Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
Eddyke
csendes tag
Melyik VGA a jobb?
XFX GF8800GS 384MB vagy ASUS 8600GTS 512MB? -
itroh
tag
Sziasztok,kérlek segítsetek!
Bekapcsoláskor sípol a gép (két hosszú-egy rövid. Mi lehet a hiba oka?Gondolom Vga lehet az oka? -
vd1992
tag
Sziasztok!
Valakinek volt olyan problémája, hogy bios csere után (MSI HD 3850OC és az eredeti BIOS-t tettem vissza), hogy indulna a gép, de kiírja, csatlakoztassa a videókártya tápcsatiját..... ami rávan dugva, de ezt irja ki, pedig rendesen lett flashelve a bios.... megnéztem, tápcsati lehúzásnál el sem indul a VGA, vagyis nem is tudná kiírni..... szóval kap áramot, de ezt irja ki, és nem enged tovább.... bedobtam mellé egy X1550-et, hogy arról megy a gép, és akkor visszatöltöm a HD3850-re mégegyszer a bios-t, de elindul az X1550-ről, de a gép egyáltalán nem látja olyankor a HD3850-et.
VD
-
Mzotya
csendes tag
Köszi a válaszokat!
-
RootRulez
félisten
válasz
djpoti #31687 üzenetére
Linkelek neked egy tesztecskét, aminek segítségével mérlegelhetsz. Egyébként én is 4870-est ajánlanám
-
jaja1981
addikt
válasz
Taifa Díaz #31689 üzenetére
Ez igaz.
Az a HKC nem tud többet 200-250W-nál.
De attól még elégnek kéne lennie. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Mzotya #31686 üzenetére
Elvileg nem kevés neki a kakaó, én Zotac GTX260-ast hajtok 460 W-os tápról, de például az 550 W-os HKC-ról éppen van egy ominózus videó talán a youtube-on
Mondjuk úgy, hogy hardver- és vagyonvédelem szempontjából nem díjnyertes megoldás annak a tápegységnek a használata
-
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
GYŐZZETEK MEG!
Ati 4870 használt, vagy GTS 250 új memória most mindegy, csak kissé lemaradtam vga ügyekben és szeretném tudni, ako jobban jártas, hogy melyiket éri meg megvenni, mert árban kb ugyanaz.
Vagy ajánljatok olyan vga -t , ami most elég jó árban van és hasonló ezekhez a vga -khoz.
Előre is köszi nektek!Üdv!
-
Mzotya
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, nem tudom valakinek volt e már ilyen gondja, egy ASUS GTX 260-ról van szó, márciusi a kari, most cseréltem, az elején minden oké, de másnap indítom a gépet és nem ismeri fel a kártyát, azt írja hogy szabványos vga! Kikapcsoltam, megint indítom akkor meg felismeri, és kutya baja egész nap, újraraktam a windowst, de így is azt csinálja! Egy 550w-os táp van benne, még az se lehet hogy kevés neki az áram!
Ha van valakinek valami ötlete megköszönöm!
üdv! -
Nagynozi
aktív tag
Bocsánat, hamarabb nem tudtam írni, a táp Az egy FSP Saga 400W, hát nemtudom mikor jutok el hozzá, de majd küldöm neki telefonon az instrukciókat. Ramokra én gondoltam, mivel eleve bibi van az alaplappal egy Asus M2N68-AM SE ami elvileg 1066-os ramokat kezel, de úgy rögtön fagy a gép, csak 400mhz-en hajlandó őket hajtani, de így stabil volt idáig a rendszer. Amúgy így telefonon megkérdeztem, terhelés nélkül 38 fokos a GPU, bár ebből sokat leszűrni nem lehet.....
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
Ha van 2 kártyám, egy 6200 GT 512 MB vrammal, meg egy 6600 GT-m 128 MB memoriaval akkor melyiket érdemes használni?! Előre is köszi a helpet.
-
sislaciii
aktív tag
Amúgy sz4r a hűtésem, de amikor bekapcsolom a gépet, felpörög a vga, majd visszaveszi, és utána még jobban. Mivel lehet visszapörgetni? Mármint a fordulatszámot emelni?
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Lehet-e ez VGA hiba, vagy más is okozhatja? Barátnőm panaszolta, hogy a gépe Torchligtozás közben kifagy, először szaggat nagyon aztán exe hibával fagy ki a játék. A gépe: Athlon X2 7750+ 2GB ddr2 HD4670 Sapphire. Mindenen gyári hűtés van, a házát is csak egy hátsó venti szellőzteti. Esetleg VGA túlmelegedés?
-
sislaciii
aktív tag
válasz
szakalistvan #31631 üzenetére
Elég neki. Amúgy jó lett. Azt vettem észre, hogy a pci-e foglalatba nem pattant bele, nem tudom, mi miatt, kivettem a gépet házból, most jó.
-
RootRulez
félisten
válasz
cbrfireblade #31671 üzenetére
Legkevesebb...
-
RootRulez
félisten
válasz
cbrfireblade #31668 üzenetére
Sapphire kariknál a Lite annyit jelent, hogy nincs hozzá körítés, így olcsó. Tehát a kari+cd+átalakítók (ha kell), ennyi semmi más nincs benne.
Teljesítménnyel nincs összefüggésben, tehát ugyanolyan "erős", mint a nem lite... -
cbrfireblade
aktív tag
Hello!
mi jelent a vga nevében a "Lite Retail" megnevezés?
-
SrAc 1139
tag
válasz
easy...rider #31651 üzenetére
hai
a 4770 képes rá, de én úgy tudom hogy pl a 4850 meg nem volt képes rá...
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Ha a gépemet csak régi(1-2 éves) játékokra használom, akkor nagy bakot lőttem a most boltolt HD5750-emmel? Fogja ez a kártya a régebbi játékokat 1920x1080-ban vinni?:/
-
easy...rider
őstag
köszi a válaszokat
mostmár felsötétültem -
lsc
nagyúr
válasz
easy...rider #31661 üzenetére
Gondolom a hibryd cf-re gondolsz, az az 5000-es szériával nem működik /tehát vagy az alaplapi vagy a diszkrét kártya megy ha indítás előtt a bioszban beállítod/. Az 5000-es széria 2d-ben jól visszaveszi az órajeleket, ilyen szempontból is jól sikerültek .
-
fenergie84
addikt
válasz
easy...rider #31661 üzenetére
Független az alaplapi VGA-tól (ha egyáltalán van integrál vga), a kari a lényeg.
Nekem nincs integrált VGA-m, csak az 5770-n és 2d-ben szépen leveszi az órajeleket és halkabb is lesz. -
easy...rider
őstag
válasz
RootRulez #31652 üzenetére
de nem annyira mint az 5000-es széria ugye?
amúgy csak azért kérdem, mert a PH teszteknél a fogyasztásnál, nem használnak integrált VGA-s lapokat, és ezért nem is tudtam kikövetkeztetni.
vagy akkor itt az integrált VGA nem is számít? amúgy is leveszi az órajeleket?
(AMD 785 chipsetes lapom van) -
Blaze71
őstag
válasz
1hijjanhusz #31659 üzenetére
Sávszélességet nem tudsz véletlenül. Kiváncsi lennék rá, hogy mennyit tudtak annó a MX4xx-ek. Manapság, ha nem megy 70 GB/sec fölött, már nem is jó.
-
RootRulez
félisten
Ezen a képen az átalakító milyen csatikról alakítja át 8 pinesre ami a kariba való? Tehát két 6 pines vagy mi, mert nem látom ki a képen
Blaze71 Na ez az, de egy MX440-eshez képest csak előre lépés, nem?
-
RootRulez
félisten
válasz
easy...rider #31651 üzenetére
igen, jellemzően leviszik az órajeleket, így nem melegszenek annyira és halkabbak/hűsebbek
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Az ATI HD 4000 szériának is van olyan "szolgáltatása" mint az nVIDIA-nak hogy integrált VGA-nál 2d alatt visszaveszi a GPU-t és így csökkenti a fogyasztást?
Mintha nVIDIA-nak lenne ilyen szolgáltatása. vagy rosszúl tudom?
Mintha 9800-nál vezették volna be....
-
@rglaaf
veterán
Helo
Kis segitség kellene 8800GTX melyik 9-s vagy GT szériával egyenlő nagyjából? köszi
-
Storms
őstag
üdv
Csak egy gyors kérdés:
melyik a a jobb/erősebb?
-HD4850 512mb
-Gigabyte 8800GT G92 512Mb TurboForce 700/1900mhz -
cbrfireblade
aktív tag
Hello!
először is köszönöm a válaszokat!
nem nagyon akarnék a fejlesztésbe belemerülni, mert az ilyen másodlagos gép, csak arra kellene hogy az öcsém tudjon játszani mai vagy régebbi játékokkal (nem hinném hogy full grafikára hajtana csak fussanak rajta a játékok kb közepes teljesítményben)
-
RootRulez
félisten
válasz
vergilx #31635 üzenetére
Én anno eladtam csak egy kétmagos 939-es procit, csak annak az árából vettem egy 775 lapot meg egy 2180as procit...
Na de most én is kérdeznék valamit...
64 MB-os GeForce 4 MX400 vagy 440 nem tom, a lényeg, hogy ez a butított. Na e zmilyen viszonyban áll egy FX5200assal. Kisgépben lehet lecserélném a karim, de nem tudom megéri-e. Oké dupla annyi ram, de akkor is... Sose hallottam túl sok jót az FX szériáról. Igaz ez csak önmagához viszonyítva volt csalódás, meg pl egy Ti4000-hez. De egy MX400-ashoz képest lenne erősítés? -
vergilx
őstag
válasz
cbrfireblade #31632 üzenetére
Szia!
Szerintem is fölös pénzt ölni már 939 es konfig ba,nem a legkölcséghatékonyabb megoldás,és annyiért már jobb intel/amd cuccokat is kapsz(am2-3,s775) -
RootRulez
félisten
válasz
cbrfireblade #31632 üzenetére
Ha megérné, javasolnám egy kétmagos 939-es proci beszerzését, de annyi pénzért már kapnál, egy újabb alaplapot+procit együtt
Egyébként menne a gépben, de közel se kihajtvaInkább a rászánt összegből (meg még +valamennyiből) vegyél egy AM2-es vagy 775-ös lapot benne kétmagos procival+ddr2rammal, a mostani konfigot eladod, és már nincs is messze egy új kari sem, az összegből...
Ha nincs ilyesmire keret, akkor sem lenne feltétlen muszáj egy olyan karit beletenni, bár később jó lehet, mikor cseréled a gépet, csak lehet addigra meg a kari lesz elavult
-
cbrfireblade
aktív tag
Hello!
Azt szeretném megtudni, hogy egy gigabyte GA K8nsc 939 alaplapos és athlon 64 3000+ processzoros gépbe jó- e egy agp-s 3850 videókártya? (nem feltétel hogy fullon menjen)
Választ előre is kössz! -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
Van olyan driver mobility hd 2400xt-hez, XP prof alá, amin lehet használni a stream-et, mondjuk folding@home alatt? Most egy mobility modder segítségével felrakott asztalihoz való catalyst van fenn, azzal nem ismeri fel. -
sislaciii
aktív tag
csáó!
van egy hd3870x2-m, és 2db 6pin-es csati elég neki, vagy a 8as kell az egyikbe mindenképp? -
Bull Boss
őstag
sziasztok! egy 9600GT től mennyivel és mivel jobb egy 8800 GTX?
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy reggel bekapcsoltam a gépet és nem volt kép. Este még minden fasza volt. Rögtön ki is cseréltem a videokártyámat a jó öreg radeon 9250re, mindjárt lett kép. Azonban az MSI 7600 GS azóta se ad képet... viszont a kártya melegszik, tehát szerintem működik... Találkozott már valaki hasonló problémával?!
-
Valaki próbálta már a FLAC-ot a házimozi erősítőjén a Radeon HD 4xxx VGAjával?
Üdv,
Vik -
brumesz
aktív tag
ahoy
Adott egy leadtek geforce gts250, aminek a ventije mindig 100%-on pörög. az előző karim felpörgette a ventit amikor bekapcsoltam a gépet, aztán leszabályozta magát. ez miért nem? -
R1200GS
aktív tag
válasz
Daffni2 #31601 üzenetére
Köszönöm a segítséget, pont azt töltöttem le én is, és működik. P2 celeron 400 Mhz, 128 Mb ram, Geforce2 Mx, erre a gépre nem nagyon akartam Vistát rakni.
Már csak a netet kellene megcsinálni rajta, de ahhoz sem találok használható drivert, de most már meguntam már leszedtem vagy négyet, de egyik sem jó.
De legalább a videó kari jó, most már lehet gamelni.
Amúgy bátyám kisfiának raktam össze, itthon kallódó alkatrészekből, neki jó lesz, néhány jó játék elmegy rajta.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
RootRulez #31610 üzenetére
olanor: a HD5870 előnye a DX11, na mindjárt hasra is esek tőle
Írtak is már rá rengeteg játékot, pl. DiRT2, vagy itt van például mindjárt a DiRT2 is, hogy a DiRT2-t már ne is említsem. És fölkapcsolható benne a Post Process a legmagasabb beállításra, ahol nekem GTX260-on csak medium adatik meg (hhhhhhhhh=hosszú, irigy sóhajt hallatok e miatt)
-
RootRulez
félisten
válasz
Taifa Díaz #31606 üzenetére
ehh... mosmár értem, mér' zöld a hajad... (nekem meg piros a mezem)
-
olanor
tag
Hát úgy látom mindenki a HD4890-re szavaz. Akkor csak én vagyok ilyen elborult elme hogy CF megfordult a fejembe.
De ha már itt tartunk , mégis mekkora táp kéne egy HD4890 CF alá ?
Igazából HD5850 lett volna az utód , de az eddigiek nem győztek meg szükségem lenne egy ennyivel nagyobb kártyára. Egy "előnye" van a DX11 ami meg .... na de ez már teljesen OFF.
-
fuli07
csendes tag
vettem egy két nyákos gtx 295-öt.
és szereltem át rá vizhűtést és a gép 1 hoszzu 3 röviddel indult.
utána levettem a hutest. össze vissza dugdosgattam a két sli hidját és minden egyes verziónál beraktam a gépbe. de néha pittyegett néha semmi, egyszer bejött zöld lila kék kis lapocskákkal a képernyőn. azóta már csak pittyeg.
lehetséges hogy ezek a hidak tönkrementek?
mert azt olvastam hogy hamar gallyra mennek! de ennyitől?!?!?előre is köszönöm a segitséget
-
olanor
tag
Szerintetek melyikbe érdemes inkább fektetni ? Venni még egy HD4850 -et a jenlegi mellé ( alaplap 790fx + sb750 ) , esetleg eladni a mostanit is és beújítani egy HD4890-re ?
Esetleg megtartom a HD4850 -et és mellé egy HD4890...
-
Daffni2
addikt
válasz
R1200GS #31599 üzenetére
Jó,hogy mondod,atyaisten használ még valaki Win98-at
Ez a legutolsó ami jó hozzá.ForceWare Release 80
Version: 81.98
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.