Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rogan85
tag
Úgy néz ki megoldódott a helyzet. Adtam a chipsetnek +0.1V-ot és így alapfeszen 2,8Ghz-re lőttem be egyenlőre a procit.
Mondjuk azért érdekes hogy régebbi próbálkozásoknál nem volt erre szükség. -
rogan85
tag
Pár napja kipróbáltam a procimat alapfeszen 2,8 Ghz-en(7x400). Pár óra játék után újrainditottam a gépet de nem indult majd minden visszaállt alapra.
Most vettem új hűtőt hogy tartósan húzzam a procit de már minimálius tuningal(2,4Ghz) sem indul.Alap beállítások mellett minden rendben.
A mulkori 2,8Ghz-es probálkozás megfektette volna?Egyébként most vettem észre hogy a chipset tartósan 52C° körül volt ezért tettem rá ventit nem tudom ez okozhat-e problémát.
-
rogan85
tag
Nem sok a 68C° orthos alatt? Alapfeszen, 3200Mhz-en használom a procit, gyári hűtővel.
Egyébként egy Hyper tx mennyit javítana a helyzeten, ha egyáltalán szükség van javításra. -
rogan85
tag
Nos, úgy néz ki az új driver nem 100%-os tapasz de sokat segít. Eddig csak 1x jött elő a bug 5-6 óra alatt.
Viszont a néha nem bootol el a gép majd a bios reseteli magát probléma még fenáll. (Tuningolva)
Én a ramra tippelek mert amióta megemeltem az fsb-t 400-ra és 2x-es szorzóva használom a ramot minden rendben. Annak viszont örülök hogy a procim alap feszen megy 3200Mhz-en
Azért szép hogy 2,1V-on nem hogy 1066Mhz-et nem bír de még 937-et sem. Már ha tényleg a ram okozza a gondot.
Valaki már említette h ezeknek a ramoknak nem ajánlatos ennél több feszt adni, ezzel kapcsolatban van valakiek még tapasztalata?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rogan85
tag
Egyenlőre a driver megoldotta az fps csökkenést. Tuning on

-
rogan85
tag
Üdv!
Jövök sírni ide is.
Probléma: Némely játékban randomul leesik az fps a felére. Valszeg 8800 gts bugja jön elő.
De, a procim húzva van, és némely fps feleződés után amikor ujrainditottam a gépet nem bootolt el és a bios automatikusan visszaállította a húzott értékeket alapra.
Most nincs húzva semmi, az fps drop továbbra is fennáll random időnként.
Hozzátenném hogy nem mindíg elég ha kilépek a játékból, volt hogy fps esés után futtattam 3dmarkot és az is fele fps-sel futott.
A kérdésem az lenne hogy okozhat-e ilyet a proci vagy a ram?
Ha nem fordult volna elő a bios reset kb 2x elkönyvelném a gts bugjának, de így bizonytalan vagyok. Lehet h 2 különböző problémám is van egyszerre? -
rogan85
tag
Üdv!
A dram/fsb arány mennyit számít stabilitás szempontjából?
Jelenleg nálam 10:8.
Procim most 375x8=3Ghz-en fut. Ram 375x2,5=937Mhz-en.
(core2 6400/kingmax mars 1066)
Van ennél ideálisabb megoldás 3Ghz környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Használt Ausdom AF640 Full HD webkamera
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (238)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs