- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
upszilon
őstag
köszi, holnap próbálkozom majd velük
-
upszilon
őstag
OK, köszi a segítséget! Mondom, megvan a vezérelv, de nem segített a tatabányai 642MHz-s csatornán. Nem jön rajta semmi. Jó lenne, ha valaki jelentkezne Tatabányáról, akinek jön. Akkor tudnám, hogy én rontok el valamit. Így viszont csak sötétben tapogatózom. Mert aki próbálta, az tudja, hogy amíg nem talál akkora jelet, ami működtetni is tudja, addig egyszerűen nincs is %-kijelzés. Jó lenne valami célszoftver, amivel lehetne az antennával helyet keresgélni. Olyan ami nullától kiírja abban az adott xxx-MHz-es tartományban a térerőt. Mert valószínűleg ott van a kutya elásva, hogy nem ugyanazon a helyen jön a kétféle MHz-es csatorna jó térerővel. Vagy nemtudom... ...de nagyon zavar ez az "ősállapot", amikor így morzsánként kell összecsipegetni az infót és még rendes szerszám-célszoftver sincsen.
-
upszilon
őstag
válasz
sittes79 #7653 üzenetére
Ennek a Homesys-nek kereken 3X futottam neki. Nem sikerült képet kicsalnom belőle. Viszont a SamartDVB és a VLC nálam egészen jól muzsikál.
Más: Továbbra sem értem miért nem tudom fogni a tatabányai adó 642MHz-es adását, miközben a 794MHz-es meg 86%-os (A SamartDVB adatai szerint) minőséggel jön. Karácsonykor még jött, de azóta néma csend. Most akkor kikapcsolták, vagy én bénázok el valamit nagyon?
-
upszilon
őstag
válasz
csendes #7622 üzenetére
Tudod az a baj, hogyha egy fél centit arrébb teszem, vagy egy fél centit elfordítom egyből 50%-al, vagy még annál is többel esik. Az-az, egyből nincsen se kép, se hang. Így meg elég nehéz új adót keresni. Az igazság az, ahogy belefáradtam ebbe a dologba. Most pihentetek kicsit. Köszi a segítséget!
-
upszilon
őstag
válasz
csendes #7619 üzenetére
Nem a Kabhegy jön, attól én messze vagyok nagyon. A Tatabánya jön 794-en. 4,2 Km-re van tőlem és 100% térerőt és 86%-os minőséget mutat a SamartDVB progi. Emiatt gondoltam, hogy a 642-őn is jönnie kellene. (És jött is Karácsonykor, amikor feloldották a zárakat. A HBO-n kívül mindent tudtam fogni.)
A Gerecsére sajnos nem látok rá. Az a hegy másik oldalán van sajnos.
Szóval nem értem ezt a 642-őt miért nem jön. Jó lenne valaki Tatabányáról, hogy ő tudja-e fogni.
-
upszilon
őstag
Van itt valaki aki a tatabányai adónak nem csak a 794MHz-es, de a 642MHz-esét is tudja fogni? Karácsonykor még én is tudtam, de valahogy most nem megy. Kikapcsolták?
-
upszilon
őstag
Figyuszka, az 1440-es nekem sem fagy ki. A FullHD fagy ki.
Namost, nem "így adja ki", hanem "átkódolja". Szerintem. De lehet tévedek. Minden lehet.
...és nem a te, vagy az én bajom, hanem megint ugyanúgy érzem magam mint 2002-ben. Csak akkor az MPEG-2-vel volt ugyanilyen gondunk. Ez is egyfajta őskor állapot. Majd megoldódik egyszer. De addigra lesz majd más. Mondjuk a 3D-s fájlok, vagy mittudoménmi. Elvagyunk a jól játékainkkal.
-
upszilon
őstag
Nos lejött, köszi!
Íme az adatai:
General
ID :
1 (0x1)
Complete name :
/home/x/Letöltések/m1_HD20110115-18_02_03.ts
Format :
MPEG-TS
Format/Info :
Advanced Video Codec
File size :
100.0 MiB
Duration :
2mn 7s
Overall bit rate :
6 572 KbpsVideo
ID :
1001 (0x3E9)
Menu ID :
100 (0x64)
Format :
AVC
Format/Info :
Advanced Video Codec
Format profile :
High@L4.0
Format settings, CABAC :
Yes
Format settings, ReFrames :
4 frames
Format settings, GOP :
M=1, N=44
Codec ID :
27
Duration :
2mn 7s
Bit rate :
5 859 Kbps
Width :
1 440 pixels
Height :
1 080 pixels
Display aspect ratio :
16:9
Frame rate :
25.000 fps
Color space :
YUV
Chroma subsampling :
4:2:0
Bit depth :
8 bits
Scan type :
Interlaced
Scan order :
Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) :
0.151
Stream size :
88.9 MiB (89%)
Color primaries :
BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics :
BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients :
BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Audio
ID :
1004 (0x3EC)
Menu ID :
100 (0x64)
Format :
AC-3
Format/Info :
Audio Coding 3
Mode extension :
CM (complete main)
Codec ID :
6
Duration :
2mn 7s
Bit rate mode :
Constant
Bit rate :
384 Kbps
Channel(s) :
2 channels
Channel positions :
Front: L R
Sampling rate :
48.0 KHz
Bit depth :
16 bits
Compression mode :
Lossy
Delay relative to video :
-644ms
Stream size :
5.83 MiB (6%)
Language :
HungarianSzóval ezért tudod Te ezt vágni. Ez nem FullHD. Nem 1920×1080 50i Frames anyag. Ez csak 1440-es. És mostmár abban sem vagyok biztos, hogy a TV-progid nem kódolja-e át, mielőtt lerakja...
-
upszilon
őstag
válasz
m_kovacs #7572 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad velem a munkamódszeredet! Náhány megjegyzés:
-Valószínűleg azért nemlátod a hangcsúszást, mert a legtöbb lejátszó (pl Smplayer, Vlc) Automatikusan rákorrigál.
-Azt írod, hogy a Dunatv-ről. Nos van a sima és van a DunaHD. Biztos, hogy 1080i (1920 x 1080 képpont, 50 félkép) adást rögzítettél?
-A TS Cutterrel nekem nem sikerült a vágás. Összeomlott.
-Szerintem a TsDoctor sem ismeri a fullhd-s emeg4-et.
Gyanítom igazi áttörést csak az Avidemux 3.0-ás változata hoz majd. Már alig várom, hogy a szerző honlapján megjelenjen.
-
upszilon
őstag
válasz
m_kovacs #7570 üzenetére
Nem ragaszkodok én semmihez sem, csak meg tudnám már csinálni végre. Nekem a Kaffeine (Az UBUNTU Maverick Meerkat-ban.) a DVB-T adásokat nem kódolja át, csak egyszerűen lerakja őket a sugárzott formátumban. Az pedig nem más mint mpeg4 transzport stream. A kiterjesztése m2t. Namost, ezt lehet szeletelni az Avidemuxban (2.5.4-es verzió). Változtatás nélkül (értsd: átkódolás nélkül) átteszi mkv-ba, úgy, hogy közben levágom az elejét-végét és kihagyom a reklámokat. Ráadásul helyre tudja tenni a hangcsúszást is. (Amit viszont eddig csak a Mediainfo volt képes megmutatni helyesen.) Tökéletes megoldás ez így. Hacsak nem FullHD-ról van szó. Abba sajnos belefullad az Avidemux jelenlegi verziója. És akkor jön a keresgélés, hogy mivel csináljam meg, ami tényleg tudja. Eddig nem találtam semmit. És mások sem. Te tudsz ilyet? Tehát mégegyszer:
FullHD-s mpeg4 transzport stream-ot átkódolás nélkül szeletelni, úgy, hogy a hangcsúszást is megjavítsuk és az anyag mkv-ban legyen végül.
-
upszilon
őstag
Újra megkérdezem, mert hátha:
Van már működő módszer a Full-HD-s empegnégyes m2t kiterjesztésű fájlok átkódolás nélküli szeletelésére?
-
upszilon
őstag
Win:
- smartDVB
- altDVB
- DVBDream
- HomeSys
- VLC
- Windows Media Center (W7 alatti)Végigpróbáltam. Sajnos nekem egyik sem jön be. Ami .net-et akart telepíteni azt élből kihagytam. A fizetőst is kihagytam. A többi vagy lefagyott, vagy egyszerűen nem találta az adást. Pedig a VLC egyből és dalolva! Jó is lenne, csak nehézkes a kezelése és nem tudok vele felvenni. Érdekes, hogy nekem a Splash-lite is lefagy. A fene tudja, talán az a baj, hogy AMD-s alaplap, vagy az új ATI HD4250-est nem tudják elfogadni? Van egy régi overlay-ellenőrző programom a Canopustól, az nem talál overlay-t. Emiatt például nem megy az ősrégi Let'sEdit2-es progim sem. Pedig az aztán mindenen ment, még a vasalódeszkán is.
-
upszilon
őstag
Mondjatok nekem lécci ingyenes, de jó tv-progikat.
-
upszilon
őstag
válasz
zhagyma #7427 üzenetére
Egy modern RF tuner chip-hez nem szükséges előerősítő, mivel bőven tudja a szükséges erősítést. Ez elé betenni mégegyet vétek: több zaj / több torzítás és az analóg jel láncban óhatatlanúl bekövetkezik túlvezérlés amit már nem képes kompenzálni az RF AGC sem.
Hüm-hüm, most aztán jól összekevertél. Mégis, milyen (itthon kapható) típust ajánlanál, ami egészen biztosan jól erősít, kellően érzékeny?
-
upszilon
őstag
Az a lényeg, hogy nemsokára jön az Avidemuxból az új, 3.0-ás verzió. Az fogja tudni. Most a 2.5.4-es van, de az nem tudja a fullHD-s mp4-es anyagot. Viszont az összes többivel tökéletes!
Egy dolgot ajánlok a figyelmetekbe még: Kell a Mediainfo, mert mással nem tudtam kiíratni a hangcsúszás (Avidemuxban korrigálható) értékét, csak vele.
-
upszilon
őstag
Az otthoni beltérim sokkal jobb, a tv még annál is.
Na-igen, valami ilyesmire gondoltam. Most akkor jó lenne tudni, hogy melyik az a dongle, amelyik hasonló érzékenységű a TV-dhez.
(#7412) csendes:
Egy USB-s (vagy PCI-os) DVB-T tévékártya nagyon leegyszerűsítve három részből áll
Miértnem négyből? Hol marad a jelerősítő? Nem lehet, hogy a TV-k azért mutatnak jobb vételkészséget, mert azokban van ilyesmi is?
Az érzékenység növelésénél a nehézséget az jelenti, hogy az USB porton a teljesítményfelvétel korlátozott (5Vx500mA, illetve hub-nál csak 5Vx100mA).
Erre én megpróbáltam rájátszani. Egy külön adapterrel megtáplált hubra dugtam rá a dongle-t. Semmit sem javult a helyzet.
Illetve adott esetben, ha jó a rálátás, vagy van már van egy jó antenna, fölösleges egy drágább, érzékenyebb vevő.
Áááá-nem ennyire egyszerű a dolog nálam. Én (itt nem részletezett okok miatt) nem rakhatok ki tetőantennát. Nem szeretnék a kisszobámban egy négyméteres Yagit sem kerülgetni. Mi marad? A 10 centis bot-antenna, meg (és itt jön a lényeg!!!) egy érzékeny dongle.
Minden tiszteletem a szakértelmedé, hogy így vágod a belsőrész-csippeket, de esetleg nem tudnál a most megvásárolható választékból, annak is a megfizethető részéből, egy konkrét típust ajánlani? (Legszívesebben innen választanék.)
-
upszilon
őstag
válasz
vtechun #7406 üzenetére
Azt megköszönöm, mert most akarok venni USB-s DVB-t dongle-t, mert az enyém (egy régi mpeg2-es Freecom) ugyanis csak linuxban fogható hadra, és ott sem produkál valami fényesen. Ezidáig az U7300 látszik a legjobb vételnek (itthoni beszerzésből) windows alá, de jó lenne tudni van-e még jobb lehetőség. Ezt én egyértelműen a vételkészségre értem. Nem mindegy ugyanis, hogy egy gyengébb jellel melyik eszköz mit tud kezdeni. Elképzelhetőnek tartom, hogy míg az egyik csak 30%-os jelerősséget, a másik esetleg 50-et mutat. Ez pedig akkor nagyon nem mindegy!
Ti hogy látjátok ezt a kérdést? Tapasztalat?
-
upszilon
őstag
-
upszilon
őstag
Mindezek alapján egy pillanatig sem érezném törvénysértésnek egy
Nem értünk egyet. Mielőtt megvetted, tájékozódhattál volna. Most az "így jártál" kategóriában találtad magad. Majd egy másik készülék talán meghozza a sikert. Erre való ez a fórum is -többek között-, hogy vásárlás előtt tudj tájékozódni. A warez-szoftverek alkalmazása utólag, mert bután vásároltál? Ez egy másik dolog, és nem legális. Te ezt a két dolgot szépen össze akarod mosni. Megteheted, de kérlek ne itt. OK?
-
upszilon
őstag
válasz
zhagyma #7378 üzenetére
Hát elég lassan fogják fel a tartalom gyártók, hogy a korlátozással nem lehet hosszú távon profitot termelni. Változik a világ ...
Változik? Aztán mitől változna? A világot nem a lopkodók tartják fenn, hanem az alkotó elmék, akik viszont nem szeretik, ha munkájuk gyümölcsét egyszerűen lenyúlják. Ezt a gondolatot persze csak azok értik igazán, akik maguk is értéket hoznak létre, nem pedig csak puszta fogyasztók.
-
upszilon
őstag
válasz
vtechun #7355 üzenetére
ez az, hogy nem tömörebb ebben az esetben, mert ugye ez élő adás, viszont ezt át tudom kódolni 2 menetben úgy, hogy még xvid esetén is kisebb lehet a mérete.
Félreérted. Én sokat tököltem ezzel. A H.264-es kodekkel azonos fps-nél (nálam 50 félkép, mert vissza szeretem játszani TV-n), azonos képméretnél, azonos szépségfokkal kb csak a harmada méretű a videofájl mint XVID esetében.
Meg több asztali lejátszó is viszi, lényegében kompatibilisebb több eszközzel.
Speciel ez engem hidegen hagy, mert PC-ről nyomom ki TV-re.
(#7356) vtechun: na, ezek szerint neked van linuxod és kártyaolvasód is?
Nem van, csak lesz. Tervezem, hogy veszek. Mivel még csak a kísérletezés stádiumában vagyok, utánaolvastam. Egyenlőre ennyi.
-
upszilon
őstag
válasz
gyulank #7350 üzenetére
Nálam, a Kaffeinben (linux alatt) egy lakat van rajtuk és valóban nem lehet őket fogni. Miután PC-s kártyaolvasóban is működik a védelem, biztosra veszem, hogy fel lehet törni. Sőt, valószínű még kártyaolvasó és kártya sem kell hozzá egy ügyes krekkernek. Nekem viszont van 700 Ft-om havonta, hogy megfizessem a kódolt DVB-T adásokat. Akinek nincs, az vagy többet dolgozik és megkeresi a rávalót, vagy ellopja. De itt mi nem erről beszélgetünk. Ez nem egy warez-fórum. Valószínűleg megtalálod amit keresel, de nem pont itt. Szóval hagyd már ezeket a warezolós irányultságú kérdéseidet a csodába! OK?
-
upszilon
őstag
-
upszilon
őstag
válasz
csendes #7334 üzenetére
Nézd, a hangcsúszás nekem általában 200-400 ms közé esik.
Ez persze igények kérdése, egy ingyenes videószerkesztőtől szerintem nem rossz, konvertálások után.Azthiszen félreérted. A felvételkot keletkezik a hangcsúszás és az Avidemux képes rendbehozni, ha megadjuk neki. Ehhez a megoldáshoz viszont előtte kell olyan program ami a videó-fáljt analizálni tudja és megmutatja nekünk ezt az értéket (is).
Nekem működik a Kino is egyébként, és a LiVES is, de mind a kettő konvertál.
HD-s m2t (Értsd: Full-HD mp4 transport stream) esetén is működik? Mert szerintem nem.
de nálam az AAC hangot nem kezeli
...hát ez-az. Olyan kellene ami kezeli. Ugyais én nem akarnék lemondani róla.
Az m2t állományt nálam át kellett nevezni ts-re ahhoz, hogy megnyissa.
Ez szerintem nem segít azokon a dolgokon amiről én beszélek.
-
upszilon
őstag
válasz
csendes #7328 üzenetére
Írod:
Ha nem hibás a stream, akkor szépen, gyorsan beolvassa, megnézem mit akarok megtartani, majd eleje, vége, cut és kimenti szintén .ts-be, mint amiben volt, nem nyúl bele, nem csúszik el a hang, stb....csak azt felejtetted el leírni, hogy mindezt mivel csinálod. Úgy tűnik a Kaffeine-re gondolsz, de az nem tud splittelni. Akkor mivel?
-
upszilon
őstag
Előfizetéssel van más is, amikben vannak reklámok.
Amúgy meg nagyon nincs megoldás, a GOP miatt nem lehet frame pontosan vágni, tehát újrakódolás nélkül nem hiszem, hogy tudnánk nagyon pontosan vágni,
Írtam már neked, az Avidemux-nál nincsen kockásodás a vágási helyeken. Sőt, az mkv-ba forgatott HD-s mpeg4-es anyagot gondtalanul képes vágni. Va megoldás r az átforgatásra, csak miután több lépéses és parancsfájlos megoldás, nagyon körülményes. Nem akarok egy filmmel egy egész délután foglalkozni. Annyit nem ér a dolog.
-
upszilon
őstag
Nézd, a hangcsúszás nekem általában 200-400 ms közé esik. Ezt egy szinkronizált filmnél nem lehet meghallani. De egy magyar filmnél igen. A szájszinkron 400 ms-nál eléggé jól látható-hallható tud lenni. Szóval erre rá kellene kalkulálni. Az Ubiban az Avidemux ad ilyen korrigálási lehetőséget. A Mediainfo (terminál-ablakos változata) pedig szépen ki is írja. Tehát ez így rendben is van. Mármint a nem-HD-s anyagoknál. Nincsen kockásodás a vágási pontoknál sem. Tehát az Avidemux nekem jó lenne, ha működne HD-s m2t-vel. De nem működik. Illetve durván elcsúszik a hang. Másfél órás anyagnál kb fél órát zsugorodik valamiért. Szóval most itt tartok linuxban.
W7 64 biten meg még itt sem. Egyszerűen nincsen driver a Freecom donglémhoz, nincsen olyan mediainfo ami kiírná a hangcsúszás értékét, és még odáig sem jutottam el, hogy a Virtuadub be tudná olvasni a vágandó mp4-es fáljt. Próbáltam felrakni a K-lite 64bites változatát, de hiába futtattam rendszergazda módban az installt, nem látja a rendszer az új kodekeket. Fogalmam sincsen hogyan kellene engedélyezni a működésüket. Szóval W7 64 bit alatt semmit sem tudok kezdeni.
Tudnátok segíteni?
(#7320) nfsu17: OK, értem, szóval neked sem sikerül...
-
upszilon
őstag
Az, hogy a kész eredmény jó-e vagy nem, mondjuk 5 kivágott reklám után, az már más kérdés.
Igen, én is ezt tapasztalom. Elcsúszik (összezsugorodik) a hang. Ez így nem vágás. Ez így elrontás. Most akkor egy nevezőn vagyunk?
A leszélezés ugyanaz mint a reklám kivágás. A film elejétől a végéig szeretném megőrízni az anyagot. van, hogy 10 perccel előbb kezdem a rekordot és van, hogy még fél órát beleveszek. Ahogy sikerül. Nyilván ezt is le kell vágni. Ezt mindenhol leszélezésnek nevezik. OK?
-
upszilon
őstag
Mi az az m2t?
Nézd, W7 alatt nem tudom használni a Freecom donglemat. Linix alatt (Ubuntu 10.10) pedig a Kaffeine m2t-ben rögzít. Namost, ha felveszek egy HD-s filmet, akkor azt én nem szeretném átkódolni, mivel ki tudom küldeni a TV-mre. Jó az nekem úgy m2t-s alakban, csak le szeretném szélezni, ki szeretném vágni a hirdetéseket Vagyis SPLIT-telni szeretném, nem igazán vágni, nem átkódolni.
Én ezt a ts cuttert használom, meg a tsdoctort (...)
Tehát nálam nem az mpeg4-es fáljok valódi vágásáról van szó, hanem a HD-s mpeg4-es transzport-szteamok splitteléséről. (Ennél jobban nem tudom elmagyarázni.) Ehhez keresek akát linux, akát w7 alá valóban működő megoldást.
Egyébként a linux alatt az avidemux szépen vágná az mkv-ba átfordított (nem átkódolt) anyagot. Ehhez jó segítséget ad a terminálban futtatható Mediainfo, ami megmutatja a hang-elcsúszást ms-ben. (Ilyet sem találtam W7 alá eddig.) Most jönne az átfordítás mkv-ba, de HD-s anyaghoz valóban jól működő átfordítót linuxban sem találtam eddig.
Szóval nekem mostmár mindegy lenne, hogy W7, vagy Ubuntu, csak működjön rendesen. Tudtok valóban működő, kipróbált megoldást?
-
upszilon
őstag
válasz
vtechun #7309 üzenetére
TSCUTTER-ből van egy pár, de egyik sem hozta meg az eredményt sajnos.
Linuxon sem tudom vágni, mert a legtöbb program ami azt állítja magáról, hogy HD m2t képes kezelni egyszerűen kilép, úgy megijed tőle. Ami meg nem lép ki, annál elcsúszik (vagy megrövidül?) a hang, így a végeredmény egyszerűen használhatatlan. Azt hittem w7 alatt jobb a helyzet, de már látom, hogy itt is gondba ütközik ez a feladat. Akárcsak anno az mpeg split. Azt sem tudta sokáig semmi. Most az mpeg4 fullhd a megoldhatatlannak tűnő feladat...
-
upszilon
őstag
válasz
vtechun #7307 üzenetére
Te linux alatt nyomulsz? Én (most) W7 64bit alatt szeretném megoldani a vágást. Valóban jó lenne vágás előtt (ugyanazokkal a paraméterekkel) mkv-ba tenni. Esetleg a "szokásos" hangcsúszást is egyből renbehozni. De a kérdés mégiscsak az, mivel fogom tudni szeletelni a HD-felbontású fáljt?
-
upszilon
őstag
Van egy régebbi freecom (25452-es) donglém. A W7 nem talál hozzá drivert. És én sem. Ilyenkor mit lehet tenni? Kuka?
-
upszilon
őstag
Sajnos normál laptoppal MO-n a DVB-T felejtős....
Történetesen egy bazierős (4-magos), ATI-HD-s asztali géppel próbálkozom, de nincsen hang egy csomó csatornán. Szóval nem hiszem, hogy ez "erő" kérdése lenne. Amit a Kaffeine felvesz FullHD anyagot, azt 20-30%-os procterheléssel játsza a VLC. Hangal. A Kaffeine-nek kellene még valami a Xine mellé (helyett?), de nem tudom, hogy mi...
-
upszilon
őstag
-
upszilon
őstag
válasz
#04441088 #7193 üzenetére
Ezen estem túl én is. Akkor kezdtem madzagokkal kísérletezni...
(#7194) zhagyma: Köszi a választ! Van egy kis bot-antennám, amivel ezt az usb-s kütyüt árulták. Az kb azt csinálja amit te mondsz. Hát azzal semmi sem jön. Tudom, hogy a kb 10-15 centi a jó méret, de ha egyszer a kétméteres dróttal sokkal erősebb jel jön, akkor mire gondolhatok?
Ha növelni akarod a vett jel erősségét, akkor tedd a koax lecsupaszított végét közvetlenül egy 20x20-s fémlap vagy tésztaszűrő elé. Így fordítsd a venni kívánt jel irányába.
Ezt pontosan hogy érted? Raktam én mindenhová a a pontosan 20X20-as fémlapot, de semmi erősítést nem csinált.
Az a baj, hogy amíg nincsen vétel, a Kaffeine nem mutat térerőt. Emiatt nehezen haladok.
-
upszilon
őstag
Érdekes, hogy a szobám egyik fala és a járólapos padló találkozásánál kifeszített szimmetrikus vezetékkel jön a legjobb térerő (33%-os). Ennél egy fikarcnyival sem tudok többet kihozni semmiféle antennával. (Pedig egy Yagival vagy 4 órán át próbálkoztam.) Legalább-is a szobán belül. Sajnos ez nem elég. Néha szétesik a kép. Vajon hogyan lehetne ezen még erősíteni? Most nem erősítőre gondolok, hanem mondjuk a kábel alakjára, méreteire, stb. Van valakinek ilyen "szoba-madzagos" tapasztalata?
(#7191) staker: Nekem az erősítősök nem jöttek be. Kétféle szobai rősítőssel próbálkoztam eddig. Az igaz, hogy megnövelik a jelszintet, de megnövelik csökken a jel/zaj viszony, így nálam hamarabb szétesett a kép. Persze én nem vagyok antennás szagember. Lehet más erősítővel meg jó lenne...
-
upszilon
őstag
válasz
attilav2 #7134 üzenetére
"Még mindig gyötör a kétely érdemes volt e beruházni egy új konfigba 60k-t a hd adások akadásmentessége miatt."
Én úgy tapasztalom, hogy egy dolog a lementés (m2t-be) és egy másik dolog a megtekintés. A lementésnél nincsen akadás, csak legfeljebb kockásodás, ha kevés a bejövő jel. A megtekintéshez az MPLAYER-t ajánlom. Szerintem azzal a leggazdaságosabb a rendszer erőforrásainak a kihasználása. Aztán ha így sem megy akadás-mentesen, akkor jöhet a beruházás...
-
upszilon
őstag
A budapesti adótól légvonalban 40KM-re nyugatra. Mivel egy magaslaton lakom, közvetlen rálátásom van az adóra. Olyannyira, hogy az USB DVB-T-hez kapott picike rúddal gyönyörű a kép a hagyományos tévén.
Értem én, hogy nem érdemes továbbmenni, de él bennem a gyanú, hogy valami paramétert én adok meg rosszul. Például a frekvenciát. Mondjuk a Hz és a MHz közötti váltást, vagy más paramétert.Egyébként meg már kezd elegem lenni ebből a kiforratlan USB-s DVB-T technológiából. Azthiszem feladom és megvárom amíg kapható lesz olyan eszköz, amit két egérkattintással be tudok majd üzemelni...
-
upszilon
őstag
Úgy tűnik nincs elérhető csatorna a lakhelyemen. Furcsa, mert egy közönséges TV-vel, az USB-modulról lehúzott kis bot-antennával a TV2 és az RTLklub jó minőségű képet ad. Úgy gondolom, hogy mivel ugyanaz az adó sugározza az analóg és a digitális adást. Ergo kellene lennie w_scan -c HU csatornának is. De nincs.
Arra gondolok, hogy lehet a hardverhet nem a legszerencsésebb drivert telepítette föl nekem az UBUNTU 9.1-es. -
upszilon
őstag
Hahóóó!
Nekem most egy Freecom DVB-T USB-s van, amit az UBUNTU 9.10 élből felismer és ég is rajta a kontrolled. Viszont hiába próbálok különböző TV-programokat, egyiken sem tudok képet varázsolni. A Kaffeine lenne a legszimpibb, de nem vagyok képes bállítani. Segítsetek légyszike!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged