Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
Nem tulzás, ugyanis 24'-os monitort is veszek, és ahhoz akartam venni egy jó karit! (sztem ahhoz már kevés lenne a 9600 gt-m, ha élsimitással, vsynccel akarok játszani
Onnan indult az egész, hogy veszek egy 24'-os monitort (da való topikba is irkáltam rengeteget, mellesleg monitorból emellett döntöttem: 24' LG LCD W2453TQ-PF wide 2ms 50000:1 DVI), csakhogynatív felbontásban nem lenne olyan élvezhető a játék sztem a 9600-ammal
szakalistvan: Észreveszik azt hogy ha esetleg baja esne a kártyának, hogy ha visszabuherálnám rá a gyári hűtést?
-
szakalistvan
senior tag
válasz
Daffni2 #31394 üzenetére
"válogatott alkatrészek"-ről csak annyit hogy dolgoztam műszerészként néhány gyárban,na azt a kókányolást senkinek sem ajánlom hogy megvegye,neves cégekről van szó.
Mármint nem az én munkám volt a szar hanem a válogatott alkatrészek
Vikto hűtést csak akkor vegyél külön a kártyára ha nem tetszik a gyári,hangban pl ,a csere garanciavesztéssel jár,általában
Mod : 19 colhoz egy 4850 is elégÁllítólag a LEGO a legjobb személyiségfejlesztő,vegyél Twin Turbo-t,csak jól járhatsz vele
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Daffni2 #31394 üzenetére
Hát az én esetemben az UD olcsóbb, szal azt veszem meg egy twin turbo hűtést, de egy biztonságos tuningban majd tényleg elkel a segítség, szóval ha valaki otthon van benne írhat akár privit is!
Egyébként a profilomban szereplő géphez fog jönni még 4 gb ram, plusz az 4890, fogja bírná a corsair 550-es tápom ezt a sokmindent?
-
Daffni2
addikt
válasz
Dyingsoul #31389 üzenetére
+ egy voks a Giga OC-re.
Megbízható,csendes,hatásos hűtéssel.szakalistvan: Az Én giga OC kártyám olcsóbb volt a sima UD változatnál.
A gyári OC változatok válogatott alkatrészekből állnak, persze a simát is lehet annyira húzni, de korántsem biztos,hogy annyi ideig fog stabilan működni,mint a gyári OC. -
Dyingsoul
veterán
válasz
szakalistvan #31390 üzenetére
Jah és hűtőpasztát kell nekem ehhez venni?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
szakalistvan #31390 üzenetére
Jól van, hallgatok rád, viszont akkor segíteni fogsz tuningolni!!!!
Még sosem tuningoltam a gépem, a hűtést sem szedtem le/babráltam soha, de szeretek puzzlezni!
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Daffni2 #31375 üzenetére
na jó, akkor 4890 lesz, ezek közül melyik legyen:
HD4890 1Gb Gigabyte OC DDR5 GV-R489OC-1GD
HD4890 1Gb MSI DDR5 Cyclone OC
HD4890 1Gb MSI Cyclone DDR5
HD4890 1Gb Sapphire DDR5
HD4890 1Gb Gigabyte DDR5 GV-R489UD-1GD
HD4890 1Gb Sapphire Vapor-X GDDR5
HD4890 1Gb XFX DDR5én a HD4890 1Gb Gigabyte OC DDR5 GV-R489OC-1GD-re voksolnék, de nagyon érdekel a Ti véleményetek!
A válaszok után úgy tervezem, hogy már holnap meg is rendelném -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
mik a tapasztalatok a Powercolor ATI VGA-kkal?
vannak olyan tartósak mint a jó kis Asus GF 256 DDR vga-m ami még mindig hűségesen szolgál?
igazából csak annyi érdekelne h mennyire megbÍzhatók? mi az álltalánoos tapasztalat.most szeretnék venni egy HD 5770-et,és csak a powercolor 5770 play! az amire rámegy egy normális VGA hűtő.
nekem egy Scythe Musashi van, és nem hagynám kihasználatlanúl.(vagyis nem most veszem, hanem sztem megvárom az újj évet, csak tájékozódok)
-
RootRulez
félisten
válasz
1hijjanhusz #31381 üzenetére
Akkor az hurka
annyiért...
-
RootRulez
félisten
válasz
1hijjanhusz #31378 üzenetére
Olyan sok különbség van köztük a memóriák függvényében?
-
RootRulez
félisten
Ez a GT240 melyik korábbi nVidia karival van pariban? 9600assal? És ATI oldalon kire hajaz?
Lehet újonnan ~25ért nem is olyan rossz vétel, ha valaki mindenáron nVidiát szeretne -
kecz
aktív tag
hali! arra lennek kivancsi, hogy
az e5200esemmel (gigabyte ga-
ep43 ds3-as lappal) melyik lenne
az a legjobb vga, amit ki tudna
hajtani? akar egy kis tuninggal is.
szerintetek? jelenleg egy saphire
hd4670-es van 512 mb
memoriaval. -
Dyingsoul
veterán
Na találtam adatokat!
De ezek a számok csak még inkább megkavartak:
Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X 1GB:
- frekvencia: 870 MHz
- GPU hűtés: ventilátor
- memóriaméret: 1024 MB
- memóriatípus: GDDR5
- memóriafrekvencia: 1050 MHz
- memóriacsatlakozás: 256 bit
- Shader modell: SM 4.1 (DX 10.1)
- 800 Stream processzorMSI nVidia GeForce N275GTX Twin Frozr OC 896MB:
-Engine Clock: 666 MHz
-Video Memory: 896MB DDR3
-Memory Clock: 2.322 GHz
-Memory Interface: 448-bit
-Memory Bandwidth: 130.0 GB/sec
-Bus: PCI-Express x16 (Support PCI-Express 2.0)
-RAMDAC: 400 MHz
-Stream Processors: 240Tényleg nem tudom mi legyen. :S Melléfogás lenne bármelyik a kettő közül?
-
ekine
csendes tag
Na sziatok megint itt vagyok végülis a végsö vas ez lenne
ASROCK 4Core1600Twins-P35 http://ipon.hu/webshop/product/asrock_4core1600twins_p35/19238GIGABYTE GV-R577D5-1GD-B HD5770 1GB PCIE
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_r577d5_1gd_b_hd5770_1gb_pcie/128584INTEL Core2 Duo E7500 2.93GHz 775 BOX
http://ipon.hu/webshop/product/intel_core2_duo_e7500_2.93ghz_775_box/37001GIGABYTE Superb 460W
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_superb_460w/23667+ még 1terás sata 2 es winyo meg egy dvd olvaso iro
véleményt szeretnék
föleg attol aki segitett
köszi! -
-Philip-
tag
válasz
fenergie84 #31369 üzenetére
Köszönöm szépen
-
GuruZone
őstag
válasz
fenergie84 #31367 üzenetére
köszi szépen
-
-Philip-
tag
Sziasztok!
Egy E5200 és 2*1GB DDR2 800 mellé melyik lehet a jobb választás? :
Sapphire Radeon HD 3650 512MB DDR2 8k-ért, vagy
Sapphire Radeon HD 3850 256MB DDR3 11k-ért?
Ér 3k-t a különbség?
Igazából rFactor, RBR amivel játszanék...
Előre is köszönöm a segítségeket
Üdv.: Retkes Péter
-
fenergie84
addikt
válasz
GuruZone #31366 üzenetére
1. igen működni fog
2. nem határozza meg a teljesítményt, csak a pci-e-ből felvehető villamos teljesítményt, de a 8800Gtx-nek amúgy is van plusz táp ellátása
3. a randelon 9600-nál többet fog teljesíteni jóval, de azért a komplett rendszertől is függ, h ki tudja-e hajtani majd az új karit...
Ennyi. -
GuruZone
őstag
sziasztok
rövid választ szeretnék kapni, mi történik, ha egy 1.1-es PCIE slotba 2.0-s vga karit helyezünk?
Egyik barátom szeretne új vga karit, de átmenetileg egy asrock 4coredual-vsta alaplapba
[link] kerülne bele egy 8800gtx a bfg-től: [link]1. működni fog a kari?
2. ha műxik, akkor csak jóval kisebb teljesitménnyel?
3. a mostani radeon 9600-asánál azért jóval többet fog produkálni ugye?köszi előre is
-
-
CptMisi
őstag
válasz
fenergie84 #31361 üzenetére
annyira nem gáz...új VGA-t úgyis veszek (5770)+mellé mondjuk egy 8400es nV és 40nél tartok...abból az árból GTX260van minimális +teljesítménnyel, és így PhysX-em is lenne
aztán lehet, hogy majd haver 8600osával megpróbálom (mikor meglesz végre a gépem), ha ér annyit, akkor esetleg... vagy 2haveromén tesztelve: 4890+8600GT...csak a 4890 már erősen CPU limites...talán mindent maxra állítva physxet bekapcsolva elérek valamiben 40FPS-t mondjuk és akkor megnézhetem 8600ossal, ha mondjuk +20fps-t produkál, és találok alacsony fogyasztású karit akkor veszek egyet...most már csak az a kérdés, hogy mennyire terhelné le a kártyát a physx és mennyivel nőne idle-hez képest a fogyasztás...80W nem ér meg +20 FPS-t
-
moha21
veterán
Üdv mindenkinek!
Adva vagyon egy khmm nem írok jelzőt Gainward bliss 8600Gt VGA természetesen ddr2-vel....bazi nagy passzív hűtés van rajta nincs kedvem szétszedegetni. Ezért kérdésem:
1.Tudja -e valaki milyen ram-al szerelik?
2. Húzni szeretném a ramokat powerstripet ismerem, de NV driverből nem lehet előcsalni( mint anno Gef4-nél) ?
Válaszokat előre is köszönöm! Üdv:moha -
-
CptMisi
őstag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egy ATi 5770 mellé érdemes lenne -e egy PhysX meghajtóként szolgáló nV kártyát betenni? Elvileg régebbi driverrel meg lehet oldani, nem? Vagy, ha úgy jó, simán a PhysX driverrel használni...ha érdemes, milyen kártyát ajánlotok, ami megfelelő lenne erre a feladatra, olcsón hozzá lehet jutni és a lehető legkisebb legyen a fogyasztása.Gigabyte SuperB 460-al nem kevés gond volt, de az újabbakban már javították a problémát.
-
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84 #31357 üzenetére
Valóban, az egyik legjobb ár/érték arányú táp a piacon
Igaz szemtől szemben még nem találkoztunk, de csak jót hallottam róla...
-
Dyingsoul
veterán
válasz
fenergie84 #31357 üzenetére
Az a gigabyte táp tényleg nagyon jó, ma voltam a debreceni saturnban és megemelgettem, kicsit súlyzóztam vele
Persze itt drágább volt, asszem 13ezer környékén.
-
fenergie84
addikt
Hát igen, jóval drágább az a 3mb plusz chace....
Jó lesz az az e7500is tuningolva (bár ahhoz meg fasza proci hűtő kell majd)
A bf bad company-nak még nincs közzétéve gépigény, de gondolom jó kis gép kell majd alá.
A lényeg szerintem, h vegyél egy lapot ami tudja a x16 pci-e-t, és tuti jó lesz.
A márkán meg elsősorban a Corsair, FSP, Chieftec és a hason szőrűeket értem, valamint ez a Gigabyte nagyon jó vétel lehet.... -
ekine
csendes tag
Csak én nem értem nekem is javasolták az e 8500 at de az e7500 közt csak a 3mb chace külömbséget láttam nem és majdnem 20k a külömbség az elvárásokrol meg annyit hogy lesz az uj game a bf bad company naz azt akrom én maxkörül futtatni
ja és köszi a választ a márkán a zalman thermaltake meg ezeket érted? vagy ennyire nem kel márkás?
-
fenergie84
addikt
A kari menne a lapodban, de vissza lenne fogva, és nem tudnád kihasználni rendesen (mondjuk ez csak az igényeidtől függ)
A proci jó hozzá, bár egy E8400-8500 jobb lenne, de ezzel is jó lesz.
Egy márkás 450W-os táppal bőven beéri a gép, lényeg a márkán van...no name kizárva.
Javaslom, hogy egy jobb lapot szerezz be (ha a kari, rendszer elvárásidon alul teljesít), ami tudja a x16 pci-e-t... -
ekine
csendes tag
Sziasztok nekem lenne egy kérdésem.
Szeretnék venni egy GIGABYTE GV-R577D5-1GD-B HD5770 1GB PCIE kártyát ami ugyebár dx11 + pci 2.0
az én alaplapom meg AsRock 4coreDual-VSTA am ugyebár pci 1.0 és x4 es a vidi kari meg x16-os hogy ehez szükséges e uj lapot vennem
+a másik kérdés hogy ati kari mellé egy intel 2 magos Intel core 2 duo E7500 at akarok venni hogy ez igy menni fog e és hogy mekkora táp kellene hozzájuk + 1 1terás winyo lenne mellé. elöre is köszi a választ -
szakalistvan
senior tag
válasz
leeate #31345 üzenetére
Én úgy tudom hogy támogatja.
De mindenképp jobban jársz különálló videókártyával. 10K-nál használtban kellene gondolkodni,egy új nem éri meg.Ilyesmit keress itt az aprón : ATI 3850
Ez már viszi a komolyabb játékokat is kisebb felbontásban.Na, csak azt mondjátok meg akkor, mi az, ami biztosan kell a kamionos játékhoz.
Játék neve 18 wheels of...
Ez vinni fogja.
-
Dyingsoul
veterán
Akkor dx 10 mellett maradok, a gtx275 tud dx10.1-et?
ti melyik választanátok:
275GTX 896Mb MSI OC TwinFrozr
HD4890 1Gb Sapphire Vapor-X GDDR5 -
leeate
senior tag
válasz
szakalistvan #31306 üzenetére
Ezt is felraktam már, de amikor a játékindításnál ki kéne választani a DirectX-et, az ki van szürkülve. De szerintem csak nem támogatja az alaplapi videókártya.
Hát, max 10 ezer (de inkább kevesebb), mert nem vagyok nagy gémer egyáltalán. Annyiért kapok? -
leeate
senior tag
válasz
--HARDCORE-- #31307 üzenetére
Hát az alaplapi videó az nem az?
Na, csak azt mondjátok meg akkor, mi az, ami biztosan kell a kamionos játékhoz. -
chuck91
tag
valaki erre
-
dani90190
csendes tag
Hello!
Van 1 ASrock alaplapom, Intel Core 2 Quad 2.74GHz-e procival, 2 GB DDR 3-as rammal és Nem tudnátok segíteni, kéne egy jó videókártya. PCI-E-s természetesen.
30-40K közöttiek érdekelnek, max 40K.
Nem tudtok ajánlani egy jót? Passzív és aktív hűtésű is jöhet!
Köszi -
lumosnina
tag
Akkor megmarad szűzen a kicsike...olyan szép! Nem lenne szivem kinyírni...azé köszönöm!
-
lumosnina
tag
Sziasztok! Kaptam egy ilyen kártyát: NX72G128D Integrált 128B GDDR2 beépített memória, támogatás 512MB-ig TurboCache technológiával-ez azt jelentené, hogy 512-ig lehet vhogy felhúzni? Ha igen, hogy? Eladásra lenne egy asus lapba(p5ad2-e premium)....Köszönöm...
-
Dyingsoul
veterán
Hát nem tudom, EZ a videó azt súgja a fülembe, hogy geforce-t vegyek
Igen, arra is gondoltam hogy dx11 jó lenne, de egy olyan alapkártya vajon mit tudna produkálni dx11 alatt, mint a 5770... attól tartok, ha amellett döntenék, és velem szembe jönne egy dx11es game, akkor nem tudna vele olyan jól megbirkózni, mint egy gtx 275 mondjuk a dx10 alatt.
-
jaja1981
addikt
válasz
Dyingsoul #31331 üzenetére
vitko:
Nem feltétlen jobb az NV terepen.
Nehéz a döntés, de én az 5770-et venném DX11 miatt.
A Physx ne zavarjon, kevés játék támogatja, ATI oldalon meg ott a Hawok.Produkció:
Simán elviszi az integrált kari a HD felbontást.
Egy 2magos 3GHz procival meg full HD filmeket is nézhetsz.ViTaZi:
Volt gond ATI-val GTA 4-ben, de már rég orvosolták.
Már vígan fut ATI kártyákon. -
ViTaZi
aktív tag
válasz
Dyingsoul #31328 üzenetére
ATi kártyáknál a 5xxx sorozat támogatja a DX11-et a 4xxx széria pedig a DX10.1-et az Nvidia GTX -ek pedig DX10.0-át.
Test 1
Test 2
Test 3
Test 4
Test 5
Test 6-=Itt=- pedig megnézheted milyen márkájú és kinézetű HD4890 és GTX275 kártyák vannak.
GTA IV-nél volt valami gond ATi kártyáknál? Mert nekem a megjelenés óta jól ment, nem volt a gond a játékkal kivéve persze a bugokat de az nem csak ATi kártyákon volt.
UI: Szerintem nem érdemes még DX11-es kártyát venni. Ugyan azon beállításoknál az HD5770 -10fps lassabb mint a HD4890.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
RootRulez #31329 üzenetére
olvastam már korábban ezt a cikket, csak 'elfelejtettem' lapozni
Hát nem tudom, vívódokA fogyasztás sem egy elhanyagolható tényező mondjuk, ha az alapján kéne választanom, akkor az 5770 mellett döntenék.
viszont ez a physx dolog nagyon zavaró, meg az hogy az ati tulajdonképpen csak benchmarkok alatt teljesít jól, terepen meg jobb az nvidia.az 5770 még azért is vonzó mert egy tizessel olcsóbb, mint a 4790 vagy a gtx 275
még mindig nem tudok dönteni :S
-
Produkció
senior tag
egy alaplapi integrált HD4200as elvisz egy FULL HD tvt? csak netezni zenét meg filmet nézni akarok( nem visz full hd filmet az nem zavar, elég a dvd).
erről mi a véleményetek?
ASUS M4A785TD-V EVO AMD785G+SB710 HD4200 DDR3 -
Dyingsoul
veterán
válasz
ViTaZi #31327 üzenetére
Megköszönném, ha vennéd a fáradtságot, és előkutatnád nekem azokat a teszteket, énis néztem párat de még mindig nem tudok dönteni :S
4890 egyébként támogatja a dx11-et? mert én ugytom, hogy az általam említettekből csak a 5770 dx11-es kari. (persze elképzelhető, hogy rosszul tudom, ati téren nem vagyok annyira tájékozott) Apropó lehet már gta 4-eezni ati kártyákkal?thug: Szerintem ha kisgyereknek kell, kisebb kártyával is beéred, ami sokkal olcsóbb, de pl sims 3 terén is ugyanúgy teljesít mint egy nagyobb kártya (az ilyen játékok nem használják ki a nagyobb kártyákat). Mekkora monitoron fog játszani, esetleg mekkora felbontásban? Ha fontos az anyagi tényező én kisebb kártyát ajánlanék.
-
thug
tag
Sziasztok!
Lenne itt pár Vga, ami közül választanom kellene a lényeg kisgyereknek kellene játékokra (pl Sims3).
És az ár a meghatározó...
Melyiket vegyem?Zotac 9600GSO 1GB DDR3
Gainward (0537) 9600GT 1024MB DDR3
Gainward (0322) 9600GT 1024MB DDR3
XFX HD4830 512MB DDR3 Dual-slot
Palit GTS250 512MB DDR3
Ezt Bandit kollégánál böngésztem ki, de +2/3k már nem oszt nem szoroz, ha esetleg egyebet ajánlanátok!
-
chuck91
tag
szisztok.
olvasgattam hogy a pci-e 100mhz nél feljebb húzása leröviditheti a vga életét... nah most ez ha csak mongyuk +3,4.5 mhzen is már , vagy csak +10,15 felett? -
mad1
veterán
válasz
Dyingsoul #31299 üzenetére
Az fugg attol mivel akarsz jatszani,kompromisszumokkal kell szamolnod,mert azt a procit jobb kartya jobban ki tudna hasznalni.260\4870pl.
Igy unreal engine mar ugyan hozná 1680ban az 40-50fpst,viszont ha a crysist vesszuk ott 1024ben tudna hasonlot produkalni.
#31292) kriszbon
Regi kartyat visszateve ugyanezt csinalja?Vagy masik kartyaval neztetek? -
kriszbon
őstag
Esetleg (Erre) valaki valami értelmeset?
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de nem tudom hova kéne.
Windows 7-et használok pár hete, minden gond nélkül ment eddig. Délelőtt felraktam a Rogue Warrior játékot és próba közben kifagyott. Leszedtem, de utána a cod4 cod6 is lefagyott. Videókártya driver frissítés, majd windows frissítés, de újra fagyás. Böngésézs közben semmi baj, órákig semmi baj, de ha játszom megáll a kép és színes négyzetek jelennek meg a lefagyott képernyőn. Mi lehet a baj? -
#31247 Vki?
Üdv,
Vik
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest