- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9084 üzenetére
Ma érkezett meg Ukrajnából az usb-s dvb-c tunerem, amit ebay-en vettem. A levél méretű csomagban csak maga a tuner volt, ami így néz ki:
A csomagban csak ez volt, semmi dokumentáció, se driver, se doboz, se kábel. A drivert már korábban letöltöttem a kínai gyártó honlapjáról. Könnyedén felment win7 x64 alá. A gépemen már eleve fel volt telepítve néhány dvb progi (alt dvb, dvbviewer, smartdvb), mivel egy TeVii s470 dvb-s2 pcie kártya már van a gépben, amit műholdas vételre használok. Az első két progival ki is próbáltam a dvb-c tunert. Az ini fájlokba be kellett írni a Digikábel csatornakiosztását. Mindkét progival egy percen belül megtalálta az összes csatit és minden szépen megy is vele. DVBviewernél érdekes volt a keresés, mert éppen a TeVii dvb-s2 kártyával ment egy adás (m2 HD) folyamatosan, amikor a dvb-c tunerrel kereste végig a Digikábeles frekvenciákat. A két dvb eszköz nem zavarta egymást.
A működés beton stabil, nincs kockásodás, akadás, adathiba... stb. Kb. negyed órás felvételben 0 stram error volt. Majd hosszabb felvételekkel is kipróbálom.Van rajta egy kék led, ami akkor világít, amikor lockol egy frekvenciát. Ha nem talál jelet, akkor nem világít. Ennek sok haszna nincs, inkább csak érdekesség.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak a dvb-c szabványt ismeri, azaz nem hybrid. Analógot, dvb-t -t nem tud, de nekem csak és kizárólag a dvb-c miatt kellett. Ebay-en az ára 50$ + szállítási költség.
A gyártó neve Shenzhen Turbosight Technology. Innen a TBS usb dvb-c tuner elnevezés.
Érdemes megnézni a cég többi tunerét, igaz dvb-s(2) témában van sok cuccuk. Van köztük olyan is, ami pl. a 16apsk és 32apsk modulációt is tudja, amiket a dvb-s2 műholdvevők és tunerek nem támogatnak. Sok támogatja a hardveres blindscan-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Metal topik
- Gaming notebook topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest