- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Aktív témák
-
-
-
polonic
félisten
Fél óráig futtattam a furmarkot, semmi szemetelést nem láttam, pedig nagyon figyeltem. A gép stabil maradt, semmi anomáliát nem érzékeltem alatta. Ennek nem kéne kiadnia a vga hibáját? Most mi a franc van? Tényleg vga, vagy másik tipp szerint lehet pci-e vezérlő vagy kondi az alaplapon?
-
-
polonic
félisten
Megpróbálom!
Megnéznéd a leírásomat a hibáról? Elég érdekes. Neked mi a tipped?
Ez a komment. Az előzményektől kezdve olvasd végig. Nagyon köszi! -
k.daniel91
tag
P5VD2-VM alaplaphoz tartozó integrált vidikari: VIA Chrome9 HC IGP Family (128 MB) elvileg, barátnőm nemrég szólt hogy már vagy 3 éve megvan nekik ez a gép és egy játék sem ment el rajta mindig kilépett, vagy a hang beakadt és beállt.
Windows is lehet beteg mert 3 éve nemvolt újrarakva és se vírusírtó semmi tűzfal a gépen.
Szval nagy esély van rá , szerintem. -
-
BoGyo[ME]
tag
Ettől féltem!
De köszi a gyors választ!Ha esetleg nincs remény, jelenleg milyen hasonló teljesítményű (9600GT), minél csendesebb, DVI és HDMI kimenettel is rendelkező kártyát ajánlotok helyette (ha lehet olyat, ami a hangot is átveszi az alaplapi SPDIF előkészítésről és kiadja a HDMI-n)?
-
-
fulcrum
tag
Köszönöm, ezek szép számok. A kérdés azért merül fel, mert a múltkorjában egy GTX280-as 550W chieftec táppal pár percig volt csak terhelhető, utána fagyott, és minden ismerős tápját kipróbáltuk, mire egy 750Wattos chieftec bírta csak el, azzal lehetett játszani akármeddig, nem fagyott többé...
Szóval a 4850 és a 8800GTS megelégszik az 550wattal? -
-
b-age76
csendes tag
Óh hát nagyon szépen köszönöm a kielégítő választ ;)
Amire használnám a kártyát (és amiért inkább venném is), az az NBA 2k9.
A minimum követelmény ezen játék esetében:
"Video card with 128 MB or more memory and one of the following chipsets is required: ATI x1300 or greater | NVIDIA 6600 or greater | DirectX 9.0c compatible card with Shader Model 3.0 support. "Tudom, hogy egy ATI x1300- on "simán" (nem akad, élvezhető teljes mértékben) elfut a game (sima alapgépen).
Lényeg a lényeg, hogy én leginkább ezt játszanám, plusz öcsém NFS, vagy hasonló játékokkal, tehát nem COD meg hasonlók, nem nagy erőt igénylő játékokat. Persze szeretném, ha szépen, jól futna, de úgy gondolom valamelyik, az imént felsorolt kártyával teljesen rendben lesz a dolog. A következő lépés úgyis az alaplap, és társai cseréje lesz. Majd a jövőben.
Addig is egy megfelelőnek mondható, egyszerű, "olcsó" (erre van keret) kártya kellene a probléma (nem tudok játszani a játékkal) megoldásához.Még csak annyi, hoyg tegyem a hülyét
-->
"árban kb ugyanott vannak, viszont: az 1650os nyers erőben talán kicsit jobb, a 3450 viszont technológiai előnyben van, tekintve, hogy 2-3 évvel fiatalabb, HD videó lejátszás, meg ilyenekben jobb a 3450
attól függ, hogy te mire szeretnéd használni"Szerinted mennyivel nagyobb az az erő. Mert ha nem olyan nagyon számottevő, akkor inkább az újabb (tehát asus 3450) felé húzok. De mivel a játék miatt venném leginkább (TV- zés, ilyenek nem igazán fontosak), akkor lehet, hogy az erőseb x1650 a megoldás.
Mert akkor azt szűrtem le, hogy az Asus 3450 és az ATI x1650pro maradt versenyben.
Köszi, ha válaszolsz ! :respect
-
b-age76
csendes tag
Köszönöm a válaszod ;)
A 64 bites mondatot azért írtam, mert itt a prohardveren olvastam valamelyik toikban okoskodtak, hogy miért raknak 64- bitet, miért nem 128- at. NEm emélékszem, pontosan hogy fogalmaztak, de a lényeg ez volt. Én meg, mint hozzánemértő, nem tudom miért húzták le a 64- bitet.
Miért gyorsabb az Asus ? ("Mi jelzi, hogy gyorsabb" ?)
Tehát akkor ár- érték arányt nézve az Asus kártya a választás, inkább, mint az Ati x1650 pro 512 ?
Köszi előre is.
Ja, én pedig ezt nem értem. Úgy mondatilag
)) Teccikérteni ?
"hogy 256-os vagy 512es-e.... igazából egyik se olyan nagy teljesítményű VGA, hogy olyan grafikán játssz velük, hogy kelljen a fél giga RAM, de végülis jól jöhet..."
Azért gondolom számít az, hogy 512 vagy 256... -
-
bár ezen a képen nem látszik semmi, ami hasonlítana (mondjuk ez nem Sapphire...)
nekem van egy régi SCSI vezérlőkártyám, az is csipog rendszerinduláskor... valami ilyesmid nincs?
-
atesss
addikt
Köszi, ez a cikk valahogy kimaradt, és hirtelen nem jutott eszembe hogy persze biztos hogy a PH-n is róla cikk.
De akkor ez az egyetlen chipset (egyenlőre) ami tudja ?
Mert eleve AMD-s tehát biztosan felejtős.Úgyhogy marad egy a lehetőségekhez képest viszonylag keveset fogyasztó normál VGA.
Tehát továbbra is várom az ötleteket..
-
MrTeddy
csendes tag
hát most így van, (vagyis nem cérnával van rögzítve, mert az beleérne a ventibe és bekapná másfajta venti mint a képen látható, hanem facsavarral
van felfogatva pont befeszül annyira a bordák közé hogy megtartja a ventit) de így olyan hangos mint egy traktor
de lehet hogy tudnék szerezni egy vf700-at olcsón csak kérdés hogy rámegy e a karira... ?????????? -
vlorika
csendes tag
Köszi a gyors response-t.
Hát ez igazán rossz hír, bár számítottam rá....
A VGA sosem volt tuningolva, sosem volt elég bátorságom hozzá...Bár netezni lehet a géppel, meg filmet nézni is(tényleg ekkor nem kellene hibát generálnia a VGA-nak?) mégis ki kell gazdálkodni vmilyen gépet egy kis kikapcsolódásra....
-
-
JanR
addikt
Hutest nem neztem meg, de akkor az lesz az elso. Csak nem az en gepem, es legkozelebb meg csak 3 nap mulva jutok el hozza. Ha nincs ra masik hutom, hogy ellenorizzem le, hogy jo-e vagy sem? Feltegyek valami progit, hogy milyen meleg a vga?
(#15322) tupacamaru : a bios-ban nem turkaltam, gyari jeleken megy a vga.
-
fagy53
nagyúr
De rosszul megírt, optimalizálatlan, indokulatlanul erőforrásokat zabáló program az igen...
Erre viszont nem érdemes építeni, 12x10-es felbontásban az idén megjelent játékokban nincs az a beállítás amit a 96GT-m ne vinne el, mindenkor 30 FPS felett, átlagosan 40-50 FPS.
Ha a dupláját kapom, akkor mi van? -
misuti
tag
Két videokarin ugyanaz a hiba?Az egyik radeon,a másik egy 7600gst!Soha nem voltak a karik húzva,ráadásul az egyik 2 napos!Mindenesetre nem tudom,hogy mi van,én meg már az alaplapra gyanakszom!Főleg hogy agp-s meg pcie-s csati is van a lapom,és amikor az egyik ismerősöm áthozta a kariját,az övé agp-s volt,az enyém meg pcie-os,és az tökéletesen ment,azért gondoltam,hogy a videokari a bűnös!Valszeg tévedtem
-
latnyik
csendes tag
-
KOKO5
csendes tag
Feltettem a rivát de nem látja csak monitor beállitás tudok állitani!Érdekes.Mindegy ,amúgy érdekes ez a kártya!Végül is nincs vele gondom, eddeig is atim volt de ez furcsa kicsit.Pl:ha nem teszem fel a gyártótól kapott lemezen lévő drivert nem tudom feltenni a frissitett drivert pl:8.2-est.....tehát kapásból nem tudom telepiteni a 8.2-est!Szerintem itt van a varia ,sapphire.....(vedd meg, tedd be,telepitsd a drivert, azt ne variálj játsz) aztán lehet rosszul gondolom!
-
Crazyman33
senior tag
Hello!
Gondoltam hogy csak netezni akart tovább fazon, de mindegy. Az ilyen emberektől vesz az életem egy 360 fokos fordulatot, tehát minden megy tovább.
Arra gondoltam hogy csak ventillátort lehet-e cserélni, most réz hütő bordák vannak a venti után.
Vagy azért mondod hogy cseréljek komplett hütést, mert nem fogok kapni külön csak ventit?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest