Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #2687 üzenetére
bizom benne hogy megoldódik valahogy a lap csere... good luck
-
Zé_Mester
őstag
válasz
hát ez f@sza......most nem volt semmi szerencséd
pedig kíváncsi lettem volna, hogy mit sikerül összehozni, de lesz ez még jobb is, fel a fejjel.mi holnap tesztelünk, remélem több sikerrel. mert ha megég a mi lapunk is, akkor lemészárolom a gigabyte mérnököket
-
-
toyone
őstag
válasz
Sajnálom hogy így alakult. Volt már korábban is ilyen gyomor gondod, valami orvosfélével vizsgáltasd már meg magad.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2691 üzenetére
hát akkor nemtom, nem akarok xs p55 ud6 burn topikot csinálni itt is, de kezdhetnének vele valamit az tuti. sajnos a lotes socket sem életbiztosítás, mert még annak is tud túl nagy lenni a terhelés.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2689 üzenetére
ahogy néztem, lehet hogy sok vcc pin nem is érintkezik a procival, és az a kevés ami igen, hatalmas túlterhelést kap, ezért ég el. annál a pár darabnál ami megégett, sokkal több táplálná a procit normális esetben.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
csúnyán néz ki. ennyi szenvedés után, még el is füstöl a cucc, hát nem irigyellek. az azért elgondolkodtató hogy sima superpi alatt is megég a deszka...
-
hát, sajnos, igen...
(Ezért még számolunk Sárpac, j/k
)
Sajnos, azt kell hogy mondjam, még inkább kezd elmenni a kedvem a tuningolástól. :S
Összefoglalnám röviden az előző egy hetem, mivel ritkán látnak az emberek a kulisszák mögé.
A történet múlthét csütörtökön kezdődik, főszerepben ÉN.Kb. itt vége is a viccnek. Tehát csütörtök: reggel munka-fosás-munka-fosás-munka-fosás, tovább nem bírom, hazajöttem 1-kor. Péntek, no munka, fosás-fosás.....Zsolt barátom ismerőse megígérte hogy feltölti az LN2 dewart, hogy legyen mivel tesztelni, húsvétkor. Remek, csak mondom hasmenésem van, de hát ő nem talál oda egyedül, csak kibírom..kocsival megyünk gyorsan meglesz..juppi:S El is indultunk, zárás előtt fél órával odaértünk, dewar feltöltve, pipa - (remek, eddig a gyomrom is bírta).
Alig elindulunk, furcsa zaj jön ki a kocsiból, megállunk..mi lehet? Kiszállok, mondom a hátsó kerékben 8-as van (golf 1-es kocsi). Húú, mi legyen, a segítőkész Linde-sek adtak volna kerékkulcsot, de nem volt rá szükség, ugyanis megállapította hogy valami szétesett hátul és hát így nem mehetünk sehova-->Trailer need (->sokba lesz az út :S). Gondolkodás (sör nem volt), nekem haza kell jutnom - mindjárt amúgy is besza-behu -, meg a tartálynak is. Ok, ismerős megvárta a trailert, én meg taxival elvittem a dewart egy másik ismerősömhöz, aki megígérte este áthozza a dewart és a kölcsön hardvereket a versenyhez. Én bkv-val fogcsikorgatva haza..Szombat-vasárnap pihenés, nem volt erőm nekiállni, egészségügyi helyzet változatlan, illetve kis javulás lép fel. Hétfőn gyurmázás, majd teszt, VÉGRE!
A teszt végeredménye: 5 órás teszt után, összesen 4db superpi eredmény(SEMMI IBT!!),rengeteg küzdés után, szóval nem sokat tudtam hangolni, örültem hogy lefutott...
Működőképesen állítottam le a gépet hétfő este, majd kedd reggel mikor szétszedtem az alábbi képek fogadtak:Mivel eleve féltem a teszttől, ezért a maximum órajel keresésével és a superpivel kezdtem, de hát ezt se bírta a lap, pedig, csak szolidabb feszültségeket kapott a lap/proci
Kipróbáltam a procit másik alaplapban, hálisten hibátlanul működik. A lap is lehet megy, de nem merek procit rakni bele.
A dolog rendkívül kellemetlen, hiszen ismerősöm/barátom önzetlenül megpróbált segíteni hogy a versenyen indulhassak, erre ez történik, ráadásul ennyi küzdés után...namind1, szerintem értitek a lehangoltságom..
Mivel győzelmi esélyeim szerintem elszálltak, így remélem valamilyen úton-módon sikerül kicserélni a Gigabyte lapot, hogy barátom olyan lapot kaphasson vissza, amilyet ő adott nekem. A Foxconn foglalat hibájáról itt olvashattok, a külföldi Gigabyte tech el is ismerte a hibát.
Sajnos kifogtam..
További sok szerencsét mindenkinek!
üdv
over
-
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek, hogy nem a legmegfelelőbb kérdéssel fordulok felétek, de talán akit érdekel és főleg űzi az extrém tuningot az tudna nekem tanácsot adni.
A kérdésem a proci megfelelő pasztázására irányul, mert egészen addig ameddig mx-2-t használtam remekül működöt a "szétkenős" technikám (természetesen csak a borda azon részét ami érintkezik a procival, tehát nem az egész procit kentem be), viszont most cserélnék hűtőt és mx-3-as pasztám van, amivel biza nem megy a fentebb taglalt technika mert gyakorlatilag csak gyúrmázok vele semmi egyebet. Nézelődtem a neten megnézve, hogy ki hogyan csinálja és talán a legtöbben a középre egy pöttyöt és rányomni a hűtőt elvre voksoltak, viszont foggalmam sincs, hogy mennyit kellene rakni középre ezen technika esetén.
A másik gondom, hogy olyan hűtőm van, ami pont az egész cpu-t lefedi (gulftown-hoz való gyári hűtő), tehát lehet érdemes lenne valahogy úgy megkenni a procit, hogy a hűtőfelületen rendesen eloszoljon. Viszont ez a középrepöttyözősnél szinte kizárt, hogy sikerülne.
A proci egy i7 930-as.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
subaruwrc
félisten
najó ha over nem ,akkor mutatok én valamit, mert nincs pörgés.
NickShih + Q3FEmale + Rampage 3 Extreme--- 6680mhz pifast, 12.72 sec
-
subaruwrc
félisten
nvidia back to 3D vantage's field.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #2679 üzenetére
ez nem itthonról van, mert nem tudtak pontos időpontot mondani, hogy mikortól lesz. előrendelést lehet még csak leadni, de bizonytalan szállítási idővel.
ezt Párizsból rendeltem pénteken
és ma már zörgött a FedEx-es futár, hogy jött egy csomag. jól nyomják a srácok
hamarosan teszt is lesz
-
Zé_Mester
őstag
hjajajj, épül lassancskán a játszótér
megjött a dömper is (végre)
kép 2
kép 3ha már tesztelünk a P55 versenyre, akkor erre is rápillantunk majd egy pöttyet
-
ma már meló van, este reagálok minden kommentre..
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2661 üzenetére
bírni fogja az ISBT-t?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
gyúrmával szigetelsz? nahát over, ilyen tré dolgot
-
toyone
őstag
válasz
Hajrá. I5 750 van benne?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Ready to die!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
jaaaaaj de kis csinos
hajrá-hajrá, ne sajnáld -
subaruwrc
félisten
Gigabyte X58A-UD9- 2D-3D damage by :
hicookie, youngpro, AndreYang, NickShih, dinos22, elmor -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2658 üzenetére
futuremark hall of famet is szétzúzta
-
válasz
Zé_Mester #2652 üzenetére
Nem tűnik rossznak, Superpi 32M WR by elmor
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Asus Maximum II Gene alaplapom és egy E8400-as procim, Scythe Mugen hűtővel és minőségi pasztával. A tápom is jó (Seasonic 430W). Ezek biztos alapot nyújtanak a jó tuninghoz, de nem értek hozzá. Hozzáértésem egyenlő azzal, h emelem a feszültséget és az FSB-t. Alapfeszen 3.60 GHz-t megy a procim stabiln 24/7-ben. Viszont feszemeléssel csak 3.80 GHz-ig sikerült jutnom stabilan. Nagyon minimális feszemeléssel. Viszont 3.80 GHz fölé nem tudok eljutni, hiába emelem a feszt, vagy nem indul be a gép vagy hamar kifagyok. 4.0 Ghz lenne a cél stabilan 24/7-ben. Szerintem ha alapfeszen megy 3.60 Ghz-t stabilan a gép, akkor a 4 is elérhető lenne, de ehhez sztem a feszemelésen kívül mást is meg kéne piszkálni. Rengeteg beállítás van, de fogalmam sincs mihez nyúljak.
Ja, a RAM-ok. 2x2GB CSX 800Mhz. 3.6 Ghz-en pont 1:1-be mennek. 4 GHz-hez 889 MHz-en mennének. Ennyit szerintem bírnia kell. Nem egyszerre vásároltam őket. De szerencsére megy a dual-channel is, szóval egyformának kell lenniük.
A tuninggal kapcsolatos segítség nyújtást előre is köszönöm.
-
subaruwrc
félisten
legyen live show itthon lécci lécci naaaa
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #2643 üzenetére
na igen, a fő gond, ha teis fogod eldurrantod a nagy nehezen összekuporgatott franko lapodat+cpudat nem áll a polcon 3 ugyanolyan franko másik, hogy a helyébe álljon. ezért piszok nehéz ez az egész, megtaláld a rendszered biztonságosan tesztelhető határát úgy hogy közben nem nullázod le az egészet.
hát remélhetőleg legalább gulftown téren a rampage 3 beváltja a hozzá fűzött reményeket, és a negatív tapasztalatokból gyorsan levonják a megfelelő következtetéseket az érintett gyártók... -
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS #2642 üzenetére
ez egy ilyen játék nem?
amit nem lehet úgy játszani, hogy ,, másik procival ennyi fesszel még adta ,, most meg szétég a decka. én nem tudom hogy a classifiedok is elégnek e vagy sem, de tény hogy a giga lapok nagy számban pusztulnak bár lynnfield alatt a maximus 3 formulák és az evga bizonyos lapjai is megadják magukat. remélhetőleg jönnek nemsokára az áttervezett lapok amik bírják a hajlítást. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #2639 üzenetére
ezzel nem értek egyet... miért lenne a gulftown kevésbé "bolondbiztos"? maga az OC nem bolond biztos, mivel az emberi tényezőt ha kizárod megmaradsz az auto oc-nél
és mivel emberek vagyunk tévedhetünk. adhatunk több feszt egy tökéletesen tervezett alaplapi környezetben is mint amennyit az a cpu vagy vrm elvisel. és ez még nem egy olyan triviális hibaforrás mint pl rosszul felrakni egy potot, nem kellően szigetelni. de például azt is érdekesnek találom, hogy minden ilyen socket burn mostanában csak gigabyte lapban fordul elő. classified-ban 2v-on miért nem? annyi amatőr nem használ evga-t? vagy csak éppen mivel senki sem fizet ezekért a lapokért a top10-ben, nem is írják meg ha ilyesmibe futnak? valoszinünek tartom. de az hogy a bloomfield-nél, lynnfield-nél veszélyesebb lenne gulftown-t tesztelni, azt nem hinném, sem a fórumon látottak sem saját tapasztalat alapján. najo tegyük hozzá, ezek az alaplapok GT-hoz egy bios update-et kaptak. az első olyan lap ami a GT megjelenése után fog kijönni, annak a terheléséhez tervezve a Rampage 3 lesz. gondolom nem tudott az intel 1 évvel ezelőtt pontos paramétereket a GT-ról átadni a 3rd party-knak. vagy egy már elhangzott példa, anno mikor bejött a c2d és a 45nm, sorra döglöttek a lapok cpu-kkal együtt (RE-k tonna számra hullottak a profiknál is) mire rájöttek az emberek, hogy hoppá, itt már jobban kell szigetelni mint eddig. hol láttál te gyúrmát 2-3 évvel ezelőtt? most meg mindenki kiscsoportos. egyszerüen ugyanugy oda kell figyelni mint bármilyen más rendszernél, tudd mire építkezel. ez egy ilyen játék nem? szvsz
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2632 üzenetére
merre merre, elkapnék egyet
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #2637 üzenetére
jo azért nem feltétlen mindig a technika a hibás, nem tudni mennyi vcore-t adtak neki és írták hogy "csak" szárazjég hütés volt, simán lehet h több feszt kapott mint amennyit szabadott volna -60 fokon... és persze vantage-oztak
mod. most látom h 1.6v hát igen... meg azért egy középkategóriás lapról van szó, azt a vrm-et nem éppen erre találták ki...
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
-
Zé_Mester
őstag
válasz
matteo_szg #2628 üzenetére
halottról jót vagy semmit, úgyhogy sztem hagyjuk az MSI-t
-
válasz
matteo_szg #2622 üzenetére
De nagyon dobálják itt a Gulfyt
-
subaruwrc
félisten
válasz
Eclipse Plus: version 1.0...ez a legfrissebb...totál zsákutca az a lap...mondjuk közös MSI-s barátunk is elismerte anno, hogy egy f*s
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
hát én nem merném belerakni az 1000 usd-s cpu-t azis biztos
naja, nem véletlen azis, hogy megszűnt a magyar képviselet is ha jol tudom...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
matteo_szg #2625 üzenetére
az a tutiii
sztem az Eclipse-k nem is fogják támogatni a Gulfot, új pcb-t + vrm-et kell tervezniük
Asus-al is így állunk... pár hónapja
-
Zé_Mester
őstag
válasz
SuperComputer nem jó a 6 magos Gulf alá, gyenge hozzá.
jó kis Rampage II vagy Rampage III Extreme, vagy Gigabyte X58A-UD7.......na ezekke menne csak igazán. legelmebetegebb esetben EVGA. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
vigyázz az ilyen kijelentésekkel ebben a topicban
köszi, de még1x Q4EG ES-re ln2-t nem öntök, van még valami a tarsolyunkban, csak Rampage II vagy III kéne most már mindenképpen... Gulftown-t senki nem tesztel P6T*** szériában ahogy nézem, szerintem nem véletlenül, nem jók a bios-ok vagy nem ilyen terhelésre van tervezve... -
Achill3uS
nagyúr
jaja ezek a legolcsóbbak és még ehhez is kell diódát venni, mert azt nem adják hozzá ami + 2-3 ezer.
toyone kérdezte tőlem a napokban, hogy régebben írtam, hogy van olyan hőmérős multiméter ami -40-ig van hitelesitve de -140-ig mért nálam és a rendes thermométerek árnak a töredéke volt: Voltcraft VC-140 DMM. viszont conrad-nál már nem lehet kapni.Zé: thx
hát igen, énis sajnálom, ez a cpu+lap kombó nem a legjobb volt, de legalább már láttunk 6 magot itthon akcióban
-
Cadal
őstag
válasz
akoska07 #2618 üzenetére
Esetleg ezek:
VOLTCRAFT K101
VOLTCRAFT K102Használat közben: [link]
-
hol lehet hőmérőt venni ami mér -190 fokig ?
és elfogadható árban van -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #2616 üzenetére
köszi Szatesz, toyone, subaru
de, valami biztosan nem stimmelt, hwboton hasonlítva akár a cpu score-okat, más GT eredményekhez is lassú volt, szóval nem a legoptimálisabb deszka volt az mostmár biztos, de ez volt az egyetlen lehetőség, szóval, legközelebb Rampage és másik cpu
CB -140, CBB -120 -
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS #2613 üzenetére
bahh. 1.91v vcore
óvatosan szegény párával...
szép eredmények még ígyis, főleg a wprime, de nem lehet hogy az a deszka kicsit kevés volt ehhez a feladathoz?
mehet még jobban ez a proci mondjuk egy rampage 3 extremeben, véleményem szerint.
coldbug / coldbootbug?keep pushing that beast
-
Achill3uS
nagyúr
-
Zé_Mester
őstag
nos, elkészült az új topic, hajrá mindenkinek
Gigabyte P55 OC Challenge - 2010.03.19 - 2010.04.02
kérdésekre mindenki választ kap a verseny topicjában
-
Zé_Mester
őstag
Üdv Emberek.
Nos, a hétvégén a franciák tolták a Gigabyte P55 OC Challenge-et.Jó hír, itthon is lesz
Előzetesben annyi hogy online versenyként kerül megrendezésre, az eredmények beküldésére Március 19 - Április 02 -ig van lehetőség.NEVEZNI CSAK GIGABYTE P55 LAPOKKAL LEHET !!!.
Az alaplapok listáját az alábbi linken találjátok meg
A nevezhető processzor típusok listáját a holnapi nap folyamán leírom, ez még nem tisztázott perpill.
A nyereményekről és a további infókról holnap minden információt leírok, mindenkinek jó felkészülést addig is
-
-
paprika
aktív tag
válasz
Overlocker #2603 üzenetére
Nos mik lettek az eredmények?
Tegnap elaludtam itt gépnél mire felkeltem hajnali 4 volt már
-
paprika
aktív tag
válasz
Overlocker #2603 üzenetére
Figyelünk
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2600 üzenetére
vácsing
Új hozzászólás Aktív témák
- Automobilista 2
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Bluetooth hangszórók
- OpenWRT topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.07.22. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen AM4 Procik
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-13900k OEM
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest