- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
sgteam #17724 üzenetére
Most már egyre több cikk, infó jelenik meg az SB-kről. Sőt, már előrendelésben itthon is megvásárolhatók, ill egyre több p67-es lappal is előrukkolnak a gyártók. Mondjuk az árak nem túl kecsegtetők. Egy 2600K 80eFt körül mozog.
(#17723) krammerka: Az tényleg nincs olyan rossz árban (a jelenlegi viszonyokhoz képest). De erre csak azt tudom írni, hogy Nekem elvileg holnap jön egy 2*2Gb-os 1600-as DDR3-as kitem (vadi új 10 év garival) 10eFt-ért. Tehát nehéz okosnak lenni, hogy mit éri meg venni.
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17647 üzenetére
q9400-et nem érdemes nagyobbra cserélned, főleg abban a lapban. Lapot se nagyon, azért pár 100MHz-ért. Ha már váltani akarsz, tedd úgy , hogy minden nap érezd is, hogy cseréltél..Sztem is a q9550-es procik mennek a legjobban, de ha kíváncsi vagy, vagy valamiért kell az a +6MB L2, csak akkor. 24/7-be, tök mind1..
Vegyél a külömbözetből inkább ajándékot. (nekem)
q9400-nek meg adj valós 1,2- 1,25V körül bátran. Nem lesz melegedős, bakfitty neki 24/7-re és a kapott 3,6-3,8GHz-cel meg bőven jó vagy mindenre.(vagy add nekem, adom a 8500-öt érte meg némi kp-t..(#17654) kimi02: Ha jól emlékszem, Nálad ment jobban arev.1.1-es mint az 1.0?
Vagy nem is, mégse Te voltál, asszem bzs. Nekem most elég nagy különbség van az 1.0 javára ezzel az 1.1-gyel szemben. Bár..Most szétbombáztam a biost, ujra feltettem a 12-est és 4 órája nem hibázott semmi. Ha 1-2 napig (hétvége-törpék itthon) stabil. akkor megint belekezdek. Lehet egy balulsikerült bioszfriossités maradványait szívtam..nemtom. -
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17629 üzenetére
Nem tudom, de próbálj be Crucial ramokat. Én még nem láttam/ halllottam olyat, hogy azokat ne szeretné alaplap.
(#17630) darál0w: Én is. na..tételezzük fel, hogy kilövöm és pl. az alaplap szar. Felküldöm, és ők is elismerik, jelentkezik a hiba. Akkor hogyan tovább?
Nincs mit adniuk érte! Most néztem nincs egy p45 ös normális lapjuk, ilyen meg pláne.
Ha azt mondanám, hogy ok, akkor mást, ebben az árban (az se baj ha nem alaplap) akkor abban az árban kell adniuk amennyit én fizettem nekik?
remélem, hogy igen.( 31.680FT) -ehez tennék 1000-ret és jöhetne a Giga P55A UD3
Hm?????????? -
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17573 üzenetére
Fog a fenét. Azt hiszem..megőrülök..
(#17574) darál0w: Eddig az volt, most meg szívok mint a borz
(#17579) lizakattila : Valami nagyon szopat, s nem tudom, hogy mi...
(#17582) akoska07 : Képtelen vagyok már 4GHz-en is stabillá tenni!
3,8GHz úgy van meg, hogy MCH 1,1V! Vtt is 1,2V ref 0,76. Játszva, 1,12V-valós feszen.
1,136-on 3,9 és... vége. Adhatok bárminek bármit, még 4GHz se jön.
Lehet 1,25V kap VTT és MCH is...szarik rá.
mikor tölt be a win, kékhalál...
Van, hogy feláll, és elindul, de hol 1ik, hol másik, sőt akár mind2 mag hibázik.
Kékhalál miatt Smal FFT-t futtattam, 2 precet ráhúzott a prime, de ujraindult..Holnap de. megpróbálom még, ha nem..megy apróba a picsába a lap és a proci is, csak megvárom amíg lejár a q9450-es procim 1 hete (a garim), mert ha nem tetszik a srácnak, akkor visszaveszem és azzal dobom ki a fenébe az egészet.
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17570 üzenetére
Akkor vegyél egy 8xxx-et és nyomasd vele 4,5GHz-en..
Én most itt tartok a 8500-ös procival:
[még mindíg 1,1v alatt] -
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17566 üzenetére
Sajna többször le lett írva, nem igazán jó a lap (X38/X48) Quad alá..
Most direkt szétnéztem egy kicsit, és a legjobb amit találtam egy q66-tal volt, az is 522-es FSB..Abba igazán egy Wolfi élné ki magát. Ha meg nagyobb Quadra mész..sztem jobban jársz egy másik, egy P45-ös lappal.
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17564 üzenetére
Érdekes..
Annak a procinak pedig 1V alatt mennie kell, s azon a feszen amin vagy 3GHz-et is.
Ez a dupla L2 miatt kicsit nehezebben tuningolható..: [link](#17566) sgteam: Huhh..az brutal nagyon..(és fos FSB) .Cserélj lapot sztem.
Megjött az új procim. Magas Vid (1,25V) de sikerült alul is egy kis tuning.
[0,992@3,3GHz] -
-
-
válasz
sgteam #17543 üzenetére
ez P45 DS3 lapban ment,1200-es OCZ Reaper
simán benne van a 600 fsb az E8xxx szériában.
1150-est ne vegyél,mert nem megy jól.
amugy nem tudom mennyire szereti az asus lap tuning ügyileg az OCZ-tmég jó hogy jónak tünk a team xtreem ram
járt nálam egy pár darab.
szinte mindegyik lap szereti.
nem is egy páros volt ami 600FSB 1:1 a rammal dual channel bootolt.
régóta már csak team rammal tuningolok. -
válasz
sgteam #17392 üzenetére
Üdv!
kicsit néha megbolondul a bios.
nem akarja azt csinálni amit megadsz neki.
cmos,és teljes bios reset volt már ?egyébként az X48-as lapok tudnak meglepetést okozni tuning terén.
negativ értelemben.enemy107 : ebben az árban sztem van jobb hűtő,és nem ilyen széles.
N_A_S : Ne mugen2-n agyalj,hanem Ninja3-n
-
ADAM1337
nagyúr
-
ha proci és az alaplap is birja az fsb-t,akkor nem kell fagynia.
van olyan,hogy egy adott proci,tudja a max órajelét 8-as és 9-es szórzóval is.de inkább az lesz a vszinübb,
hogy mennie kell még feljebb a procinak a 9-es szorzóval.
itt a max órajelre gondolok.Azannyát,nézzed már hogy Őstag lettem
, csak ugy hirtelen.
-
vszinü azért,mert a 9-es szorzóval,már akkora órajelet érsz el ami közeliti a proci végét.kisebb fsb-vel nagyobb szorzóval(ahogy irtam is a szorzó növelésével lényegesen változik a proci órajele)
az órajelet tekintve,nem mindegy hogy 8*450=3.6ghz vagy 9*450=4.05ghz
az FSB 2000 körül alakul,de a 9-es szorzóhoz már kell mindennek a fesz rendesen.
lásd a saját tesztedet.ill a 8*450-et simán viszi,de a 9*450-et már nem.és azért lecsökken az FSB-d 1740-re mert nagyobb szorzóval csak kisebb fsb-vel tudsz menni,
a proci órejelének a határait feszegetve.szóljatok ha nem jól látom.
-
a 2*2Gb sem olyan jól tuningolható,de nagyobb az esélye mint 4*1Gb-nak.
sztem bármelyiket veheted.(most a reaper a divat)
egyébként azt a ventit nem lehet feljebb tekerni a procin ?
lipi67,krammerka : köszi a segitséget,lehet hogy kipróbálom.
viszont most egy másik cuccal is szemezek. -
krammerka
őstag
-
krammerka
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Dune: Awakening
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged