- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13491 üzenetére
A JBL Go volt az első bluetooth hangszóró, akartam egy sajátot.
Amúgy 6000 volt szállítással, sokat nem vesztettem,ha megunnom tovább tudom adni.Csak így hogy a sajátom jobban körbe tudom járni,tesztelni.
Ma unokaöcsém régi sony SRS X11-es hangszórója ellen össze tudtam mérni. A Go 2 határozottan szebben és tisztában szólt, és anno az X11 ment 20-25E forintért is. Persze ők a telefon mellé kapták, de a 25E árcédula nyilván túlzás érte. A Sony hangja olyan dobozos volt, és zömök basszus. A Go 2 basszusa sokkal lágyabb volt és emészthetőbb.
Azért a saját méret/súly kategóriájában a Go 2 megállja a helyét.
De nyilván én is azt mondom valahogy a 400-500 grammos hangszórók azok amik már képesek nyújtani valami élvezhető hangminőséget.Bár tudtam mire számíthatok, arra mondjuk tőkéletes hogy egy telefon hangszóróját kiváltsa vele az ember. Bár a mélyre se igazán tud lemenni, 180Hz az alja a JBL szerint.
Arra viszont emlékszek az Earfun go ettől határozttan többet produkált. És annak akcióba 10 körül volt az ára szállításal, csak kicsit nagyobb és nehezebb is cserébe.
Amúgy az Earfunnak jön minden igaz hangszórója, Earfun Uboom L elméletileg most májusban startol. Ha a JBL Go 2-őt cserélnem kéne, talán erre érné meg. Úgy látszik valóban nagyobb méret és súlyba kell mennem, mert ennek számomra túl vékony a hangja sok-sok zenénél. Igazság szerint úgy volt építek magamnak egy kis bluetooth hangszórót, de aztán az építési költség majd annyiba lett volna mint ha veszek egy Go 2-őt.
Használtan jó áron megvehető.
kmarci25
Mondjuk ezen én is filóztam, ha egyszer a Dockin bemondja az unalmas akkor hogyan hol tudok ebbe majd ismét életet lehelni?
A piacon vettem egy ezer éves Boomboxot, panasonic 1979-es.
Durva hogy idén 43 éves és még mindig mindennap szól rajta a zene.
Apám ezen hallgat mindig zenét, szóval mondhatjuk ez egy örök életű darab.Tervezett elavulás ide vagy oda, ez 43 év után is hűen szolgál.
Én is azon gondolkoztam, hogy ezeknek ha gyártóknak ha más nem kéne egy közös szervízt üzzemeltetni, mert ez így nem mehet örökre.
Még mindig a vedd meg dobd el társadalmat éljük, ha valami nincs dívatba és müködik már sokkan kidobják mert van egy újabb.
Ha valami tönkre megy, lehet csak egy filléres kondenzátor adta meg magát. Sokan már úgy állnak hozzá tönkre ment, javíthatatlan és lehet kidobni, vagy eldobozolni mert nincs ember aki csinálja.
Ha meg van is szervíz aki bele kell az már majd az új termék árába is belekerülhetne.
#13504francz'70
Sajnos valahogy Tronsmartot nem akarok, azt nem veszi be a gyomrom. Túl sok termékük járt a kezem között, egyiknek se jött be a hangzása. Egyiknek se volt jól hangolva, Evolveo inkább talán azt vennék. -
carl18
addikt
válasz
Richard! #13487 üzenetére
Még egyenlőre használom egy pár hónapig a Go2-őt! Aztán majd meglátszik mi lesz neki a méltó cseréje.
Egy biztos ettől az Earfun go klasszisokkal jobb volt, minden téren bőven felülmúlja. Hangminőség és basszus terén is sokkal de sokkal jobbat produkált az Earfun.Mondjuk a JBL Go2-őt csak azért vettem, mert a nagy gyártó neve mellete volt. De nem is értem erre hogy van annyi pozitív értékelés árukeresőn, mert annyira nem szól jól.
Csak az árukeresőn rengeteg a jó értékelés, de ez annyira nem jó hangszóró hogy ezt megérdemelje.De azért annyiból jó hogy super kompakt és könnyen hordozható.
Zsebre vágod és viszed, és nem kell szenvedni a hordozásával.Háttérzenének kell, és arra biztos jól megálja majd a helyét.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13483 üzenetére
Na megjött ma a JBL Go 2, hát valóban nem egy nagy eresztés.
Kicsit többet vártam, a basszus se veri le a vesém.Úgy viszonylag szépen és tisztán szól, valóban kis könnyű kompakt méret. Egy darabig marad, de ha találok tőle jobb hangú hangszórót kis méretbe akkor lehet cserélem majd.
Akkor lehet valóban a Sony SRS Xb10-13 széria volna a jó alternatíva a basszus és akku idő végett.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13479 üzenetére
Már elutaltam a Go2 árát, a héten megjön kipróbálom.
Ha szépen szól és jól teljesít marad, ha nem meg tovább adom.
De én mikor életembe elsőnek hallottam Bluetooth hangszórót(JBL GO1) akkor elégé lenyűgözött az a kis doboz milyen teljesítményre képes.Úgy kíváncsi vagyok a hangjára, aztán ha ne adj isten gyenge az akku idő vagy nem hozza a tőle várható szintet még el tudom adni.
Utána még meg vehetem az Evolveo hangszórót is.Csak akarok egy kis hangszórót ami viszonylag szépen és tisztán szól, de nem okoz gondot a hordozása. Csak 185 gramm így nem volna gond a hordozhatósággal.
#13481<Adamsky>
Igen, én is néztem ez a 3 utas hangrendszer elég betyár dolog.
teljesen jól állnak hozzá, a mélyből elég 1 darab középre egy 1 erős.
A 2 oldalsó passzív membrán miatt úgy is két oldalt is szórja valamelyest a mély hangót.Egy biztos a JBL Xtreme 4 is ebbe az írányba fog szerintem elmozdulnni. Én is gondolkoztam ha a JBL tovább akarna nővelni a hangzást vagy a Wooferek méretén kell nővelnie, vagy meglépik azt mint a Charge 4 esetén, hogy a mélyhangokért felelős hangszóró egy nagy ovális lesz.
A Dockin D Fine 2 is idén 2 éves, szóval idén lehet abból is jön a harmadik verzió. Kíváncsi vagyok fog-e még idén más gyártó is termékkel előállni.
Még ami érdekes lehet jön az Earfun UBOOM L ami idén májusban bedütál ha minden jól megy. 2X55 driverekkel, így basszusban jobb lesz mint a sima Uboom.
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #13477 üzenetére
Szerintem nem is fogsz tesztet találni, bár ki tudja lehet teljes mértékben ugyan az. Csak Evolveo helyett Trashmart van rányomtatva, de valahogy Trons..smart dolgot nem fogok venni.
Az eddigi tapasztalataim alapján semmi esetben se vennék tőlük semmit. Az Evolveo ami unokaöcsémnek van azért első benyomásra is elég jó teljesítményt mutatott.
Én pár napja/hete pár hallottam egy JBL GO 3-at, jött pár fiatal velem szembe lestem is honnan szól a zene. Voltak mélyek és szép tiszta hangzás, meglepetésemre egy piros JBL GO3-ról szólt a zene.
Nyilván az Evolveo mérlegére billen az akku idő és az SD kártya lejátszás, és lehet basszusból is több van,de ettől függetlenül nem vagyok benne biztos szebben szól mint egy JBL.
De lehet veszek egy JBL Go2-et próba gyanánt, hardverapron egy tag árulja 5500-ért. Sokat nem kockáztatok vele, kicsi szép és kompakt.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13473 üzenetére
Én eddig amit úgy nyomokban találtam róla úgy látszik a Wooferek valóban jelentős mértékben nőttek. 3,5 inch darabja, az az 2X90MM
2,4 kg így minden téren nővekedett.Igen, még mindig nem olyan elegáns mint egy Dockin D Fine, örülnék ha egy kicsit az e-fajta modern letisztult forma tervezés írányába mozdulának el. Ha a Dockin csak a polcon van még csak ránézni is jó, valahogy nagyon eltalálták a dízájnt.
#13471francz'70
Hát nem is tudom, már csak a márkanévből ki indulni biztos nem kockáztatnák ennyit. Ha már ilyen hangszórót kéne vennem, inkább venném az Evolveo verziót, az lehet sokkal jobban van behangolva.Unokaöcsémnek az Evolveo hangszórója amit karácsonyra kapott, még mai napig remekül teljesít, néha csak lesek milyen szépen és tisztán szól még maximum hangerő mellet is.
Haza piacról szerintem 20 alatt ez az ár-érték arány bajnok.EVOLVEO ARMOR POWER 6A Outdoor Soundcheck. (Winter)
Gyári hangzás, EQ nélkül.
Aki meg alázást akar, Abádszalókon meg lehet hallgatni.
Jöhet a Trashmart Element T6 Ugraded micsoda!esélye sincs.
Bár nem csoda hogy jól szól. egy W-King D8 Mini alternatíva.
Én is lestem, mikor feltekertem maxra milyen erősen basszus teljesen szól torzítás nélkül.(Már én is keresek valami ultra portable micro speakert.)
A JBL Go jó volna, de az a 700 mah-es akkumulátor nem túl biztató.
Talán lehetne rajta MICRO SD foglalat, és akkor szólna egésznap SD kártyáról. A 2 év garancia azért nem ártana, de a hangminőség is lehet elfogadható.Sajnos ezeknek a a krétiriumoknak nem sok hangszóró felel meg.
-
carl18
addikt
válasz
Richard! #13443 üzenetére
144 dollár hol lenne drága?
Azért ha valóban annyival nagyobb lesz a teljesítménye akkor simán megéri a felárat.Az Anker nem olyan cég aki hazúdik/vetít. Már az is elég hardnak hangzik hogy szimplán 60 watt csak a mély hangokra megy el.
A Sony SRS XB23 CES árdédulája 150 dollár, de egy JBL FLip is ilyen árban megy. Szóval úgy ne írjuk már le a terméket hogy nem hallotuk a hangját.
Egy biztos ez már sokkal szebb mint a Motion Boom/és a hordozhatóság is jobb a vállpánt miatt.
Persze azért elsőnek meghallgatom majd hogy szerepel a teszteken, Alan és Oluv biztos csinál majd róla videót.Annyi biztos 80 watt és 2,4kg az anker meg nem a Trashmart márka hogy rá hazudja a teljesítményt.
Lehet olvasták a visszajelzést amit írtam, megkapta a vállpántot és a Tweetert.
A Wooferek méretéről viszont nem találtam információt. Lehet azon is nőveltek, így mélyebbre tud majd menni.
-
carl18
addikt
válasz
LanyUs #13414 üzenetére
Hát ennyiért kétlem sokan veszik majd, max valami új gazdag aki nincs tisztában a pénz értékével és minden hülyeségre elfecsérli.
Még anno sok sok évi Hörbi csatornáján láttam az első ilyen Vibro Speakert. Amit egy bizonyos felületre lerakva, a rezgést alakítja át hangjá. Ez az anyagtól is függ milyen, és milyen jól szól...
Vakon én se fizetnék ezért 75E forintot, még a harmadát is sokkalom.KLANGEI Next vibrációs zenelejátszónkat Szabó András Csuti is kipróbálta :)
Hát gyerekek, ez valahogy "K&rvára Cringe!
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13382 üzenetére
"Eleve úgy gyártják ma a cuccokat, hogy pár év után biztos kidobd. Ha nincs extra garod, akkor meg tuti a kuka."
Ilyen téren mindegyik cég egyforma, nekik egyáltalán nem céljük hogy a régi készüléked megjavítsd. Ha megjavítható, azt majd egy új termék vételárával vetekszik.
De ha más nem legalább elfogadható áron egy darabig forgalmazhatnának potalkatrészeket. Most nálam is ott van a Dockin D Fine Plus, jelenleg működik teszi a dolgát. De ha mondjuk 5 év múlva tönkre menne, azért sajnálnám kidobni, főleg ha csak egy alaplap cserével orvosolható lenne a probléma.
Valahogy én úgy gondolom, ha más nem a gyártó azért 3-5 évig pénzért cserébe forgalmazhatna egy darabig pótalkatrészt.
Azért a Doss/Dockin/JBL ilyen téren mindegyik egy kútya, csak addig vagy jó ameddig fizetsz. Ők olcsón előállítják a hangszórót, a Garancia időt 99%-al túléli és hogy utána annak mi lesz a sorsa a gyártót már nem érdekli. Megvetted működött, 5 év múlva meg javíthatatlan.
A Dockin D fine-ba max Kondenzátor cserét lehet házilag kivitelezni, esetleg akkumulátor csere is szóba jöhet házilag.
Nem tudom ki hogy van vele, de én az utobbi időben igen keményen elkezdtem tudatos fogyasztó lenni. És komolyan én ráuntam erre az életmódra , vedd meg dobd el mentalítás. Én ősszintén, még ha aprobb karbantartásokkal is de szeretném ezt a Dockin több 10 évig használni. Nyilván tudom, néha-néha majd majd ráfér egy nagy szervíz stb.
Bár tény és való, ha jönne a Motion + és Motion Boom szerelem gyereke, akkor az már méltó utodja volna a D Fine-nak.
De valahogy én még se érzem jól magam ettől a fogyasztói társadalomból.És itt a legnagyobb gond, hogy már a hozzá értő szakík se tudnak bizonyos problémákat orvosolni.
#13374Aureal
Bocs a késői válaszért, manapság nem gépezek sokat.
Igen tisztában vagyok nem egy egyszerű szakma. De ha az emberben van kellő elhívatotság esetleg egy kis tehetség és érdekli is amit csinál akkor valszeg előbb utobb csak eléri a célját.
Mikor még jó régen a Shuffle-t is elkezdtem tanulni, 2009-ben ott is azt mondták hát milyen nehéz meg ezt nem tanulom meg.
Aztán még is sikerült Mezőkövesd Shuffle, Divoom OnBeat 500 2ND sound test.Nyilván tisztában vagyok, ezek a kítanulása nem lesz gyerek játék.
De ha nem adom fel, és mindig apránként fektettek bele energiát akkor eljuthatok olyan szintre hogy alap javításokba belefogjak.
Meg szokták mondani, az ember csinálja azt ami érdekli/boldoggá teszi. Én meg úgy néha-néha szeretek szerelni, rekonstruálni.
Itthon már van 3 működö playstaion konzolom, amiket hibásként árultak. Már mindegyik működik, így mondhatni örülöm van vannak apro sikererek.Tudom most kicsit sok volt az ott topik, aki akarja úgy is elolvassa.
Meg én jó magam úgy láttom, tulajdonkép csak béreljük ezeket a vásárolt cikkeket, mert ha 5 év múlva tönkre megy és nem javítható elfogadható áron. Akkor 5 évvel el kell osztani az évi bérleti díjat és megkapjuk az eredményt.
-
carl18
addikt
válasz
stellaz #13378 üzenetére
Sajnos ilyenek ezek a kereskedők, mit ne mondjak néhol egész jó fej társasággal találkozik az ember. Én mikor Debrecenbe Bluetooth hangszórókat mentem kipróbálni, a csoka nagyon a vásárlásra akart ösztönözni. Persze megmondtam van otthon 3 is, csak kíváncsi voltam a kínálatra!
De valahogy nagyon nyűgös volt, de hát én nem vagyok veréb. CSip CSirip. Szóval engem nem nagyon lehet vásárlásra ösztönözni, max ha a termék valóban remek és nincs nekem otthon belőle.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13371 üzenetére
Én mondjuk gondolkoztam már azon érdemes volna lerakni a műszerész szakmát. És akkor hívatalosan is foglalkozhatnák idővel ilyen ketyerék javításával.
Eleinte úgy gondoltam hogy kezdetnek az is elég, ha a saját eszközeim meg tudom javítani.A jövő úgy is az hogy a pazarló életmódot fel kell számolni, ne dobd ki javítsd meg. Így szerintem mindenkinek jobb, ha a kis hibás eszközöket megjavítjuk.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13365 üzenetére
Igen azért írtam neki is, még ha apró a hangszóró baja.
A bontási díj, + a hibás egység megtalálása kicserélése azért nem két forint lesz. Azért írtam ha el is viszi szerelőhöz akkor 10E alatt nem igazán lesz orvosolva ez a hiba. Még csak csak pár apro 20 forintos kondi is adta meg magát.Anno 15-20E táján megvehető volt a DOSS SOUND XL, de most a javítási költség kétlem kijön-e 10E alatt. És akkor még a szerelő aki javítja olcsón is dolgozott.
Talán a legjobb opció ha ö bontja és egy műszerész ismerőssel átnézeti baráti áron.
-
carl18
addikt
Leírtam a megoldást, valahogy el se jutt az agyadig vagy csak szimplán nem akarod megérteni mert makacs vagy.
Azért a Doss Sound XL mint a Dockin D fine fekete, ez a tűző napon nagyon magába tudja szívni a meleget. Írtam ezeket a Bluetooth kegyeréket azért érdemes fenntartásokkal használni.
Nyilván nyáron is használhatod, de muszáj árnyékba raknod.És hiába viszed szervízbe, ha nyáron a napon hagyod akkor ennek nem lesz hosszú távú élet tartalma az holt biztos.
Egy biztos a Litium akkuknál a 40 celcius a Maximum amit még biztonságosan elviselnek károsodás nélkül. Egy Zárt fekete dobozban ettől jelentősen több lesz. Nem véletlen írta a gyártó se hogy robbanás veszélyes.(Elektronikai toppikban írj inkább, itt nem lesz más válasz)
Ott talán találsz szakembert aki javítja, és hasznos választ.WARNING
Batteries ( battery pack or batteries installed ) shall not be exposed
to excessive heat such as sunshine, fire or the like.A Dockin használati utasításából van, de minden Litium akkus hangszóró szintén ez vonatkozik.
Akkár hogy erőlködsz árral szembe usszol, ezt nem játszod ki sehogy se.És ez egy Tsunami, szóval a fizikát nem tudod kijátszani.
Egyetértek, a Doss Sound XL egy túl jó hangszóró ahhoz hogy kidobd. Csak hát azért figyelj oda jobban, milyen körülmények között használod.
-
carl18
addikt
Üdv! Egyszerű a megoldás, nem használod napon!
Én egyszer a Dockint egy tavaszi 18-20 fokos napsűtésben kint hagytam 5-10 percre utána tűzforró volt a teteje. Én mindig árnyékba használom, ha kültéren hallgatom neked is ajánlom tartsd be az e fajta védelmeket.Több gyártó 2020 után szó szerint bele írta a használati utasításba hogy ne használja senki se őket tűző napon(Tűz és robbanás veszélyes)
Talán nincs nagy baja és hátha csak valami filléres alkatrészt kellene kicserélni.
Szerintem amúgy se találsz olyan szakembert aki neked a filléres alkatrészt kicseréli neked gombokért. Még ha valaki javítja és bontja neked 10E alatt nem nyúl hozzá.
Mennyi energia befektetés egy széket oda rakni mellé árnyék gyanánt?
-
carl18
addikt
válasz
herdsman12 #13246 üzenetére
Csak hallgas zenét amit szeretsz és majd bejáratodik az.
Minimálisan lehet javul a hangzása, de ahogy használod majd bejáratodik.Nekem a D Fine Plus is direkt volt hogy 50% hangerő mellet 14 órát ment, de azt is 2 nap alatt jött össze.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13232 üzenetére
Igen a FW frissités hozhat ki javulás, de csodát azért nem kell várni tőle.
Szerintem idén jön új Anker hangszóró, a Motion Plus is idén már 2 éves szóval gondolom jöhet majd egy napra készen tartás.
Már az is nagy dolog volna ha csak a Motion Plus kapna utodott.
Reméljük jön a Motion+Motion Boom fúziója, az űtöképes hangszóró volna. Annak örülök vannak gyártók akik kihagyják a RGB led világítást a hangszóróból.
A Motion Boom hátránya valahogy a fogantyú miatt borzalmasan rondára sikeredett.Dockin valahogy elég szépre sikeredett, ez a Modern Szolid dízájn bejön.
-
carl18
addikt
válasz
Lami66 #13188 üzenetére
Ja oké, de az hogy eddig nem futtotál zátonyra még nem jelenti a jövőben se fogsz belefutni.
Azért tömkelegével vannak átvert emberek, nyilván ha valaminek az ára nagyon piaci alatt van akkor az valóban túl szép hogy igaz legyen.
Mikor 35E találtam Ryzen 5 3600-at gondoltam hogy 99% hogy átverés.
Bár én is az Old school Hitachi Boomboxomat onnan vettem, lekopogom azzal valóban jól jártam. De én még akkor is fen tartásokkal kezelem a jofogás és társain az üzletelést.
Mivel nincs igazán értékelési, rendszer mindig van rá esély hogy a másik fél nem tisztán üzletel. -
carl18
addikt
válasz
Aureal #13177 üzenetére
Hát, nyilván embere válogatja kinek mi az izlése.
De az évek alatt a tapasztalatom azt mutatja, egyszerűbb egy jó hangszórót venni mint sok-gagyit vagy elégséges.Itt nyilván nem az tripla X Márkákra gondolok és a több száz ezres modelekre.
Például én 38E forintért vettem a Dockin D Fine-t anno.
A T6 Max 22-27 táján mozgott anno idehaza, de a Docki teljes mértékben megéri a felárat. Hangminőség, űzzemidő, hordozhatóság, kínézet. Minden szinten klasszisokkal jobb.Nyilván nem mindenki vásárol küföldröl, de az adott árkategóriában onnan lehet megvenni a legjobb hangszórókat.
Így 2022-ben meg már főleg nem vennék "Anonim" Márkát senki által nem halott márkától.
Earfun, Tribit ha budget jó hangszóró kéne.Bár én egy jó darabig el leszek még a Dockinnal, arra kíváncsi leszek a következő 5-10 évben a Bluetooth hangszórók mekkorát fognak fejlődni. 2013 óta vannak úgy átlagba jelen a piacon, és azóta elég brutálisat fejlődött a felhozatal.
Úgy gondolom 2023-ra minden mértékbe közel tőkéletes hangszóró már piacon lesz.Idén még lehet jön a Motion boom utodja, a Motion plus+Boom fúziót szívesen megnézném mit produkálna.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13172 üzenetére
Oké ki indulok a saját tapatalataimból. A Dockin D Fine eredeti 4.0 Bluetooth-al rendelkezik, A T6 Max 5.0 bluetooth-al, és még is mérfőrdekkel veri a Dockin a T6 maxot.
Itt már rég nem a Bluetooth szabvány alapján kéne a hangot megítélni. Lehet legújabb bluetooth szabvány, ha a hanszóró rosszul van hangolva semmit se fog érni.
De nyilván te kezdő vagy és nics tapasztalatod így nem tudsz mihez viszonyítani. De nyilván a spec alapján döntesz na meg kinek jobb a marketingje. De írtam ha erre jársz szívesen megmutatom milyen egy viszonylag jó hangszóró.
Nyilvá nem az enyém a legjobb, de ha valaki hallja le szokod döbbeni. -
carl18
addikt
válasz
Aureal #13168 üzenetére
"volt T6 Max! Próba gyanánt! Tegyük hozzá.
De kicsit vissza olvasol írtam is gyakorlatilag porfogó volt mert 2X hallgattam elég is volt belőle. Nem jó hangszóró, nincs jó hangja.
Én akkor hagytam abba a Headsetes zenehallgatás kerékpározás közbe mikor egy centire voltam a haláltól. Fél óráig szívdobogás érzésem volt, és kifert a vizis.
Ősszintén, szerintem kerékpározás közbe nem szabad bedugni a fület. Én többet nem használok headsetet, nem éri meg a kockázatot.Én legyen egy kis Bluetooth hangszóró a kormányon, az mellet még hallja az ember a környezet hangjait.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13158 üzenetére
A Earfun Uboom sehogy se ér 36E forintot 1.
2. Balázs véleménye sose számított a Bluetooth hangszórók piacán.
Alan Ross, vagy Oluv Gadgets tesztjeire adok.
Az Earfun Uboom 15E alatt igen jól szólt.Én 20E vettem tavaly a W-King D8-at. Na az volt a legjobb bluetooth hangszóró budget árért cserébe. Még a Dockinommal is versengett, ami azért nagy szó.
Dockin D Fine + VS W-King D8
A Dockin jelentősen jobban produkálta a mély basszust. -
carl18
addikt
válasz
Aureal #13156 üzenetére
Hát én ha már olcsó hangszórót vennék, akkor ott volt az Earfun Uboom. Az én 12E forint táján vettem közvetlen a gyártótól, és nem vagyok abba biztos a Xiaomi felveszi vele a versenyt.
Igen, tudom hogy nem Hifi helyére valók a Bluetooth hangszórók.
De azért elég nagy márkánként a szórás, én is anno kezdtem a Sony SRS BTX 300-al, aztán lett divoom onbeat 500 és Tronsmart T6 is.
Nyilván a viszonylag olcsó hangszórókat a helyén kell kezelni.
De azért tudom egy adott árért mi az elvárható hangzás.Én ha kis budget hangszórót vennék, akkor Tribit Xsound Go(ugraded) Volna a választásom. Ami lehet zsebre csapni, és szépen kiegyensúlyozottan szólna.
Earfun Review! Earfun Go Vs JBL Charge 2+.
Nekem anno a Earfun go elég szépen versengett a JBL Charge 2-es hangszóróval.
Dockin D Fine Plus VS Earfun Uboom? How to big the difference?
Az Earfun az árához képest valóban jól szólt. -
carl18
addikt
válasz
Aureal #13154 üzenetére
Szóval az áráért minimum olyan jó mindenes cuccnak szvsz, mint a Lidlös Silvercrest, ezt jól látja @flanki.
Egy Anker Motion+ ebben a méretben 3x drágább pl.
Azért a dolgokat jó lenne helyén valóan kezelni, a Motion+ nem véletlen drágább 3X hangzásba is sokkal jobb.
Nyilván a drágább jobb is.
Ha Szolnok megyében jársz szívesen megmutatom mire képes egy jobb hangszóró hanzásilag.
-
carl18
addikt
-
carl18
addikt
válasz
stellaz #13136 üzenetére
Igen, van egy ősrégi Boomboxom. Panasonic, inkább azt használnám zenehallgatásra mint a T6 Maxot!
1979-es pedig.
Old Boombox - Panasonic RX-5012 LS
Korához képest rádió zenék egész jól szólnak rajta.Durva 43 éves, és még mindig működik rendesen.
Piacon vettem 2500 ft-ért, annyiért jó vétel.Kíváncsi vagyok hol lesznek a Dockin/JBL és társai 40 év múlva.
#13137zsiz
Hát ezt szomorú hallani, így belegondolva egy mai Bluetooth hangszóró ha megpurcan aligha javíható.
Sajnos Doss Sound XL mellé alaplapot max kínában kaphatnál a gyártótól. De kétlem hogy a gyártók foglalkoznak azzal hogy hosszú távon mivé válik a termékűk.
A Garancia időt élje túl, aztán kalap kabát. Gondolom ez a hozzá állásuk, na meg a olcsó előállítás. -
carl18
addikt
válasz
Aureal #13129 üzenetére
Nekem volt T6 Max több hónapig, porfogó feladatát tőkéletesen ellátja. A Blitzwolf valszeg ugyan az csak más név alatt kiadva.
Megmondom ősszintén, ennyiért már kapni valóban jó hangszórót is.
Motion Boom vagy W-King D8 már van ennyiért.Szóval azonos árba semmi értelme kockáztatni, ha van jól bevált model ami valóban jól szól miért venné az ember a rosszabat.
Nekem volt tavaly W-King D8 jó árba vettem, a T6 Maxtól sokkal de sokkal jobb. Szóval ha valaki hangszórót akkar ne fizetett marketing videókat kéne alapul venni. Ott nyilván csak azért dícsérik mert el akarják neked adni, és keresik a verebet a horogra.
Szóval, én biztos nem kockáztatnák ennyi pénzért főleg.
A T6 Max is csak azért került hozzám, mert egy winyora cseréltem haverralDe amúgy pénzt nem adnák érte.
Bár csodálkoztam aki megvette az elégedett volt vele, bele se gondolok akkor milyen lehet a rossz.#13134<Adamsky>
Igen, valahogy Alan Rossi-nál is a Trashmart márka csak 1 videó erejéig szerepelt, ott se sikerült semmi különösen produkálnia.Meg, úgy ősszintén szerintem a piacot azzal tudjuk írányitani ahogy vásárlunk. De ameddig minden gyártó alja, rossz minőségét és megveszik az embereket addig nem kell csodálkozni hogy ilyen sok a hulladék kategória.
Persze, én nem tartom magam Audiófilnek. De az a baj sok márka még az átlagos hangzást se hozza amit az ember elvárhat tőle.
Aztán akik megveszik a rossz minőségű hangszórókat nyilván azért dícsérik mert egyszerűen még nem is halloták valóban jó hangú bluetooth hangszórót se. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13123 üzenetére
Linkin Park New Divide remek zene, egyik transformers filmel debütált emlékeim szerint. Bár jó régen volt, így nem tudom pontosan
Ez még nagy kedvencem volt fiatalon.
What I've Done [Official Live in Red Square 2011] - Linkin Park -
carl18
addikt
Nagy zene a múltból!
Kedbenc, offtopik!
Philip Bailey, Phil Collins - Easy Lover -
carl18
addikt
Üdv!
Szerintem minimális lehet a hiba, mert működni működik csak hát ne mindig.!Mennyi idős a készülék? Talán egy apro alkatrész elfráradt és azért rosszalkodik.
Videót megnéztem, durva valóban mint ha be lenne lassúlva.Egy műszerészel kéne ránézetni, "Dominik műhelye?"
#13113JohnnyWeiss
Nekem a Motion Boom 3-5 percen belül lefrissül szóval lehet a más a hiba.Internet sebbeség?
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13080 üzenetére
Néha be kell vállalni a nagyobb méretet, ha az ember jobb hangzást kap cserébe.
Nekem volt Earfun Go, és lazán csepre tudtam csapni szóval nem foglal sok helyet.Bár igen, sajnos úgy látszik kifutott széria. Akkor Tribit Xsound Go ugraded edition, még ez kicsi hordozható is egész kiegyensúlyozottan szól. Bár most nagyon gyenge a forint/euro/dollár árfolyam így jelentösen tud emelkedni a vásárlás.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13060 üzenetére
Igen, tipikus marketing lépés. A csaj jó a hangszóró meg forintot se ér
Eddig még nem hallottam jó "Trashmart" Készüléket.
Bár aki megvette Tölem a T6 Maxot azt írta nagyon jó a hangja.
Nincs audió fil igényem, de még az átlagot se tudja hozzni.#13071Aureal
Nézz más gyártó termékei után, Tribit, Earfun ha már Budget célokra akarsz hangszórót vásárolni. -
carl18
addikt
Na rég voltam itt, mit gondoltok a Motion Boom utodja mikor kerül piacra?
2022. talán nyarára de az is lehet 2023-ba kerül piacra, ki tudja.
Gondolom az ankernak már írtak néhányan hogy a Motion+ Boom tulajdonságait vegyitve jöhetne egy új hangszóró.A Motiom + 2019 nyarán jött, a Motion Boom meg 2020 decemberébe.
Szóval ha lesz új hangszóró akkor az még idén piacra kerülhet ha minden jól megy. -
carl18
addikt
Szerintem a Motion Boomal elégedett leszel, utobbi időben én is rájöttem rengeteget számít az elhelyezés. Például az ágyon fél hangerőn egyedi EQ-val brutális mélyet produkál mikor a gép előtt ülök.
Persze nyilván közre játszik az egyéni izlés is. Mert ahány ember annyi fajta izlés, amúgy gondoltam leírom hogy elkelt a T6 Max, és a vásárló aki megvette azt írta baromi jó hangja van. XD Bele se gondolok akkor a Dockinra mit mondana.
Megmondom ősszintén, most már én is elpaszolok minden fölösleges hangszórót.
Talán csak egyet tartok meg, A Motion Boomot/vagy A Dockint, majd attól függ melyik kell el hamarabb.Egyenlőre most nem tervezek új hangszórót venni, inkább várok valami igazán nagy ágyúra.
A Dockin ha minden jól megy megmarad, ezt szerintem lazán elhasználom még 4-5 évig.Talán még a Motion Boom/Motion+ Fúzió ami érdekelne, de ki tudja mikor kerül ez még piacra stb. A W-King D9/X10 is érdekele, de csak azért hogy kipróbáljam a hangját, nincs kedvem berendelni. Mostanság rámentem arra hogy kicsit tudatosabban legyek fogyasztó, és csak olyan dolgot vásárlók amit valóban használok is. (Kevesebb "E-Szemét")
Egyenlőre lehet a topikban és jó darabig inaktív leszek, talán majd vissza térek ha valami valóban nagy fejlődés történik. De valahogy nekem a D Fine+ teljesen kiszolgálja az igényeimet. Évi 2X azért lehet benézik, de sajnos nem igazán vannak új hangszórók a piacon.
Alan/Oluv néha-néha kirak egy új videót, de azt vettem észre most valahogy stagnálás van. -
carl18
addikt
válasz
Aby_2014 #12935 üzenetére
Nem is egy réteg termék!
Nekem is pont elég hobbi felhasználásra egy Motion Boom/Dockin D Fine."Na az mindennel együtt olyan 1.100.000 körül van.
Hallottam kettőt sztereóban. Azt kell mondjam megéri. Nagyon meg."Relatív kinek mi éri meg, én bárhogy is nézzem ennyi pénzt a szemembe nem ér meg egy hordozható bluetooth hangszóró bárhogy is szóljon.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12848 üzenetére
A Youtube linket azért mutattam, mert kíváncsi voltam felismeri-e valakit a zenét.
Szerintem a youtube minősége még simán vállalható.
Én Inkább a magnó kazetták hangminőségétől megyek falnak, ez az ami mai szemmel számomra abszólut "Borzalmas" Kategória.A Számítógépen ha youtubon zenét hallgatok, a youtube videók mondjuk egy részt a videóklip miatt fealingesebb. Nyilván ott is nagy a szórás, néhány klip hangminősége például kritikán aluli.
A Youtube hangtömörítése 128kb/44hz, én is mikor gyerek voltam és zenét hallgattam arra jöttem rá ez alatt már jelentősen érzi az ember a hangminőség romlást.
Nekem egy Sony LBT 709-es hangfal rendeszerem, van átlagban erről megy itthon a zene. Szerintem teljesen jó, hobbi zenehallgatásra filmet/sorozatot nézni. -
carl18
addikt
Az hogy nem tetszik még nagyon szelíd véleményem, inkább úgy írok akinek átlagos ígénye elvárása még annak se tetszik.
A zene ízléshez meg kell érni, mondom ezt friss 29 éves fejjel.
Fleetwood Mac - Dreams (Official Music Video)
A Dockin ez alatt kb 100X jobban zenél mint a T6 MAX
Jó a zenei ízlésem nincs mese, persze fiatatabb korosztály egy része nem érti az ilyen zenéket, de az ember rá tud unni egy idő után a buli zenékre. -
carl18
addikt
Tronsmart T6 Max? Valakit nem érdekel?
Árukeresőn úgy fel van pontozva, élőbe meg a kutyának se kell. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12833 üzenetére
Igen, de sajnos úgy látszik a HK ezt így gondolja és ez nem is fog változni. A HK GO Play ment a kukába, az Onyx vonalat megtartják és ezen szerintem nem fog változni semmi.
Pedig egy napra kész Go Play-ra lenne kereslet, Az Onyx 7 Woofereiből 2 brutális hangzást biztositana. De ezzel a JBL szériát is betámadná. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12827 üzenetére
Mi a bánatos franckarikáért nem fejleszti a H/K a Go + Play-t?
Igen ez egy nagyon jó kérdés, a HK és a JBL Testvér cégek, valszeg nem akarnak konkurenciát állítani a saját vállalatuknak.
Pedig egy Go+Play útódnak volna értelme,
Úgy látszik csak az Onyx vonalat tartották meg és a Multi-Room rendszerekre gyúrnak.
#12830fabri07
Talán ha közel van a mellkasodhoz képes lehet ilyesmire, örülök hogy sikerült jól választani.
így hogy a Motion Boom ilyen jól szerepel, vicces belegondolni anno az Xtreme 1 300 dollárértért rajtolt. -
carl18
addikt
válasz
fabri07 #12822 üzenetére
Nincs mit!
Nyilván hatalmas előrelépés. sokkal erősebb dolog a Motion Boom.
Bár az Anker alkalmazását érdemes letölteni és egyedi EQ-t használni, jelentősen jobb lesz a hangja. Ha kell majd átküldöm a saját EQ beállításom, sokat dob a hangján.#12823csƵ
Örülök hogy be vált az Onyx Studio 6, igen a maga nemében kategóriája legjobbja.
Bár tény hálozatról jelentősen nagyobb teljesítményt tud leadni, sajnos akkus módba jelentősen gyengébb. Akkor legalább az elégedettség meg van, a 120 mm-es Woofer végzi tiszteségesen dolgát.#12824iRiver
Én is Onyx 6-ot akartam egy időben, de a bolha fing akku engem is eltántoritott. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12815 üzenetére
Igen ja bennem a hiba, én is segítő szándékkal írtam de gyakorlatilag bármit írok lepattan rólad. Mindig jössz téged nem érdekel mit produkál a többi, mert a Tronsmart aztán fű micsoda jót alkotott. Mert egy 500 grammos Flip 5-el felveszi a versenyt, vagy csak te a sajátod itélted jobbnak.
2014 óta foglalkozok bluetooth hangszórókkal, sok sok modelt kipróbáltam. Nincsenek Audifil igényeium, de a Tronsmart még csak emlékezeteset se tud produkálni.
Az első komolyabb hangszóróm a Sony SRS BTX 300 legalább valóban jól szólt.
Azért ne kenj már minden rám, a naív és elfogult álláspontod legalább olyan idegesítő.
Meg írtam, ha annyira komolyan gondolod lehet való világba is hangteszt.
Ahol olyan márkákkal is össze lehet mérni, akik már valóban elértek valamit.
Még tudok egy ismerőst, ő is hozza az Xtreme 2-őt.Nekem a Motion Boom annyiba fájt karácsonyi akcióba mint neked egy Tronsmart KB.
10 noname ember ha leszólitunk és megkérdezűk melyik a jobb, szerintem egyértelmű lesz szavazásuk. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12812 üzenetére
Mindegy, én elengedtem a dolgot, ennek értelme nincs max idő pazarlás.
Te írsz folyton ide, írtam ha elégedett vagy az számít.A 2Tronsmart árából már kijött volna egy Motion Boom is, akkár Dockin is.
"Miért kampányolsz folyamatosan a dockin és társai mellett, ha nekem nincs rá igényem, tudom, hogy szuper hangszórók de igazán leeshetett volna már, hogy ez nyamvadt tronsmart hangolgatása jobban érdekel."Igazság szerint, nem miattad hanem mások miatt. Egy nonami emberke betalál a topikba, és olvassa "Micsoda" Bestbuy a tronsmart. Megveszi, sír a szája elégedettlen és kidob pénzt, időt energiát. Írtam ha te elégedett vagy az számít, de nyilván sok jobb hangszóró, ezért az árért meg főleg.
Igazság szerintem, de kezdtél el személyeskedni, próbáljam a tronsmartot egy 300E csúcs mobil mellet hogy jó minőséget produkáljon. Én csak reagáltam a provokálásra, élőbe kipróbálhatjuk mennyit számít a mobil.
+ Azért vedd észre fordítva ülsz a hajón, egyik tag se élteti a hangszóród. A Másik kolega szerint is borzalmas a hangja.#12813francz'70
Láttom ha valakinek nem egyezik a véleménye betámadod. Szép gratulálok#12811Kapanyél
A Hazai webshopok 24-26 táján árulták, de a borzalmas hangért ez a ár már bőven nem tólerálható szerinten. Ennyiért az ember kap valóban jó hangú hangszórót is. -
carl18
addikt
válasz
Lami66 #12809 üzenetére
Hát igen, egy jó bluetooth hangszóró hosszú távú beruházás. Én nem a tronsmartot akarom ocsárolni, de sajnos nagyon távol van a jó minőségtől.
A HK hangzása meg szó szerint más dimenzió, fényév távolság van a két gyártó között.
HK, Bose, Denon, Marshall, Vifa, ilyen árkategóriában már a márka is garantálja a jó hangzást.A fent említett gyártókkal az ember tudja hogy nem lő mellé.
Talán élőben kéne hallania egy valóban jó hangszórót, ami a Tronsmartot kenterbe veri.
Ezért is írtam a Dockin D FIne Plus teljesitményét szívesen felkínálom.
Szerintem már ez is elég szépen helyben hadja a 2X T6 UE Agyon Equalizerett hangját.
+ Az akkumulátor idő se elhanyagolható szempont, szerintem a Fine+ 52% hangerő mellet olyan hangos mint a Tronsmart 75-85% környékén. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12805 üzenetére
"Valahol írtad, hogy xiaomid van, próbáld meg egy csúcs samuval,...hátha neked is sikerül számodra elfogadhatót kisajtolni
"
Igen egy 20 ezer forintos hangszóróhoz használjuk 300E forintos csúcs mobilt. "Fuck Logic"
Én a beszélgetésből kiléptem, ennek már semmi értelme.
Biztos a telefon hibbája ha a hangszóró szar.Ha meg ennyire biztos vagy az év vételét csináltad, hoztad a T6 UE-t fúziónáld őket és EQ-t agyon a csúcs mobilodal. "A Xiaomi mobilom a D FIne mellet garantáltan jobb hangzást fog produkálni" És ezt bármelyik PH-tag előtt be is mutatom, a te véleményed meg talán csak akkor fog változni ha hallod egy valóban jó hangszóró milyen köröket ver a T6 Plusra.
Az árkategória meg ugyan az, a 2 Tronsmartod annyiért vetted mint én az 1 Dockinom.
Szóval szívesen felmosom velük a padlót... -
carl18
addikt
Hát igen, mondjuk ki biztos van egy réteg akinek a Vifára van szűksége. Csak ők nincsenek sokan, és az átlag ember nem add ki ennyi pénzt egy hordozható bluetooth hangszóróra.
Én úgy magamból is ki indulva talán 50-60E volna a plafon amit kiadnák egy hordozható hangszóróra. Mert ezért az árért az ember már kap egy tiszteséges hangzást, és elég remek akkumulátor üzzem időt is. Nyilván az emberként az ígények változnak, de azért a fizikát se lehet becsapni és egy 2 Kg-os hangszórónak is meg vannak a határai.Hát igazság szerint a vélemény egyénenként változik, évek folyamán azt szűrtem le egyik hangszóró se lesz tőkéletes és mindegyiknek van valami gyenge pontja.
Anno mikor az Onyx 6-ot összemértem az Xtreme 3-al, hát hatalmas volt a különbség az Onyx javára. A 120 mm-es Woofer nem hazúdik, brutális mélyeket produkál a HK.
Szerintem Basszusban ők a legjobbak, még egy gyártótól se hallottam kompakt méretben olyan mélyeket mint amiket ők produkálnak. -
carl18
addikt
válasz
xerobyte #12775 üzenetére
Sajnos natív teljesítmény és basszus esetén még a Charge 5 se tud lépést tartani a Dockinnal. Sajnos az a fő gond hogy a fikikát nem lehet becsapni és kisebb méretből nem igazán lehet azonos hangot elő állitani.
A Motion Plus megfelelne céljaidnak, de nem tud basszusban versengedni a Dockinnal.
Az még pont hordozható bárhová, és a hangja is kiemelkedő kategóriájában.
A Dockin tény és való jól szól stb, de azért a súlya és mérete miatt nem az a hangszóró amit az ember bárhová magával cipelene."Vifa"
Bár biztos jól szól a Vifa a maga kategóriájában, de szerintem senki se vinne ilyen drága hangfalat bárhova magával. Szerintem nagyon sok helyzetben jobban jár az ember egy vízálló hangfalal. A Motion Boom előnye hogy egy sátrazás "Campingezés" esetén is simán megállná helyét. IPX 7-es védelme miatt simán megállja helyét esőben, és még ha tönkre is menne az ember nem gyomorgörcsel gondolna a hangszóró értékének bukására.
150 vs 30E forint.
Szerintem még ha a Vifa képes is jobban szólni, biztos nem annyival mint amennyivel drágább. Egy Motion Boom a hétköznapokban sokkal jobban helyt áll és szerintem akku időben is jobbat tud mint a Vifa. -
carl18
addikt
Köszönöm, jó hogy leírtad a véleményed, igazság szerintem akkor nem véletlen hirdeti mindenki 65E forintért az alig kipróbált oslot. Talán más embernek se nyerte el annyira a tetszését hogy meg tartsa.
Én is pont azon gondolkoztam Dockinról érdemes-e Oslora váltani. De sajnos a redditen is sok poszt van az Oslo rövid akku idejével kapcsolatban. Az biztos a majd 200E alap árcédula nagyon extrém. Biztos vannak helyzetek mikor a Vifa jobban szól mint egy átlag hangszóró, de hétköznapi használatra egy D Fine/Motion Boom/Xtreme 2-3 szerintem jobban használható.
Én ugy szűrtem le az ilyen bluetooth hangszórókat az emberek általában a hordozhatóság végett veszik. Vagy hogy tudjanak máshol is zenélni ahol nincs áram, ezért például a Dockin 14 órás akku ideje igen szép fél hangerőn.És ilyen hangerőn már elég jól halható a zene.
Akkor én is leteszek Vifa termék vásárlásáról, talán megvárom a Motion Boom utodját vagy a Dockin D fine 3-at és a kettő közül választok. -
carl18
addikt
Igen, sajnos valóban rossz a kínézet. A Dockinra még jó volt ránézni is, de a Motiom Bom valahogy ronda lett. Reméljük a Motiom Boom utodja valami elfogadhatobb kinézetett kap majd. + A másik nagy gond hogy a borítása ez a filléres vékony műanyag.
Még a budget király W-King D8 is masszívabb műanyag borítást kapott. Hát Remélem a ronda fogantyút elhagyják, és inkább a opcionális szíj legyen a hordozhatóság jelképe.
Nyilván egy hangszórót az ember a hangjáért vesz, viszont biztos vesztettek pár vevőt a ronda külalak végett.
A Motion Boom oldalán már írtam nekik javaslatot hogy tudom elképzelni a specifikációt.
Személy szerint fizetnék 50 dollár többet is ha valóban az pénz nemében jelentősen javulni a felszereltség.
Motiom Boom+/Motion Boom Plus2 stb. A név nem számít-.
Bluetooth 5.0 APTX Codec
50-60 Watt D-Class erősitő (Hűtőbordás)Opció.
2 utas hangrendszer, 2X75mm Woofer/2X Twitter
A Ronda hordoható fül elhagyása és lecsatolható szijas megoldás.
3X26650-es cella akku gyanánt, hogy remekül bírja akku időben is.
Talán még a 3,5mm-es Jack alzat is vissza jöhetne, de egy Micro SD kártya olvasó se kerülne + költségbe.Mert ha csak hátterzajnak kell egy hangszóró, akkor nem tartom jó ötletnek a 8-12 órás folyamatos Bluetooth kapcsolatot. Így a telefon felhasználása is korlátozott.
A Nagyobb Woofereket azért gondoltam mert lényegesen több basszust tudna produkálni,és jelentősen mélyebbre is tudna menni. Az Onyx Studio 3-4 75mm-es Drivereket kapott,de a hangját a mély is erős basszus azért rendesen érződik. De ha ettől nagyobbat kap egy hajszálal se volna probléma, egy 8 cm woofer még jobban tolná a mélyeket.
Esetleg még gondoltam arra is hogy a VIfa Helsinki/Doss Sound XL mély nyomóiból lehet 2-őt használni. Azok igazi Wooferek, és valóban elég mélyre tudnak menni a méretűkhőz képest.
Ha ezt egy gyártó kivitelezi elérhető áron, akkor mondhatjuk valóban eljön a hordozható méretű hangszórók "Deep Bass királya"
-
carl18
addikt
Úgy láttom Alan egyik videó kommentszekciójában pont arról írt már készül a Motion Boom utodja. Xtreme/vagy Boombox szintjére dobnak majd ki új hangszórót, annyit tudok 2 utas hangrendszere lesz. 2 Woofer-2 Tweeter, szóval tuti hogy jó hangszóró lesz.
Remélhetőleg elhagyják a ronda fogantyút is lesz normális vállpánt.Már a Motion Boom is elég szépen belopta magát az emberek szívébe, ha ezt felcsiszolják és a Motion + előnyeit is hozzá adjuk akkor valóban piacra kerülhet egy közel tőkéletes bluetooth hangszóró.
Szerintem idén bejelentik, talán nyára piacra dobják. -
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #12728 üzenetére
Nekem Xiaomi telefonom van és gond nélkül működik az Earfun Uboomal.
de anyám ezer éves Huawei telefonja is megy vele android 4.0-val. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12708 üzenetére
Már írtam itthon is van olcsobban garantáltan olyan ami lelépi a tronsmartot.
A W-King D8 mini alternatíva más néven fut 20E alatt, de a Divoom is biztosan megfingatja.
Az első bluetooth hangszóród, mást még nem is hallottál amit csinálsz inkább önbizonygatás hogy te milyen jól döntöttél. Van jobb hangszóró tőle nem is egy, de ne ezzel foglalkozz hanem élvezd amit vásároltál.
Csak ismétlem önmagam, neked kell megfeleljen és ha te neked tetszik a többi nem számít.Igen a videót láttam és emlékszem rá. 1 óra 42 percet megy max hangerőn.
Hát ő is azt mondta nem tiszta a hangja és nincs meg az egyensúly.
Ez a hangszóró csak basszusból áll és nem halasz mást tőle.
Egy videóban szereplt nála is az T6 UE amiből nem nehéz a következetést levonni abszólut nem versenyképes.EVOLVEO ARMOR POWER 6A Sound test. W-King D8 Mini alternative
Szép basszus, teljes hangerőn se torzít és kiegyensúlyozott hangzás.
Haveromnak mikor T6 Plus volt ennek még csak a nyomába se ért, és a T6 UE ugyan azokat a Drivereket használja mint a T6 + szóval túl sok különbség nincs a kettő között.
Az ARMOR 6A 100% hogy letépi a feltörli a Tronsmartal a padlót. -
carl18
addikt
Majd írd meg, kíváncsi leszek a különbségre!
#12704francz'70
Na kipróbáltam a T6 maxon a Get low számot, fél hangerőn valóban képes kibugni a maga módján a Get low számot. De maga a hangzás sajnos akkor is pocsék, mert a hangkép egy favatkát se ér.
Talán képes mélyebbre menni a Dockin, de maga a hangkép akkor se élvezhető.A lényeg, hogy a T6 Plus után a flip5 tel való összevetés is egyre jobban megerősít, hogy "ár/értékben" ez egy kimondottan jó BT hangszóró
Neked kell megfeleljen, szerintem Oluvnál ez is egy videóig szerepelne.Hát nem tudom, én hallotam minden "Trons" Terméket szinte, és egyik se szólt jól.
A kínaitol jobban szól, beismerem de egy átlag márka átlag terméke oda tudja verni.
Például az Earfun Uboom/Tribit Max Sound plus biztos hogy jobb hangszóró.
És hasonló árban megy mint egy T6 Ugraded, és EQ nélkül is szép a hangja.Ha véletlen Szolnok megyében jársz, akkor nyugodtan írj és hallhatsz valóban jó hangszórót.
A T6 Max D Fine különbséget is szivesen megmutatom, legalább én is hallanám a T6 Plus "UE" hangját. Bár kétlem hogy ennyi csalodás után tudnak meglepetést okozni.
T6/T6 Plus, Element mega, T6 Max. Egyik se okozott élményt, max rossz emléket.
A Divoom Onbeat 500 viszont legalább okozott élményeket, az az árához és méretéhez képest valóban jól szólt. -
carl18
addikt
válasz
Acélfarkas #12697 üzenetére
Igen én is le akartam írni!
BIztos jobb lesz mint az EAR Uboom. Szerintem egy JBL Charge szintjére fogják hozni. a 2X55MM Driverek is erről árulkodnak.
80 dollár az MSRP de biztos lesz akiósan 50-60 körül is, de a hangja lesz a lényeg.#12698csƵ
Ezt én is láttam, a Cesen mutatták a prototípust. De szerintem mire ebből kész termék lesz még nagyon sok év fog eltelni. Inkább mondhatni azt hogy túl szép hogy igaz legyen.
Bár ki tudja 10 év múlva hova fejlődünk, ha ebbe az irányba megy el a piac az elég durva lenne.Igazság az hogy a Motion Boom így hogy többet használtam sok dolgot sikerült leszürnöm.
Az biztos valóban egy olcsó budget hangszóró ami nagyon jól tud szolni, de sajnos azért közel se tökéletes és nem egy JBL Xtreme 3 killer.
Azért még egy EQ-s motion boom is képes belebukni néhány zenébe, sajnos itt előjön a magas sugárzok hiánya. Volt jó pár zene, ahol a dockin sokkal szebben zenélt a Tweeterek jelenléte miatt. És ezen semmilyen EQ hangolás nem javít, mert fizikailag képtelen a hangszóró azokra a freqvenciákra.
A Másik hogy a Motion boom 75/80% hangerő felett egyszerűen nem szól jól szépen, számomra az fölött a hangerő fölött megbukik a hangja. A Hangja kiüresedik, és a basszus is megszűnik. Ma haverom Xtreme 2 ellen is össze mértük, és sajnos a JBL sok helyzetben nagy hangerőn oda tudta verni.Bár a Motion Boom 70% hangerő és az alatt valóban szépen és mélyen képes dalolni.
Ez a hangszóró átlag hangerőn 30-70% között szól szépen és mélyen, itt nyútja a legjobb hangját és aki vásárlás előtt van szerintem ezeket érdemes számításba vennie.
Ilyen hangerőn tud a dockintól néha mélyebben dalolni."Get Low" Zene.
Úgy látszik még a híres JBL Xtreme 2 se képes ezt a zenét normálisan lejátszani.
A Motion Boom, Dockin, és a Xtreme 2 is belekukik ebbe a dalba.
Csak kopogás van, de mély zugása elmarad.
Se baj majd következő menetben tesóm Onyx 3-asát fogom kipróbálni.
Annak 75 mm-es a Wooferei, talán az már elboldogul vele.
Igazság szerint, arra jöttem rá hogy sajnos a nagy márkáknak mint a JBL/Harman kardon hatalmas előnye van az ilyen noname márkákkal szemben. Mondjuk úgy anyagilag is stabliabb lábon állnak, és sokkal nagyobb pénzt tudnak a fejlesztésre is forditani.
A Harman Kardon Bluetooth hangszórók "Valódi" Öblös mély hangját én még egy márkától se hallottam vissza. Hiába a HK az HK és úgy látszik talán ők vannak valahol az élmezőnybe.
A Harman hangszórók mély hangja szó szerint közel áll a tőkéleteshez, és szinte a fikai határait surolja.Csak egy a hátránya hogy gyenge az akkumulátor.
Hát sajnos úgy látszik nem lehet minden szempontból tőkéletes hangszórót venni.
Eredetileg én is HK-t akartam, de a borzalmasan gyenge akku eltántoritott. -
carl18
addikt
EarFun Brings the Boom for CES 2022 with UBOOM L
-
carl18
addikt
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12665 üzenetére
Hát tudom hogy siralmas a felhozatal. Az energy System pár éve még kandalókat gyártott.
Igazság szerint már annyit írtál a Tronsmartról hogy én is kipróbáltam ma az enyémet.
A 3D hangzás volt életem legrosszabb élménye, a kedvenc zenémmel.
T6 Max 3D sound (Baddest sound ever)
0:20 másodperctől kapcsolom be a 3D hangzást, borzalmas a végeredmény még fél hangerőn is.Kétlem hogy túl sokat változhatott a Trashmart, kutyából nem lesz szalonna.
Ők se lesznek minőségi hangfal gyártó, szerintem még videón keresztül is.
Hát az igazság írtam neked kell megfelelnie, te használod.
Igazság szerint a hazai piacon is van ami tutira jobban szól mint a T6 Plus és társai.
Unokaöcsém kapta tőlünk még tavaly szülinapjára.EVOLVEO ARMOR POWER 6A
18E volt akkor mikor kapta, szép tiszta hangzás és erős basszus.
Garantálom hogy túl zenél egy T6 Plust. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12660 üzenetére
Nálam is nagy favorit a mély órientált hangzás, de azért ez nem sok hangszórónak megy.
Hát az a lényeg téged kiszolgál, de ha lenne viszonyitási alap akkor tudnál miből ki indulni.
Az ilyen személyes tesztek főként azért rosszak, mert nem tudsz mihez viszonyitani.Unokaöcsémnek egy W-king D8 mini van, az 1 kg de a méretéhez képest valóban jól szól.
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12656 üzenetére
Nem vagyok én Gonosz, csak realista. Én nálam egyik hangszórójuk se produkált elfogadható minőséget.
Haveromnak volt T6 Plus, hát az nagyon távol állt a jó terméktől.
Itthon van egy T6 Max is, mondhatom a porfogó szerepét remekül tölti be.Viccet félre téve, szerintem a Tronsmart még nem produkált normális hangminőséget.
Tronsmart Studio Bluetooth speaker - "a miracle of acoustics"
De oluvnál is csak 1 videó erejéig szerepelt. Nyilván ebből is leszűrhető hogy nem tud semmi rendkívűlit.Hallgattam a T6 Maxot és ha nincs viszonyítási alapod, esetleg valakinek botfűle van akkor valóban egy remek hangszóró arra hogy zajt keltsen.
De nekem az a gondom hogy még az átlag embernek se tudja kielégíteni az igényeit.Igazság szerint az a lényeg téged kiszolgál, én hallottam majd nem az összes hangszórót amit gyártanak. Egy dolgot leszűrtem, hogy én nem vennék tőlük semmit.
Sajnos a hangzás amit produkál nagyon távol van számomra az élvezhetőtől.
A T6 Maxot Hiába hangolom EQ mellet, sokra nem mentem vele mert a magas hangok valami borzalmas gyatra szinten jönnek elő belőle. A Mély bug és gyakorlatilag fél hangerőn minden más tartomány túl zeng. Szóval szerintem ki lehet jelenteni, aki ezt jónak találta fejlesztés alatt biztos hogy távol áll a zenéléstől.
-
carl18
addikt
Igen, én is ezért nevettek az ilyen dolgokon, mert az e fajta hamisitványok a legrosszabb minőséget képviselik a piacot. Szó szerint az olcsó kínai is különb minőséget tanusít mint ezek a borzalmas másolatok.
15E Charge 3 "leesett a kamionról"
Én erre mindig azt mondtam nem véletlen az árazás, itt nálunk meg külön emberek vannak akik erre vannak szakosodva. Hogy az a ezer forint + haszna meg legyen még garancia levelet is hamisít.Hát sajnos ez az hogy a filléres elektronika és még a 18650-es cella is kopintás.
Ami valójában 500 mah lehet maximum, és ezek a hangszórók ilyen technikai csodák mert olyan mint a orosz roulet, nem tudni mikor megy tönkre.
Minden komponens atom gyenge minőségű így az 20-40 óra is tönkre teszi.
Általában én is csak nevetni tudok mikor valaki egy borzalmas replikát az év üzleténak tart.
Inkább az eladó csapkodta a térdétt örömében, "NÉ MÁN" Egy Verébb a horgomra akadt.#12625tipegő
Bocs ez nem JBL, nem is kínai. Még talán valami nyomornegyedből származik ahol mindenből a legolcsobbat belerakták. Talán pár hét használat után be is dobja valami a kulcsot.
"2 perc google keresésből" megtudhattad volna hogy ilyen terméket nem gyárt a JBL.
Ehhez képest még egy Tronsmart is házimozi xd -
carl18
addikt
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #12584 üzenetére
Igen, nyilván szerintem még simán elmegy jó pár évet.
Talán az első dolog ami megadja magát az a akkumulátor, de csere után tovább nővelhető a hangszóró élet tartalma.Mondjuk szerintem manapság pont a azt a korszakot éljük meg, mikor mondhatni a legnagyobb a pazarlás. Jelenleg a bőség zavara van, mindent meg lehet venni. És mindent az előtt cserélnek a vásárlok hogy el öregedett volna.
Én nálam a Telefon van így lassan 4 éves a Xiaomi mobilom, és teljes mértékben kiszolgál még mindig. Talán a kamera az egyetlen gyenge pontja, meg az akku se olyan mint új korában.
De gondolkoztam hogy majd kap egy új akkut és utána még pár évvel ki tudom tolni az élet tartalmát.#12585csƵ
Igen, nekem az eredeti D Fine 4.0 Bluetooth mellet és elég szépen szólt. Szerintem a bluetooth megmarad, olcsó és keveset fogyaszt! -
carl18
addikt
válasz
Perillustris #12581 üzenetére
Igen a bose Soundlink Mini nekem is bejött anno. De az árazása elégé abszurd volt.
Hát nyilván nálam is ékszíj dobás volt mikor a JBL Go-t sarokba rakta és lestem milyen hang jött ki a kis dobozból. Mert arra emlékszem azt utáltam az első generációs hordozható hangszórókba hogy nem volt benne semmi basszus.
A JBL Go meg méretéhez képest elég jól tolta a mélyet.
Nekem az első komolyabb hordozható hangszóróm egy Sony SRS BTX 300 volt (2013) Mondhatni első generációs.
Sok embernek le esett az ála még a Sonytól is!
Az első hangszóró ami minden szinten überelni tudta az a Dockin D Fine volt. Ez még a 2017-es találkozonál készült fotó.
#12582Lami66
Igen kétségtelen hogy a Wifi nem rendelkezik olyan korlátokkal mint a Bluetooth. De azért szerintem 10 év elég sok idő, és ez alatt a alatt jelentősen kitolodhat a bluetooth sávszéllesége.
Bár ki tudja, lehet az is egy opció hogy a Bluetooth vonalat el engedik és csak Wifis hangszórókat fognak gyártani. Ha valóban ilyen különbség lesz a szabvány között. Bár ez gondolom az előállítási költségtől is számít.
Igen nyilván én is úgy gondolom egy mai Bluetooth hangszóró alaphangon működni fog legalább 5 évet. És az emberek nem is 1-2 évre vásárolnak Bluetooth hangszórót!
A Srác aki anno mutatta nekem a Dockin D Fine-t "2017"-ben.
Neki 4 éves a Dockoló és még mindig elégedetten használja.
Szóval ha ennyi idő alatt bírta a strapát nem elképzelhetetlen a 10 éves élet tartalom. Egy dolog biztos tönkre megy minden hangszóróban az a akkumulátor, de már most nem olyan nagy durranás akkut se cserélni.
A Fizikai nyilván közre játszik egy kis műanyag dobozból milyen hang állítható elő. De űgy vettem észre elkezdett mindenki a hangminőség írányába fejlődni. Meg hát ha a vásárló vesz egy hangszórót egy adott márkától, és nagyon elégedett lesz a termékkel.
Akkor nagy az esély hogy ha legközelebb vásáról ismét az ö termékét választja. És az ismerősei is ha kipróbálják ők is színtén vásárlok lesznek. -
carl18
addikt
Igazság szerint néha azon elmélkedek hogy ha a Bluetooth hangszórók rövid idő alatt ilyen fejlődésen mentek keresztül akkor hosszú távon 10-15 év alatt mi fog itt még végbe menni?
Én elsőnek 2015 táján találkoztam egy JBL Go-val és akkor az álam kerestem hogy mekkorát szól egy ilyen kicsi doboz.
Azért mondhatni most minden téren fejlődött az ipar, és rengeteg hangszóró elérhető árban megy az átlag ember számára is.
Azért gyorsan eltelt az idő nehéz is észbe kapni hogy már 2021-et írunk.Amit a Dockin D fine tud azt gyerek fejjel elképzelhetetlennek tartottam. Mikor én voltam gyerek akkoriban volt egy ismerősnek egy Sony Ericsson MPS-70-es hangfala walkman mobilhoz. És néztem milyen jól és tisztán szól.
Nagyon vicces és nosztalgikus érzés ilyen dolgot újra látni.
Bár néha arra vagyok kíváncsi egy mai világban gyártott hordozható hangszóró milyen élet tartalommal számolhatunk hosszú távon.
Mert ha az ember tudná előre hogy ha jobbat vesz tovább bírja sokan kifizetnék a felárat.
Azért a legnagyobb gyártó"JBL" is csak 1 év garanciát add a hangszóróira. Ez talán azt jelenti a gyártó se bízzik eléggé a saját termékeiben.Minden esetre kíváncsi vagyok 10/15 év elteltével hány mai hangszóró marad működöképes állapotban. ( Nyilván az akku) cserés lesz, de hogy a hangszóró nem indul-e bomlásnak...
-
carl18
addikt
válasz
LanyUs #12574 üzenetére
Igen, a W-king D8-at én is azért adtam el mert keveseltem a basszust.
Sajnos még nem hallottam Vifa terméket így nem tudok vélekedni vajon mit nyújthat. Nem is egy réteg termék, talán a mostani áráért már az átlag embernek is elérhető lett.Szerintem a 6 kg-os boombox méretben az Aiwa Exos 9 az egyik legjobb.
Szerintem egy Boombox azért jobb lehet basszusban mint egy Vifa Oslo. Nyilván jelentősen nagyobb a mélysugárzok mérete.
2X100 mm emlékeim szerint a Boombox Woofere. -
carl18
addikt
Helsinki - 50.000 Ft
OSLO - 60.000 FtEzek valóban hajmeresztő árak, ahhoz képest mennyiért mennek ezek eredetileg. Az Oslo majd 200E forint, szóval 3X alul árazott.
Én is kíváncsi vagyok ez a nagyon nyomott ár minek köszönhető?
Talán ennyire nem volt ezekre kereslet? Lehet 2 éve raktáron vannak csak nem rendelt tőlük senki.Kb mint a Xtreme 3 30E-ért menne akcióba, nem sokáig volna készleten.
Én már vettem Motion Boomot, így nem rendeltem Vifát!
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12531 üzenetére
Szerintem egyiknek hangszórónak se tesz jót ha használod töltés közben. Főleg ha csak kizárolag akkumulátorrol működik.
Sajnos ilyenkor az akkut használja puffer tartályként, és ez hogy tölt és merül is egyben nem tesz jót neki.Talán olyan hangszóróknál nem gond ez, ahol a töltöre dugott teljesítmény jelentősen nagyobb. Harman Kardon Onyx széria, JBL Xtreme is erősebb kicsivel hálozatról.
Bár annyira nem drága hangszóró az hogy fél hangerőn ne bírja ki a zenehallgatást töltés alatt.
-
carl18
addikt
válasz
Palinkas100 #12526 üzenetére
Tudtommal a JBL partybox 100 is jól szól. Média mark és hasonló helyeken szoktak lenni kiállítási darabok.
Talán ott kéne őket kipróbálni, és akkor volna visszonyítási alapod.
És nyilván azt vennéd amelyiknek a hangja legjobban bejön. -
carl18
addikt
válasz
btraven #12506 üzenetére
Ilyen árkategóriába nem figyelem a hangszórókat. Sajnos ennyiért nagy részt csak Ipari hulladák kategóriát tudsz vásárolni.
Max egy minőségi használtat vadász.
Egy régi olcsó hifi Aux/Jack átalakítóval leszól bármilyen bluetooth hangszórót. Ez is egy opció, konyhába simán elzenélne fél hangerőn. -
carl18
addikt
válasz
btraven #12504 üzenetére
Ami 220-ba dugható és valóban remekül szól az a Harman Kardon Onyx studio. Abból mindegy melyiket veszed, garantáltan elégedett leszel a hangjával.
Én mikor az Onyx 6-ot kipróbáltam jelentősen erőteljesebb volt és szebb mint a Xtreme 3. Csak hát annak parányi az akkuja.A Tégla falba már nem vagyok biztos, az a legjobb ha a mobil közel van a hangszóróhoz.
-
carl18
addikt
Üdv!
Mivel olyan sokan akarunk egy Motion Boom/Motion + Fúziót ezért gondoltam írok az Ankernek vele kapcsolatban.
Egy próbát megér, nem vesztek semmit!
Meg azt a ronda fogantyút elhagyhatnák....Meg rákérdeztem arra is van-e tervbe új fejlesztés. Hát remélem kapok választ, facebookon nem ír vissza senki.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12498 üzenetére
Igen nyilván én értek is hozzá, már akkor rajta volt az Anker aplikáció a telefon mikor még szállítás alatt volt a hangszóró.
De én azért kíváncsi voltam, a gyári alap hangzása milyen.
Szerintem nem mondhatni rossz a tesztem, mert volt benne gyári EQ és módosított is.De én azért kipróbáltam a lehetőségeket.
Viszont itt ugrik a majom a vízbe, nekem sajnos az akku idő nem olyan super. A módosított EQ miatt elég gyorsan repkednek a százalékok még 60/70%-os hangerő mellet is.
Elsőnek gyanakodtam hogy kifogtam egy hibás darabot, de azért arra számítottam jobban bírja.Mikor megjött a hangszóró volt 60%-on, ez alatt vegyes hangerővel hallgattam. Átlagba 50/70 között és 1 óra 10 perc után már csak 40%-on volt.
#12497Lami66
Igen egyet értek, szerintem is ott vagyunk hogy már mindenkinek van Bluetooth hangszórója. És ezek az eszközök, azért nem adják meg magukat 1-2 év alatt. Egy átlag vásárló egy hangszóróval alapjáraton biztos tervez 5 évig.
Nyilván a Multi Room a dívat, a Harman Kardon is ilyen cuccokat fejleszt főként. -
carl18
addikt
válasz
Acélfarkas #12494 üzenetére
Már írtam a Soudcorenak hogy lehetséges lesz-e a Motion Boom/Motion + egyesülés.
Amit én elvárnák minimum 2X70/75 mm Woofer+2 Tweeter
5.0 Bluetooth és APTX Kódek.
Árazás meg mondjuk 150 dollár, még ez is fele ára az Xtreme 3-nak.
Ha megnézzűk a Motion+/Motion Boom árát, akkor nyilván való hogy több pénzből még jobbat tudnának létrehozni.
A Motion+ Jött 2019 nyarán, a Motion Boom 2020 decemberében.
Szóval 2021/2022-ben is jönnie kéne egy új hangszórónak.
Bár én úgy olvastam a forumon hogy egyenlőre a Bluetooth Headsetekre mentek rá, azokat fejlesztik és dobják ki gőzerővel.
Azzal egyet értek hogy fogatyú szerintem is ronda, és a vállpánt sokat dobna a megjelenésen.De mindegy ezért az árért az ember nem kap jobbat. Ahogy írtam a Konkurencia hangszórói jelentősen drágábban mennek.
Egyenlőre szerintem megint oda jutottunk hogy a pang a piac.
A szereplők elfoglalták a piaci részűket, és azokat lehet venni ami forgalomba van. De úgy el kell telnie 2 évnek általában hogy valami valóban jó cucc érkezzen a piacra. -
carl18
addikt
válasz
carl18 #12492 üzenetére
Update még lefekvés előtt!
Szóval elvégeztem az alapos összehasonlításom, már a Motion Boom is jól meg van járatva. Elsőnek a gyári hangját megvalva semmi extra nem volt nem volt kiemelkedő az alap hangja.
Aztán ránéztem az Appra, Soundcore Signature+Extra Bass.
Sajnos még ettől se volt semmi extra, de mikor hozzá nyúltam az egyedi EQ beállításhoz. Na akkor csak lestem hogy ez hogy?
Mint ha egy másik hangszórót bírtokolnék, jelentősen jobb a hangja.
Ég és föld a különbség egyedi EQ után.
Egyenlőre van 3 EQ beállításom, ez az egyik ha valakit érdekel is ki akarja próbálni.
Ezt kb 5-10 perc hallgatás után hoztam össze. Lényegesen jobb lett a hangja, szó szerint még önmagához képest is másik dimenzió.
Nem gondoltam ez a app és a finomhangolást ilyen mértékben képes ennek a hangszórónak a hangját és rejtett potenciálját meg nyitni.
Kellet idő ameddig ki ismertem a Motion Boomot, elsőnek is jött a Dockin elleni csata. Én úgy szűrtem le, ez sok esetben zene fűggő is hogy a harcot melyik hangszóró nyeri.
Az első fordulót úgy nyomtam le hogy a Motion Boom A Signature hangképet és Extra bass-t betoltam. Ez a gyári hangbeállítások közül az egyik, ilyenkor még azonos hangerőn is jelentősen halkabb mint a D fine.Dockin D fine Plus vs Motion Boom Signature Bassup
Hát 50/80% között hallgattam jó pár zenét, a Dockin valahogy teltebb és szélesebb tartományban szólt. Érezni lehetett a Dockin főlénye, az egyik Kedvenc zeném Madonna Material Girl, és az Into the Groove.
Teljes hangerőn is a Dockin nyert, a Motiom Boom halkabb és basszus szegényebb volt max hangerőn.De most jöjjön a D Fine Plus vs Motiom Boom egyedi EQ.
Szintén 50/80% között teszteltem őket, itt már a Motiom Boom komolyan alázta a D Fine-t. Lestem is hogy az anker mennyire megváltozott, komolyan mint ha egy másik hangszórót hallanék.Volt pár bass test is, és valóban találtam jó pár zenét ahol a Motiom Boom egyedi EQ mellet jelentősen mélyebbre ment és sokkal szebb basszusokat produkált.
Bár ahogy leszűrtem a Motiom Boomnak teljes hangerő környékén már valóban van egy kis doboz hangja. Nem azt mondom zavaró, de azért feltűnt hogy elértűk a fizikai határokat.
A Dockin előnyére hogy voltak ám olyan zenék amibe a Az Anker szintén megbukott néhány Hardstyle zene nem ment neki teljes hangerőn. Ahol a Dockin elég durván tolta a mélyeket, ott volt pár kudarc.
Minden összevetve ez a Motion Boom valóban egy remek hangszóró, szerintem a legjobb hangja 80%-ig tudja leadni. De ez már elég jelentős hangerő és az átlag ember talán 40/80% között használja.
Én adok ennek a hangszórónak egy 10/10-es ajánlást.
Sok hangszóróm volt már, de az Anker abszólut a legjobban között van.( És ami a szégyen a Dockinra nézve) Szóval én úgy szűrtem le a Boom 2X 60MM Full range Driverral képesre mélyebbre menni mint egy Dockin 2X65mm Wooferral. Nyilván átlag hangerőre érvényesek, de azért a D Fine+ 180 euroért nyitott, annyit biztos nem ér meg a szememben.
Kicsit hosszúra sikeredett, de szerintem ennyiért valóban a legjobb Deal jelenleg a piacon. A kockurencia árazás mellet meg vicces a többiek mennyiért mennek.
A Sima D Fine 134 euro szállítással. A.K.A 49.000FT
D Fine 2 165 euro szállítással A.K.A 60.000ft
D Fine 2+ 197 Euro szállítással A.K.A 72.000ft
Xtreme 2 hazai beszerzés 76-80E forint
Xtreme 3 hazai beszerzés 98/105E forint.
Röviden ők lennének a konkurencia, szerintem egy jó darabig marad a Motion Boom a bestbuy Budget hangszóró. -
carl18
addikt
Na ma meg jött a Motion Boom!
Komoly kis szerkezet.
Teljes hangerőn is megnéztem és ott is szép tiszta a hangzása, szóval valóban igaz a hír. Eslőnek a gyári hangját próbáltam ki, Extra Bass belőve még úgy is egész jól szólt.
Aztán kipróbáltam az appot, csináltam egy hasonló EQ beállítást mint ami oluvnak van és ég és föld a különbség a gyári hangjához képest.
De azért amit írtam az igaz a Motion Boomra is, sajnos a Motion Boom se tudja jobban leszólni a NFS underground legendás számát a Get low zenét. Én azért mélyebb hangzásra számítottam, de nyilván a fikikát nem lehet becsapni. Még is csak 2X 60 mm hangszóróról van szó.Teljes hangerőn valahogy a Dockinnnak jelentősen több a mélye, a Dockin basszusa nyers erőteljes, a Motion Boom basszusa meg sokkal lágyabb inkább olyan JBL Filing.
Azért ezért az árért én nem tudok elképzelni jobb hangzást, sajna full hangerőn néha valóban van egy kis doboz hangzása.
De akkár hogy nézzűk alzán egy Xtreme 3 105E forint, egy Dockin D Fine se jön ki szállítással 50E alatt.A 70Euros árért meg teljesen bestbuy a Motion boom.
Nekem ennyibe volt Free shipping és eu raktárrol.
Amúgy sajnos az Onyx 3 mélyeit a M Boom nem tudja utolérni. Attól azért elég távol van, de annak 75 mm wooferei vannak. Nem véletlen a brutális mély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest