- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3xx
tag
Sziasztok!
Meglévő Digi kábel előfizetésemhez szeretnék valamilyen vevőt, hogy régebbi típusú Samsung HD ready LCD TV-men fogjam a kábeles digitális adásokat is, ne csak az analógot. Mire van szükségem? Ha jól tudom DVB-C, vagy jó a DVB-T vevő is? Milyen típust ajánlanátok? -
Black&White
addikt
Sziasztok!
Vszinuleg jovo heten rendelek egy dual tuneres Terratec dvb-c tunert.
De elotte meg szeretnem megtudni, hogy erhet e barmifele kompatibilitasi gubanc ugy, hogy a lapom egy dfi nf4 ultra, amin a legelso 1.0as pci-e sinek vannak.
Kicsit lemaradtam ebben a dologban, ugyhogy ha valaki egyertelmuve tenne a dolgot, azt megkoszonnem. -
zhagyma
őstag
Azért az információs táblákat már benyalta, de ez még mindig nagyon rossz eredmény. A DIGI esetén azért próbáld meg:
1. 121500 KHz, 6000 KSym/sec.
2. 354000 KHz, 6900 KSym/sec
3. 770000 KHZ, 6900 KSym/secHa nem változik egyik frekvencián sem a helyzet akkor a frekvencifüggést is kizártuk.
Amennyiben az analóg adás nem szemcsés akkor valószínűleg a demodulátor digitális része döglödik. Szerintem ezeket kéne írni a németnek:Első kör.
1. A legfrisseb driver van fenn: driver verzió / oprendszer.
1. Analóg adás. OK.
2. Az FTA (free-to-air) DVB-C adás egyetlen frekvencián sem ad képet / hangot. Próbált szoftverek: Terratec Homacinema, DVBViewer, TSReader Lite.
3. A DVB-C adás paraméterei a szolgáltató által megadottak.
4. A háztartásban használatos TV készülékek problémamentesen veszik a DVB-C adást.
5. Kéred a tuner cserét vagy a vételár visszatérítését mivel az eszköz alkalmatlan a feladatra.Második kör.
Azt nem gondolom, hogy az általunk tárgyalt paramétereket is meg kellene küldeni de ha gondolod küld el a képeket és jegyezd meg hogy rengeteg hibás transport stream csomagot detektál a vevő digitális része (abnormális 4. pont miatt) és természetesen a szolgáltató beviszgálta a hálózatod és rendben találta.
-
zhagyma
őstag
válasz
dolbyman #10212 üzenetére
Saját bevallása szerint analógban megy a tuner: [link].
RF chip: NXP TDA18271
Multi standard demod chip:Micronas DRX3926
USB bridge chip: Empia EM2884A leírás szerint a drxk demodulátor rész DVB-C / DVB-T része nem mutat "semmit". Mivel a jelerősség (IF jel) / jelminőség (bithiba) a demodulátor chipből "származik" ezért ott kell keresni a hibát.
Például:
1. nem stimmel a driver verzíó / tuner verzíó: legfrisseb driver ajánlatos.
2. a driver által biztosított DVB-C BDA filter és egy program nem képes együttműködni.UI.: Bár én közvetlenül nem ismerem de a Terratec HomeCinema programról sok elmarasztaló véleményt lehet olvasni.
-
imis
senior tag
válasz
azbest #10197 üzenetére
adott egy cinergy htc stick (dvb-t,dvb-c,analóg) ez nem akar menni kábelen (upc kódolatlan csatornán)
de az analóg rész működik,
dvb-t kis bot-antennával nem talál semmit, ezért ellenőrzésképpen egy másik avermediás tunerrel is próbáltam dvb-t (ez sajnos nem tud dvb-c-ét) és a kis bot-antennával azon sem jött semmi. Így a dvb-t-és kísérlet nem hozott semmi eredményt.Szóval a fő gondom, hogy a dvb-c tuner a jelenlegi hálózaton nem műxik és vagy jó lesz a digin, vagy a tunerrel van gondom.
A többi csak kísérlet volt.
-
azbest
félisten
mintha zavart éreznék az erőben...
a dvb-T az antennás földfelszíni digitális tévéhez való (mindigtv), a dvb-C pedig a kábeles digitális adáshoz... értelem szerűen a dvb-T adáshoz az antennát kell rádugni, míg a dvb-C adáshoz a kábeltévé kábelét. Nameg a programjában hangolásnál a dvb-T vagy -C lehetőséget úgy választani, hogy passzoljon ahhoz amit éppen be akarsz hangolni.
Dvb-T módban nem fogsz adást taláni a kábelen, valamint dvb-C módban nem fogsz adást találni az antennával. A botnanenna nem a kábeltévé vételére való, ahogy a kábeltévé nevében is szerepel, ott a kábelen jön az adás
-
zhagyma
őstag
" ... analógban megy a tuner ..."
Gondolom az analóg UPC kábeltv-t vetted. Ez jó jel. Az antennabemenet / RF tuner chip / demudátor analóg része / USB bridge chip megy. Az előfordul hogy kábeltv esetén az analóghoz képest a digitális jel 5-10dB-el kisebb jelszinten is jöhet (kb ennyi a jel/zaj előnye a digitális jelnek az analóghoz képest). Ezért ha kisebb a digitlális jel szintje, akkor fontos lenne hogy azon a kábelvégen próbáld meg a DVB-C vételt ahol a TV is üzemel.
Ha így sincs semmi akkor a másik szélső esetre lehet gondolni (sok a digitális jelszint). Ebben az esetben ha teheted tegyél be egy plusz osztót hogy csökkentsd a tunerbe bemenő jelszintet.
UI.: Azért a PC-s tunerek bemenőjelszint tartománya (túlvezérelhetősége) nem azonos egy TV tunerrel.
-
zhagyma
őstag
Az m2-nek mennie kellene UPC kábelen. A Terratec szoftver helyett próbálj meg egy alternatívát:
TSReader Lite DVB-C BDA driver-t kell választani.
DVBViewer DemoEsetleg próbáld meg a DVB-T részt (mindigtv: frekvenciatáblázat) visszaigazolásképp hogy a tuner jól működik. Gondolom ugyanazt a koaxvéget használod amiről a TV működik.
-
Watt25
veterán
-
Lall
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan DVB-C-s PCMCI kártya, ami a "régi" Panasonic Plazma tv-be bedugva tudja fogni a Digi TV kábeles digitális adását? Lehet, hogy kissé leegyszerűsítettem a kérdést, de remélem érthető amit kérdezek. Tehát valami ilyesmire gondolok, csak ez nem tudom mit tud.
-
lacko6
senior tag
Ha valaki DVB-C USB-s tunert keres,annak ajánlom a TerraTec Cinergy HTC Stick HD USB DVB-T C analog tunert 16000ft.Jobban megéri mint a TBS(15000ft).És nem csak c-s.
[link] -
Yipp
tag
Beszereztem egy Terratec Cinergy T PCIe Dual kártyát. Ez egy kis PCIe x1-es kártya. Két DVB-T és egy DVB-C tuner van rajta. DigiTV-vel próbáltam ki (C) és az egy tuner is fel tudta venni az összes adót egy transponderen (pl: film+ cool hirtv atv) és persze nézni is lehetett egyet. Ha más adóra kapcsoltam azt írta ki nincs szabad tuner. Mediaportallal próbáltam. A Terra progija semmit nem ér, a távkapcsolót ki sem érdemes csomagolni. EPG van, használható.
-
gyiku
nagyúr
van mar vmi hir a dune dvb-c tunerrol? itt azt irjak, hogy erkezik, de a cikk tavalyi.
-
-
zhagyma
őstag
válasz
H.Roland #10029 üzenetére
Szia!
Jó kis kártyát vettél. A leírásod alapján azt tippelem hogy Digikábeled van (DVB-C). Nálam a DVBViewer-ben a kereső dialogus doboz így néz ki:
A digi.ini file helye win7 alatt:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders\digi.iniA digi.ini file tartalma:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=14
1=113000,5,6900
2=121000,5,6900
3=346000,5,6900
4=354000,5,6900
5=362000,5,6900
6=370000,5,6900
7=378000,5,6900
8=746000,5,6900
9=754000,5,6900
10=762000,5,6900
11=770000,5,6900
12=778000,5,6900
13=786000,5,6900
14=794000,5,6900 -
grunge
addikt
Sziasztok! Feltettem már a kérdésem a milyen tunert veygek topicban, olvasgattam is bőszen, de be kell valljam nemigen lettem okosabb, szimplán hülye vagyok ehhez a területhez...
Adott egy UPC kábel TV-s előfizetés minenféle box és egyéb nélkül, csak a koax van a házban. Ehez keresek velemi tunert, boxot. Másik totyikban monték hogy DVB-C kell vagy mi, de azok 30+ k körül vannak, ennyit meg nem szeretnék költeni erre. Van valami költséghatékonyabb megoldás hogy PC-n tudjak tv-zni?
-
EMD SD-40
csendes tag
Szevasztok,
egy USB tunerrel gyült meg a bajom, tipusa Pinnacle PCTV Quatro Stick 510e.
Specifikációja szerint tud DVB-C -t is, de mégsem talál meg egyetlen digitális kábel-csatornát sem.
HWR-Telecom a kábelszolgáltatóm (Bp. XVI.kerület). Velük már konzultáltam, nem tudják mi lehet a probléma, vagy nyolc-tíz digitális (nem kódolt) adásnak kellene jönni.
Van valakinek ötlete? -
nfsu17
veterán
-
geri0810
csendes tag
Hello!
Most lett bekötve a DIGITV és sajnos, csak utólag szembesültem a tudattal, miszerint a TV(Panasonic Plasma Full HD 2 éves) sajnos csak DVB-T-t tud kezelni, így a Digis DVB-C-s digitális, HD adásokat nem tudja kezelni.
A kérdésem az, hogy lenne e valami átalakító, amivel lehetne orvosolni ezt a dolgot.
Ahogy olvasgattam a fórumokat találtam készülékeket, amik át tudják alakítani, de ezekkel az a baj, hogy külön távirányító és így macerás tv-t nézni.
Szóval egy olyan átalakító kellene, ami simán a DVB-C-t át tudja alakítani DVB-T-re hogy direktbe tudja fogadni a TV és így a TV-n keresztül közvetlen lehessen tévézni.
Ha hallott, látott már valaki ilyen kütyüről, vagy tud valami megoldást, kérem írja meg, nagyon fontos lenne!
Köszönöm szépen! -
BeLac
tag
Szia!
Szerintem ez valami XP hiba lesz. Én is ebben a cipőben járok. A USB tunerem DVB-C és DVB-T plusz van egy másik is ami csak DVB-T. A DVB-C-vel semmi gond, tökéletesen müködik. De a DVB-T egyik USB tunerben sem müködik. De csak ezen a PC-n. Bármelyik másik gépen amit próbáltam tökéletesen müködik. És persze az antenna ugyan ott van. Az adótól 3km-re vagyok, tehát nem jelszint probléma van. A programok látják a tunert de mégis ezen a gépen csatornát nem találnak.
-
gabx76
senior tag
Sziasztok!
Összetett kérdésem lenne:
Építettem korábban egy HTPC-t, amivel egy PCTV quadro stick segítségével néztem a DIGI DVB-C adásait, DVBViewer-rel.
Kihasználatlanság miatt a kábelt azóta lemondtam, és mindigTV-re váltottam. A gond az, hogy a DVB-T adásokat nem tudom behangolni ugyanezzel a szettel. (Sőt, a kínai DVB-T tunerrel sem.)
A hardvert látja, a scan elindul, de nem talál semmit.
(más szoftverrel sem működik sajna)Próbaképp rádugtam mindkét tunert a laptopomra. Ugyanazzal az antennával (ugyanott), ugyanúgy DVBViewer-rel simán működik mindkettő.
A különbség a két gép között az oprendszer: A HTPC-n XP, a laptopon 64 bites W7 van.
A driver-ek egyforma verziószámúak. (próbáltam régebbivel is, de hiába).Még azt is megpróbáltam, hogy a DVBViewer beállításait tokkal vonóval átmásoltam a másik gépre. Az eredmény: üres képernyő.
Szerintetek mitől lehetséges ez?!
-
csudri
őstag
Annyira hülye nem vagyok, hogy földi vevővel akarjak rögzíteni kábeltvt.
Az viszont elszomorít, hogy DVB-C vevővel sem, mert apámnál kellene kiváltani a megdöglött videóját. Mivel egy új VHS videóba ma már tök felesleges beruházni, ezért keresek valami megoldást, hogy fel tudja venni, amit szeretne. DVD-felvevőt rá lehet kötni a sima UPC-s STB-re?
ui: A UPC saját vevője sem játszik, mert az plusz 2000/hó. Már így is 13500 a havi UPC számla, az már tényleg rablás lenne.
-
Kernel
nagyúr
UPC digitális kábelt nem tudod földi vevővel dekódolni, nyilván rögzíteni sem. Még DVB-C vevővel sem tudod, csak azzal, amit a UPC ad. Abból lehet rögzítőset is kérni, drágább csomagban. De az is csak a saját belső merevlemezére rögzít titkosítva, így legfeljebb SCART-on keresztül tudsz róla felvenni, VHS magnóval például.
-
gyiku
nagyúr
milyen medialejatszok vannak most a piacon dvb-c tunerrel? hol tudnek rajuk keresni? iponon nincs ilyen opcio.
-
Szia.
Mivel a plazmám nem HD-s akkor gondolom nincs szükségem HD-s vevőreValamint semmilyen speciális kódolású műsorai nincsenek a szolgáltatónak.
Ez egy egyszerű külföldi szolgáltató (én is külföldi vagyok), ami tudja a DVB-C sugárzást. Van HD adás is, de az én TV-m nem HD-s..Tehát akkor sem lenne jó szerinted?
Köszi
-
BeLac
tag
válasz
DeathAdder #9735 üzenetére
Én nem vagyok benne biztos mivel a leírásokban csak az MPEG-2 -t említik. A HD adások pedig MPEG-4 -s kódolásúak.
Üdv:.
Közben meg is találtam. Tehát HD adást nem tud.
Termék jellemző WCD 1210
Teljesen MPEG-2 és DVB-C kompatibilis
Conax / Wellfly CAS
Több QAM demodulációs választás: QAM16, QAM32, QAM64, QAM128 és QAM256
1000 csatorna TV-és rádió programozható
256 színű On Screen Display, amelyek több nyelven
EPG, teletext és felirat támogatás
Három keresési mód: Kézi / Auto / All frekvencia
Változó képarány (4:3, 16:9) Letter Box
Kedvenc csatorna beállítása és a gyerekzár funkció
Automatikus mentése az utolsó csatornának
Szoftverfrissítés révén RS232-port és a kábeltelevíziós rendszerből
NTSC / PAL videó kimenet és az automatikus konverzió
Több A / V kimenet, beleértve az opcionális SCART, komponens és RF kimenet
Opcionális 18V/250mA DC kimenetet le átalakító MMDS rendszer
TávirányítóA készülék a Digi Tv kábel szolgáltatásában működik 68 csatornával.
-
Kernel
nagyúr
válasz
DeathAdder #9735 üzenetére
Digikábelhez jó, de az még nem garantálja, hogy minden szolgáltatónál biztosan használható, mert léteznek az általánostól eltérő megoldások is.
A Digikábelhez nem szükséges különleges vevő, mint ismert, az üzletekben kapható DVB-C televíziókkal is kapásból megy.
-
Hali.
Gyors kérdés:
Ezzel az eszközzel fogható a digitális adás kábeltévével?
Természetesen a szolgáltatónak van DVB-C sugárzása!Köszi
-
ziggi_zug
aktív tag
Sziasztok! Bocsi, ha már volt a kérdés, de nem találtam választ még:
kapható-e ma Mo-on olyan médialejátszó/felvevő, amiben DVB-C tuner, esetleg még analóg is van. A DVB-T egyáltalán nem érdekel, nincs (és egy jó darabig nem is lesz) IPTV a lakásban. Cserébe a jelenlegi kábelszolgáltató rengeteg csatornát ad mind analóg, mind DVB-C-ben. Mivel tudnám ezt valahogy rögzíteni, mert a VHS-t kicsit elavultnak érzem
Köszi. -
Watt25
veterán
válasz
nono0327 #9661 üzenetére
Na, erről beszéltek, hogy nem írtad le pontosan, hogy milyen adást akarsz nézni.
Természetesen ez a készülék nem jó arra, amire neked kell, mert ahogy írtad, a DVB-C és a DVB-T nem kompatibilis egymással.
Neked DVB-C tunerű STB kell, de még további kérdés, hogy a szolgáltató engedi-e nem saját STB használatát. (Mármint olyan STB használatát, amit nem ő ad.) -
nono0327
csendes tag
Értem, köszönöm a válaszod! És akkor az készülék ([link], amit írtam az megoldás lenne a problémámra? Bocsi, ha esetleg hülyeségeket kérdezek, de nem igazán vagyok otthon a témában. Vagy ez azért nem jó, mert csak DVB-T, nekem meg kábelen jön a jel és akkor ugye DVB-C-s kellene? (PR Telecom)
-
válasz
wassermann #9645 üzenetére
Kössz a választ
Nincs szükségem HDMI-re, nem mai darab már a Pana plazmám, de egy ideig még használni akarom.
Biztosan van digitális sugárzás DVB-C n, erre rákérdeztem még az elején.Akkor ezek szerint jó lesz az a vevő
-
wassermann
Topikgazda
válasz
DeathAdder #9617 üzenetére
"Kérdés ,hogy az a termék megfelelne e nekem arra a célra?"
- 1. Nincs HDMI kimenete és csak SD méretet tud: ezért csak akkor, ha régi hagyományos (nem HD felbontású) TV-n akarod nézni és nem is tervezed FullHD-s vagy HD-s TV vásárlását néhány éven belül.
- 2. Csak DVB-C-t tud, emiatt rá kell kérdezni,biztosan így jön-e a digitális adás a kábelen, mert kis szolgáltatóknál előfordulhat, hogy a normál DVB-T sugárzást fogják jobb antennával és azt keverik rá erősítve a többi normál csatorna jele mellé a kábelre.
-
Bandita41
csendes tag
Sziasztok!
Bekötötték a digi-kábelt végre! DVB-C felvevő vásárlásán gondolkodom. Tudtok valami olcsót akciósan valahol? Echolite HDC 2210 most 20 ezer, esetleg tudtok felvevőt hasonló árban?
-
zichie
senior tag
válasz
bozso073 #9567 üzenetére
Ha a tévédben dvb-t és dvb-c tuner van, akkor műholdas szolgáltatást nem tudsz igénybe venni vele, így csak két választásod marad: MindigTV Extra és Hello Digital. Együtt a kettő külön antennáról, külön antennakábellel, külön modullal és külön kártyával megy. Magyarul, ha Mindig TV Extrát nézel és utána Hello Digitalt akarsz nézni, akkor a tévéből egyik koax kábel ki, a másik be, továbbá a ca modult is cserélni kell, amiben a kártyák vannak. A gyakori modulcserélgetés nem szerencsés és nem is tesz jót az CI ajzatnak.
Ha mégis úgy döntesz, hogy valamelyiket együtt akarod műholdas szolgáltatással használni, akkor a műholdhoz mpeg4-es dvb-s2 box kell, amin van modulfogadó vagy olyan kártyaolvasó, ami többféle titkosítási rendszert kezel.
Cryptoworks rendszert használó kombinációk: Hello Digital (dvb-c) + UPC Direct (dvb-s/dvb-s2)
Conax CAS7 rendszert használó kombinációk: Mindig TV Extra (dvb-t) + Hello HD (dvb-s2)A műholdas Hello esetében adnak csak kártyát is. Ez biztos, mert nekem is van. Ezt a szolgáltatásukat olcsó.tv -nek hívják: [link]
Ami még fontos, hogy a műholdas Hello-hoz olyan tányérantenna kell, amin két fej (twin) van, mert két műhold pozícióból megy a szolgáltatás. Nekem pl. antennaforgatóm van. -
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9560 üzenetére
A Hello HD-nek a műholdas szolgáltatása használja Conax CAS7 rendszert, a mikrohullámú Hello Digital a Cryptoworks rendszert használja, ahol nincs párosítás. Olvastam más fórumokon, hogy dvb-c tuneres tévével és Cryptoworks CA modullal megy a szolgáltatás, tehát nincs párosítás.
A titkosítás tehát Cryptoworks CAM + előfizetői kártya. A három Hello Digial boxhoz van használati útmutató, ahol írnak is Cryptoworks rendszerről: [link] [link] [link]
-
zhagyma
őstag
válasz
bozso073 #9559 üzenetére
A Hello Digital saját bevallása szerint (GYIK) DVB-C rendszerben sugároz, tehát a TV készülék tunere alkalmas rá. A titkosítás Conax CAS7 rendszerű CAM + előfizetői kártya. Azt nem írják, hogy van-e Conax pairing (párosítás) csak egy figyelmeztetést találtam a GYIK-ban:
" ... A SMART kártyát csak az általunk biztosított készülékkel lehet használni, amennyiben más készülékbe helyezi át, az nem, vagy nem megfelelően fog működni. ..."
Ha nincs párosítás, akkor ezt nem kell komolyan venni. Vélhetően nincs, csak időszaki aktiválás amelyhez esetleg kellhet a box.
-
Bandita41
csendes tag
Olcsó DVB-C vevőt keresek, ami felvevős. Tudnátok ajánlani néhányat? Köszi előre is!
-
azbest
félisten
válasz
Core2duo6600 #9436 üzenetére
T-home kábel esetén ha jól értem az a fő probléma, hogy nem aktiválódik a kártya más eszközben, mint a kapott box. Korábban írták mások, hogy havonta egyszer vissza kell tenni a kártyát a box-ba hogy aktiválódjon. [link] nem tudom hogy tényleg működik -e.
Ha viszont működik, akkor ugyanúgy megoldható a pc-s adás, mint a mindigtv esetén, azzal súlyosbítva hogy dvb-c tuner kell és a kártyát havonta rakosgatni kell.
-
Armagedown
őstag
válasz
Lazinho84 #9404 üzenetére
"Ezt nem egészen értem. Azt hittem ezzel a készülékkel tudom hd-ben nézni azokat a csatornákat amik sugároznak ilyen adásokat."
Igen, a földi sugárzásuakat
DVB-T - földi sugárzásu digitális
DVB-S - digitális műholdas adás
DVB-C - digitális kábeltévéegymással még véletlenül sem kompatibilisek , külön stb vagy tuner kell mindhez.
esetleg ha talál kombinált vevőt az is jó lehet. -
GIJoe
addikt
Tudnátok nekem ajánlani olcsó asztali DVB-C vevőt (HD h264), az se baj, ha tud felvenni ( PVR) lejátszani...
-
szvl
tag
Sziasztok!
Digi kábeltv-hez keresek DVB-C box-ot.
Átbogarásztam egy sor számításba jövő box használati útmutatóját (Opticum XC 403, Golden Media 9060 HD, Amico CHD 7900, Synaps CHD-3000 HD, Opticum HDC 10). Meglepődve tapasztaltam, hogy az általam megszokott táblázatos formában (egy kb. 10 soros táblázat minden sorában egy csatorna következő 2-3 órányi műsorai vannak felsorolva) ezek a box-ok nem mutatják meg az EPG-t.
Ilyen táblázatra gondoltam: [link]
Ezzel szemben ezek a box-ok egy csatornának tipikusan az aktuális, esetleg a következő műsorát mutatják. Mint pl. a GoldenMedia 9060 használati útmutatójának a 10. oldalán látható: [link]Tudnátok olyan PVR funkcióval rendelkező DVB-C box-ot javasolni, meg tudja mutatni az EPG-t az általam megszokott táblázatos formában (is)? Extra kívánság, hogy az EPG nézegetése közben az aktuális csatorna képe kicsiben vagy háttérben látható legyen és a hangja se némuljon el.
-
-
stan_smith
csendes tag
Beépített DVB-T tunerrel rendelkező felvevő elé beteszek egy DVB-C tunert akkor fel tud venni DVB-C-s adásokat?
Mert ezt gondoltam ki a problémámra, mert elég nehéz dvb-c felvevőt találni, míg dvb-t felvevő rengeteg van.
-
stan_smith
csendes tag
Olyan DVB-C vevőt / DVB-C vevőt-médialejátszót keresek, mely alkalmas egyidejűleg egy csatornán felvenni és egy másikon timeshiftet használni (csúsztatott lejátszás).
A médialejátszó nélküli vevők és a vevők-médialejátszók is érdekelnek.
A selteka cic-402hd-t találtam, viszont nem tudom, hogy képes-e erre.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
csendes #9312 üzenetére
Keresgélek én is azóta is (akár usb, akár belső pci, pcie) dvb-c tunert, de a fent említett korábbi modellen kívül nem találok semmit. Az viszont ilyen 20e körül mozog. Kérdésem hogy van ennél valami olcsóbb megoldás, vagy ne is nagyon keresgéljek mert esélytelen
bár aztán lehet egy set top box is vagy nem tudom mi más lehet -.- nem feltétlen kell belső egységnek lennie magyarul
-
VGYke
addikt
Ezen kérdésemre visszatérve, meg vissza olvasva a immár a fórumot, van jelentősége annak, hogy DVB-C (kábel) tuner külső USB, vagy belső PCI-(E) csatoló felületű? Melyiknek mi az előnye, hátránya?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
#46372352 #9300 üzenetére
"... a TV-ben csak DVB-T tuner van, milyen USB-s vagy kártyaformájú (a tévének van kártya olvasója) DVB-C eszközt lehetne csatlakoztatni hozzá..."
Ha a TV csak DVB-T-t tud, akkor az csak a földi sugárzású (tető antennás) digitális adás vételére jó, akár van kártya olvasója, akár nem. A DVB-C-t sajnos nem fogja tudni. Venni kell egy olyan settopbox-ot (ez lesz a DVB-C vevő) a Digi-től, aminek van HDMI kimenete és azt kötni a TV-re. Az USB-t a TV valószínűleg csak képek, zenék lejátszására tudja használni.
-
r3v0Lut10n
senior tag
Sziasztok,
Digi kábel tv szolgáltatás van nálunk. Tegnap sikerült rájönnöm hogy a sima eddig meglévő antenna kábelen megy a dvb-c jel is, így a tv-t át is állítottam
(hirtelen lett is 86 csatorna 54 helyett, ráadásul műsorfüzet menü is értelmet nyert ^^) Viszont hiába keresek bárhol, eddig nem találtam pc-be való dvb-c tunert sehol. Lehet kapni egyáltalán ? PCI, PCI Express mind1 kb ... Vagy hogy tudnám megoldani hogy a gépemen is tudjak digitális adást nézni ? Mert az előző tunerom napokban halt meg, és nem akarok újra analógot venni, ha már tudom digitálisan is nézni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Már most tudom, hogy a fanatikusoktól ki fogok kapni a visszaolvasás hiánya miatt. Bevallom őszintén itt nem olvastam vissza, nagy elnézést ezért.
Kérdésem az, mi olyan jelenlegi DVB-C külső USB-s eszközt tudnátok ajánlani, amivel Win7 PC-n tudnám fogni a Digi csatornáit? -
pbalu
aktív tag
Üdv!
Nagyjából átnyálaztam az előzményeket, elvileg ez jó lehet nekem DVB-C felvételhez? (kimondottan DigiTV madzagon, nem műholdról)
A másik alternatíva az USB-s verzió de azoktól kicsit ódzkodom
Köszönet!ui: milyen felvételeket lehet ezekkel produkálni, ha esetleg valaki mutatna mintát...
ilyen téren van különbség külső és belső tuner között?
-
Nferi1
tag
Sziasztok!
Tudtok arról valamit, hogy meddig adja a DIGI a kódolatlan DVB-C-s jelet.
Tudnátok ajánlani DVB-C-s tunert, amit Magyarországon is lehet kapni, és jó lenne a digi-hez? -
cigam
titán
válasz
torrentszaki #9280 üzenetére
Milyen tuner? Ismeri a "dvb-c"-t?
-
csendes
addikt
Jól tudod. Ha analógot is nézni akarsz, akkor leginkább egy analőg és DVB-C (hibrid) tuner kellene. Nem szűnik meg az analóg sugárzás a földfelszínen sem, és a kábelen pláne nem, illetve ott majd a szolgáltatók döntik el néhány év múlva, hogy mikor állnak át teljesen digitális adásra.
-
Vodar
senior tag
Digi-hez kéne. Közben utánanéztem, nem tudom jók-e az értesüléseim:
A Digi kábelen analóg és DVB-C digitális jel is megy egyszerre és nem kell külön előfizetni a digitális jelre. Jól tudom?
Vagyis egy DVB-C tuner kell nekem? Illetve jó lenne az analóg is? Én úgy tudom, hogy azt jövőre már országos szinten beszüntetik, mármint az analóg sugárzást. Vagy ez nem így van?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Melyik a legolcsóbb DVB-C tuner? Tényleg nincs 10 ezer Ft alatt?
-
gantus
csendes tag
válasz
Katumoto712 #9270 üzenetére
Természetesen a digitálist. Valószínű neked dvb-c re van alapból állítva. Ki kell választani, hogy 'légi' vagy 'kábel'. (Ez milyen magyarítás! A légi alatt a földfelszíni-t értsd) Ha nem megy automatikusan, akkor manuálisan próbáld, ott beírhatod a frekvenciát is.
-
csendes
addikt
válasz
olbeteam #9261 üzenetére
Ezen a leírás szerint antenna, FM rádió, Kompozit, S-Video bemenet van. Tehát, ha a T-Home-os STB-n van átmenő antenna kimenet, akkor antennakábellel össze lehet őket kötni, de ennek csak akkor van értelme, ha analóg kábelcsatornák is vannak, mivel a digitális kábel (DVB-C) jeleket ez a tuner nem tudja venni, csak az analóg és DVB-T jeleket. Ha van az STB-n esetleg S-Video kimenet azt rá lehet kötni (analóg, SD közeli minőségben)
-
PetX
aktív tag
Egy Leadtek TV 2000 XP-t néztem pl. vaterán, de az a bajom, hogy ez csak analóg tuner és januártól tudomásom szerint megszűnik az analóg műsorszórás.
Vagy várjam meg amíg a digitv átáll digitális műsorszórásra, és vegyek egy DVB-T/C -s tunert?
Találtam egy ilyet: [link]
Erre azt írják DVB-T, de nem írják hogy -C azaz kábeles és itt meg is vagyok lőve olcsó tuner téren, mivel a digihez ha jól értem akkor nekem DVB-C kell majd.Adjatok tanácsot, mit csináljak ha TV-t akarok nézni a gépen.
-
Sleeper987
csendes tag
válasz
karpatia30 #9173 üzenetére
Üdv!
Nekem egy ilyen teljesít már jó ideje szolgálatot és csak dícsérni tudom!
DVB-T,-C, analóg ezeket tudja tisztességgel. DVBViewer szépen kezeli.
Én PR-telecom digitális kábelt(dvb-c) nézek rajta már jó ideje!
Csak kódolatlant tud!Üdv!
Sleeper987
-
karpatia30
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy DVB-C tunert venni őt néztem ki Pinnacle PCTV Quatro Stick 510e TV tuner
digikábelhez kellene. Szerintetek jó választás lehet? Neten sok mindent nem találtam róla.
Van aki csak azt mondja, hogy DVB-T , de a dobozán a DVB-C is megtalálható.
Így inkább kérdezek
Köszönöm! Üdv :LAci! -
zichie
senior tag
válasz
Murphistic #9159 üzenetére
Az ebay-ről rendelt dvb-c tuner, ami tökéletes Digikábelre: [link]
Egy gond van vele, elfogyott. Amikor vettem, akkor még volt belőle. Nemsokára szerintem lesz még belőle az ukrán srácnak. Már régóta figyeltem, két hétig van, aztán egy hétig nincs, majd két hétig ismét van, majd egy hétig nincs... A szállítási idő kb. másfél hét, de ez nem az eladón múlik, mert ő a megrendelés után másnap már postára is adta. Vámot és egyéb költségeket nem kellett fizetnem. Sajnos 12$ a postaköltség, ami nem olcsó, de gondolom ez az Укрпошта (ukrán posta) ára miatt van.
Aki nem használt korábban digitális tunert, annak gondja lehet, mivel mindent a netről kell összevadászni: driver-eket, dvb progikat. Mivel a dvb progikban nincs benne a digi frekvenciakiosztása, így azt is össze kell vadászni és el kell készíteni a dvb progikhoz szükséges ini file-okat. Szóval minden infót úgy kell összevadászni, de cserébe olcsón kap az ember dvb-c tunert, ami stabil és megbízható.
Az lenne a jó, ha tbs terékeknek lenne viszonteladója Magyarországon, így forgalmazná ezt a dvb-c tunert is.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
karpatia30 #9158 üzenetére
Szervusz!
Nekem úgy tűnik, hogy a kábel az nem a DVB-C-t jelenti, úgyhogy Digikábelt véletlenül se tudsz vele fogni. Az átalakító alatt szerintem azt érti, hogy sima koax kábelt tudsz beledugni. Először az is beugrott, hogy átverés, de csak hülye fogalmazás
.
Ha Digikábelhez kell véletlenül se vedd meg.
Szerkesztés: A hirdetésben szereplő egy egyszerű DVB-T vevő, amilyened már van is. Ilyen vevőt nem lehet semmilyen átalakítóval DVB-C képessé ( azaz a Digikábel vételére alkalmassá ) tenni. Pár hozzászólással korábban valaki leírta a pozítív tapasztalatait egy e-bayről rendelt DVB-C vevővel, ami talán 50 dollár körüli összegbe került. Szerintem nézz utána Te is.
-
azbest
félisten
eszközkezelőben a "hang-, video- és játékvezérlőknél", tulajdonságok - részletek: hardverazonosítók alapján nagy valószínűséggel beazonosítható a tuner. Alapból felismerte esetleg a windows vagy telepíteni kellett a driverét? A driver inf fájlából is van hogy látni érdekes dolgokat.
Pl. a legelterjedtebb kínai usb dvb-t tuner: USB\VID_15A4&PID_9016&REV_0200&MI_00. Valami hasonlót találsz a dvb-c tunernél is. Mondjuk lehet, hogy a kínaiak saját chipsetet használnak. Van egy analóg tunerem, ami teljesen ismeretlen gyártótól van és csak a cd melléklet driverével lehet használni.
Kártyaolvasó kapcsán tapasztalatom: smartdvb pluginnal, kártyaolvasó progival és ez100pu pc/sc olvasóval nagyon szépen működik a mindigtv extra kártyámmal. Korábban csak homesys progival használtam, de ez talán egy hajszállal jobb tévézni, mert tetszőleges codec-et lehet használni, kár hogy a képarányt nem állítja magától. De meglepően jó ahhoz képest, hogy ingyenes progi.
Ha jól tudom azért kell betenni a T kártyáját a saját boxukba, mert párosítva vannak és csak abban frissíti a kártyán az előfizetés állapotát.
-
UnI4ever
csendes tag
Sziasztok érdekel valakit egy Cinergy HTC USB XS HD Hybrid tuner, ami mindent kezel DVB-C DVB-T Analógot is és van videó bemenete? bolti ár alatt jóval... dec elején tudom küldeni. 17k körül adnám postával együtt, de tehettek ajánlatot!
-
zhagyma
őstag
" ... A közös test esetén még az USB kábel is antennaként funkcionál. ..."
Igen. De ez mennyiben befolyásolja az USB kábelen átvitt digitális értékek detektálását az USB porton? Szerintem legfeljebb a Széchenyi hegyi adótorony tövében lehet ekkora térerő.
" ... Esetleg egy 10cm-es fém lapra cuppantsd rá az antennát. (Gondolom maga az antenna, kis mágnestalpas pöcök). Az sem mind1, hogy vízszintesen ál, vagy függőlegesen. ..."
Ezeknek a megoldásoknak a tapasztalt 5%-nyi jelszintváltozás sokszorosát kellene okozniuk.
UI.: Azért a tuner az USB port által szolgáltatott 2,5W-nyi energiból gazdálkodik. Bizonyos esetekben ez kevés lehet. Például a Hauppauge HVR 930c tuner bizonyos szériái képtelenek DVB-C üzemmódba kapcsolni a multistandardos demodulátort (többször kell próbálni). Ez csak hibás empia 28xx chipek esetén van meg. Ki van hegyezve rendesen ...
-
cigam
titán
Diginél analóg, és digitális egyszerre jön a kábelen. Mivel kábelen jön, ezért a -c-s tuner kell neked. A -t-hez egy antennát kell bedugni, és szerencsés esetben fogható lesz a mindigtv. Az -s pedig a műholdas vételt biztosítja.
Talán az USB-s hybrid (analóg, és digitális adásokat is képes venni) vevőkhöz jutni a legolcsóbban. Pl. TerraTec Cinergy HTC-t megkapod 20k alatt és tud analóg, dvb-t, dvb-c vételt. Valamivel drágább a TerraTec H6, ami hasonló tudással rendelkezik. Arra figyelj, hogy ezekhez utóag kell vásárolni kártyaolvasót, ha pl. mindigtv extra, vagy más szolgáltató kódolt adásait szeretnéd megnézni (digitvhez nem szükséges kártyaolvasó, cserébe az HBO-t csak box-al tudod nézni, ha előfizetsz rá)
-
ragesz
csendes tag
Sziasztok!
Abszolút hozzá nem értő vagyok, ezért kérdezek profikat: milyen tv-tunert vegyek? A gépem: 4 magos AMD proci, integrált videokártya (HD4200), Win7 x64. Jelenleg kábelen jön digitv-s tv, ezt szeretném nézni gépen is, de igazából azt sem tudom, hogy ez analóg jel-e vagy digitális, vagy mivel kábelen jön (coax), ezért dvb-c tuner kell hozzá..??
Nem lenne hátrány valami hibrid cucc, amit más környezetben is tudok használni. Nekem még kínai ez a digitális tv-zés, pl. dvb-t / dvb-c / dvb-s tunerrel milyen csatornákat lehet fogni...? A tuneren kívül kell-e más is hozzá... Szeretnék minél profibb eszközt, de még egy nem profi számára is elfogadható áron.1000 köszönet minden hasznos infóért
és bocs a lámaságért... -
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9084 üzenetére
Ma érkezett meg Ukrajnából az usb-s dvb-c tunerem, amit ebay-en vettem. A levél méretű csomagban csak maga a tuner volt, ami így néz ki:
A csomagban csak ez volt, semmi dokumentáció, se driver, se doboz, se kábel. A drivert már korábban letöltöttem a kínai gyártó honlapjáról. Könnyedén felment win7 x64 alá. A gépemen már eleve fel volt telepítve néhány dvb progi (alt dvb, dvbviewer, smartdvb), mivel egy TeVii s470 dvb-s2 pcie kártya már van a gépben, amit műholdas vételre használok. Az első két progival ki is próbáltam a dvb-c tunert. Az ini fájlokba be kellett írni a Digikábel csatornakiosztását. Mindkét progival egy percen belül megtalálta az összes csatit és minden szépen megy is vele. DVBviewernél érdekes volt a keresés, mert éppen a TeVii dvb-s2 kártyával ment egy adás (m2 HD) folyamatosan, amikor a dvb-c tunerrel kereste végig a Digikábeles frekvenciákat. A két dvb eszköz nem zavarta egymást.
A működés beton stabil, nincs kockásodás, akadás, adathiba... stb. Kb. negyed órás felvételben 0 stram error volt. Majd hosszabb felvételekkel is kipróbálom.Van rajta egy kék led, ami akkor világít, amikor lockol egy frekvenciát. Ha nem talál jelet, akkor nem világít. Ennek sok haszna nincs, inkább csak érdekesség.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak a dvb-c szabványt ismeri, azaz nem hybrid. Analógot, dvb-t -t nem tud, de nekem csak és kizárólag a dvb-c miatt kellett. Ebay-en az ára 50$ + szállítási költség.
A gyártó neve Shenzhen Turbosight Technology. Innen a TBS usb dvb-c tuner elnevezés.
Érdemes megnézni a cég többi tunerét, igaz dvb-s(2) témában van sok cuccuk. Van köztük olyan is, ami pl. a 16apsk és 32apsk modulációt is tudja, amiket a dvb-s2 műholdvevők és tunerek nem támogatnak. Sok támogatja a hardveres blindscan-t is.
-
Sziasztok!
Azoktól kérdezném, akiknek Intek C30CX típusú nem HD-s DVB-C STB-a van: szépen működik? Megbízható? Kezelhetősége, szoftvere rendben van? Szeretném a jelenlegi Globalteq-et ilyenre cserélni, mert ez még arra sem képes, hogy értelmezze a kapcsolójeleket és automatikusan átállítsa a képarányt. Nekem kell kézzel állítgatnom a menüben, ha nem akarok alul-felül vagy oldalt fekete csíkokat látni. Hihetetlen.
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
gulyasa
őstag
Nekem nemrég itt a Golden Media 9060-as sorozatból ajánlották a DVB-C tuneres változatot.
Igaz nem pont azt a konkrét modellt vettem meg, amit ajánlottak ("GOLDEN MEDIA 9060 2CR2CI HD PVR Kábel TV vevő"), hanem egy kb. 5 ezerrel olcsóbb változatot ("GOLDEN MEDIA 9060 CRCI HD PVR Class+"), de az is kiváló megoldásnak bizonyult.
Csak a firmware-t frissítettem rajta, meg egy külső táp nélküli 320GB-os USB HDD-t kötöttem rá.
(A már meglévő belső merevlemezes DVD felvevőmet már nem is használtam felvételre azóta...)Valószínűleg a kábeltuneres Class+-ból az enyém lehetett az utolsó darab, mert már csak a nekem ajánlott első típus kapható belőle az egyetlen forgalmazótól.
Volt az újabb 9080-as két tuneres típusból is kábeltévé vevős és DVB-T vagy S kombó, de már az akkor sem volt kapható, amikor én akartam venni.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Volt már gyakran ez a kérdés, de a jelenlegi helyzet érdekelne! A most kapható DVB-C boxok közül (kábeles Digi-hez kellene) melyiket ajánlanátok amivel felvenni is lehet?!
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9060 üzenetére
Én nemrég egy ilyen tunert rendeltem: [link]
Remélem, hogy nem lesz gond vele a Digikábel. E-bay-en találtam, még útban van, jelenleg "Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure" státuszban van. 50$ + szállítási költség volt.
A cég egyébként profi dvb-s2 kártyákat gyárt, de van dvb-c tunere is.
-
McMurphy
csendes tag
Sziasztok
Ismeretlen terület számomra még a DVB-T-S-C, ezért kérnék segítséget hozzáértőktől.
Szeretnék olyan DVB-C set-top boxot, ami egyben médialejátszó is, tehát hdd csatlakoztatásával az adás felvétele és más tartalmak streamelése is megoldott lenne.
Költözés elött vagyunk, így nemtom még miféle szolgáltató lesz (UPC,TH).
A pana tv-m dvb-t (MPEG4 képes).köszi a segítséget előre is.
THX
McMurphy -
zhagyma
őstag
Terratec Cinergy HTC Stick HD
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Terratec H5
Terratec H6A fenti tunerek belső felépítése ugyanaz (ugyaznazok a chipek). Mindegyik tud Analóg PAL / DVB-C (digitális kábel) / DVB-T (digitális földfelszíni) jelet feldolgozni. A tunernek semmi köze a digitális videó / hang kikódoláshoz: azt a számítógép szoftver végzi, amelyet fel kell telepíteni. A windows 7-ben például minden kódeket megkapsz az operációs rendszerbe beépítve. Szerintem a legolcsóbbat vedd meg közülük, mivel mint korábban jeleztem a hardware ugyanaz. A Terratec TV néző szoftverét nem szokták szeretni a tulajdonosok, ami helyett lehet találni ingyenes szoftver alternatívát. Én a DVBViewer-t használom digitális TV-zésre.
-
elistvan
őstag
válasz
csendes #9054 üzenetére
Üdv!
Én is hibrid DVB-C/T és analóg tunert keresek valami jót de relatíve olcsót tudnátok ajánlani? (A megbízható driver lenne a lényege) most az adatlapomon lévő Leadtek PVR2000-em van, szeretem a szoftvert is a kártyát is de mivel lehet átállunk digi tv-re "dobhatom ki". Esetleg van a leadteknek ilyesmi tunere? (belső pci-os vagy pci-e-es érdekelne) lett volna egy lehetőség egy Hauppauge WinTV HVR 3000-es személyében de az DVB-C-t nem tud hanem DVB-T/S-t és analógot tud.
-
Fulmi
senior tag
Sziasztok!
Eleg ovis kerdes, de nekem nem magatol ertetodo, hogy egy DVB-C eszkoz az analog TV jelet is kepes feldolgozni? Vagy nagyon nem es olyat kell venni, ami analog TV es DVB-C is egyben?
Koszi: Fulmi
-
Scotty
tag
válasz
zhagyma #9039 üzenetére
Köszi. Másik kérdés: úgy halottam a tuner, csak a jelet löki át magán, így a codec és decoder a PC-n dekódolja mondjuk az MPEG-2 vagy MPEG-4 h264-es jelet. Ez tényleg így van? Mert akkor létezik extrém olcsón DVB-C kártya (20€): Technotrend Premium C-2300 Hybrid
-
Scotty
tag
Sziasztok! Minél többet olvasok a témában annál jobban összezavarodom
Digi kábeltv-hez akarok venni HTPC-be tunert. Igaz az a mondás, hogy az USB-s verziók rosszabb minőségűek mint mondjuk egy PCIE-s verzió? Ha pl HD adást is néznék van különbség egy USB-s és egy PCIE-s tuner közt? Több jelölt is van, de nem tudom melyik DVB-C tunert válasszam
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rekordeladásokkal állt talpra a Tesla, küszöbön a „filléres” Model Y
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iOS alkalmazások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest