Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
RootRulez
félisten
válasz
Berguson #33799 üzenetére
Amit biztosra tudok, hogy a .NETFramework, az nem olyan, hogy a 2.0 frissítése a 3.5, hanem az két különböző dolog
És ha valamihez a 2.0 kell, akkor nem biztos hogy fog működni 3.5-el. CCC-t se "frissítgesd", hanem amit letöltesz azt tedd fel...
Más hirtelen nem jut eszembe
-
RootRulez
félisten
válasz
Sziszifeca #33795 üzenetére
9600 vs. 9550 közt nincs annyi különbség... Így megéri a kicsit gyengébb GPU-t de kétszer annyi ramos karit, így 9550 256MB részemről, és ha tényleg "csak" 3-4 a keret rá...
-
Steve-0
őstag
válasz
Sziszifeca #33795 üzenetére
6600GT-t vagy 9600 az XT vagy PRO vagy SE?
9600 Különböző változatai -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Egy S.O.S segítség kellene nekem srácok!
Kellene haveromnak egy AGP-s kártya, amin a SIMS 3 menne, de nem tudom melyiket vegyem. 3-4e ft-os kategória jöhet csak szóba.
Ebben tudtok segíteni?
Eddig ezek között vacillálok: Ati9600 128mb, Ati 9550 256mb
Szerintetek???
Köszönöm előre is! -
joi29
őstag
válasz
szakalistvan #33792 üzenetére
CRT tévéhez az rca kábel is bőségesen elegendő AMD kártyák esetében.
A Gf-os S-video rca átalakítók és kábelek nem jók Radeonokhoz,
azoknak a sajátjukra van szükségük. -
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Tv-out-on szeretnék csak video-jelet továbbítani egy régebbi tv-nek,a masinán van Scart ,S-Video,meg sima analóg rca bemenet,melyiket válasszam?6m-re kell továbbítani a jelet.
Bár lehet hogy az s-videot el kell felejtenem,a tv-out kábelemen nincs,csak 3rca.
De van egy Agp-s 6600Gt-hez való az jó lesz a 4850-emhez?
Bocs a sok kérdésért... -
Berguson
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy most telepítettem win-t,feltettem az eredeti drivercd-ről a driverét a vga.mnak (HD4890) ami feltette a .net 2.0-t is.
Ezt frissítettem 3.5-re és a CCC-t az új 10-esre. Megpróbáltam elindítani a CCC.t,de semmi nem történik...
Már uninstall is volt,újból felraktam,de akkor sem akar elindulni...
Rákattintítok,homokóra forog pár másodpercig,és ennyi. Nem történik semmi...Valaki segítsen legyenszíves!
Köszönetttel...
-
Muki94
aktív tag
válasz
schawo #33789 üzenetére
Szerintem ez a kártya tán csak kevesebbet fogyaszt egy egyszerű avi-lejátszással, mint egy 1080p felbontású HD videóval, netán egy mai játékkal.
Pedig mindkét esetben előjön.
Tápcsatit a biztonság kedvéért kihúztam-bedugtam.
...
Közben az az ötletem támadt, hogy letörlöm a driverjét, és a win7 azt csinál vele, amit akar.
Talált is hozzá meghajtót, azaz a wddm 1.1-et. HD film, játék, eddig nem fagyott rajta.
ATi sucks...
Várom a következő driver-t, de az is lehet, hogy marad ez.Viszont 3D teljesítménye mennyivel romlik a kártyának, nem tudom. -
Muki94
aktív tag
Sziasztok!
Érdekes problémával fordulnék hozzátok.
Windows 7 32bit, HD2900XT, régebbi, és egy legújabb driver.
Netezés, msn, zenehallgatás, stb közben semmi probléma nincsen.
Elindítok egy filmet, legyen az akár avi, akár mkv, vagy játék, például Modern Warfare2...
Kisebb-nagyobb időközökkel, megfagy a kép, elsötétül, majd nagynehezen visszaáll.Ez idő alatt eltelik 15-20mp.Nem értem, mi okozhatja a problémát, tuti, hogy szoftverek bénázás lesz.
Miután helyreáll :kép
Ötletek, hasonló tapasztalatok?
-
nem_tom
őstag
jó, köszönöm!
akkor majd minél hamarabb veszek hűtést, mert bekrepált az enyém, így most csak az alaplapi VGA -t használom ideiglenesen.
-
joi29
őstag
válasz
nem_tom #33779 üzenetére
Hát 99%-ban nem, viszont nem egyszer volt már rá példa, hogy a régi
9200pro Radeonok hűtő rögzítő műanyag lefogatói, egy idő után kinyúltak
és a gpu nem érintkezett a bordával.
Tehát hűtése sem volt a kártyának, igaz azok a darabok irodai munkán kívül
semmire nem voltak használva, így terhelés hiányában nem is károsodtak a túlmelegedéstől.
De ez csak egy példa a mai kártyák ziher hogy vagy leégnek,
vagy a meghajtó lekapcsolja őket a hardver védelmének érdekében. -
nem_tom
őstag
üdv!
lehet használni VGA -t hűtés nélkül?
előre is kösz!
-
joi29
őstag
válasz
jaja1981 #33773 üzenetére
Akkor viszont az x1900XT-t, meg pláne nem hajtja ki mivel a nála
25~30%-al gyengébb x1950pro a játékok többségében vagy gyorsabb,
vagy épp hogy csak egy kicsivel lassabb a 8600gt, 2600XT párostól.
Úgyhogy most vagy mindkettőnknek igaza van, vagy mind ketten bebuktuk.(#33774) schawo
Pontosan. -
saskaa
tag
üdv.
kérdés, adott egy 4x agp slot-al megáldott alaplap és egy 8x vga (geforce fx 5200).
ha ezzel a lappal használom a vgat ak normálisan fogja kezelni csak 8x helyett 4xen...ha jól gondolom. jól gondolom? -
Gallac
senior tag
3 Ghz-s Pentium 4 proci milyen videokártyát tud kihajtani szerintetek?
-
crazyzozy
tag
válasz
Alister71 #33768 üzenetére
Most vettem észre,hogy a Biosba turbo mód volt beállítva normal helyett,és a Ramok 1600Mhz-n mentek.Most a ramokat visszaállítottam 1333Mhz-re.Elvileg pedig a ramok 1600MHz is mehetnek. Majd reggel megint bekapcsolom és meglátom a változást.Mivel általában több órányi leállás után szokott nem megfelelően indulni.
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Gygabyte EP45T DS3R alaplap; E8500 proci; Gigabyte 460W táp; 2GB DDR3 ram; ASUS 4850 ATI: ilyen gépem van. A problémám az,hogy a gép folyamatosan újraindul mikor elkezdené tölteni a windows-t. A kérdésem az,hogy lehet-e a probléma oka,hogy nem Gigabyte VGA van benne. Mikor többszöri alkalomra bejön a windows akkor ezt az üzenetet kapom:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 7f
BCP1: 00000000
BCP2: 00000000
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\020410-20108-01.dmp
C:\Users\Zozy\AppData\Local\Temp\WER-34679-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt -
rgida
csendes tag
Nekem Chieftec 350 W tápom van,tehát ha így nézzük csak valami nagyon low karit bírna el.Elvileg.
Jelenleg alaplapi integráltat használok.
Szerintetek mi a max amit elvinne gond nélkül?(Radeonok felé hajlok)
A gépem többi paramétere a profilomban.
Köszi! -
fagy53
nagyúr
-
rgida
csendes tag
Hali!
Azon gondolkozom,hogy ha egy "átlagos" VGA fogyasztása max 65 w,akkor miért írja a gyártó a rendszerkövetelményhez hogy min. 400 w táp szükséges? -
Alister71
nagyúr
válasz
Den Hadnagy #33757 üzenetére
A kari saját topikjába próbálj egy gyári biosért rimánkodni, ott hamarabb találsz.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Alister71 #33756 üzenetére
Menni megy, de érdekes módon akkor rinyál, hogy tápcsati hiányzik neki, amikor rá van dugva. Ha nincs rádugva, akkor simán elindul, csak 3d-ben még nem teszteltem, nyilván hiányozni fog a fesz neki.
Azért sírok itt egy gyári biosért. Nem olyan ritka kártya ez, csak megszán valaki.
Ami rajta van, az onnan szedtem, ahonnan mutattátok, direkt formula kiadás. Nem is rinyálnék, ha nem lenne ez a tápcsati dolog.DH
-
Alister71
nagyúr
válasz
Den Hadnagy #33755 üzenetére
Csak nem jó még a kártyád? Feltételezem, hogy nem csinálsz többet ilyet!
Biost cserélni az eredeti megléte nélkül? Komoly.
Átérzem a parádat, bár segíthetnék. -
Den Hadnagy
senior tag
Akinek van esetleg 512-es Asus Formula 4770-ese, az megtenné nekem azt a hatalmas szívességet, hogy GpuZ-vel lementi nekem a gyári biosát, és elküldi nekem a mr.bateman84@gmail.com-ra?
A GpuZ legújabb verziója itt van : http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/
3 kattintás az élet...
Őrülten hálás lennék érte.
Köszi:
DH
-
Immy
őstag
Miért van az, hogy nvidia féle cuda-t sokkal több program támogatja, mint az ati féle stream-et?
Immy
-
joi29
őstag
válasz
szmogi #33748 üzenetére
Azt hogy ”ömlesztve” érkezik ahhoz a céghez vagy vállalathoz aki beszereli
őket egy PC-be.
Az ilyen kártyákat ha nem használják fel akkor tovább adják kis kereknek
értékesítés céljából.
Ezekhez a kártyákhoz nem jár semmilyen alkatrész, se lemez, se kábel csak
simán egy antizacsiba kapod meg. -
szmogi
csendes tag
Sziasztok.
Mit jelent ha egy videókártya OEM? -
Lustig
tag
Sziasztok !
Lenne egy olyan kérdésem hogy kinéztem egy laptopot a belső tulajdonságai nem is annyira lényegesek de a VGA az valahogy elbizonytalanított mi a véleményetek a ATI HD 4330-ról ?
512mb DDR3-ascsábító , elsősorban nem játszani szeretnék rajta de ha elkap az unalom azért szeretnék elővenni egy GRID DIRT2 vagy egy GTA4-et
szerintetek ez a VGA elbírná ?
-
Tristis
őstag
válasz
RootRulez #33742 üzenetére
Eddig gyári x2-es proci hűtőm volt, de már ki van nézve egy Arctic Cooling pro 64-es és úgy lesz fordítva, hogy a táp felé menjen a szellő. Alul meg kitöröm az összes kártyahelyet és ott jöhet be a hideg levegő. Ez biztos sokat segít majd.
Egyébként nagyon keveset játszom, talán átlagban heti 5 órát... ennyivel csökkenhet azt hiszem az élettartam.Köszönöm a választ!
-
RootRulez
félisten
válasz
Tristis #33740 üzenetére
100 fokig nem kellene aggódnod, mert nem fog tönkremenni közvetlenül a melegtől. Viszont hosszútávon nem javasolt hagyni, hogy ennyire felmelegedjen, mert a VGA hamarabb adhatja be a kulcsot
Sztem tegyél rá/közel hozzá egy ventit még valahogy, had kavarjon egy kicsit oda... Bár lehet elég lenne a ház elejébe is egy venti (ha nincs még), hogy mozgassa bent a levegőt...
-
Den Hadnagy
senior tag
Na ezt hallgassátok:
Próbákoztam a fellelhető bios-verziókkal.
A direkt enyémnek szánt (formula) felment rendben, de bootnál rinyált, hogy nincs tápcsati rádugva a karinak.
Idegességemben lehúztam, és úgy bootoltattam. Most bejött.... Én ezt nem értem. Gondolom terhelés alatt meg majd jól kifagyok a feszhiány miatt... De legalább már nem fekete a kártya adott képe.De ha valaki meg tudna dobni egy 512-es Asus 4770-es formula változathoz tartozó file-al, annak nagyon megköszönném... Nem link kell, hanem valaki, akinek ilyen karija van, gpu-z-vel kimentené nekem a gyárit?
Ígérem többé nem bűvészkedem előzetes mentés nélkül, jó lecke volt...
N
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Biztos sokan feltették már, de hátha így egyszerűbb és pontosabb az információ.
SAPPHIRE HD4670 ULTIMATE ilyen passzív VGA-m van. Sajnos az új hűtés még várat magára, de a vizsgaidőszak után most játszogattam egy kicsit (1,5 óra), és 80 fokra felment a kártya hőmérséklete. Meddig mehet fel? Mennyi már a veszélyes zóna?Gondolom mivel nem fogyaszt ez a kártya sokat, így nem is melegszik annyira mint a többi... ezért is lett a hifis konfigba emiatt ilyen vga.
Válaszokat előre is köszi!
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Alister71 #33737 üzenetére
A gondom az, hogy eljutnék az usb-flashig, csak mihelyst beteszem a 4770est, akkor az alaplapom letiltja az integrált megjelenítőt, és csak feketeséget látok.
Hogyan tudom megcsinálni, hogy a külső kártya bent legyen, bele is tudjak nyúlni, de az igp kimenetét hajtsam? HDMI-n megy a jel, ha ez lényeges.
Vagy próbáljam meg vakon begépelni a parancssort? Honnan tudom ha kész a flash? Újraindul, vagy kb mennyi idő?
DH
-
Alister71
nagyúr
válasz
Den Hadnagy #33736 üzenetére
Mindenképp az integráltat állítsd elsődleges megjelenítőnek, mert ha a PEG-et állítod be, nem lesz képed az integráltan sem.
Nem tudod vele elrontani az integráltat, az atiflash ellenőrzi a gpu-t mielőtt flash-el. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Alister71 #33734 üzenetére
Kösz, rendes vagy. Épp most formáz a pendrive, eddig minden oké. Az integrált karimat még véletlenül sem tudom így elcseszni, ugye?
Bár még van gép a házban, amit tönkretehetek
Tényleg, amikor az alaplapon a biosban átállítom, hogy pendriveról bootoljon, akkor le kell kapcsolnom egyúttal az integrált karit, vagy úgyis lekapcsol, amikor beteszem a külsőt?
N
-
Alister71
nagyúr
válasz
Den Hadnagy #33733 üzenetére
Csináltam már jópár vga flasht, atin is nV-n is, de rajtam is kiül a para, ha valamelyiket elqrom.
Mikor sikerül visszarakni az eredetit és indul a kártya, mindig megfogadom, hogy ez volt az utolsó, de hát nem úgy van az! -
Zolás
addikt
válasz
Den Hadnagy #33731 üzenetére
Belinkeltem neked az egész cikket ahol tisztán és érthetően le van irva.
Ha igy is gondok adódnak a megértéssel akkor viszont kérj meg egy hozzértőbb barátodat nehogy kárt okozz a gépedben véletlenül. -
Den Hadnagy
senior tag
Kösz srácok.
Ebben az Asus Top bios fórumban találtam egy linket... arra a biosra, amit a srác használ a túlhajtásra. Amúgy is ezt akartam rátenni, hogy annak idején majd túlhajtsam 1ghz felé.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=223573
(11-ik hozzászólás)Le is töltöttem a filet, amiről a cikk szól, mert az egyik srác kérte ott a fórumban is.
Most lécci azt mondjátok el, hogy hogyan megy ez a pendrive-os flash... (oké, utólag láttam a linket... bocs, para vagyok... de akkor ezek szerint nem kúrtam el végleg a karit)
-ugyanez műxik CD-vel is, gondolom...)
És nagyon köszönöm a gyors reakciót.
DH
-
Zolás
addikt
válasz
Den Hadnagy #33726 üzenetére
Milyen biost tettél rá?
Keresd meg a techpowerup oldalán a megfelelő biosokat és addig próbálgasd mig el nem fogadja az egyiket. Ma én is igy jártam de mivel tudtam melyik a réginek megfelelő bios igy azt leszedtem, felraktam a gépre és már müködik is ugyanugy.[link] Én ezzel a pendriveos módszerrel csináltam. Leszedtem pár biost(köztük a réginek megfelelőt) és végül is csak azzal indult el a kártya.
Szerencséd van az integrált cuccal nem kell egy PCI-os régi kártyát keresned.Lord Vader mázlista van integráltja nem kell neki az S3trio-t előbányászni a cipősdobozból
-
Alister71
nagyúr
válasz
Den Hadnagy #33726 üzenetére
Itt van 3 Asus 4770 bios, ha a vga nem ad képet, csak pci-os vga-val tudod visszarakni atiflashel, ill ha van integrált akkor még azzal is.
-
Zolás
addikt
válasz
Norb3rto #33725 üzenetére
Gondolom játszanál és azért? Akkor egy erős dx11es vga kell. Ha nincs a játékban Physix akkor nem fog besegiteni az NV kari játék közben.
Ennek az egyik ATI másik Nvidia kari és együtt dolgoznak csak olyan játék esetén használható amibe van physix de a gyenge dx11es kari le fogja fogni a dolgot. -
Den Hadnagy
senior tag
Lehet sikeresen elrontottam az asus 4770-esemet...
A biosban piszkáltam, megflasheltem winflashhel. Azóta nem ad képet a hdmi-n, most az integráltról írok.... Hogyan lehetne visszacsinálni? Csak kettőt sípol a gép induláskor, win7 feláll, mert hallom a hangján, de kép nincs. Van olyami, mint az alaplapon, a clear?
A bajt win alól csináltam, ati winflash-el.
Sürgős, para vagyok, lécci lécci segítsetek... Na persze eredeti biosom sehol nincs... láma vagyok tudom...
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok olyan kérdésem lenne hogy vennék egy kisebb dx11 vgat és egy nv kártya mellé tenném megoldható e vagy vegyek dx11 ből nagyobb vgat?Ati csak a dx 11 miatt lenne a gépben ez lemaradt
-
Zolás
addikt
válasz
Alister71 #33721 üzenetére
Az van nekem is tartalékba egy pár darab de csak egy müködik
A többit eltettem majd mutogatom a nemlétező unokáimnak hogy hát vót ilyen is látodÉn a kártyámra az eggyel ujabb biost akartam felrakni. Szóval nem is nagy moddolás csak egy verziószámmal ujabb. Mégse jött össze.
Sőt most egy gameportos creative hangkarit is találtam. A régi szép idők ejj -
Rover623
félisten
válasz
werszomjas #33710 üzenetére
Mire nem jó ez az izé...internet, vagy mi a szösz...
-
Zolás
addikt
válasz
Alister71 #33718 üzenetére
Ja csak a NorthBridge beállitásaiba van mélyen elhelyezve tényleg nincs eldugva
Ott kerestem volna utoljára de már megtaláltam és megoldottam.
Azért kellett hogy a halott vga is bennelegyen a gépben és tudjam flashelni. Viszont ha nem állitod át akkor a PCI-E az elsődleges és nem kapcsol át a másikra. -
RootRulez
félisten
Ez lesz a te topikod: Milyen videókártyát?
Ott folytatjuk...
-
Zolás
addikt
-
hads
tag
Sziasztok, kérdésem van, mert nekem idáíg csak olyan alaplapjaim voltak és van most is, amikben integrált VGA volt.
Kaptam most egy P4P800 SE 478-as asus alaplapot VGA nélkül. megnéztem a leírásban, hogy 4x és 8xVGA mehet bele, melyek ezek, milyet keressek itt a PH-n?
-
envy06
tag
sziasztok szerintetek a hd 5850 ára hogyan fog alakulni kb 2 hónap múlva " az új Nvidia kártyák miatt" ? köszi
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
DisplayPort-ot utólag lehet-e a gépbe varázsolni?
Most tervezek VGA-t venni, de jelenleg nincsen semmim, amivel kihasználnám a DP portot, amit meg pont venni tudnék, azon nincsen DP port, ez most még nem is gond, de később lehet az lenne.
Valamint feltudnátok néhány dolgot sorolni, amire a DP port való?
Kicsit le vagyok maradva, egyenlőre a HDMI-nél tartok, ugyanis azzal van összekötve a gép és a TV.
Miért jó nekem a DisplayPort? -
Zolás
addikt
Nem tudja valaki hogy P5Q lapon hogy állitom be a primary graphic adaptert? Elkurtam a vga bios flashelést és van egy pci os karim de nem tudom hol lehet primarinak beállitani.
Sürgős lenne köszi. -
zolist
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az új nvidia driverben nem találtam olyat hogy teljes videó ablak kiterjesztése a tv-re. Nem tudtok vmi megoldást rá, vagy csak én nem találtam ilyen beállítást (win7- asus 7300gt kártyával, 196.21 driver).
Igazság szerint már xp alatt is volt ilyen gondom, hogy a 169.21-ben még volt, de az az utáni kiadásban sem találtam már. -
jaja1981
addikt
válasz
easy...rider #33705 üzenetére
A frekiket biztos.
A feszt szerintem csak moddolással.
Ha a frekiket leviszed is csökken a fogyasztás az biztos. -
jaja1981
addikt
válasz
Den Hadnagy #33702 üzenetére
Müxik szépen.
Nem húzom, nem buherálom, mert eddig mindenre elég volt 1280x1024-ben.
Ventije alapból szar volt Sapphire dupla slotos hűtős, de nekem hangos volt, még BIOS moddal is, így víz ugrott rá.
5000Ft volt a blokk, meg pár cső és teljesen kussban van. Éljen a víz!
Amúgy visszaveszi az órajeleket asztalon.Komolyan semmi gond vele, csak teszi a dolgát.
easy...rider:
Miért is veszel GSO-t? -
easy...rider
őstag
lehet veszek egy 9600GSO-t
a fogyasztása az elég xar, de ez javítható ha a GPU meg a ram órajelét és feszültségét manuálisan lentebb veszem? vajon MSI Afterburner-rel megoldható? ha nem ajánlanátok másik progit ami múúkodhet? -
jaja1981
addikt
válasz
Den Hadnagy #33700 üzenetére
Nem tudom én egyből kikapcsoltam az ero-t ahogy felraktam és klasszikus win nézetre váltottam.
Nem kell csillogás.
Igen, először driver, utána más progik.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest