- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Dell notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Tegnap én is tesztelgettem egy kicsit a Ramokat. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
A gyártói adat 1600-7-7-7-20. Ezzel nem is volt gond. A ramokat először alapon, majd 1600-on alap időzítéssel, majd CL7-ben, majd 1800-on alap időzítéssel, végül 1800-on CL9-ban teszteltem Everesttel. Nem is volt gond.
A probléma ott kezdődött, ha bekapcsoltam a P1 és P2 (azt hiszem memóriagyorsító) funkciókat. Itt már érdekes eredmények születtek.
Ugyanis 1333-on CL9-ben a ram jobb eredményeket produkált, mint e funkciók nélkül 1800-on CL9-ben. Persze ez után logikus lenne, hogy bekapcsolom, és boldogság van. Ugyanakkor, ha ezek a funkciók be vannak kapcsolva, akkor a legjobb beállítás, amivel még feláll a rendszer 1600-7-7-7-20, de memtestel így egyből hibát dob. Így hagytam 1600-on, de hagytam, hogy saját magának állítsa be az időzítést (9-11-11-29), így leteszteltem, és így már stabil.
Szóval, ha bekapcsolom a P1 és P2-t, akkor a lejobb, amit elértem az az 1600-9-11-11-29 volt, ami még így is jóval gyorsabb, mint az 1800 CL9 P1 és P2 nélkül.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Mármint, hogy ekkora plussz teher a ramoknak ez? Ha veszek valami komolyabb ramot akkor azzal is ez lesz, hogy még a gyári értékeket se fogja vinni ezekkel a funkciókkal? Mert jó lenne, ugyanis bizonyos értékeknél +50-80%-ot ad a ram sebességéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Metal topik
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Napirajz könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest