Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
YASS
tag
válasz
csaabz #32895 üzenetére
Szóval a 250 olyan 4830 - 4850 féle?
( teljesítményben )
akkor nem szóltam, donpedro, húzzad amíg bírja
én nvidiában most csak a 260, és afölöttiek teljesítményét ismerem... a többi ár-teljesítmény aránya ezeknél is súlyosabb( szerintem legalább is, senkit nem akarok anyázni... )
még azt is viccesnek tartom, hogy az új 9800-asok még jóval 20 k fölött is kaphatóak
ejnye -
csaabz
őstag
válasz
donpedro13 #32891 üzenetére
Az átlag 250esek mag órajele van 750 körül, így a te 760-ad még elfogadhatónak tűnik...
Ha nem fagy a gép, akkor oké. -
YASS
tag
válasz
Storms #32892 üzenetére
szevasz
valószínűleg sehogy.
nekem szintén 8800GT-m van, a monitorom meg 1920x1440 75 Hz-n is elfutkorászik, és a 88-nak nincs vele baja.
Ha a kártya, és a monitor is fel van telepítve, akkor ennyi van a monitorban.
Persze beállíthatod, hogy a nem támogatott üzemmódok is megjelenjenek, és magasabbra lőheted, de csak óvatosan... a monitor lehet anyukádat fogja emlegetni a megjelenítés helyettszerk: jahh, win 7... akkor nem tudom
bár ha vista alapokon nyugszik, akkor igazam van..
-
YASS
tag
válasz
donpedro13 #32891 üzenetére
Hogy őszinte legyek, 3 éve tuningoltam utoljára, és még pár hónapig nem fogok, de...
szerintem még mindíg áll, hogy sosem lehet tudni, hogy az adott cucc meddig húzható.
de mindenképpen gari vesztős a történet, legalábbis, ha jól tudom... monnyuk ha eleve húzásra csinálták, ez vicces, de ha egy elmebeteg vesz egy ilyet, és csípőből felkúrja +40%- kal, tuti nem fogják neki kicserélni
egyébként szerintem húzd majd akkor, ha kezded érezni, hogy már nem elég...
addig meg had pihizzen benne az a kis szufla...( ezzel is csak az élettartama nő... )
bár nem ismerem a 250 teljesítményét, kétlem, hogy kihajtaná bármelyik játék is -
Storms
őstag
üdv
Windows 7-em van meg Gigabyte 8800GT és egy Philips 190WV7 1440*900-ba van windows-ba a felbontás téve és 60Hz-re de nem lehet semmi más Hz-re tenni , hogy tudnám vagy milyen programmal 70Hz-re állitani? XP-n még lehetett.
-
donpedro13
csendes tag
Hali
Van egy MSI NGTS250 Twin Frozr-em. A doboza tele van minden féle jóval hogy military class components, OC edition, a manual is tele van ezzel hogy azoknak csinálták akik OCzni akarnak, meg ilyen csoki meg olyan kondi csúcsszuper. Meg hogy terhelés alatt 70 fokon használva 10 évet bír a kártya. 3 év gari van rá, nekem olyan 8 hónap - 1 évig kellene. Kérdés: meddig lehetne túlhúzni? A hűtéssel szerintem nem lenne baj mert elég izmosnak tűnik ez a dual venti meg az 5 heat pipe. Csakhát az előző kártyám gyári OC-s volt, és kísért hogy hátha azért ment tönkre mert húzva volt. Dehát elvégre ha ez ennyire OC-s kártyának van kikiáltva akkor csak bírnia kéne nem? Vagy elcsesződik és visszaküldik a gariból hogy miért húztam?
Az MSI Afterburner based on RivaTuner progit használom húzásra. Most ezek az értékek vannak belőve: Core: 760 Shader: 1835 Memory: 1150
Köszi a válaszokat -
YASS
tag
válasz
ocsi19 #32888 üzenetére
Szóval vissza tetted a zalmant, terhelésnél 65 C a kártya, és még mindíg rosszalkodik?
ha nyugiban 65 fok, az még mindíg rossz... a max terhelés kb. +30-35 fok egy 88GT-nél az idléhez képest... és igazából a 80 C-t sem kéne elérnie... ( az enyém az új játékokkal eléri
)
-
-
ocsi19
senior tag
jajj nem írtam, de vissza tettem a gyári hűtést, azzal 86°-os
Viszont mégsem oldotta meg a problémát a pasztatörölgetés...azt igen, hogy elinduljon egyből a gép, de játékoknál fél óra után kifagy a gép. (most visszatettem a zalman-t, max.: 65fokos)
Mi lehet a gond? A táp ennek lehet az oka? -
sitzoookaaa
csendes tag
csak egy gyors kérdés 4850 x2 fogyasztása és elég e neki 264 w?
-
csaabz
őstag
Hello!
Adataimnál látható, kb 1 hónapos konfiguráció, friss Windows XP-vel (SP3), a megfelelő driverekkkel. Fogja magát és random kék halál. Van, hogy fél óra után, van hogy 4-5 óra után.
Nincs semmi túlmelegedve. Videókártya hőmérsékletét nem tudom, de van hogy csak simán netezés közben történik, tehát vélhetőleg nem túlmelegedésről van szó.Már az előző gépemnél is előfordult ilyen. Hasonló VGA volt és az is AMD konfig, úgyanúgy Gigabyte alaplappal.
Hogy tudnám kiszűrni a hibás hardvert, esetleg szoftvert?Előre is köszi!
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Ismertek olyan programot, ami a 2. képernyő tartalmát kis méretben megjeleníti az elsődleges képernyőn? Szeretném látni, mi látható és hol kolbászolok a kurzorral rajta...
(HD4670)
Köszi!
-
kishawer
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Radeon HD 4650-es kártyát! A kérdésem az lenne, hogy van hozzá egy s-video csatlakozó, ami 3 szinű (kék,piros,zöld) compositban végződik! Azt tudom, hogy a sárga, fehér, piros composit, a videó, és a hang átvitelére szolgál, de mire jó a kék, piros, és a zöld? Projektorhoz?
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
HUNNIA1920 #32812 üzenetére
Na megjött az új tápom (FSP 400-60HLN) és sajnos ezzel sem megy a tuning. Egy hibalehetőség kilőve.
-
YASS
tag
válasz
ocsi19 #32878 üzenetére
Zalmannal, gyári értékeken elképesztően szar...
döbbenetesen szar...
az enyém gyári hűtővel nem megy 80 fölé, pedig a hűtéssel nem oké valami.. ( 30%-on megy mindíg 1340 rpm körül )
az a hűtő nincs jól rajta még mindíg, vagy a szellőzés nem jó.. felteszem a szobád nem 35 fokos... -
dokee78
félisten
Max 1280x1024 játszom a monitor miatt és nem is tervezek monitort venni.
Ebben a felbontásban megveri a 9600GT-t az HD5750? -
ocsi19
senior tag
Köszönöm mindenkinek, de megoldódott a dolog...
Leszedtem a hűtőt, 1-2 ezrednyi paszta volt a gpu mellett azokon a kis valamiken
, letöröltem és most hipphopp beindul 10ből 10x
Már csak az aggaszt, hogy max terhelés alatt ~ 87°-osnak írja az everest...az nagyon sz@r?
(újrapasztáztam!)üdv.: ocsi
-
ocsi19
senior tag
válasz
kbalazsa #32872 üzenetére
az a baj, hogy egyenlőre se táp, se vga cserére nincs lehetőségem.
Memóriát sztem kivehetjük a sorból, mert kivettem duálból egyet és úgyis ugyanaz a jelenség, fel is cseréltem őket egyesével, illetve memtest is hibátlanul lefutott.+
VGA-t lefuttattam egy video card stablity teszten és lefutott (3dmark06-al is)+
táp nem tudom mennyire lehet hibás, mert ha nincs kép attól függetlenül felpörög minden, sőt még a vinyó is betölt... -
YASS
tag
válasz
ocsi19 #32869 üzenetére
Próbáld meg tesztelni a kártyát egy rohadt régi driverrel...
ha azon elfut, a videó jó.
aztán memória is lehet... ( akár a videókártyáé, akár ami az alaplapban van... )
hmm..
először talán próbáld külön-külön a két memóval széthajtani a gépet a jelenlegi videodriverrel
aztán driver csere...
esetleg haver karija bele, és meghajtani, ha az előzőeken is elbuksz..
ha más videó is gányos, akkor talán memo lesz...
így kideríthető, hogy mi a baj..
( ha frissítettél wint, akár az is belegányolhat... nekem már omlott x64 vista is egy frissítéstől)
a legfontosabbat kihagytam... ha az ilyen szétfagyás után nemindul a géped, akkor viszont a hőmérsékletekkel lesz gond, és addig nem indul, amíg ki nem hűl picit ( az olyan fél perc )
fagyás után tiszta kézzel fogdosd meg a 8800-t, a memókat, az északi hidat, és a proci hűtőt... bár tudomásom szerint a 8800 sípol, ha melege van, az alaplapért, prociért meg a rendszer hangszóró nyivákol, már ha be van kötve... talán a memók melegzenek túl -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Problémám a géppel, remélem valaki tud segíteni:
Megy 2 vagy 4-5 órát a gép 3D-s alkalmazásban - teljesen változó, hogy milyen időközönként - és egyszer csak szétfagy...van amikor a gép indítás is csak ~ tizedjére sikerül.Ez a jelenség úgy néz ki, hogy elindítom a gépet, felpörög minden kép nuku...és sokadik restartra adja csak be a képet.
Ez VGA hiba lehetA gép:
Asus P5k
Q6600 AC Freezer 7
POW 8800GT ZalmanVF900cu
2x1GB ram 1066
FSP400W Green powerSegítségeteket előre is köszönöm!
üdv.: ocsi
-
YASS
tag
válasz
Mika1227 #32865 üzenetére
utána néztem:
Nos, jól néz ki, az nem vitás
Ellenben így ránézésre szerintem ennyit tud egy 12 centis hűtő, ami nem 2 k, hanem a negyede...persze ezt rá is kell bűvészkedni, és valszeg hangosabb is, mint a fentiszépség
szóval mivel teljesítményben ( RÁNÉZÉSRE) nincs különbség a kéz opció között,
neked kell tudnod, hogy olcsóból bűvészkedsz egy brutál hűtőt, vagy 2k-ból lessz egy brutál és szép hűtődam itt egy teszt... http://www.flash.hu/index.php?p=termek&id=376 ( sajna 12 centissel nem tesztelték
)
(am hogy a fenébe kell rendesen linkelni itten?
)
-
kishawer
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Radeon HD 4650-es kártyát! A kérdésem az lenne, hogy van hozzá egy s-video csatlakozó, ami 3 szinű (kék,piros,zöld) compositban végződik! Azt tudom, hogy a sárga, fehér, piros composit, a videó, és a hang átvitelére szolgál, de mire jó a kék, piros, és a zöld? Projektorhoz?
-
Mika1227
őstag
Szerintetek inkább Turbo Module-t vagy 12 centis ventit vegyek az Arctic Cooling Accelero S1-re ? Csendes ez a Turbo Module?
-
dokee78
félisten
HD 5850 VGA kihajtásához milyen CPU-k kellenek AMD/Intel oldalon?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
jfehervari #32859 üzenetére
Sajnos szerintem sem javítható ha azzal van gond.
-
YASS
tag
válasz
kbalazsa #32861 üzenetére
Na ja....
szerintem majd kap névnapjára egy accelero s1-et... ha nem jön ki elég a kis 88-ból, még minnég rámegy egy 48-as atira
bár amilyen beállításokkal jáccogatok, ez nekem még fél évig tuti jó lesz
ha meg sikerül jól megcibálni, még fél év
asszem körül nézek a 8800 topicjában, mennyit lehet kisajtolni a drágából..mégegyszer köcce a segítséget
-
kbalazsa
senior tag
válasz
jfehervari #32859 üzenetére
Ha a memória megadta magát, az nem annyira javítható
YASS: Én a helyedben nem nagyon húzgálnám azt a kártyát ezzel a hűtéssel
-
YASS
tag
válasz
kbalazsa #32856 üzenetére
dobobazsy
köszi a tippet, az emesi after műkszikkbalazsa
a riva valami x64 sys fájlért rí, pedig kétszer is húztam 64 bites verziót, és aztat írták, hogy viszta komptovábbá... a fan speed msi afterrel 1354 rpm-ről (30%) fel UGRIK 1388 rpm-re (100%)
pedig nem hiszem, hogy a galaxy fost rakott össze...
fincsi G92-es ez, fél év múlva megcibálom, és még jó lesz
csak nem ezzel a hűtéssel...Mindkettőtöknek köszi a segítséget
azért majd megnéjjem terhelésnél, hogy mit jelent a kemény 30 rpm
am valahol nemrég láttam... ezek elviháncolnak 100 celsiuson is ???
mert akkor vígan húzhatom... és akkorgalaxy
-
Gaboman
nagyúr
válasz
jfehervari #32857 üzenetére
A memóriák rajta lehet feladják a szolgálatot!
Erre tudok tippelni!
Nálam ilyen eset akkor fordult elő ha tuningoltam a kártyát és nem bírta,nincs húzva a kártya?
Ha igen vedd vissza alapórajelekre! -
jfehervari
tag
Üdv!
A következő probléma jelentkezett nálam.
Bizonyos időközönként beszemetel a kép. Olyan mintha memóriahibás lenne a VGA, apró színes pixelhiba szerű pöttyöződés jelenik meg .És utána kékhalál,de vanmikor megy egy darabig. VGA: Gainward 8800 GTS 320Mb.Mi lehet a gond? Másik gépben is ugyan ezt teszi. -
YASS
tag
Lenne egy kérdésem... ( milyen fura...
)
Tudom, hogy a 8800GT már rég kifutó, de én meg vagyok vele elégedve...sőt szerintem az 5600+-om gyári sebességen még hagy is benne valamicskét...
Viszont a mostani játékoknál már zavaró ( 70-80 celsiusnyira zavaró) hogy a vga hűtése ( az everest szerint) ha fejre áll is a vga, csak 30 %-on megy, olyan 1300-1400 rpm-en... ( szintén nincs meghúzva )
QnQ kikapcsolva ( elmegy az erő a procikából, és nem gyön vissza ) bár nem tom a QnQ csinál-e bármit a vga hűtéssel (kétlem)
és sem a vga driverben, sem máshol nem találok olyan opciót, hogy állingassam a dolgot...
Szegény meg olyan hűségesen szolgál, ne süljön már meg gyári sebességen
előre is kösz a segítséget -
Gyufaaa
veterán
-
ocsi19
senior tag
válasz
1hijjanhusz #32822 üzenetére
Előzmény:
"Megy 2 vagy 4-5 órát a gép 3D-s alkalmazásban - teljesen változó, hogy milyen időközönként - és egyszer csak szétfagy...van amikor a gép indítás is csak ~ tizedjére sikerül.Ez a jelenség úgy néz ki, hogy elindítom a gépet, felpörög minden kép nuku...és sokadik restartra adja csak be a képet.
Ez VGA hiba lehet"
A gép:
Asus P5k
Q6600 AC Freezer 7
POW 8800GT ZalmanVF900cu
2x1GB ram 1066
FSP400W Green powerhúzás nélkül.
-
BullKoxa
őstag
Hellosztok!Lenne egy kis gondom nem találom ebből a 32 Bites verziót 15.37_nforce_win7_64bit_international_whql.Valaki segítene rajtam?Előre is köszi!Havernak kellene
-
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #32842 üzenetére
Nem egészen vágom a gondodat. Az ATi kártyákon nem HDMI hanem DVI csati van, amit egy átalakítóval tudsz összekötni egy HDMI kábellel. De ha az alaplapodon van HDMI csati (gondolom valami ATi az is) akkor kösd össze azt a TV-vel és küld ki azon a csomagot HDMI-n keresztül.
A lejátszó progiba átállítod a megjelenítőt és a hangkimenetet.
-
pzs0707
csendes tag
ATI radeon HD3450 és kipróbáltam HD4200-al is......
-
agemate
addikt
Hali!
Van egy Gigabyte hd4850 512mb-os kártyám, amin csak ez a régi hdmi csati van.
Az lenne a kérdés, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy full hd tv-hez csatlakoztassam a kártyát? Kábelt nem szeretnék venni, van egy megfelelő hosszúsági HDMI kábelem.
Az alaplapom (ga-ma785gt-ud3h) integrált vga-jának van HDMI kimenetele. Nem lehet valahogy a hd4850 kimenetét rávezetni az IGP HDMI kimenetére? -
pzs0707
csendes tag
lg m2794d monitor hdmi bemeneten nem a képernyő teljes felületén jeleníti meg a képet.
ati driverek frissítve.
mi okozhatja? -
-
-
old gray
addikt
Valaki ki tudna valami értelmes infot bogarászni ebből a minidump-ból?
Egy haverom vga-ja összecsíkozza a képernyőt 3D alkalmazások esetén, majd kékhalál. A dumpban van a hiba leírása...de mi lehet a gond?
-
pzs0707
csendes tag
LG M2794D monitor DVI bemenettet használva 1920*1080 felbontással tökéletes, de HDMI bemenettel a kép körül (két oldalon, fent és lent) kb 1cm fekete sáv. A felbeontás 1920*1080-nak írja. a monitor 16:9-es üzemmódban van. driver friss.
mi okozhatja a hibát?
köszönöm
pzs -
Met
nagyúr
HD 4350-nek nem magasak ezek az értékek? Irodai gép, passzív kártya
GPU dióda (DispIO) 59 °C (138 °F)
GPU dióda (MemIO) 56 °C (133 °F) -
joi29
őstag
válasz
kukac1999 #32810 üzenetére
-Ha annak idején előre megfontoltan mivel gondolom nem volt olcsó mulatság
direkt CF-es lapot vettél, akkor miért nem Ati vonalon fejleszted a rendszered?
-Ami azt illeti CF-ben a sli nem igen fog működni, viszont arra van esély hogy
a physx beindul rajta.zuchy
-Vagy táp, próbaként mindent lehúz csak a lap és a vga van rákötve a tápra,
és úgy indítsd be.
-Esetleg ha van egy másik vga akár kölcsönbe is, az segítene kiszűrni a hibát.1hijjanhusz
-Az MSI-nek van az 5K-es Radeonokhoz egy Afterburner nevű progija. -
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gond a gépemmel....
Megy 2 vagy 4-5 órát a gép 3D-s alkalmazásban - teljesen változó, hogy milyen időközönként - és egyszer csak szétfagy...van amikor a gép indítás is csak ~ tizedjére sikerül.Ez a jelenség úgy néz ki, hogy elindítom a gépet, felpörög minden kép nuku...és sokadik restartra adja csak be a képet.
Ez VGA hiba lehetElőre is köszönöm a segítséget!
üdv.: ocsi
-
fagy53
nagyúr
válasz
1hijjanhusz #32818 üzenetére
Szerencsére ilyen nincs, már lenne egy csomó vmemhibás kártya.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #32817 üzenetére
köszi, de ezt használom. Csak láttam vmelyik tesztben ez másik progit amivel külön lehetett a gpunak és a memnek feszt adni. Csak elfelejtettem a nevét
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
1hijjanhusz #32816 üzenetére
Ati Tray Tools. Ezzel tuningolni is tudod.
-
1hijjanhusz
senior tag
Tudna vki mondani olyan progit, amibel feszt tudok állítani vga-n?
-
zuchy
őstag
Üdv!
Régebben már volt ilyen problémám amit most írok le, de az megoldódott. A probléma az, hogy kivettem a VGA-t a helyéről, visszaraknám, de nem ad képet egyik DVI kimenet se. (Balfasz nem vagyok szereltem már gépet) 8800GT lenne a kari. De szerintem nem is bootol, semmit nem csinál, vinyóállapot-jelzó led meg se mukkan...
Volt már ilyen gondom, de az megoldódott. Hogy mitől azt magam sem tudom. Egyszerűen otthagytam az egészet, mert már nem tudtam mit kitalálni. Kb 3 óra múlva megjavult. Ja és C-MOS clear volt az első esetél is, meg most is. Az a baj, hogy már több napja nem jó. A monitor azt írja ki, hogy nincs jel, mintha nem is lenne bedugva a VGA-ba a DVI kábel.
Most vagy a lap vagy a VGA szarakszik.Valakinek valamilyen ötlete?
-
-
HUNNIA1920
őstag
Ja közben elírtam, nem a legújabb BIOS volt fent, hanem az utolsó végleges. Most raktam fel az utolsó BETA - t, amivel ugyanúgy sz*r.
Ezzel kifogytam minden lehetőségből, részemről lezárva. Sajnos túl kell adnom rajta.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
kukac1999
csendes tag
Sziasztok.
Lenne 1 kérdésem.
Van nekem 1 DFI Lanparty P45 T2RS lapom ami CF-es.Olyant lehet csinálni hogy rakok bele 1 9800GX2 öt és mellé 1 9600GT videókarit,nade olyant hogy a 9600GT csak fizikát számoljon a 9800GX2 nek,olyant lehet csinálni ezzel a lappal?vagy csak SLI-s lappal lehetne?És ha esetleg lehet,akkor hogy csináljam? -
HUNNIA1920
őstag
válasz
kriszbon #32802 üzenetére
Úgy értettem, hogy a 4770 - essel használva a gépet kivettem belőle amit csak lehetett (1 memória modul, hangkari, 1 winyó, DVD író, házhűtő) és így se volt jó.
Mikor írná ki az elején az alaplap nevét, proci sebességet, winyókat stb. na ott indul újra a gép tuningnál. Majd vissza állítja a procit és elindul a win. töltés. -
ilge0428
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy MSi nx 6600 gt kártya van a gépben aminek a ventillátora kiszakadt,ezt lehet külön cserélnem vagy csak együtt?igazábol nekem nincs szükségem olyan profi kártyára mivel játékra abszolut nem használom,mit ajánlanátok milyen kártyát vegyek ujat? (alapla:asus a7n8x,1gb ram,procit nem tudom)Lehet ez a hiba miatt nincs hangom illetve nem akar betölteni induláskor a Windows?raktam fel fótot igy néz ki
-
kriszbon
őstag
válasz
HUNNIA1920 #32800 üzenetére
Azt írtad hogy 20-30s amire egyáltalán elindúl a gép, én erre írtam azt, mert winyó nélkül a gép elindul azonnal, csak ugye rendszert nem tud betőlteni.
Most akkor ezt meg én nem értem, a régi kártyával sem megy már tuninggal?
"Visszaraktam a régi VGA - t, most azzal tökéletesen megy a gép.
Kivettem belőle amit csak lehetett, de úgy is se akar tuningal boot - olni."
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest