- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Everest szerint a különbségek:
FSB-vel szinkronban, 778Mhz-en:
És FSB-vel asszinronban, 2,4x-szeres szorzóval, 934Mhz-en:
Az időzítések mindkét esetben 5-5-5-15.
Nemtom, mondom csak mintha érzésre lenne gyorsabb az első verzió. Habár most hogy nézegetem, lehet nem így van, csak mikor elsőre beröffentettem a gépet a 4giga rammal feltűnt hogy jóval gyorsabb mint 2-vel volt, lehet hogy csak emiatt éreztem... -
LLKobe
veterán
Üdv!
Ma vettem az eddigi 2x1 giga ram helyett 2x2 gigát.
Betettem, és létezik az, hogy úgy érzem 1:1-be az FSB-vel (778Mhz-en) gyorsabb a ram mint asszinkronba (2,4-es szorzóval, 933Mhz) magasabb órajelen?Persze az Everest szerint ugye elméletben az utóbbi a gyorsabb.
Ja és még 1 kérdés: eddig egy 1GB-os Kingstone Data Traveller pendrive-ot használtam a readyboost-hoz, most a 4 giga rammal ennek nemigazán van értelme nem?
-
LLKobe
veterán
Valaki mondana még véleményt erre?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szerintetek érdemes lenne 2x1 GB Tuning 1066-os ramot (CSXO-CEC-1066-2GB-KIT, hogy mit tud ottvan az adataim közt) lecserélni, egy KingMax DDR2 800Mhz 2x2Gb KIT-re? Lassabb de több... Mit mondtok?
Mit tudnak ezek a Kingmaxok? -
LLKobe
veterán
Bozso68: Teszteld ki melyik beállításokkal gyorsabb. Ha játszol akkor nézd az FPS értékeket, és kiderül melyik a gyorsabb. Ha nem játszol, valszeg a többi programmal is érezhető különbség lesz egyik vagy másik javára, uh csak tesztelgess.
KKK-007: Azért nem ártana ha utánaolvasnál a dolgoknak, legalább minimális mértékben. A proci és a memória szorzóját is lehet állítani. Ha az megvan, onnantól már csak tesztelni kell hogy melyik alkatrész mennyit bír.
-
LLKobe
veterán
válasz
adam320 #5976 üzenetére
Hát ezt nem ismerem, de ezeket a tweak progikat nemigen szeretem....
Megnézem, de az intel burn test 25x lefutott hiba nélkül, nekem ez elég bizonyítékSzerk.: most fut: miez, ez nem is stabilitás ellenőrző, ez valami cleaner
Szerk 2: lefutott, volt vagy 15 másodperc
1- Click Cleaner Done. Most ez mit jelent?
-
LLKobe
veterán
Én azzal tisztába vagyok hogy az én lapom gyenge ilyen téren.
350-es FSB felett már igen sok pluszt kéne adni a PCI-E-nek hogy vigye.
De a P35-ös lapok általában bírják a 400 körüli/feletti FSB-t.
A képen amit linkeltél még a régi procim volt, és nem az FSB fogta vissza a ramokat.
A mostani procimmal 5 mhz-el alacsonyabb FSB-vel is sokkal jobban muzsikálnak a memóriák.Az meg hogy az L-es lapok nem tuningra valók... Attól függ milyen tuningra.
Ha valaki durván húzni akarja a procit akkor úgysem ilyen lapot vesz.
De átlagos tuningra ugyanolyan jók mint a többi hasonló karegóriájú. -
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Valaki tudna adni egy linket vagy pár hasznos tanácsot?
Jelenleg így mennek a ramjaim 2,2V-on:Tehát az időzítések be vannak lőve 5-5-5-15-re, de a többi értéket érdemes buherálni?
Pl ami a képen látszik tRFC érték ami 42-n van érdemes lejjebb állítani?
Az a link ami az első hsz.-ben van már nem él, ezért kérnék segítséget.Köszi előre is!
-
LLKobe
veterán
Mostakkor ez most nekem jó?
-
LLKobe
veterán
válasz
adamssss #5385 üzenetére
Hogy mit jelentenek az jelen esetben lényegtelen. Attól függően hogy milyen órajelen mennek a ramok, annak függvényében kell állítani. Ahogy nézem neked 1066-os van, azoknak bátran állíthatsz 6-6-6-18-at. Ezek az értkek minél kisebbek, annál jobbak, ki kell tesztelni hogy mit bírnak. Az enyéim például 1200Mhz-en is bírják az 5-5-5-15-ös időzítést.
De mint mondtam könnyen lehet hogy a tieid is bírják, ki kell tesztelni. -
LLKobe
veterán
válasz
winfier #5374 üzenetére
Bepróbáltam én is a 340-es FSB-re rátolni egy 9x-es szorzót, de ott már fagyott a gép, a procim nem egy űbertuning darab.
A kiváncsiság kedvéért most átállítottam a RAM-ok időzítését 4-5-5-15-re, és egyenlőre stabilnak tűnik 1120Mhz-en
Ezzel az időzítéssel az everst szerint nem gyorsult túl sokat, viszont a vista legalább 5mp-el gyorsabban töltött be
Most fut az orthos ram-tesztje, kiváncsi vagyok -
-
LLKobe
veterán
Jah, csak nem tudtam hogy mire gondolsz. 300-as FSB-n van jelenleg, így megy a proci 2,7Ghz-en. Ehhez jön a ramszorzó ami 4, így jön ki a memóriáknak az 1200Mhz. Sajnos az FSB-t már csak komoly feszemeléssel tudnám emelni, így megelégszem ezzel is, sajna a procim ennyit tud, de azért ez se olyan rossz
-
LLKobe
veterán
Ezt ma sikerült belőnöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest