Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
szakalistvan #33999 üzenetére
desktop AA = menny távolabb
bocs, ez mellett el is siklottam..De játékba nem segít?
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Ismerősöm gépében E2160 - 4670 páros lakozik,vahj' kihajtja e?
Mennyire kellene gyári hűtővel feltornásznom az órajelet hogy többet produkáljon a kártya?
Ja és közbe stabilnak is kellene maradnia mert a srác nem igazán ért hozzá. -
Mika1227
őstag
Megtudná nekem mondani valaki, hogy miért ilyen szaggatottak ezek a vonalak?
És, hogy ezt máshol is tapasztalom. Mit kell állítani, mert nagyon bosszant, hogy így néz ki!!! A menüben is borzalmasan néz ki!
Itt is jól látszik
És nem csak ebben a játékban. Van amikor video közben is ilyen meg amikor netezek is?!
-
Rizzo
aktív tag
Sziasztok
Kérdésem lenne a hdmi kimenettel kapcsolatban. Adott egy HD2600 XT vga-m. Van egy DVI-HDMI átalakítóm, és ezzel van összekötve a tv. A catalystban beállítottam az extended desktopot. Ha elindítom a wmplayer-t(xp) akkor a tv-n szépen teljes képernyőben megy a film, a hang-ot azonban át kel állítanom windows-ban az ATI HD Audio outputra, és akkor megy át a hang. Így jó, mert közben a monitort használhatom bármi másra, a lejátszót tálcára rakva is megy a film a tv-n. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e olyan megoldást, esetleg más media lejátszót, amivel beállíthatom, hogy a lejátszó alapból az ATI HD audio-ra küldje a hangot, ne kelljen a windows-ban átállítgatni minden alkalommal.
-
Black-core
aktív tag
válasz
CaptainChaos #33990 üzenetére
A poblémádat lehet hogy tényleg megoldaná egy firmvare frissítés.Nvidiánál lehet olyat is hogy te magad írod meg a firmvare-ben hogy menyi legyen az alap órajel 2D-ben,3D-ben stb Reméljük ezzel meg tudod oldani a problémád.
Sajnos ATI hoz nem tudom milyen program van. -
CaptainChaos
tag
válasz
Black-core #33987 üzenetére
És ahhoz mi kell? Én is firmware-t akarok frissíteni.. emiatt
-
Mach5
aktív tag
Oh, bocsássatok meg, félre nyomtam.. azonnali kérdések órájába akartam, ezer sory, bocs,bocs.
-
Black-core
aktív tag
A videókártyád firmware-t akarod frissíteni azért mert egy játék multijánál elmegy a net?Ezt nem nagyon értem
nvfalsh nevű programmal megteheted de sztem ez nem fogja megoldani a problémád.
Bocsi utólag néztem hogy ATI kártyád van.Nem tudom miért de automatikusan úgy gondoltam hogy Nvidia karid van.ATI kártyához nem valószínű hogy jó az nvflash
-
Mach5
aktív tag
Hellotok! Egy játéknak a multiplayerénél elmegy mindig a net és nagyon szeretem azt a játékot, de már unom, hogy mindig elmegy a net, azt javasolták, hogy frissítsem a firmwaret, na én ezt megszeretném tenni csak az a nagy baj, hogy semmit nem tudok erről, szóval meg szeretném kérdezni, hogy kell frissíteni, de ha nagyon veszélyes egy kezdőnek, akkor még az is jó nekem ha msnen a teamvieweren segítene valaki ha bele egyeznétek, nagyon fontos lenne ez nekem, előre is köszönöm!
-
levi1108
aktív tag
válasz
CaptainChaos #33983 üzenetére
Eléggé vga gyanus
-
CaptainChaos
tag
Halisztok!
ehhez a problémához egy folytatás, lehet hogy vki rájön ebből, hogy mi a hiba...
szóval. Resident evil 5-ben 1percig ment a játék rendesen, és utána függőleges fekete-fehér csíkokat dobott ki a képre. semmi más nem volt, csak fekete-fehér csíkok.
utána újraindult a rendszer, és kiírta, hogy az XP súlyos hiba után állt helyre.
Vki nem tud következtetni ebből valamire?
szerintem hardver gyanús....
-
ok thx az otletet , megprobalom rivatunerrel .
-
Qru
MODERÁTOR
Most fogom majd telepíteni de nem tudom visszakapcsoljam-e csak emiatt a HT vagy sem.
mod:
abridabri: Rivatunerrel tudod szabályozni a fordulatot ha minden igaz. Ki ne húzd mert úgy rövid életű lenne a karid.
henesa: 3GHz feletti nem árt (igaz ez felbontás függő is) - ilyen téren - az mindegy, hogy tuniggal vagy anélkül éred el.
-
Sziasztok !
Mivel a masik topicban nem kaptam valaszt , leirom ide is , hatha
Adott egy GF 6600GT kartya ( tipusat nem tudom ,mert nincs rajta markajelzes, csak annyi,h nvidia ) kb igy nez ki [link]
Borzaszto hangos a ventije.
A gep csak 2D ben megy ( netezos gep ). Szerintetek kihuzhatom a hutot nem fog megsulni ? esetleg van valami softwares megoldas a ventiszabalyzasra ? ( ati kartyam van es arra ott az ati tray tools , de NV nel van valami ? )
(passiv hutesre meg egyebekre nem szertnek kolteni)
Elore is kosz a valaszokat. -
henesa
aktív tag
Üdv egy 4890 mellé milyen amd-s proci illene minimum am2+-os lapom van ??
Ja esetleg a 4890 helyett 5770 ? melyik a jobb választás ?
-
joi29
őstag
válasz
ghostmat #33972 üzenetére
Annak vinnie kell de azt tudni kell, hogy a GTA4 szereti a 4 magos procikat.
De ettől függetlenül a többi játéknak nem szabadna akadni.
A Grid, Avatar, FC2 nálam minden gond nélkül megy a kártya teljesítményének
határáig.
Persze ez attól is függ, hogy milyen beállítások mellett játszol. -
-
ghostmat
tag
válasz
jaja1981 #33968 üzenetére
Szia!
köszi a választ!
akkor szerinted húzzam még a phenomot 3.8-ig?azon gondolkodtam egy 5770-re nevezek be.
A procit kb 1 hónapja cseréltem, athlon II 245-ről, gondoltam a phenom amennyivel drágább annyival jobb is lesz. De ezek szerint nem ez a helyzet.
köszönöm a válaszokat!
-
-
n@p@lm
őstag
sziasztok!
segítsetek légyszíves.
van egy gyanús nvidia 9800 gt kártya.
időnként kékhallálal elszáll a win7.
legfrissebb driver, win7 befrissítve.
futtatom rajta a video memory stress test-et (v 1.7.116).
default beállítás, a 39. test-nél sorra dobja a hibákat
pl:
Error at (1F200B22): must be FFFF, but found 7FFF (bits: 100000000000000)
(felhívja a figyelmemet hogy az "ignore colors bit mask" opciót kapcsoljam ki:
Too many specific errors, try without ignoring colors bit mask option
ha ezt kikapcsolom akkor lefut nem talál semmit.kipróbáltam másik gépen is a tesztet ott default-on futott és a 39. testnél nem dobálta a fent említett üzeneteket.
kérdés : súlyos hibára enged következtetni az üzenet?
köszönöm előre is. -
ghostmat
tag
Sziasztok!!
Olyan kérdésem lenne, hogy Radeon 4850 1gb-omat szeretném cserélni.
Játékra használom a gépet, max felbontás 1280*1024 amit használok,
Phenom II 550 mellé melyik kártyát ajánlanátok?
(részletes konfig nfo-ban)Sapphire 4870, 4890,
vagy egy 5770 es?Geforce is érdekelne.
Válszokat előre is nagyon köszönöm!!
-
saskaa
tag
hali.
vga memória tesztelésére tudok mondani egy programot?
egyáltalán van ilyen? -
lbalog01
tag
válasz
Apone33 #33953 üzenetére
szerintem inkább driver probléma:
- próbálj ki pár másik drivert, de először játssz el az aniso és AA beállításokkal mert az is szokott érdekes dolgokat eredményezni /nekem pl: az IL-2-ben 2xAA-tól fos lesz az összes felhő kinézete, bármilyen más AA beállítás normalizálja a látványt.../ -
creation
senior tag
Hali népek...
Sürgős technikai hel(l)p kellene...
Alanya egy EVGA 8800GTX probléma: leszakadt 3 db SMD alkatrész... azért írom, hogy alkatrész, mert nem vagyok biztos az ellenállat és a kondi közötti különbségben SMD-nél...
Ahogy nézegettem a képeket a legtöbb gyártó XFX-BFG-MSI-ASUS-ZOTAC-EVGA azonos lapokat használ, csak a keret más más...
Lényeg: Akinek duruzsol a gépében ilyen kártya (8800GTX 768MB GDDR3 364bit), az mihamarabb keressen meg priviben. Szükségem lenne a kártya felső nyák oldaláról (nem hűtős oldal) pár makro fényképre, esetleg ha azon nem látszik tech infóra, hogy melyik mi és mekkora...
Hogy melyik alkatrészek hiányoznak, azt privátban elmesélem
Esetleg skype: creationmz (csak írd oda hogy Hardwareapro)
köszönettel: creation
)
-
Gascan
tag
Sziasztok... olyan gondom akadt ma reggel, hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor kikapcsol a monitorom, újra bekapcsolom.. kivilágit rajta a led aztán három másodperc mulva elalszik.
Éjjelre mindig le szoktam kapcsolni a tápnál a gépet plusz a monitort is. Az az érdekes, hogyha leszedem a monitor csatlakozoját a graf kártyáról akkor nem kapcsol ki.
Szóval lehet a graf karimmal van a gond. Még van rá garancia szerencsére, a gond csak az, hogy gép néllkül nem nagyon tudom majd irni a diplomadolim.
Tudna valaki tanácsot adni?
-
joi29
őstag
válasz
neojohn #33945 üzenetére
Hát igen a legjobb az lenne ha eladnád a konfigod cpu, lap, mem
és vennél egy modernebb összeállítást.
A gond ugyanis az hogy az nforce4-es lapok igen nagy százalékában
kommunikációs gond adódik az 5k Radeonok és a chipset között, ami vagy mint
az esetedben nem induló vagy telepítés közben lefagyó gépet eredményez.
A processzorod egyébként is harmatgyenge egy 5670 kihasználásához,
játékonként akár sok tíz fps is bene maradhat a kártyában ezen proci mellett. -
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, nincs már ötletem.
Van egy Chaintech 7VNF4 alaplapom NForce 4 chipsettel. Tökéletesen működik egy MSI Geforce 7800 GTX kártyával. A probléma ott van, hogy vettem ma egy Powercolor HD5670-es kártyát, amivel be sem bootol a gép. Elindul, működnek a ventillátorok , minden jó ,csak nem küld ki képet a monitorra, és be sem tölt a windows ,nincs meg a szokásos 'csippanás' a bootoláskor. Olvastam olyanokat, hogy néhány PCIe 2-es kártya nem működik PCIE 1-es foglalatban, de állítólag ezek oda-vissza kompatibilisek egymással.Táphiba biztos nincs ,mert az 5670 feleannyit fogyaszt mint a 7800GTX (még külön tápcsatlakozó sincs rajta). A kártya szerintem jó, mert felpörög a ventillátora. A 7800GTX-et visszatéve továbbra is tökéletesen stabil a rendszer (már 4 éve...)
Chaintech 7VNF4
Athlon 3800+ Venice
2X1 GB Ram Dual Channelben 1T időzítéssel
Thermaltake Purepower 470W
Seagate Sata 200 GB
MSI 7800GTX, ami helyett lenne a Powercolor HD5670 ha működne...Előre is köszönöm!
-
lbalog01
tag
Sziasztok!
A forceware topicban már érdeklődtem, de elég tetszhalottnak tűnik az a hely, szóval inkább itt próbálkozom, kis help kellene:
A fölállás: XP SP2, 8800gt. Egy ideje nem menti el a gép az nvidia vezérlőpulton beállított 3d beállításokat /AA, aniso, egyéb/. Hiába állítom be a nekem megfelelő értékeket, a következő újraindításnál visszaáll az alapbeállítás! Nem értem mitől lehet. Most a 195.94 vant fent de a 195.39-el is ezt csinálta és az azelőttivel is /azt már nemtom mi volt/. A rivatuner 2.24 is fent van, de nem indul automatikusan, szóval az szerintem nem szól bele / ua. a beállításokat tolom ott is, mint a sima vezérlőpultnál/. A programokhoz hozzárendelt profilok sem maradnak meg, 1-2 beállítás megmarad, de a többi átveszi az alap beállításokat a global settingsből az újraindítást követően...
Mi lehet az ok és főleg a megoldás, hogy megmaradjon a global settingsben belőtt érték az újraindítás után is?
köszi
L -
PH-User
addikt
válasz
CaptainChaos #33940 üzenetére
Valószínű, hogy akitől vetted, egyéni BIOS-t flashelt a kártyára, ezért lehet ilyen gondod.
-
levi1108
aktív tag
válasz
Hát igen, lehet egy gyári bios update kéne neki
-
Devid_81
félisten
válasz
ATI Tray Tools-al lesd meg es allitsd meg fixre az orajeleket.
Egyebkent erdekes jelenseg, lehet nem artana neki egy Bios csere, de ezt egyelore hanyagolnam. -
CaptainChaos
tag
Lenne egy problémám.
Vettem egy Sapphire 4850 Vapor-x 1GB karit. (használtan, itt ph-n).
előtte egy 3870x2-m volt, azzal semmi probléma nem volt.
Ez a kari minden játékban lefagy, összevissza jelzi az órajeleket. (a gyári érték: GPU 625MHZ, RAM: 993 MHZ). Egyik progiban (everest) 758/1150-et ír (terheletlenül). CCC-ben 500/700-at. Amint ráeresztek egy 3D-s alkalmazást, elkezd szórakozni. Előfordul, hogy megy 1 játék simán 1-2 órát, aztán összefossa magát FarCry2 . De van olyan is (Resident Evil 5), hogy megy a játék egészen addig, amig jobb egér gombbal célozni akarok, ott minden esetben kifagy. Monitor kiírja, hogy "out of range" , ami fura, mert azt akkor írja ki elvileg, ha túl magas neki a felbontás (1024x768-on használok mindent), vagy sok a freki (85Hz-en megy minden).
a 3Trémárk03 eccer ment le rajta (40000 pont, ami nevetséges teljesítmény a 3870x2 62000 pontjához képest.... szerintem...egy HD3850 256 Mb-os, AMD 5600+ x2-vel 33000 pont)
de azóta az is kifagy. A 9.9-es catalyst van alatta, de azóta már rátettem szinte minden újabb catalyst-ot. 8.66-tól végig. A rendszert is változtattam. Win7 ultimate x64 volt rajta, de most egy WinXP prof. 32-bit van fent. Ugyanez a jelenség, semmi sem változott.
Az előző tulaj azt mondta, hogy neki is ezt csinálta, és csak úgy lett jó, hogy beállította ccc-ben az override-nál a gyári értékeket. De nálam már elve azt látja, vagy simán b@szik rá, hogy mit állítok be.
Szóval plíz help, ha vkinek van ötlete.
Na, valaki? -
lacoszka
tag
sziasztok lenne egy kérdésem van egy 4870-es 1gb-os karim szerintetetk ez a táp elég neki
FSP Blue Storm II 400W
-
levi1108
aktív tag
-
levi1108
aktív tag
Itt találsz
Amúgy nézd meg mien memo van rajta (samsung stb...) és abból is inkább az alacsonyabb órajelűt tedd fel kezdetnek szerintem . -
syC
addikt
joi29: nem de mind2 aljzat jó.
PH-User:
melyik biost dobjam fel rá? ez nem refhűtős kártya
-
syC
addikt
Sziasztok!
Van nálam egy 4870-es kártya, nem ad képet. másik mellé betéve (most is gépben van) gpu-z felismeri, kiír mindent róla. Ventije pörög, ledek égnek. Ötlet?
Bios frissítés segíthet?
Előre is köszi
-
Jámbor
tag
Üdv!
Radeon 5450-ről tudja valaki esetleg, hogy mikortól lesz Mo.-on kapható? Esetleg kb.árat is valaki...
Kösz előre is.
-
joi29
őstag
válasz
szanitéc #33920 üzenetére
Mind 3 kártya kb egyugyanazon szintet képviseli a memsávszéleségen kívül
a teljesítményük is egyforma, persze játékonként hol egyik hol másik van
előrébb pár százalékkal.
Egy elismert tesztoldal szerint az átlag teljesítményt tekintve 1680x1050-es
felbontáson ez a sorrend: HD4850 <+5%GTS250 <+1%HD5750 -
-
joi29
őstag
válasz
szanitéc #33917 üzenetére
Ez ennél azért összetettebb mert nem mindegy, hogy hány biten kezeli az adott
memóriát a kártya vagyis a memvezérlő 64, 128, 256, 384 esetleg 512bites e.
Ja igen és a GPU teljesítménye is mérvadó bizonyos szintig.gixivo
Nekem még nem volt sli-m de szerintem nem a gyártó a fontos,
hanem a kártya (GPU) típusa.Pilot
Biztos hogy van passzív változata is, egyébként nem eszik sokat a Power Play
miatt és terhelés alatt sem egy zabagép max 50W. -
szanitéc
csendes tag
sziasztok!
mekkora különbség tapasztalható játékokban egy 1024 ddr3 és egy 512 ddr5 videókártya között
-
gixivo
tag
Hali!
Gyors kérdés:
Gigabyte 9600GT menne SLI-ben egy Galaxy 9600GT OC-vel?
Szerintem nem, de nem vagyok benne biztos. -
marha555
csendes tag
Helló!
Most akarok a gépemhez videokártyát venni. De nem tudom milyet lehet/érdemes.
Alaplap:Asrock K7S8X =AGP slot: 1 AGP slot, supports 1.5v, 8X / 4X AGP cards
+ van egy ilyen figyelmeztetés: Do NOT use 3.3V AGP card on K7S8X’s AGP slot! It may cause permanent damage! - meg ez mit jelent?
2 ghz processzor, 1 gb DDRram
Keret: max 15.000 FT (de lhet7-8 körül is akár)
Cél: Játékok (NFS, Devil MAy Cry, Colin Dirt, STREET FIGHTER)
Monitor max. 1024x768 res., 72 hz
Milyet érdemes vennem?
És milyet lehetcsatlakoztatni az alaplapomhoz?
DDR2 jó, akkor, ha az alaplapos csak ddr-es memóriát fogad be??
Köszönöm -
jokeman
aktív tag
Amit gb4400 irt az volt a gond. De mielött irta, már szétkaptam a gépet, mert megnéztem a VGA-t hogy nincs e leégve valami rajta, vagy mittudomén, szóval kivettem az alaplapból, és láss csodát visszateszem és az emlitett gond megoldódott.
Viszont arra, még nem jöttem rá mitől és hogyan lazulhatott ki, mert le volt csavarozva.........
Az is lehet hogy csak ideiglenesen jött helyre,és tényleg szarkszik a pci ex slot, de egyellőre még nem jött ma elő a probléma. -
válasz
KubanitoS #33889 üzenetére
Leszedtem a progit. A legújabb verzió valami hiba miatt nem indult el, az eggyel régebbinek meg DirectX SDK kell, szal' mire azt leszedem (480 mega...) lesül a nap.
Addig légyszi írd meg, mi is ez a program tulajdonképpen? Hasonló a 3DMark-okhoz?De amúgy próbaképpen elindítottam a CoD2-t, csináltam egy szervert, és kb 2 percet futkoztam a pályán, már elő is jött a hiba. Szerintem megy a kukába a vga, nem foglalkozok vele. Hűtőt leszedem, az még jó valamire. Nem hiszem, hogy javítható lenne a kártya.
Te is hasonló véleményen vagy?
Köszi!
-
tarika
tag
borda nem volt rajta, de a vga felett áthúz egy kis szellő... kettő kifele húzza a házból a hőt egy előről szívja be, plusz a ház oldalán egy venti van ami a vga, és az alaplap északi hídja felé továbbította a szellőt... de hát akkor die sajna
Vagy majd megmelengetem vihargyújtóval a memória széleit
-
Peak
addikt
válasz
tarika #33910 üzenetére
tehát akkor a ram chipek nem voltak hűtve bordával sem aktivan sem passzivan.
Kellemetlen.igen gyakori hiba a BGA chippeknél, hogy a folyamatos hőtágulás-zsugorodás következtében a bga golyós forrasztásokon/ban hajszálrepedések alakulnak ki, emiatt kontakt hiba jelentkezik, amely ugyebár a hőtágulás miatt a fémek elmozognak egymáson, és hol érintkezik, hol nem, hol pedig áthúz.
ezt hívjuk az elektronikáknál gyűjtőfogalomban elöregedésnek.
egy megoldása van, újra kell forrasztani az összes BGA lábat egy "bégéázó-géppel" amely nem olcsó mulatság, s nem nagyon vállalják el a kb. 70%-os sikerességi mutató miatt... no meg sok esetben a kártya piaci ára alacsonyabb a javítási költségnél.
-
Peak
addikt
válasz
tarika #33906 üzenetére
VGA RAM hiba
melegedés vagy fizikai eldöglés okozhatjaremélhetőleg a VGAdon forog rendesen a ventillátor. ha igen akkor goto next sor különben ventillátor csere és goto next sor
VGA kártyáról óvatosan leaplikálod a hűtést, tök pro módon kitarkaritod, remélhetőleg nincs a ram chipeken egyedi takony vagy kétoldalú ragasztó vagy bármi, ami megakadályozza, hogy rendes pasztát tegyél oda.ha ezek után is szarakodik, akkor 3pontos ziccerrel mehet ívesen kukába
-
keknoob
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy problémám a Geforce 7600 Gt videokártyámmal. Mégpedig, játék közben ilyen fekete csíkok jelennek meg amit az alábbi linken láthattok: [link] Próbáltam feltelepíteni mindenféle nvidia drivert, újratelepítettem a windowst és ez sem oldotta meg. Minden játéknál ilyen, cs:s közben ha legmagasabbra állítom a felbontást vagy a legkisebbre akkor is ugyanannyi fps-t produkál, 10-20 között mozog a legalacsonyabb grafikai beállítások mellett. Minden játéknál bejönnek ezek a csíkok. anno a cs:s-t maxon vitte és még sok más játékot is, amik most éppen elfutnak a gépen, de azok is akadva. A hőmérséklettel nem lehetnek gondok, mindig ellenőrzöm és a gépház oldala is le van szedve a jobb szellőzés érdekében. Remélem tudtok adni néhány hasznos tanácsot amivel megoldhatom a problémát.
üdv. -
creation
senior tag
válasz
tarika #33904 üzenetére
HD3650PRO OC-m a gyári hűtéssel 2 év plusz 20 napig ment, majd eljátszotta hogy nincs kép, de egyik pillanatról a másikra. Mindezt terhelés alatt. nahh azóta van rajta egy thermaltake duorb. Azóta nincs ilyen gond, gyári hűtővel 55-70 C duorbbal 18-26 C szerinted?
Ezért kérdeztem, hogy nincs e porcica, poregér... de ezek szerint nem ez a baj... Innentől passzolnám... látni kéne, de ez ajkáról elég nehéz
-
tarika
tag
PLS HELP !
Van egy A7N8X-E Deluxe alaplapom 512 Mb DDR 400 ram dual channel, amd athlon 2400+, na de nem is ez a lényeg ( csak gondoltam fontos lehet, ámbár kétlem) A probléma egy : Radeon 9600 XT
Régóta egyben van ez a konfig, soha semmi baja nem volt... a vga nem volt húzva, nem volt soha tuningolva, semmi. Pár napja újra telepítettem az Xp-t és a grafikus felületen csíkoz, torz a kép. akármilyen driverrel próbálkozok, akármilyen oprendszerrel még ubuntuba is csíkoz, egyértelműen hardver hibára gondolok, olyan mint amikor meghúzzák a vga memóriáját és csíkoz. A Control Panelen a hardveres gyorsítást kikapcsoltam. így nem csíkoz is semmi rosszat nem csinál. Ha bekapcsolom csíkoz, elindítottam a 3dmark 01-et ott meg teljes hardveres gyorsítással sem hibázott nem csíkozott semmi... hibátlanul lefutott ( ennek ellenére xp-grafikus felületén meg csíkoz és torz) feltettem a cmr05-öt, maxon hibátlanul ment ( azt hittem legalábbis ) mert a pálya végére kb 3 perc már elkezdett csíkozni a végére meg már játszhatatlan volt szétesett a kép, (mintha felmelegedett volna a vga ? ) de a hűtőborda csak langyos, a memóriák meg igen melegek voltak, egyszerűen nemtudom passz... valaki valami ötlet ? egyszerűen elöregedett a vga vagy mi ?
Aktív témák
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest