Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Világos, de sokkal jobban is fut náluk. Az AC azért annyira nincs messze egyébként, a pCars durvább. Az se mindegy, hogy az F1-ben nincsenek nagy fps dropok sem, még a rajtnál is elfogadható a visszaesés. Szerintem ezzel a résszel legalább nincs probléma - sajnos a bugokkal meg a hiányos feature-ökkel annál több. Jövőre lesz ez az igazi, attól tartok.
szerk.: Most olvasom, jó hülyeséget írtam az előbb, hogy az AC-nél szebb.
Azt ignoráld, inkább maradjunk az itt leírtaknál: nem sokkal rosszabb tőle grafikailag.
-
Vityaa
tag
2014 minden fullon összes élsimitás+vsync. Esőben rajtnál sem mozdult 60 fps alá. Nem értem ez miért zabál ennyit.
Tegnap volt időm játszani, championsip modban. Hát csúnyán mellé lőttem a 40-50 fps-el.
30-40 a max. Célegyenesben volt hogy 25-re leesett, pedig körülöttem senki nem volt. Nem értem. 2014-ben nem 60 fps-es korlát van?
-
RevolutioN2
tag
Tolja itt valaki Xbox-al a játékot? Szívesen vennék néhány gamertaget
Valami idióták vannak random multiban
-
törölt tag
Szingapúrban menjünk már köridőket és tegye be mindenki a képet az időről....Szervezhetnénk ilyen köridő versenyeket a megbeszélt pályákon.Én most szingapúrt mondom.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur #190 üzenetére
Abszolút. Ha az ember az uccsó tizedekre-századokra megy rá, akkor ott már bekavar a 60 alatt FPS szám.
-
kozmy
őstag
Szerintem bőven elég az a 60fps
-
tkesy
őstag
de ha minden beállítás a maxon van (kivéve a 2 inteles, ami off) fHD-n sem lesz több (legalábbis száraz pályán nem) 3150 MB-nál, kivéve a pódiumos jelenetett... (+100 MB)
amúgy jó hogy mondtátok az Afterbunert, mert kiderült, hogy a bekapcsolt Vscyn miatt csak 50-60%-on dolgozott a gpu...
-
bandika0626
senior tag
MSI afterburnerrel ki lehet íratni, hogy mennyi VGA RAMOT eszik. Nálam 1280*1024-en ha ULTRA beállításra teszem akkor a VGA memóriából 2800MB körül eszik mindenféle élsimítási opció nélkül.
Így kénytelen vagyok medium beállításokkal játszani mert akkor 1800MB körül megáll a vram fogyasztás.Nem tudom másnál hogy alakul ez de számomra megdöbbentő. A 2014-nél vissza kellett vennem a kártyából mert annyira hasított vele a kártya szintén 1280*1024 8xMSAA-val ULTRA-n. Vsync-et minden esetben használom 60fps-tud ezen a felbontáson a monitor úgyhogy semmi értelme a 90+ fps-nek mert csak galibát okoznak a megjelenítéskor.
-
kozmy
őstag
Nekem is érdekes a játék müködése, mert ha vsync on akkor 60fps az stabil de hamár ki kapcsolom akkor kapok 80-90közötti fps és olyan mikro szaggatás van benne hogy hihetetlen, ezért a vsync be kapcsolom és meg elégszem a stabil 60fps-el. Hozzá teszem a játék ki van max-olva.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Csapoati #179 üzenetére
Viszont amin megdöbbentem kicsit, FullHD beállítás, minimális élsimítás, grafikai részleteknél jó pár cucc kilőve (ambient occlusion, post-fx...) és így is megkajál 3100MB VRAM-ot. Hogy a csodába?
Far Cry 4 nem eszik meg ennyit, pedig brutális területet jelenít meg szinte mindig egyidejűleg. -
snecy20
nagyúr
Milyen proci van mellette?
Tény hogy nem fut annyira eszeveszett jól, nálam a 2014-es és 2013-as rész 60-70%-kkal több fps-t présel ki magából, de szerintem egy átlag i5 + 750Ti elég kell legyen a játéknak. Persze ez olyan hogy van akinek bőven elég a 40-50 Fps, van akinek nem, én is inkább azokhoz tartozom akiknek autóversenyes játékban ez édeskevés. -
Vityaa
tag
válasz
bandika0626 #176 üzenetére
Szia,
750 Ti-vel játszom. Ultra beállítással, 1920x1080, v sync off, élsimitások off. 40-50 Fps.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Csapoati #170 üzenetére
tavalyihoz képest 40%-kkal kevesebb az FPS, de még mindig egész jó. Ehhez képest Project Cars 30 autóval, élsimítással és viharos kondíciókkal extra mód büntet.
i7 5820.ammal, GTX 970 mellett alig játszható...
Amúgy itt van két saját kép, a másodikon már én variáltam, valami iylennek kellett volna lennie default... (rákattintva előgyün nagyban!)
-
Csapoati
nagyúr
Hm, akkor lehet nem figyeltem eléggé, bár ki-be kapcsolgattam a benchmark alatt is. Engem a szőrösség zavart, úgyhogy maxra tekertem az AA-t is. Egyébként egy elég jól optimalizált játék, bár az összes Codies az szokott lenni. Ilyen szempontból példás a fejlesztésük, bár az első Egónál (Dirt 1) csak lestük a gépigényt.
-
Csapoati
nagyúr
Na tehát:
Először is meg kell keresni ezt a mappát: "\Dokumente\My Games\F1 2015\hardwaresettings"
Aztán ebben a fájlban: "hardware_settings_config.xml" át kell írni az értékeket
Erről: postprocess motionBlur="true" und depthOfField="true
Erre: postprocess motionBlur="false" und depthOfField="false" (el is kell menteni persze)Aztán a letöltött állományt futtatni, az F1 2015 mappájába installáljon (\Steam\SteamApps\common\F1 2015 )
Ezután automatán fut a dolog, a Space billentyűvel lehet ki- és bekapcsolni.
Ha nem kell már, akkor ezeket elég törölni a mappából: ReShade.fx, MasterEffect.h, dxgi.dll, dxgi.log + a MasterEffect könyvtár.Elég látványos a különbség, sokkal élesebb a dolog, de így recésebbek az élek és kicsit fakóbbak a színek. Én rajta hagyom, mert a homályosság olyan, mint a látásom... Jó-jó, de lehetne jobb is. Csak nekem egy 0,75-ös szemüveg kéne.
FPS-t amúgy úgy vettem észre, hogy nem igazán befolyásolja.
-
_stick_
őstag
Hali!
Az normális, hogy 50%-os versenynél 3x akar kiállítani gumicserére? (én nem bánnám, mert kínlódok a kopással, de úgy vettem észre, hogy az AI megoldja két kiállással)
Másik kérdés, hogy az előre beállított gumistratégián nem lehet változtatni?
Kicsit furcsa nekem ennek a résznek az infós felülete. Értem én, hogy nextgen, de ami jó és átlátható volt, azt megtarthatták volna. -
kozmy
őstag
válasz
bandika0626 #161 üzenetére
Igazábó nincs gondom a kontroller irányítással, a kép élességgel volt a legfőbb gondom.
-
bandika0626
senior tag
Azt ebben a fájlban kell keresni (action_map_preset_win.xml).
Én megkerestem az én gamepadom-hoz tartozó értéket és jegyzet tömbbe átírta és elmentettem. Az eredetiről először csináltam egy másolatot ha gond lenne.
Nekem itt volt:
</Action>
</ActionMap>
<ActionMap actionMapName="xi_Preset1" deviceName="xinput_pad" priority="3">
<Action actionName="Accelerate">
<Axis axisName="xinput_right_trigger" type="uniDirectionalPositive" deadZone="0.8" saturation="1.0" />
</Action>
<Action actionName="Brake">
<Axis axisName="xinput_left_trigger" type="uniDirectionalPositive" deadZone="0.0" saturation="1.0" />
</Action>
<Action actionName="Steer Left">
<Axis axisName="xinput_left_stick_x" type="biDirectionalLower" deadZone="0.1" saturation="10.0" />
</Action>
<Action actionName="Steer Right">
<Axis axisName="xinput_left_stick_x" type="biDirectionalUpper" deadZone="0.1" saturation="10.0" /> -
kozmy
őstag
válasz
bandika0626 #159 üzenetére
Aktiválódik a gampad érzékenység állítási lehetőség is?
-
kozmy
őstag
Itt van egy kis mód, ami meg oldja, hogy ne legyen olyan homályos a grafika,szerintem tök klassz, és éles lesz a grafika, innen letölthető [link]
-
bandika0626
senior tag
Egyetértek.
Engem főleg az zavar, hogy kivették a részletes beállítások lehetőségét a gamepadok-tól. A kormányzás így nagyon rossz lett. Komolyan mondom ha ráfújok a minibotra már akkor irányt vált az autó. Ezt nagyon elcseszték benne.
Remélem lesz elég nagy felhördülés és kiadnak hozzá valami javítást. -
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Meg tudnátok mondani, hogy sima Championship Mode-ban hol van az időjárás előrejelzés? Ha belenézek a monitorba a boxba, akkor csak a +10-20-30 percet látom előre, de régen lehetett tudni, hogy szombaton-vasárnap milyen időt jósolnak, hány % esély van az esőre, stb. Most ezt még a menüben sem látom, és már a boxban ülve sem...
-
kozmy
őstag
Azért eszik annyit, mert jó az étvágy
és dús keverékkel megy a legjobban
-
kozmy
őstag
Az irányításon még finomithatának nem sértődnék meg
-
Csapoati
nagyúr
válasz
bandika0626 #148 üzenetére
Fura, mert az en 2 gigas kartyamon gond nelkul megy ultran. Az elsimitassal lehet meg gubanc, allitsd gyengebbre es ugy probalkozz.
El Nano: Elso nap meg 3x annyi negativ, mint pozitiv ertekeles volt, szoval javul az arany. Sokan meg nem valtoztatnak az irasukon akkor sem, ha az altaluk emlitett bugokat mar megoldottak.
-
bandika0626
senior tag
válasz
bucketb0b #131 üzenetére
Most kicsit ráértem álligatni ezt a játékot. A következőkre jutottam:
1280x1024@60 medium 16x SMAA
min:61,5
max:81
átlag:71.5fps Vram:1500MB használ.Valóban most a kevesebb több! Azt ultrat is bírná a kártya mert 1300/6000-ig simán elmegy viszont Vram-ból 2800MB eszik. A gpu-z is kiakadt mikor játék közben futtattam és log fájt csináltam. Mikor feljebb ment a memória használat 2GB főlé értelmetlen bejegyzést csinált.
-
SityiSXT
őstag
Már nem azért, de a Google első találata a refund steam kifejezésre: [link]
-
Steve1207
veterán
Egy jó hét alatt 3 patch, ha így haladnak még 1-2 hónap és mindenkinek megszüntetik a baját
(remélem nem unják meg a javítások gyártását)
-
kozmy
őstag
Valaki írta itt korábban, hogy aki a steamon vásárolta a játékot és nem tetszik akkor a steam vissza fizeti a játék vétel árát, ha valóban így van akkor valaki priviben meg írná nekem, hogy ez valojában, hogy is működik? Köszi mindenkinek aki tud segíteni!
-
hermanyi
addikt
Nekem grafikával nincs bajom ilyen és kész. Ami viszont zavar és nem is kicsit az a kormány. Olyan mintha lenne holtjáték beállítva pedig nincs, és hirtelen korrigálásoknál késik a játék szóval laggol a kormány.
. Maga az autó vezethetősége viszonylag tetszik. Persze csak asist offban, ha TC be van kapcsolva akkor viccc.
-
Sutee89
aktív tag
Na, hétvégén sikerült kicsit próbálgatnom a játékot. Az aláírásomban szereplő konfigon FullHD-n, Ultra High beállítások mellett, FXAA-val 60-70 Fps (rajtnál beesik 50 alá is). DFGT kormánnyal játszom, Profilerben visszavettem a 360°-ra a kormányelfordulást, így szinkronban van a virtuális kormánnyal. Játékon belül az FFB-t felvettem 80%-ra. Assist nélkül vezetek, Expert AI-val. Szerintem egészen jól irányítható kormánnyal, kigyorsításoknál óvatosan kell a gázra lépni, kell a korán felváltás, fékezésnél hajlamosak blokkolni a kerekek, kell a progresszív fékhasználat. Szóval az irányítás nekem tetszik.
Az AI szerintem sokat fejlődött, egész ügyesen lehet kerék-kerék elleni csatákat vívni. Ferrarival kezdtem egy bajnokságot, Expert AI-val 4-5. helyet tudok elcsípni időmérőn, és küzdenem is kell ezekért a pozíciókért a versenyen. Szóval ebből a szempontból reális. Kínában 5 körön keresztül gyilkoltuk egymást Massa-val, megjegyzem végig teljesen szabályosan. Viszont a harmadik hely általában egy másodperccel gyorsabb nálam versenyen, az 5-6. pedig kettővel lassabb, így sajnos általában azért légüres térben körözgettem. Győzelemért az eddigi öt versenyből egyszer sem volt esélyem. Az AI elképesztően jó a kigyorsításokon, tapad, mint a barom, de a gumifogyással párhuzamosan azért lassul 4-5 tizedet a verseny alatt. Jól időzített kerékcserével lehet pozíciókat fogni. Egyébként tényleg kicsit agresszív az AI, ha nagy a sebességkülönbség, keményen beteszi magát féktávokon, ha te akarsz előzni, zárja a szöget, általában vissza kell venni a gázból, viszont, ha féktávon mellé érsz, akkor gyönyörűen el lehet fordulni kerék-kerék mellett. Megszokást igényel, de szerintem sokat fejlődött a játék e téren.
A setupok között én nem sok különbséget véltem felfedezni, mindegyikkel nagyjából ugyanazokat a köridőket hoztam, ami szomorú. Ugyanígy nem látom értelmét a benzinkeverék állításának, az sem hozott túl sokat a konyhára, viszont cserébe majdnem elfogyott verseny végére. A mérnök egyébként lelkiismeretesen, körönként tájékoztat a benzin szintjéről, meg a körülötted lévők köridejeiről.Hard AI-val is próbálkoztam, így még Hamilton is kapott 1 másodpercet körönként, szóval a két nehézségi szint közé talán még elférne egy harmadik.
No, mindent egybevetve, nekem meglepő módon tetszik a játék. Olyan sok buggal nem is találkoztam, nekem eddig egyszer sem fagyott le például. Továbbra sem szimulátor, forradalmi fejlődésről pedig szó sincs, de az AI jobb lett. A közvetítésekre hajazó animációk pedig nekem kifejezetten bejönnek, bár azért öt-hat után unalmassá válnak. Online még nem próbáltam.
-
kozmy
őstag
válasz
bandika0626 #130 üzenetére
Nem lehet állítani érzékenységet kontrollernél.
-
bucketb0b
őstag
válasz
bandika0626 #133 üzenetére
Hát nem tudom.. én ha versenyzek pont nem azt nézem mennyire éles a kép főleg ha az az fps rovására megy
-
Csapoati
nagyúr
válasz
bandika0626 #129 üzenetére
Na az már mindjárt jobban hangzik.
Lehet, hogy a durvább élsimítást nem bírta a VGA.
-
bucketb0b
őstag
Az is megérne egy felvetést, hogy miért erőlteted a full grafot ha nincs fps? Kevesebb néha több, ráadásul felesleges a 154x élsimítás, mert annyival nem csúnyább a grafika sem alacsonyabb beállítás mellett.
-
bandika0626
senior tag
Egyébként lehet valahol a játékvezérlő érzékenységét állítani?
-
Csapoati
nagyúr
válasz
bandika0626 #123 üzenetére
Totál ultra minden (élsimításból nem emlékszem melyiket használom, amelyik jobban nézett ki), rajtnál teljes rajtrácson 40 fps, közvetlen utána 50, utána 60-70.
#126: 60 körül már szerintem mindegy, főleg hogy ez nem vérszimulátor. Nem érzek semmi lagot az irányításban, meg a grafikában sem, pici megakadásokat sem tapasztalok.
-
snecy20
nagyúr
válasz
bandika0626 #125 üzenetére
Ha csontra ugyanúgy beállítom a grafikát mint a 2014-est, akkor pont fele annyi frame rate-et kapok. És azért nem mindegy autós játéknál a sebességérzet terén hogy átlag 55-öt dob vagy átlag 110-et...
-
snecy20
nagyúr
válasz
bandika0626 #121 üzenetére
Szűrőket és élsimítást sajna érdemes elfelejteni 2GB-os kártyán...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
bandika0626 #121 üzenetére
Az úgy hogy? Én is 1280x1024-ben játszom, minden maxon, de 25-re még csak le sem esett soha az fps, inkább átlag 40 körül van, pedig a procim gyengébb a tiednél, a VGA-m meg csak kb 10-15%-kal erősebb.
-
bandika0626
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kipróbáltam ezt a játékot de...
750TI-vel 1280*1024-en 4x TSAA-val ultrán 25fps-t ment úgy, hogy a gpu csak 50%-on tekert a Vram meg elfogyott. Pedig 2GB-s a kártya. Szerintem egy kicsit túl lőtték ezt a játékot.
Én xbox-os game-paddal nyomom de nem lehetne a játékon belül valahol az érzékenységen állítani, mert szőrnyű ahogy a kormány szitál. -
kozmy
őstag
Ha meg a SATURACIOT tolod felfelé akkor annál érzékenyebb lessz a kormány.
-
kozmy
őstag
Ha jól tudom a játékon belűl a LINERITAST kell felfelé tolni hogy ne legyen annyira érzékeny
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur #117 üzenetére
Fóőleg a gyors irányváltásos kanyarokban jön ki nagyon hogy elhúz a kormány...
-
guftabi96
addikt
válasz
Motion_Blur #115 üzenetére
Persze, azt tudom, de nekem sehogy nem kényelmes. Azt érzem, hogy az autót nem tudom olyan finoman irányítani, mert túlságosan érzékeny.
Mondjuk azon a tényen, hogy számomra a játék kuka, ez már nem változtat. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Van, aki G27-tel játssza ezt a hulladékot?
Mit kell állítanom, hogy ne legyen annyira érzékeny a kormány? Nem találtam a játékba semmit, ahol a kormány érzékenységét lehetne állítani.A játékról: még így nem kényelmes beállításokkal is elmondhatom, hogy csalódás az egész. Már amikor először kipróbáltam, akkor elborzadtam ettől az elmosódott grafikától, aztán ez az érzés egyre jobban erősödött. Undorító ez az effekt, és nem értem, hogy mi értelme van, hogy semmi nem éles
Aztán néha gondol egyet, és meg-meg akad a kép. Roppant idegesítő, főleg a kanyarnak a közepén.
Ezt a játékot nem lett volna szabad kiadni ebben az állapotban. Ez így pénzt nem ér, mint ahogy az előző részek se értek túl sokat.
Meddig fogja még a Codemasters évről évre ezeket? Jó lenne már valami másik csapatnak csinálni, mert ez így nem jó.
Nem vártam sokat, de még azokat a minimális elvárásokat is sikerült alulmúlnia... -
R.I.P. Jules
-
Steve1207
veterán
válasz
a_bosszuallo #107 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire él még a MédiaMárkótól a 60 napos visszavásárlás, szerintem még igen. Ha nem jön be a cucc akkor minden gyári cuccával visszaviszed és visszaadják a vételárat. Én már vásároltam így, viszont pont bejött (nem pc-s dolgot), szóval maradt is. Érdemes még ezt is szemügyre venni.
Vagy a naracssárga e digitális üzlettől, ahol szintén netes vásárlás esetén 14 napig gond nélkül visszaveszik. Én itt már vettem egyszer egy középkategóriás fényképezőt, de gyatrább volt, mint az ezer éves kompaktom. Bevittem a boltba, nagyon rendes volt az eladó srác is, csak megkérdezte, hogy mi volt vele a panaszom, de mondta is, hogy ezek sajnos manapság ilyen minőségűek. A lényeg, hogy neten rendeld.
Szerk.: azért ajánlottam ezt a kettőt, mert nagy lánchálózattal rendelkeznek és pozitív volt a tapasztalatom. -
Sutee89
aktív tag
válasz
a_bosszuallo #107 üzenetére
Én a helyedben vennék egy használt Momo-t, egy-két hónap alatt úgyis kiderül, hogy tetszik-e, akarsz-e kormánnyal játszani, vagy nem. Ha megtetszik a dolog, akkor úgyis kipróbálsz más autós játékokat, esetleg szimulátorokat, és talán váltasz feljebb, ha nem, akkor szerintem 1-2 ezer Ft buktával tovább tudod adni. A TRUST-tól elmenne a kedved az egésztől, ezt garantálom.
-
a_bosszuallo
újonc
Más kormény is szóba jöhet.De 15.000ft fölé nem szeretnék menni.
NEM használnám ki egyszerűen -
Sutee89
aktív tag
válasz
a_bosszuallo #105 üzenetére
Szerintem nem sokan fognak rábeszélni erre a kormányra. Nincs erővisszacsatolás, pontatlan, rossz minőségű műanyag kacat. Olvasd el a topicjában a hozzászólásokat, talán meggondolod magad.
Ha tényleg csak ennyi a keret, akkor Logitech MOMO-t nézz használtan Hardveraprón, ez alá ne add.
-
a_bosszuallo
újonc
Sziasztok!Köszönöm először is a tegnap előtti segítséget.
Meg hánytam vetettem a dolgokat, végül is arra jutottam,hogy veszek egy korményt.
Olcsó,belépőszitű korményra gondoltam.
Nem körrekordokat szeretnék dönteni csupán korcsoyázás nélkül szeretném vezetni az F1 2015öt.Ezt a korményt néztem ki: TRUST GXT 27
Ez alkalmas lenne az új F1 megfelelő irányítsához??
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur #101 üzenetére
Nekem is vannak kisebb-nagyobb bajaim.
Input lag szintén... Sebességérzet is lehetne picit jobb, a homályosságot meg nehezen viselem mert elég rossz a szemem. Nem tudom ez utóbbi miért kellett bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest