogy a 20ezer usd összdíjazású 2018-as Computex G.Skill versenyére amire az első 6 továbbjut 22 ember töltsön fel eredményt mindent elárul. Régen jelentett valamit, hogy valaki hwbot TOP100-50-20-10-be bejut, most ird és mond semmit, akár törölni is lehetne a ranking rendszert és mint egy OC database használni csak a botot. Mióta PJ kilépett rohamosan esik a színvonal sajnos.
Mindenkinek meg kell húzni azt a vonalat amíg örömet okoz neki a dolog, különben semmi értelme az egésznek. Ez már nem az a korszak amikor mindenki versenyzett a gyártók kegyeiért mint 5-10éve. A kialakult szituáció nekünk tuningereknek nem igazán kedvez, talán már soha nem is lesz olyan mint régen, éppen ezért múlt héten kitaláltam, hogy a következő OC Gatheringünkön (azért remélem lesz igényetek legalább 1-re idén is) retrozni fogok, aki ismer tudjátok, hogy ez nálam nagy szó, és vettem 2-3 775ös deszkát többek között egy REX-et, lövök pár procit bele és csak az érzés számít.
peace[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
Srácok valaki űzi még ezt a "hivatást" egyáltalán? Sajnos nekem már nagyon úgy fest, hogy ebben (is) elmaradnak a beígért dolgok.
-
subaruwrc
félisten
válasz
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
loookin'
-
matteo_szg
őstag
válasz
eldiablo #8858 üzenetére
Szia!
Ami az eseményeket illeti, hamarosan jó hírekkel szolgálhatunk. Egyelőre ennyit, még picit korai az apró részletekről beszélni publikusan.
A privát támogatásokkal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy az Achill3us-Brekk-Jones trión felül nem terveztünk új harcosokat bevonni hosszú távra. Ez szimplán üzleti döntés, nekünk is szigorú elvárásoknak kell megfelelnünk a HQ-nk felé, illetve nincs végtelen költségvetésünk erre, sajnos.
Ez változhat a jövőben, de inkább talán a fentebb említett eseményes aktivitásra kell koncentrálnunk most, ahol ennek a kis közösségnek az aktív tagjai részt vehetnek majd, függetlenül attól, kivel milyen a kapcsolatunk. Egy jó alap lehet ahhoz, hogy segíthessük a Teamet, amennyire csak lehet.
Amolyan OC Community Event; jó hangulatban, rekordöntögető kedvvel.jupiiii
-
válasz
matteo_szg #8854 üzenetére
Szia.
Nos, a már említett mélyen tisztelt kollégák támogatásán felül egyéb események, személyek támogatása felől érdeklődtem volna pallérozatlan stílusomban.
Bár a kérdésem inkább költői. -
Johni5
őstag
válasz
matteo_szg #8856 üzenetére
Mivel engem sem a pénz ,sem a dicsőség nem hajt,ennyivel bőven megelégszem.A srácok azért már ismernek.Becsülöm mindenki munkáját.
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
-
Johni5
őstag
válasz
matteo_szg #8854 üzenetére
Én konkrétan csak promó cuccokra gondoltam,( reklámpóló)mivel évente megy 3 vidi az összejövetelekről.Csak reklám célú anyagokra gondolok.Támogatást sosem kérnék,ahhoz én kicsi vagyok.
.Jön majd Norbi,aztán válaszol a kérdésre.
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
Srácok,
A Facebook oldalunkra érkezett egy komment, ami a hazai overclocker közösség támogatására kérdez rá.
Mivel ebben a topikban minden értintett jelen van, az illetékes kifejtené esetleg bővebben?
Semmi offense, tényleg érdekel minket, az FB komment szekció erre viszont alkalmatlan.Köszi!
Üdv,
Máté
jupiiii
-
Achill3uS
nagyúr
na gyerekek nem tudom ki hogy van vele, de nekem határozottan tetszik a hwbot rev7
caseking meg alza oc team? azok kik?15.-ek lettünk!
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Elég nyomi leszek itt a konfigommal, de nem tudok jobb helyet a magyar weben.
1 éve OC-zok. Az everyday max órajel a célom alacsony fogyasztás mellett.
Tudom, itt már többen abbahagyták az olvasást.Jelenleg X3480 procival (LGA1156) 4340MHz a csúcsom vízzel, 1,41V-on, de szeretnék tovább menni. Innentől bármit húzok feljebb, nem stabil. A lap egy Asus Maximus III Formula. Nem tudom, hogy a proci határait értem-e el, vagy én vagyok tudatlan. El szoktam olvasni mindent, de most tapasztaltabbak véleményére lennék kíváncsi. Például ott van a clock skew, amit hiába piszkáltam. Tudtok mondani fórumot, ahol nem extrém OC megy, de tudnak érdemben hozzászólni?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Tidus
addikt
Szerintetek?
A Rampage VI Extreme laphoz pendrive-n adják a Drivereket.
Az Apex-hez miért adták CD-n.
Nem mintha különösebb jelentősége lenne, nem is használom, csak feltűnt.Achill3uS: Delid?
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8844 üzenetére
mi ez a transzi ?
-
Boldog Karácsonyt az XOC közösségnek!Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Alpi.
addikt
Boldog Karácsonyt Gyerekek !
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Tidus
addikt
Sziasztok.
Tegnap este, hát pont karácsonyra összeállt a cucc.
Egy rögtönzött Cinebench R15 alapjáraton.
Folyt, köv.
Mindenkinek kellemes karácsonyt. -
Johni5
őstag
válasz
Achill3uS #8836 üzenetére
Ami volt itthon,azzal letoltam mindent.
Lenyúltad a borítóképem a fészről.
--Az Ausztrálok 4 nappal ezelőtt nem voltak a táblán.Jól megtolták a végét.--Ui:ATI kártyákkal toljátok le a 3DMark11 et,és a 3DMarkot a 17.12.2 Adrenalin driverrel.15-20% plussz!!!
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #8836 üzenetére
Osztozom a megnyilvánulásodban, magam részéről is csak dicséret és elismerés illeti a csapat azon tagjait, akik képesek voltak saját erőből ezt a színvonalat és eredményeket elérni.
Bízom benne, hogy jövőre ismét tudok magam részéről is érdemi eredményekkel osztozni a közös sikerekben. -
Achill3uS
nagyúr
sziasztok
erősen robogunk az évvége felé, ezért szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a csapatnak az egész éves munkáját! keményen nyomtátok és nem kis eredményeket tettetek le az asztalra!HWBOT Country Cup 2017 - 11. hely!
restellem, hogy semmi közöm eme remek helyezéshez igy a partvonalról tapsolok nektekde azért a csapat rangsorban is szépen álljuk a sarat: 24. hely
az egykori nagyágyú XS és a régi csapatom az OCX között, gyakorlatilag minden komoly szponzoráció nélkül, nem semmi!
szóval, jövőre veletek ugyanitt, illetve a következő OC Gatheringen
-
Achill3uS
nagyúr
köszönjük, ismét nagyszerű hangulatú videó lett
az event pedig hatalmas móka és kacagás volt mint mindignem volt időm összefoglalót írni, uh most csak így álá nátúr ideszúrom az eredményt annak aki nem lett volna ott
187142 marks with Nvidia Matrix Platinum Edition GeForce GTX 580 at 1200/2300MHz
de ezzel még koránt sincs vége, legközelebb combosabb pottal kimaxolom mert van még erő a kis matrix-ban!
külön köszönet illeti Norbit a helyért, ha nagyok leszünk megháláljuk
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
nagyon köszönöm srácok, Csabi, subi, jones, kicsip
sajnos 3d teszt mostanában nem lesz, nincs semmi értelmes vgam ami alkalmas benchelésre a 1080Ti-okat már eladtam egy ideje és nincs most költségvetés újat venni. pedig egy ln2 ready kártya érdekelne. mondjuk egy Galax
a nagyobb tápnak nem igazán éreztem előnyét, mivel 1.50vcore-nál többnél már bőven pluszba fűti a procit XTU alatt és ott sem vett ki a konnektorból 500W-nál többet a rendszer fogyasztásmérő szerint.
a legutóbbi teszt óta felraktam a vrm bordát is, hátha segit, de igazából ez a -80/-90 fok körüli cpu pot elég ideális, semmi jegesedés nincs, a vrm sem igazán hül át, szóval a heaterre sincs szükség sőt kipróbáltam és az kifejezetten átmelegiti a lapot amire szerintem semmi szükség.
a cpu sajnos tényleg nagyon elmarad a hwboton top10es eredményekben használt i9-ekhez képest, de ettől függetlenül nagyon élvezetes és kezes a platform, könnyebb bencselni mint a kaby-X-el a lapot. és Skylake-Xnél végre nincs a CL12-es slow boot bug sem. #bdieproblems
szóval megmondom őszintén az utóbbi idők egyik nagy kedvence lett nálam az x299 és a Rampage VI Apex csak ez a fránya i9 binnelés ne kellenne. sajnos magyarországon nem nagyon van piaca ennek a platformnak láthatjátok énis felraktam ezt a procit az apróba, de szerintem nem fog elmenni csak nagyon nyomott áron de fázok is tőle, hogy vegyek egy másik randomot vagy ne, mert kicsit ilyen feelingem van tőle..."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
-
Achill3uS
nagyúr
sziasztok,
tegnap éjjel/ma hajnalban a maradék ln2-vel rápróbáltam mégegy kört a 7900X-re, és valamit nagyon sikerült eltalálni a ramokkal, mert eddig 3733 fölé nem tudtam jutni, de most már megy a 4000c12 quad channel ami még az oc formulaban sem túl gyakori eredmény
cbb most -83C-on jelentkezett és CB -88 körül viszont a kontaktom kicsit jobban sikeredett, multkor nagyon eláztattam pasztával a die-t most kevesebbet tettem és aztis elkentem egy pengével, ugy tünik ez jobb megoldás mint amit der8auer javasolt (tegyél annyi pasztát, hogy a nyák se látszódjon).
további érdekesség, hogy a win10x32-m szarakodott az effel és láttam, hogy másik is 8.1x32-vel xtu-znak szóval énis tettem egy próbát, és bizony jobb pontokat dobott. szóval sikerült egy uj XTU CR-t beütni4090 marks with Intel Core i9 7900X 11.0 degrees °C under load at 5390MHz
uh most már tényleg kéne szereznem egy normális cput
köszönöm a Team Group az ASUS és az Oáziscomputer töretlen támogatását!"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8819 üzenetére
lásd uj vantage WR by steponz "csak" 16 magossal: 139523 marks with 2x Nvidia Kingpin Edition GeForce GTX 1080 Ti at 2500/1639MHz
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8814 üzenetére
2 gpu-t visszafogja a kevés pcie sáv.
én még inkább a 18 magosra tennék hiába a jó kihajtás. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8817 üzenetére
azrt értem, de szerintem a végén nem nyersz vele annyit még mindig, hogy közelébe érjen egy 16-18 magos ln2-es eredménynek.
-
Milo629
aktív tag
Üdv. bár nem cél az extrém tuning, de deliddel kapcsolatban talán jó helyre írok, úton van egy Coollaboratory Liquid Ultra + tisztítókit és amit a leírásban ajánlottak hozzá egy UHU hőálló szilikon - 80 ml /UH46735/, lenne ezzel kapcsolatban egy pár (hülye) kérdésem:
Haswell esetén, ha biztosra akarok menni és a pengével csak azokat az oldalakat vágom be, ahol nincsenek azok a nemakarokhülyeségetírnimicsodák, akkor már "letekerhető" a kupak (gondolom szerencsésebb mint felfele feszegetni), vagy muszáj a negyedik oldalt is vágni, mert túl erősen fogja tartani még így is?
Miután lekapartam mondjuk valami plasztik kártyával, a még rajta maradt ragasztót mivel érdemes eltávolítani, pl. körömlakklemosó vagy ehhez is kellene valami spéci szer, továbbá ugyan ez a kupakon és magán a procin maradt pasztával is, hogy azt mivel érdemes és szövettel vagy papírtörlőkendővel szerencsésebb?
Olvastam azt is, hogy ha CLU megy a kupak alá, akkor haswell-nél le kell valamivel szigetelni a hogyishívjákokat, mehet ezekre is a hőálló szilikon, vagy ahogy a videók nagy részében van átlátszó körömlakk?
Visszaragasztásnál fontos, hogy légmentes legyen, vagy épp hogy ne?
-
Achill3uS
nagyúr
jones, subaru, Csabi köszönöm
tápból szerintem a seasonic 750 prime titanium elég kellett, hogy legyen egy geforce 7200 mellett csak a cpunak, állitolag ez a táp 950wattnál kapcsol le szóval kétlem, hogy ez lett volna a gond. szerintem ebbe ennyi van, nem is akarok rá több időt meg nitrot áldozni. sajnos nem mindig lehet szerencsém, most énis belenyúltam. bosszantó de majd túlteszem magam rajta.
kicsip: nem tudom, szerintem ez mindent visz
(forrás: Splave)
-
Helló mindenki.
Mint sokan tudják, (többek között) Vantage őrült vagyok. Most az új, 6 magos mainstream procik megjelenésével kíváncsi lettem, vajon a kaby szintű elérhető órajelek 6 maggal párosítva milyen eredményt szülhetnek a kedvenc benchemben. Sajna még nem jött meg a procim (lapot se vettem), így mástól kellett kérni, hogy futtassa le a tesztet nekem, egy ilyen képet kaptam Dancoptól ma hajnalban fészen:
Iszonyat bezsongtam a dologtól, olyan vga kihajtás van ekkora órajelen, 160k köré saccoltunk egy sli 1080ti-t gpu scoreban!!! Tudom, összességében egy 160k vga meg ez a cpu score is csak ~130k total, ami elmarad a mostani wr 138-tól, de 1 gpu-n szerintem simán mindent ver ez a setup, ahol van számottevő gpu score diffi 5500-5800 és egy 6900-as proci órajel között.Mit gondoltok?
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #8810 üzenetére
Amiket eddig láttam bot-on eredményeket, nekem összegezve az jött le, hogy ezek a sokmagos szörnyek túlszárnyalják lényegesen a hasonló elődjeiket. Ezek szerint akkor itt is nagy a szórás és marad a binnelés, ami tekintettel a cpu ár/jövedelem viszonyokra, továbbra is megmarad a külhoni sport társak számára.
Bizakodva vártam az eredményeket a binnelési videód megosztása után, de ez most nem lett elég karcos a jelek szerint, pedig a lapod a nevében hordozva a lehetőséget biztos alapokat nyújtana hozzá.
-
Achill3uS
nagyúr
sziasztok!
van egy eladó i9 7900X-em érdekel valakit?
nos viccet félretéve, kicsit csalódott vagyok mert nagyon vártam (még szabit is kivettem a teszt napjára), hogy minden összeálljon az i9 teszthez és baromi kiváncsi voltam mit fog művelni az Apexban egy ilyen sokmagos szörnyeteg. viszont a golden rule sajnos beigazolódni látszik ami léggel jónak tűnik subzerora nem mindig jó... úgy tünik igy esett a 7900X-emmel is, szokásos random pickup Csabitól aminek örültem is, hogy megint jót sikerült szereznie (pacsi)
léggel 5GHz boot az gyerekjáték volt:
Intel Core i9 7900X boot into windows @ 5GHz aircooledmegrendeltem a deliddert is mult héten kinabol mivel der8auer csuszik és nem tudott szállitási határidőt mondani, ma megejtettem a sikeres delidet amiről videót is készitettem:
szóval delid után fogtam a jó "öreg" vazelinnel kikent Rampage VI Apexet bele a cpu, szigetelés, egy jó adag thermal grizzly a kupak alá és a tetejére majd uccu neki
ahogy az Asus guideban olvasható főfokok voltak jósolva be is jött, sőt kicsit jobb is, -97coldboot, -101cb
na most már az órajeleket kellett igazitani, 5.4GHz boot után 1.4~1.5vcore mellett elég nagyot néztem amikor elfagyott a cinebench r15... na mondom jolvan elsőre nem sikerült belőni a biost van ilyen (0026tal volt a legjobb a ramkezelés léggel, 3600c12 stabil 1.70vdimm quadch) probaljunk finomitani kideriteni mit szeret a cpu... hát ez cseszett szeretni bármit is, már már kezdtem feladni 3 óra után de mondom jo probaljuk még meg a léggel nem annyira kiemelkedő de legutolsó kiadott skylake-x ln2 profilos 0030-as biost.
na ezzel végre megvolt az áttörés egészen 5.5GHz-ig eljutottam cinebench stabilan, de itt volt a vége. a gpupi-t 5.4-en sem sikerült lefuttatnom minden alkalommal más loopnál dobta el, XTU ugyanez, elsőre 5G-n ment le majd végre sikerült az 5.3-mat megküldeni de meg kell mondjam nem értem az okát. a hőfok monitor nem kuszott fel -5 fölé ergo a magok bőven minuszban voltak, szóval el nem melegetdett, több vcore-ra vcache-re nem reagált ez az 1.4-1.45 volt ami ugy ahogy ment és ennyi. na mondom a végén nézek még egy max validot, 5700ba belefagytunk, de már az 5600mhz-es validnál is sikerült elhagyni valahogy 1 mag 2 szálat lol.XTU
3766 marks with Intel Core i9 7900X at 5280MHzCinebench R15
3017 cb with Intel Core i9 7900X at 5498MHzCinebench 11.5
33 points with Intel Core i9 7900X at 5498MHz(a többi eredményt megtaláljátok boton a profilom alatt ha érdekel valakit: [link] )
szóval ugy jellemezném a sessiont, hogy ezis megvolt. a lap jól szerepelt, bekötöttem a fűtőfóliát is, hogy ne vizeljen le semmi, de amikor kitapintva meleg volt a vrm a -90 fokos pot mellett nem láttam értelmét szóval lekötöttem, hozzáteszem utána sem volt gond a vizesedéssel szóval nem indokolt skylake-xnél a hasznélata.
szerintem itt a cpu volt a gyenge láncszem, nem is tervezek rálocsolni több nitrot szerintem ebben ennyi van, nincs több ötletem amit nem próbáltam volna meg, a szétszedéskor is tökéletes volt a kontakt tehát az sem lehetett probléma.
szerintem rápróbálok egy maximus x apex-re ha az Asus istenek is ugy akarják és visszamegyek legacy-zni, mert a multicore-ban csak akkor látok több esélyt ha binnel az ember cput, de még "csak" ezt a cput is 300k / db binnelni, felejtő sajnos a magyar piacon erre nincs fizetőképes kereslet delid után garancia nélkül főleg. ezis szerintem maradni fog mindennapos gépként legalább lesz mit rakni az Ares 3 aláhirtelen ennyi, remélem összejönnek a tervek és a playit-en együtt tolhatjuk jövő hónapban a biciklit
köszönöm az ASUS és az Oáziscomputer rendithetetlen támogatását![ Szerkesztve ]
-
Köszönöm urak!
jones965:
Nagyon keveset foglalkoztam a Vantage-el, így nem sok tapasztalatom van vele de, folyamatosan fejlesztem magam.Achill3uS:
Igen, már agyaltam a rézre váltáson, de nem idei projekt lesz sajnos. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
eldiablo #8804 üzenetére
gratula szép munka! ha ln2-re váltasz mindenképp vegyél legalább egy kingpin venomot rá, szerintem az alu pot nagyon visszafogja
-
válasz
kicsipapucs #8805 üzenetére
Meló után hoztuk össze a bulit, így hajnal 1-2 körül erőt vett rajtam az enerváltság, nem volt erőm szépen megcsinálni, a matéria is fogytán volt. Majd legközelebb.
-
-
Sziasztok!
Gyors élmény beszámolót írok, amíg még frissek az emlékek.
Szárazjéggel rápróbáltam a szimpatikus 7740X-re, kb azt kaptam amit vártam:
6.1Ghz valid.3DMarkok 980Ti Matrix Platinummal:
és XTU az íze kedvéért
5.8Ghz 1927 marksKicsit tartottam a foglalat szigetelésétől, de jól sikerült, nem érte nedvesség a lapot.
Köszönöm a közreműködést Johni5 és köszönöm a Xigmateknek a támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
Nekem tervben van, de még semmim nincs hozzá.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Srácok, valakinek van tervben, hogy bencsel 8700k-t apexben, vagy bármi más lapban? Vagy már esetleg érkezett is valakihez egy jó ES? Nekem úton egy procim, de lapom nincs alá.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- iPad topik
- Tőzsde és gazdaság
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- OLED TV topic
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung SmartTag2 teszt
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- i5 9600KF Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD FX-8150 8 magos AM3+ processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gondolkodjunk? Ryzen 9 3900x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest