- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Shongi86
csendes tag
válasz
RootRulez #49951 üzenetére
Koszi, ki fogom probalni a GPU-Z-t.
Nem tudom, hogy pontosan mi lenne a ciripeles definicioja, de amit en hallok, az folyamatos, annyira nem magas hangtartomanyu sipolas. Nem eles a hang, hanem erosebb es folyamatos sipolas.
Amikor melegszik a kartya, akkor egy ido utan rakapcsol a ket ventilator, es a hang ahhoz hasonlit, mintha ezek egyszer csak 20-szor gyorsabban forognanak, mint elotte. Tehat nem olyan eles az elteres a ventilator hangja es a sipolas kozott, hogy azonnal eszrevegyem a kulonbseget, kellett kb 1-1.5 masodperc.
De koszi a tippet, logolom a homersekletet, es majd irok az eredmenyrol!
-
-
erikke17
őstag
válasz
RootRulez #49627 üzenetére
Most megint gondban vagyok.
Nézem van e nekik Sapphire 5770 úton van azt írja rá(remélem addigra lesz), 6790 meg 150W-ot fogyaszt szóval sok
6770 még nincs, 6850 meg kicsit drága mint 6790 de jó a fogyasztása 127W, sokkal barátságosabb és még erőseb is ha nem lesz 5770 akkor 6850-et választok hozzáfizetéssel. Mert 6790 az valami nagyon béna lett.Vagy esetleg e Sapphire HD 6790 mennyi fogyaszthat pontosabban?? Mert árban jó volna csak sokat zabál
Most nézem egyik grafikonba meg 6850 van feljebb max terhelésen pedig neki kisebb a TDP-je.
-
shootme2
senior tag
-
shootme2
senior tag
válasz
RootRulez #49571 üzenetére
Helló!
Ugyan ilyen tápom van az adatlapomon látható konfiggal de már két kártyás rendszer is ment vele úgyhogy tiedet is el kell hogy bírja.
A fekete molex csatiban a 12V-os ág helyén 3.3V van de egy pár perces forrasztással megoldható hogy abban is 12V legyen. Én ezzel a módosítással használom + beraktam egy komplett ágat hogy ne legyen gond a csatlakozómennyiséggel. -
tompika75
csendes tag
válasz
RootRulez #49482 üzenetére
Gyári OEM gép(HP) nem túl régi így gondolom nem sz.r a szellőzése....annyit állítottam nemrég rajta,hogy nem automatán megy a hátsó nagy venti hanem BIOS-ban beállítottam egy állandó fordulatra.Ha úgy gondolom,hogy melegedne akkor adok még neki.Bár így hangosabb kicsit,de elviselhető...max fordulaton olyan hangja van mint egy repülőnek
-
tompika75
csendes tag
válasz
RootRulez #49480 üzenetére
Lehet, de napról napra rosszabodott a helyzett(gigabyte 7300gs),passziv hűtés volt rajta és 53fokon járt ha nem csináltam semmit.Én nem tuningolok soha,de mire raktam volna rá valami hűtést addigra elkezdett csikozni,majd a win7 be se bootolt vele.Így most várja,hogy kidobjam. Ezzen aktiv hűtés van csak azt nem tudom ,hogy lehetne feljebb venni rajta a ventit.Most olyan 50%-on van kb.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
RootRulez #49434 üzenetére
radeon hd5670re gondolsz? én ilyen 10 körüli vga ra gondolok ja és nemtom probléma e hogy csak pci-e 1.1 es a deszka. még erre gondolok
jah most olyan 2700 ig tudom huzni a procit késöbbiekbe akarok 2x1gb-s tuningramot egykét hónapon belülazzal szerintem még tovább tudom huzni mert alapfeszen nagyon birja
-
válasz
RootRulez #49428 üzenetére
Itt rápakolta a srác az AC S1-et, bár, ha jól látom, nem annyira egyszerű a dolog, kicsit matekozni kell a spacerekkel... Ehhez nekem mondjuk se kedvem se időm nincs, szal lehet, hogy javaslok neki egy VGA cserét.
-
válasz
RootRulez #49418 üzenetére
Igen, én is azt kérdeztem havertól (akinek a HD5570-ese van), hogy miért nem vett eleve passzívat, de a kari már megvan neki egy ideje, és most jött rá, hogy hangos a kis venti a VGA-n, ezért most megkért, hogy nézzek neki rá hűtést. Közben túrok néhány külföldi fórumot is, hátha találok valami használható infót.
-
erikke17
őstag
válasz
RootRulez #49422 üzenetére
De mármint úgy hogy ő törzstag és olcsóbban hozzájut, azt ajánlotta hogy tegyek fel régebbi catalystot mert hogy most volt neki egy hasonló problémája Gigabyte-val, de minek tegyek új catalystot ha eddig jó volt vele, szóval ez nem catalyst függő dolog, tisztában vagyok vele én is ha ilyet produkál az megjavulni nem fog, 4 hónapja van hogy kikönyököljön ha nem vehetek új VGA-t -.-
Csak most mit mondjak hé te ennek a vga-nak mikor kedve van behal, azt fogja úgy is mondani majd ha teljesen elpusztul akkor átvesszük...
Fater is full ideg volt hogy már megint a VGA...
Meg eshet olyan hogy egy restart segít rajta?Mert már vagy 3 óra game rajta van és meg se nyikkant.
-
erikke17
őstag
válasz
RootRulez #49420 üzenetére
+megint egy másfél óra game, oda se. Csak igy hova vigyem gariba, ha nem mindig csinálja(lehet már nem is fogja?).
Még 4 hónap van rá, először fél év után ventiből kávédaráló lett volt mikor darált volt mikor nem, el lett küldve meglett, most év elején memória hiba elszállt, gariztatási idő 3,5 hónap (hajamat téptem), most megy két hónapja megint vacakol, ( vacakol vagy csak átmeneti rapli volt?) Még azt se mondhatom hogy hideg meleg hatására a forrasztások fel engednének mert napi 1x van bekapcsolva de akkor megy mindig, vagy napi 2x, melegnek sem meleg 2 óra game után 67 fok 28fokos szobahőmérsékleten. Vagy csak Asus szakemberei ilyen csodaforrasztást csináltak? Ennyit még egy hardverrel sem szívtam-.-
Egyik ismerősön keresztül szokom a hardvereket rendelni mert ő olcsóbban hozzá jut, ma mikor felhívtam mi az álláspont akkorát sóhajtott hogy azt hittem a légáramlat engem is elér, érthető hisz nekem is már kivan vele a .... -
-
Mittu88
senior tag
válasz
RootRulez #49367 üzenetére
A helyzet ugyanaz
egyszerűen érthetetlen... ha hiba van ezekkel a kártyákkal, nem kéne pirosan világítania valamilyen lednek rajta? 4870-esen folyamatosan égett 3 piros led.... Ezen meg megy a hűtő meg minden, mintha semmi baja nem lenne, csak éppen képet nem küld a monitorra...
-
Mittu88
senior tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
RootRulez #49329 üzenetére
Te is tudod, hogy csak olyanok fognak írni erre, akik "biztosak" a dolgukban. Próbálni nem próbálta még senki, de az elmélet szerint működik benne, akkor működni is fog. A gyakorlat azonban mást mutat. Én személyesen voltam bent egy boltban, ahol pont akkor cseréltek alaplapot, mert a régi nForce chipes lapban be se kapcsolt az 5570-es. Kérdezősködtem, hogy milyen munkában van, amikor is mondta, hogy ez történt. Vevő megvette at 5570-est, elvitte. Nem ment neki, visszavitte géppel együtt, ott is kipróbálták, valóban nem ment.
Röviden ennyi a történet. Nem emlékszek pontosan az alaplap típusára, de stol megmondja neked, mert Ő dolgozik ott,és Ő volt épp aki lapot cserélt.
-
Amintiri
csendes tag
válasz
RootRulez #48855 üzenetére
Köszönöm a gyors választ^^ Még 1 kérdésem lenne.. evga gtx570-nek 2x 6pin pci-e csatija van.. na már most az én tápom egy FSP SAGA II 500W aminek jellemzői a következők:
ATX csatlakozó 24 pin
ATX12V csatlakozó 2 db
EPS csatlakozó 0 db
6pin PCI-Express csatlakozó 1 db
6+2pin PCI-Express csatlakozó 1 db
SATA csatlakozó 4 db
4 pin csatlakozó 4 db
Floppy csatlakozó 1 dbBevallom őszintén nemnagyon értek az összeszereléshez, nem is én fogom csinálni ezért fogalmam sincs hogy ezen adatok szerint összelehet e dugni őket egyáltalán, vagy kell e valami átalakító vagy valami.. az alaplapom ASROCK P67 Pro3 B3 ha ez is számít netán.
-
ed019
tag
válasz
RootRulez #48647 üzenetére
Nagy nehezen újra húztam a xp (volt egy kis gubanc az alaplapon a winyo nem a pri-be volt dugva és telepítés közben vagy kék halál vagy mindenféle hiba mindig valami más na de ez most lényegtelen mert fenn van)
VGA driver továbbra sem sikerült
az alábbiakat ír ki telepítéskor:
majd OK és utána ez :Valami ötlet hogy mi hiányzik?
-
ed019
tag
válasz
RootRulez #48645 üzenetére
[link] ezt raktam fel mert előtte próbáltam mást azt meg valami hibát irt ki, de ezt feltelepült gond nélkül.
Amúgy régebbi játékok, igazából egy ismerősömnek kell a gép hogy a kisfia játszón rajta, és megkért hogy rakjak pár játékot is rá. A játékok nagyrészt tesztelve lettek a saját gépemen amin Win7 fut.
Ha esetleg egy linket ajánlanál hogy honnan szedjem le a drivert azt megköszönném
-
gunex
csendes tag
válasz
RootRulez #48407 üzenetére
sajna nem tudom kiprobálni másik gépben.
a vga 76 fokos
600W-os tápom van
a csati bevan dugva, de hozzá se értem amikor már igy indult.azt még én is hagy kérdezem már meg hogy a régebbi xfx 9800gtx-m akkor még 70k volt 2 éves garival másfél év után beszart és helyette küldtek egy gigabyte 9800gtx és kiderült hogy hogy használt és az órajeleni és kb 10% kevesebbek a gyárihoz képest. Persze elötte rákérdeztem hogy nem lehetne e ráfizetéssel egy jobbat venni de nem volt lehetséges igy is 3 hetet vártam rá örültem hogy neki hogy megkaptam mert munkára is használom a gépem.
-
Sátán44
addikt
válasz
RootRulez #48395 üzenetére
Nagyon hasznos volt amit írtál!!
Soha nem voltam még ilyen helyzetben és azért kérdeztelek meg benneteket előtte. Ha használt 8800GTS-t akarnak rámsózni azt visszautasíthatom és mondhatom hogy inkább levásárolnám az összeget?
Pontosan 55.933 Ft-ért vettem 2008.05.24-én
-
matec7
tag
válasz
RootRulez #48379 üzenetére
Windows 7 64-bit.
Eseménynapló:
A hibát okozó alkalmazás neve: shift2u.exe, verzió: 1.0.0.0, időbélyeg: 0x00000000
A hibát okozó modul neve: shift2u.exe, verzió: 1.0.0.0, időbélyeg: 0x00000000
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x004ef860
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0xad8
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01cbee192d84e3e4
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\SHIFT 2 UNLEASHED\shift2u.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\SHIFT 2 UNLEASHED\shift2u.exe
Jelentés azonosítója: e0c67d5d-5a0e-11e0-99a4-001fd0b49f99Nem az intrónál, menü, minden működik, elindul a játék, jó, alacsony grafikán, de nem akad aztán 5 percen belül kidob. Igaz a hőmérsékletet nem néztem, de a szobában 22 fok van, 5 perc alatt csak nem tud túlmelegedni..:/
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenWRT topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest