Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Süni 1985 F #6945 üzenetére
itt a lapod qvl-je! töltsd le a pdf-et és nézd át. nekem is volt ilyen lapom 800-as Supertalent ramokkal elég jól ment.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Süni 1985 F #6943 üzenetére
amit írtam már, nézd meg a lapod ram qvl-jét. mert az 1200-as ram jól hangzik, de nekem is volt olyanom és nem ment a megadott értékeken sem.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
SilveRado #6938 üzenetére
akkor valszeg ez a plafon. auto-val sem lesz jobb. sőt.
ram vásárláskor nem árt átböngészni az adott alaplap memória támogatási listáját mert ami azon szerepel ram nagyobb valószínűséggel fog tuningba is menni. -
Hurkaleves
őstag
válasz
SilveRado #6936 üzenetére
feszültségnél ne nagyon menj 2.2V fölé szerintem. ha ott sem viszi akkor ennyit tud. vagy lehet többet is tudna csak nem vannak pariban az alaplappal...
és szerintem inkább menj az órajelre mint az időzítésre... persze az a tuti ha magas órajel kis időzítéssel de ezt nem sok ram+lap konfig bírja.
nálam pl. nagyon jól mennek a ramok (g.skill ram+asus lap) 1170mhz 4-5-5-5-15 (2.1V) -
Hurkaleves
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #6749 üzenetére
hát igen, különböző ramokat összerakni nem szerencsés... aki kicsit konyít a dolgokhoz az tudja, hogy nem csak annyiból áll a dolog, hogy "pakoljunk bele minél többet" és f*sza lesz.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
.gigabyte. #6027 üzenetére
esetleg ha a konfigodat közzétennéd akkor tudnánk segíteni...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
dangerzone #5922 üzenetére
de akkor azonos órajelen! mert az enyém bár beposztol meg win is bejön még 4ghz-n, de az csak annyi!
szal nálam a fix és stabil az 3.7ghz lehet menne föntebb is stabilan, de nem akarok akkora feszekkel játszani ami ahhoz kell....
akkor toljunk 3dmark06-ot meg vantage-et mondjuk...meg amit mondasz még...
bár lehet nem ide kellene majd írkálni...akkor vagy a 3dmark-os topikokba vagy priviben osszuk meg ezeket...hm?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
dangerzone #5920 üzenetére
melyik proci tud többet miben??
-
Hurkaleves
őstag
válasz
dangerzone #5917 üzenetére
az már baráti!
de látod, hogy a 4.3-on járó wolfi sem hozza a 3.7-en járó callisto eredményeit...
mondjuk ezen én is csodálkozom...
persze a ramjaim is gyorsabban szaladnak és cl4-ben, de akkor is.. -
Hurkaleves
őstag
válasz
dangerzone #5915 üzenetére
mondjuk alapból ott kezdjük, hogy az enyém AMD-s rendszer a téd pedig intel-es
ami nem probléma persze csak összehasonlítani sem lehet úgy őket...
de AMD memória kezelés terén szerintem erősebb..
manapság nagyon jó az AMD... -
Hurkaleves
őstag
válasz
dangerzone #5913 üzenetére
a házat csak ajánlani tudom! minden téren 5-ös! az ára is baráti!
én ezzel az eredménnyel tökéletesen meg vagyok elégedve!
-
Hurkaleves
őstag
válasz
dangerzone #5911 üzenetére
nos igen...azokkal tesztelték, de nem jelenti, hogy másmilyen rammal ne menne!
én is negyedjére találtam megfelelő ramot...
nekem egy asus p5k lapom is volt (p35) egy 6550-es procival és abban elég jól mentek a suprtalent-ek! lehet még azokat is megpróbálhatnád... -
Hurkaleves
őstag
válasz
dangerzone #5902 üzenetére
gondolom a lapod memó kompatibilitási listáját már átnézted...
-
Hurkaleves
őstag
cpu nb vid az a nb azaz L3 órajeléhez kell....legalább is nálam...
ahhoz, hogy stabilan menjen az nb (L3) 2600mhz-n nekem pl.: 1.275v kell (alapból nálam 2000-en megy)
az sb-hez nem nagyon nyúltam talán egyel föntebb vettem a feszt...
a többi elég egyértelmű... ddr a ramoké cpu voltage a procié... -
Hurkaleves
őstag
jaja....tuningnál is jól jön ha nem a ram a szűk keresztmetszet..
illetve tömörítésnél sem árt....
..mikor bátran ráindítom a kitömörítést 3db 7gigás játékra is.....egyszerre persze.. -
Hurkaleves
őstag
fsb-t nyomasd föl...apránként....
(bár én úgy kezdem általában a tuningot, hogy beállítok egy általam elképzelt plafont [mondjuk 1200mhz] és ha nem bírja úgy lépkedek vissza az fsb-vel illetve a fesszel fölfelé amíg stabil nem lesz valahol...)
bár nem tudom milyen procid van pontosan, de biztos bírja a tuningot egy kicsit...(intel bírja)
viszont ha tutira akarsz menni akkor fsb emelés során a proci szorzót vegyed visszább, hogy az alap órajel környékén tartsd...így ki tudod zárni, hogy ha esetlegesen teszt során hibázik akkor az valszeg nem a proci miatt lesz..mondjuk én AMD-s rendszerrel tolom ami azért másabb meg ez csak az én eljárásom.....sőt én ehhez képest is máshogy csinálom, de valaki biztos ír még valami okosat...
ízlések és pofonok..... a tuningot meg lehet közelíteni több féle módon is... -
Hurkaleves
őstag
neeem...csak ezek lettek letesztelve a lappal!
persze, hogy megy mindegyik rammal a gép! csak nem biztos, hogy stabilan és az sem biztos, hogy pl. az 1066-os ram menni fog benne annyit...
én is 4 féle ramon estem át míg meg nem találtam a megfelelőt! meg sem néztem a lap support listáját! aztán a 4-nél gondoltam csak meg nézem mi az ami fixen jó és így jöttek a jelenlegi g.skill-ramok amik elég szépen hasítanak.. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #5432 üzenetére
igen, szerencsére elég magasan van a hűtőm...beenged még két ramot..
csak le kell szedni hozzá... -
Hurkaleves
őstag
válasz
winfier #5429 üzenetére
na csak megnéztem, hogy mit tud 1200mhz 5-6-6-18 ban 2.2 fesszel...
hát az eredményeim valamivel jobbak lettek mint az 1150mhz 4-5-5-15-tel...
de elhanyagolható 1-2 százzal... a latency meg kicsit megnőtt...48.1 ről 48.7-re..
próbáltam lefuttatni a vantage-et, de félúton kifagyott....
szal a blend tesztet már rá sem engedtem...
konklúzió: marad a 1150-4-5-5-15 2.2V
ezzel így eddig nem volt gond....és akkor valóban a következő lépés inkább még 2x1g ram lesz...mert úgy néztem, hogy a lapom a 4x1g fölállást komálja abból a ramból ami nekem van.. -
Hurkaleves
őstag
halihó!
egy kérdés.
a jelenlegi g.skill ramjaim 2x1g és 1153mhz 4-5-5-15-ön mennek 2.2voltal. ez így szerintem okés.
viszont ha esetleg megpróbálnék 1200mhz vagy a fölé menni 5-6-6-18-as időzítésekkel akkor az jobb eredményt hozhat?kérdés2: játékra gondolom a magasabb mhz a jó.. de mondjuk photoshop vagy egyéb progiknak is a magasabb mhz a jó vagy inkább a gyorsabb elérés? (cl4)
thx.
-
Hurkaleves
őstag
hmmm.. nincs ráállítva vmi konkrét értékre az FSB Strap mező? (pl.: 200, 333, 400 vagy vmi), mert olyankor a ramszorzók (kb) fele "eltűnik". nálam különben auto-n van asszem.
F.B.I.: azok különben az én volt ramjaim
azért cseréltem be ősembernél, mert nekem az asus lapom nem komálta őket.
remélem te majd meg tudod hajtani őket, még talán 1000 cl5-re is van esély azokkal a ramokkal!
mod.: hopp! szenyor lettem!
buék mindenkinek!
-
Hurkaleves
őstag
jaaa.. hogy ez gyári fesz-be még bele fér!
akkor nem szóltam!
csak annyira soknak tűnik a 2,4v 24/7-re ddr2-höz nékem, hogy furcsáltam.
különben aza lényeg, h ne melegedjen túl, szóval ha nézted és tűrhető volt, akkor noproblem!
nyilván 880 és 1170 között már lehet érezhető különbség, de ott már az időzítésekkel is lehet játszani, vagynem!?
különben azzal a lappal + procival lehet még gondolkozni 500+ fsb-ben is simán, kérdés az, h a geil-ek bírnák-e!? -
Hurkaleves
őstag
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #3662 üzenetére
Megnéztem manual transaction boosterrel: hát hármason be sem jön még 2,2v-tal sem, kettesen bejön 2,2v-tal, de ugyanannyi a memolvasás/írás mint auto-n. Szóval marad auton 1066 Cl5 2,1v.
( amúgy akkor úgy néz ki, hogy igazad lett Ősember
giga: normal/turbo/extreme - asus: 1/2/3 ).
tibitor: talán a lapod topicjában is kérdezz rá, amúgy ha full reménytelen, akkor gari lehet a dologból.
-
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Ősember #3657 üzenetére
Na most akkor ez a transaction booster ez tuljadonképpen micsoda? És az jó, ha auto-n van?
Ja, és trd az melik, mert BIOS-ban ilyet nem nagyon találtam ( lehet, h vak vagyok ).
Különben ez így is tetszik nekem, sőt, 2,1v-tal is stabil az előző beállítás ( most futtattam egy v2.01-es DOS-os memtest-et ). Úgyhogy kössz a ramokat Ősember!
-
-
Hurkaleves
őstag
Tegnap megnéztem mennyit mennek a ramok úgy tényleg végre: úgy nagyjából ennyit tudtam kihozni belőlük. És futtattam egy Blendet is, bár ez még nem feltétlen ad okot 100% stabilitásra, majd ma lenyomok egy DOS-os memtestet is.
Amúgy 2x1Gb ST800-as ramok 2,2v-on.
Ha vki még tudna vmit mondani, hogyan lehetne finomitani azt möghallgatom -
Hurkaleves
őstag
válasz
Ősember #3019 üzenetére
Jah! közben leesett, hogy mire céloztál, csak már nem tudtam szerkeszteni ( kicsit másnapos vagyok
)
Különben itt egy test, bár csak 880-on mennek, de így elmennek 900-on is.
Kérdés még mindig adott.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mik azok az időzítések, amiket még lehet babrálni és mik azok, amikhez jobb nem nyúlni. -
Hurkaleves
őstag
Hiho!
Jelenleg így mennek a ramjaim, 2.2V-tal. És ez így stabil. ( P95 Blend test + memtest is stabil )
Arra lennék kíváncsi, hogy a subtimingokon hogyan lehet még javítgatni?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
laragirl83 #2917 üzenetére
Nice
Ja, meg az FSB sem rossz
-
Hurkaleves
őstag
válasz
laragirl83 #2915 üzenetére
És ez így stabil is, vagy memtest alatt hibázik?
Már nem azért, csak én is gondolkodtam, hogy veszek egy ilyen kitet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest