Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
band1103 #28284 üzenetére
Hát én ilyen CF tesztet is olvastam már IGP + VGA HD3450CF-ről (akkor 3650-et ezek szerint csak tervezték), ahol éppen azt panaszolták, hogy a 3450 túl gyenge ahhoz, hogy bármiféle CF-nek értelme legyen. Hibrid CF az eredeti, ATI-tól letöltött leírás szerint két különböző ATI kártyával is megy, IGP nélkül, az csak egy dolog, hogy az IGP-s lapokon már ott van. Sajnos az AMD túl sokat variál (még az elnevezésekben is) ahhoz, hogy igazából követni lehessen, és lényegében semmi hasznosat nem tud kihozni a sok kísérletből. Na igen, ott van a lapon keresztüli, meg a hidas, a hardveres meg a szoftveres CF, és egyik rosszabb, mint a másik.
Nagy kár érte, mert a VGA-ik nem rosszak, de esélyes, hogy ha lesz még egyáltalán több GPU-s rendszerem, az DX11 és nV lesz, mert kötve hiszem, hogy az AMD letenne arról az idióta szokásáról, hogy mindig szoftveresen módosítgatja a drivereit egy-egy játékhoz, aztán emiatt sok más meg nem működik normálisan (lásd: régebbi szériás ATI VGA-tulajok szívásai a 48xx sorozattól készülő driverekkel).
Hardtech: Vedd lejjebb a RAM-órajeleket, akkor stabil lehet, vagy javíts a hűtésen, ha a túlmelegedés a gond. Ha már nincs gar, más megoldás nem nagyon van.
-
katt777
félisten
válasz
band1103 #28251 üzenetére
Hogy tovább pontosítsunk:
1: Egy HD3450-es IGP-s lap simán megy egy HD3450-es VGA-val CF-ben (vagy 3650, stb), a HCF egy másik dolog (ezért nem egyenlő a 2), amikor egy azonos sorozatú, de másfajta VGA-val működik együtt az IGP.
2: Nem csak AMD-s IGP-s lapok vannak, és az én kezemben is megfordult már néhány, amelynél bizony külön kellett letiltani az IGP-t, hiába tettél be VGA kártyát.
14adam: Lehet, hogy egyszerűen olyan játékokkal játszol, amelyeknek több CPU-cache kell (az 1-2 MB sokszor már kevés), vagy nem jó az optimalizációjuk (GTA IV pl, de bármely mai, igényesebb grafikájú játéknál megeshet). Más, erősebb VGA-kkal is (pl. HD4870) előfordult, hogy játékok belassultak, szaggattak, pedig a konfigok között pusztán annyi különbség volt, hogy az egyikben egy E2xxx volt (hiába húzták 3.5GHz-re), a másikban meg egy E8400 alapon. Szóval itt is lehet bibi, mert sokan azt hiszik, hogy pusztán az órajel megemelésétől már egy kemény procijuk lesz olcsón (nem számítva a "kisebb" v. régebbi procik utasításbeli hiányosságait). Sajnos a konfigodnál nincs proci, hogy lássam, kizárható-e ez a lehetőség, de a tuningból ítélve adok neki esélyt. Haverodnak meg 4000+ X2-ese van?
Ugyanakkor a HD4650-emet tesztelve azt is észrevettem, hogy az ATI driverei ehhez a sorozathoz megint elég gagyik, mert pl. Crysis-t vitte lazán high-ban, FC2 meg az ennek megfelelő szinten diavetítés volt, pedig a 4870-nel meg FC2 jobban futott. Jó lenne tudni, hogy a lassulások nem driver-frissítés után jelentkeztek-e, mert ATI-nál az is előfordul, hogy egy hibás driver-frissítés után minden játék drasztikusan belassul. Ez főleg akkor fordulhat elő, ha valaki a CCC-t is feltelepíti.
Szóval a Win hibán kívül több hibalehetőség is van, végig kell játszani őket. -
joi29
őstag
válasz
band1103 #28250 üzenetére
-Hát a kártya nem egy tuning bajnok darab az biztos, ugyanis még ha
a memóriákból ki is tudsz húzni 500Mhz-et az bakfittyet sem ér,
mert a 64bit-es busz megfogja de jó bőven.
-Mert ha mondjuk a gpu-t felrántanád olyan 600-650Mhz-re, a 3D-s számítási
kapacitását tekintve egálban lenne az én x800GT-mel, sőt.
-De mivel a memória sávszélessége még tuning hatására is alig éri el
a 8GB/sec-ot, így a gpu-n végre hajtott akár extrém tuning is csak alig pár %
teljesítménybeli növekedést hozna.
-Ja és a DDR2-es memória eléggé melegedő fajta + még ha a gpu hőjét is
elkel viselnie egyazon hűtőborda alatt... -
jaja1981
addikt
válasz
band1103 #28250 üzenetére
80C fölé ne engedd.
Elvileg 100-120C-ig bírják, de huzamosan vetemedik a nyák és a környező alkatrészeket is sugározzák.
Ja, mem-ek nem bírnak ennyit, csak a GPU. Mem olyan 70-80C.
Nagyon figyelj a hőmérsékletekre tuning közben!!!!!!!!
Meg lehet, hogy marha hangos lesz a hűtője.Ace Ventura:
Driver nélkül is csinálja? -
mindkilla
tag
válasz
band1103 #26126 üzenetére
Persze, parancsolj
-
vergilx
őstag
-
Speed®
titán
válasz
band1103 #22126 üzenetére
Sokmindent nem értesz
A 3650eshez azért kevés a procija, mert kevés..ha nem tudod miért, nézz utána, én biztos nem írom most le. A 3450essel meg azért lesz használhatatlan a gép játékra, mert klasszisokkal gyengébb megoldás mint a 3650. 40SP@600MHz / 64bit@800MHz vs. 120SP@725MHz / 128bit@1600MHz..
Igen, a 3450el VGAlimit lenne, nem is kicsit.
Hogy miért ajánlok nVt? Nem flame kedvéért..nem ismersz, marajunk ennyiben..
Azért, mert 10k körül-alatt beszerezhető AGPs megoldások közt Atit nem tudok.
1650Pro, esetleg, de mivel nyűgösek az AGPs Catalystok, nem kellene szívjon.
A 7600as nVk korrekt driverekkel szépen mennek most is, kevés a gond velük.AgentSmiths
Ha az AGPs 7800GSek átlagárát vesszük, a pénzedért jobb karit is vehetsz..
Nézz szét a piacon, van pár X1950es, 15k körül jó vételek. Esetleg 2600XT -
diablo1984
veterán
válasz
band1103 #21438 üzenetére
azt mondjuk be lehet venni a képbe, hogy az az asus lap a tunningosabb fajtából való és azt a kis venice magos procit alapfeszen 2400-on is lehet hajtani....deha mégis kevés lenne, akkor 1mega cache-s san diego 2800-on hajtva alapfeszen csak elég egy hd-s filmnek! ráadásul az sem drága manapság....de tényleg a buxa dönt, bár egy a/! nem sempron vagy cerka fajta procos, az még kellően cache-lt(l2 512)
de a 4670-es sem rossz választás, deha olcsót akar és játszani nem, akkor a 43xx a jó választás neki!
-
-
diablo1984
veterán
válasz
band1103 #21285 üzenetére
hogy miért? lehet annyira geyszerű a válasz, hogy a d-sub is analóg és az s-video is és egyidőben 2 analóg csati nem tud képet adni(giga 690g- lapjával volt így, hogy az integrált vga tv-outja csak akkor működött, ha dvi-os moncsi volt rákötve, d-subról nem)
nem kizért, hogy ezt a szokást beletolják a d-sub-os vga-kba is....
joi29:a konfigját nézve, valszeg a lappal együt, de nem 1 évvel korábbi lehet a procija, szerintem egy egyszerű mezei brisban g2-es lockos proci(ilyen is volt), ha mentes, akkor BE, de azt kiírta volna! naszóval ezzel a lappal 3ghz-et ki tud csavarni belőle egyszerűen, ami kell is, mert a gta4 benchmarkja is nálam a 3100mhz-as x2-esből 98%-ot használna....ergo lassan kevés a 2 mag egy ilyen optimalizálatlan sz@rhoz....
-
Alister71
nagyúr
válasz
band1103 #20778 üzenetére
Nem konkrétan a Te esetedre értem.
Egyik haveromnak már 3 használt videokártyámat adtam el. Mind a hármat tv-re kötve is használtam. Előbb egy Philips, majd egy Panasonic tv-n. Sima S-video kimenet, 5 méteres S-video kábel, be a tv-be, s-video bemenetbe. Semmi gond.
Haver egy Samsung tv-vel akarta összekötni a gépet, s-video - rca átalakítóval, s-video - scart átalakítóval, egyikkel se működött rendesen. Vagy fekete-fehér volt a kép, vagy negatív színek....Addig-addig próbálgatta a dolgot, míg sorba lerendezte a tv-je a karik tv kimenetét. (ati 9600, 9600pro, X1600-pro. ezek nem egy időben történtek, hanem 1-2 éves eltérésekkel) Nálam mindegyik remekül működött, az Ő tv-je mindet kinyírta. Azóta már nem is próbálkozik több kártyával.
Lehetnek ilyen furcsa párosok. -
-
Marci6p
csendes tag
válasz
band1103 #19557 üzenetére
A 8.11-et. Régóta vannak ati karijaim és mindíg a legfrissebbet szedem le hozzájuk.
Ezt a hőfokot a log szerint 40:04 től 40:44-ig tartotta.
De, ha rossz a dioda, akkor az gyári hiba, nem? Viszem vissza.
A házban meg van venti fent ami fúj, elől egy ami szív meg nem volt benne, de rakta egy fújót hátraés ez mind 8 centis, csak. Nagyobb nem fér.
-
DQ
tag
válasz
band1103 #19496 üzenetére
Köszönöm a választ.
Catalysthoz utoljára 4-5 (?) éve volt szerencsém, mikor a 9800Pro volt a divat, nekem valahogy az nvidia jött be jobban mindig is és amíg játszadoztam (mint írtam 6600GT-nél megragadtam, azóta nem érdekel a játékipar, a kérdéses 8800GT is az öcsém gépében lakik), soha nem volt problémám a tv-kimenettel sem. Kényelmi szempontból használtuk a tvtoolt, kipróbáltunk ezt, azt, de most ezek sem jöttek be.
Az tény, hogy az Ati mindig is jobban figyelt a tv-kimenetre, s állítólag ezek a mai nvidiák hardveresen már nem is igazán, vagy nem úgy támogatják a tv-t, mint a régiek, és ennek köszönhető ez a dolog.
Amit írtál, hogy áthúzható a kép, vagy az ablak, itt is működik. A keret itt is eltüntethető a széthúzással. Ha 1024*768-ra "butítom" a felbontást (ami azért egy 22"-os lcd esetén röhejes), akkor minden olyan mint régen: minden egyéb kattogtatás nélkül fullos a tv képe is. De ha ragaszkodom a 1680*1050-hez, akkor a tv tili-tolis. :-(
Tehát az nvidia adott, erre kellene megoldás, progi, ötlet. -
gban
veterán
válasz
band1103 #14513 üzenetére
De ugye nem azt várod hogy a PCI-E kártya képét tudd kitenni a TV-re a PCI kártyával?
A PCI-t amikor betetted, min volt kép? Azon vagy benne volt a PCI-E is?
Elsőnek mindenesetre próbáld meg ha így volt csak a PCI-t betenni, hogy egyáltalán az alaplap kezeli-e rendesen.
Találkoztam nem egyszer olyannal, hogy vagy nem kezelte az ősi PCI kártyát egy modernebb lap, vagy másik slotba kellett tenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest