Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
válasz
Klemens #12198 üzenetére
Az everest ultimate-t tudom ajánlani, az mindent kiír. (igaz ez egy 30 napos próba verzió, de ha gondolod mail-be el tudom küldeni az enyémet ami nem próba verziós
)
Bocsi, lehet hogy már ajánlották, de nem tudom mivel nem olvastam vissza. -
Klemens
őstag
Az már tuti, hogy nem Sepphire kari.
Néztem képeket és a Sapphire karin jóval nagyobb, mint annak ami nekem van.
Az is tuti, hogy ATI a kari.
Már csak azt lenne jó tudnom, hogy ez a kari is X1800XL vagy X1800GTO.
Erre már leszűkítettem a kört, de ennél jobban nem tudom.
Megnéztem az ATI oldalán, de az X1800 Crossfire Edition is többet tud, meg az X1800XT is.
Az X1800XL-nek meg a GTO-nak is ugyan akkora a GPU is meg a RAM is.
Valaki tudna segíteni, hogy kiderítsem, hogy melyik a kettő közül?Előre is köszi!
Minden eddigi segítséget is köszönök!Ha kiderül, hogy ez egy ATI X1800GTO, akkor visszamegyek az eladóhoz reklomálni, hogy ba***a már meg. Ha viszont ez is X1800XL, akkor nem szólok.
-
Henk
veterán
Ebben a tesztben az új kártyák még nincsenek benne.(gts,gtx,gx2)
Meg azok a játékok sem amiben semmi változás nincs,mondjuk azt hülyeség is lenne belerakni tesztben mert abban nem hoz javulást.HL2-ben pl.10%-ot hozott az sli.Ezért mondtam,hogy ezt nem lehet egyszerűen kijelenteni,hogy ennyivel jobb.Attól is nagyban függ,hogy milyen játékokkal szoktál játszani.Meg akit megkérdezel erről az a saját véleményét fogja elmondani,hogy amivel ő próbálta azzal milyen volt neki.Ezt akkor fogod megtudni ha te kipróbáltad,hogy neked megéri vagy sem.
Én azt tudom mikor megvettem a 2db 88gt-t akkor 70k volt darabja meg 55k a lap.Egy hónap múlva eladtam a karikat és vettem 1 gts-t 70-ért.Az,hogy a cod4 nem megy 100 Fps-el csak 80-al az meg nekem nem ér ennyivel többet. -
Henk
veterán
De 2 kártyához illik egy komoly processzor is ami kihajtja őket,ezt azért kalkuláld bele.
Azt tudom,hogy a cod4 menüjében lehet állítani 2 kártyás lehetőséget ott észre is vettem javulást az sli-vel,de pl. a crysis-ba semmit.Az ugyanolyan sz@r volt sli-vel is mint 1 vga-val.
Esetleg kérdezz utána az sli fórumon mi a véleményük.Vagy megpróbálod aztán ha nem tetszik akkor csere. -
ityam
őstag
itt van pl egy egesz bo es friss teszt ahol tesztelnek slis rendszereket de az itt felsorolt jatekokban mindben megverte az slis rendszer az erosebb egykartyas rendszereket.
persze ez meg mindig nem minden jatek de biztato hogy nincs benne olyan ahol rossz lenne.
vagy meg mindig azt mondjatok hogy nem erdemes ezzel foglalkozni? -
ityam
őstag
illetve a dx9 es jatekok ha ugy is alakul hogy nem lesz gyorsabb az slitol az nem akkora tragedia mert egy 8800gs is eleg jol elviszi azokat, mig a linkelt tesztben dx10 es jatekok jelentosen gyorsultak a 2 kartyas rendszernel.es talan emiatt jobban megerheti. vagy ez hulyeseg?
meg nincs sok dx10 es jatek de amik vannak azok nem tul gyorsak az 1 kartyas rendszeren de a 2 kartyason hatarozottan jobban mennek. -
ityam
őstag
mondjuk tenyleg nem sok slis teszt van es ebben amit linkeltem csak 3-4 jatek van de azokban mindnel jelentosen gyorsabb a 2 kartyas rendszer mint az 1 kartyas 8800gts.
meg ha jol tudom nem a jatekoknak kell tamogatni a 2 kartyat hanem a drivernek es azok mostmar kezdenek egesz jol kiforrani. de aztan lehet nem jol sejtem.
az alaplapos problema gondolom megoldodik egy ujjabb chipsetessel mondjuk egy nforce 750 essel csak az 10Kval dragabb es azert nem volt az szimpi.
aszem keresek par peldat ahol az slis rendszer nem hozott sebessegtobletet.
amugy hogy a 3dmark mennyivel hozott neked tobbet az nem jelent semmit. esetleg egy uj vantages tesztet kene megnezni ami a legujjabb dolgokat nezi annal jobban kijon az extra szamolasi teljesitmeny mint egy oreg dx9 es 3dmarkkal. -
Henk
veterán
Én is az E8400 és Gts kombót javasolnám.
Gondolom pont azokkal a játékokkal szoktál játszani amik ebben a tesztben vannak mert amúgy nagyon sok játék nem támogatja a 2 kártyás megoldásokat.Ha 3d mark rekordra mész akkor az sli többet hoz valamivel mint egy kártya de közel sem ennyivel.Nekem 1db 88gt 13000,2db 16000 pontot csinált 3d markban.Ennyit hozott az sli pedig nekem egy E6850 hajtotta és 680sli-dq6 lapom volt.A 650-es lap asszem nem is kezeli a 800-as ramokat meg a procit 1066mhz-ig.Bios frissítéssel lehet azt nem tudom.Az sli drága,kényes szerintem hobbinak való.A ramokat szigorúan 800Mhz-en lehetett járatni mert akár milyen kicsit húzni akartam csak sipolás volt gép nem indul.Lehet egyedi eset volt nálam de én nem ájultam el tőle.Meg 2 kártya több fogyasztás,több hő de ez már csak részletkérdés.
Az én véleményem az,hogy egy erős procival meg egy erős vga-val többre mész és hosszabb távon is kifizetődőbb. -
ityam
őstag
válasz
Morris #12188 üzenetére
erdekes mert amiket lattam slis teszteket azoknal egy atlagosnak mondhato 1680x1050 ben vagy 50-60%ot dobodik az eredmeny mig ennyi kulobseg kozel sincs egy 88gs es egy 88gts kozott szerintem.
ebbol a tesztbol indultam ki:[link]
ez szerint ugyanolyan proci(nagyon eros proci)mellett kb 40-50%al gyorsabb a 96gt mint a 88gts. es a 88gs az kb egy szinten van a 96gtvel szal szerintem emiatt az amds rendszer egy darab erosebb kartyaval folosleges. itt pont az sli elonyerol toprengek. mert olcsobb az amds slis alaplap mint az inteles.
bar most talaltam 20K korul nvidia 650 es chipsetes alaplapot intel procihoz is es akkor mar lehet az lenne a jobb egy e 4500 koruli procival es ugyanugy 88gs slivel -
ityam
őstag
vagy esetleg egy asus p5n-d sli + e2180+2x8800gs ez is kb ugyanannyiba kerul, de ezt legalabb jol meg lehet huzni az amdhez kepest
-
ityam
őstag
szerintetek jatekra melyik lenne jobb valasztas?
asus m2nsli + a64 5200+ +2x8800gs 384mb(sliben) vagy p5k+e8400+8800gt512mb(1db).mind2 kb 100Kba kerul csak az egyuknel a proci joval gyengebb de csereben van 2 vga benne a masiknal meg a proci az erosebb de csak egy erosebb vga van.
mennyire gaz a mai jatekoknak nagyobb felbontasokon egy ilyen relative gyenge proci? -
Bordoi
őstag
Sziasztok !
Adott egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplap.
Az integrált videó kártyáját használom .
Arra nem tud valaki valami megoldást, hogy miért nem tudom a monitoromat XP alatt, 1440x900-as felbontásnál 75Hz-en frissíteni ?
A monitor drivere fent van, de se a Gigabyte, se az Ati oldaláról letöltött cuccal nem megy .
Vsta alatt természetesen megy a 75Hz-es frissítés . -
mf8480
csendes tag
válasz
greatchaos #12182 üzenetére
AGP-s, megpróbálom kössz!
-
mf8480
csendes tag
Helló
Még mindig problémázik a gépem, nem engedi feltelepíteni a HD2600 XT legújabb driverét sp1 és sp2 windózra se.
Telepítés elején azt irja szerintem, hogy a telepítő nem talált kompatibilis eszközt, vagy az oprendszer nem jó.
Az eszközkezelőbe meg a videókártya két menüpontot hoz fel egy HD2600XT-t alatta meg egy ismeretlen megjelenítőt vagy mit.
Minden inditásnál telepíteni akar valami diszpléjt, hiába adom oda neki a moncsi lemezét nem csinál semmit.
Mi a f*szom van? -
Dani_kp
addikt
Valaki a #12155 hsz-re tud valamit mondani?
-
Henk
veterán
válasz
zsolt1129 #12174 üzenetére
Szerintem sem sokat változtatna a phenom,illetve igen mert a proci több pontot csinálna és asszem az elég sokat számít az összpontszámban.De játéknál nem fog érdemben változni..Húzd meg ezt a procit aztán meglátod mennyit javul.Megnézed a kari mennyi pontot csinált simán meg húzott procival aztán akkor kiderül,hogy a proc kevés e alá.
Azért kérdeztem mert annak idején én is bepróbáltam az sli-t.(8800gt).1 karival 13000,2-vel 16000 volt az eredmény.Nekem egy E6850-em volt akkor.
A tesztek meg általában azért becsapósak mert ott valami brutális quad-dal szokták hajtani őket főleg ha még agyon van húzva és akkor elég jó pontokat szoktak elérni.A delikvens meg otthon próbálkozik aztán csodálkozik,hogy miért nem annyi a pont mint a tesztben,talán mert nem 250k-s procija van otthon.
Amúgy ha inkább játék miatt vetted az sli-t szerintem jobban jártál volna annak az árából 1 komolyabb vga-val.Az annyit tud amennyit,nincs zsákbamacska.Meg sok játék nem is támogatja a 2 kártyás rendszereket,legalábbis egyelőre.
Szerintem az Sli inkább hobbinak jó,de ez az én véleményem. -
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Most újitottam be 9600 gt SLI-be.De a teljesitménynövekedés elmaradt a várt álomhatártól.Én arra gyanakszok hogy a proci nem hajtja ki 100%-ig a két kártyát.Egyébként Amd x2 5600+.Szerintetek ha vennék egy x4-es Phenomot javulna a helyzet??
Köszi a válaszokat!! -
mf8480
csendes tag
Tudnál küldeni egy linket,eddig Nvidiás voltam
Amúgy a formázás előtt a 3DMark 03 és 05 is futott a régi kártyával (FX5900XT) de ahogy kicseréltem a 2600asra az se indult el, de ahogy leformáztam a gépet egyből feltettem a kártya cuccait, meg a 3DMark 05 meg a 06t de most is ugyan azt csinálja, batik elindulni. -
mf8480
csendes tag
Helló everibádi
Volna egy kis gondom
Maleformáztam a gépem P4 prescott 2.8@3,2 ASUS P4C800-E DElux lappal, és úgy raktam bele a HD2600 XT 512-t.
Mielőtt nem formáztam le a gépet, csak beleraktam a régi helyére az új vgat így az NFSPS csak 640*480-on volt hajlandó menni, ha a felbontást emeltem a gép lefagyott.
Most hogy leformátam, már nem fagy ki, 1280*1024-en és minden Highen van, nem szaggat.
Most jön a lényeg: a menü és a játékba a műszer, meg néha minden felirat hót zagyvaság, meg elolvashatatlan.
Ugyan ez a helyzet a Test Drive Unlimiteddel is, az Unreal Tournament 3-at 1024-en szépen elviszi.
a kártyához mellékelt drivereket, meg progikat pakoltam fel.
Mi a gondja? Lécci segitsetek!!!(A TDU amúgy formázás előtt über fullon szépen ment, most meg foltos.)
-
Dani_kp
addikt
Hali minden fórumozónak.
Volna egy problémám és ebből kifolyólag lenne egy kérdésem...
A vga-m, ami egy pci-e 16x Captiva GeForce 7600 gs 256 mb ddr2-es kártya (Hivatalos honlap a passzív hűtős) valamilyen oknál fogva nem ad képet....de némi előzmény...
Eredetileg passzív hűtős, de én erre ráraktam egy intel proci hűtőt, (még 1 kép). Ez egy gyári s478-as felfogatású intel proci hűtő, 3 csavar fogta oda ami végett egy minimálisan de "meghajlott" a gpu, de amint ezt észrevettem azonnal lazítottam rajta és utána jó volt. Működött is rendesen ezzel a nagy nehéz hűtővel. Futott rendesen a cod2 és cod4.
De múlt hétvégén (május 3. szombat) óta nem jó, azért mert cod4 közbe belaggolt és belevágtam a gép elejébe ököllel egy nem túl erőset és azóta nem ad képet. Akkor kivettem a karit leszedtem a hűtőt megnéztem jó alaposan és nem láttam rajta kiégést és lesarkazva sincs. Utána visszaraktam rá a passzív hűtőt, beraktam a gépbe és adott képet, pedig megledett a kartyá mikor benne volt. Biztosra akartam menni hogy nem e nállam van a probléma és elvittem haveromhoz, ott szintén nem adott képet, pedig ott is melegedett (hozzáteszem ati vga driver volt fent az ő gépén). Utána gondoltam egyet hogy nem e a D-SUB halt meg e rajta és kipróbáltam a DVI részét egy átalakítóval, de sajnos ugy se jó.Szóval most tanácsot, ötletet, tippet kérnék hogy mi lehet a baja
. Előre is köszi.
Üdv.
-
Morris
veterán
válasz
Thunderzolee #12152 üzenetére
mi ez a női avatar?
-
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok!
AGP 8x-os kártya működhet AGP 4x-es alaplapban?
-
joi29
őstag
-
Zamery
senior tag
Driver csere nem oldotta meg a problémát. Valszeg az van amit joi29 mondott. Csak XT BIOS verziós kártyákkal műxik ez a program...
-
Zamery
senior tag
Elindítom a progit és rögtön. Minden vissza van véve alapra a VGA-hoz eddig még nem is nyúltam! És ezt írja a kékhalál elején: IRQ NOT LESS OR EQUAL vagy valami hasonlót. Utána csak a reset gombbal lehet észhez téríteni a gépet. De akár hányszor akarom elindítani az XT-t mindig ez van....
-
Zamery
senior tag
A következő problémába botlottam:
Galaxy 8800GT-m van a Cooler Master hűtéses verzió. A Galaxy oldalán felfedeztem egy tunerprogramot: Xtreme Tuner. Van olyan 8800GT-jük ami Xtreme Tuner verziós és alapból jár hozzá ez a szoftver. Az enyémhez nem volt, de gondoltam letöltöm. Hát nem lehetett letölteni sehonnan.
Azonban egy kedves fórumtárs a segítségemre sietett, és elküldte emailben. Feltelepítettem és vártam a csodát, de semmi. A telepítés rendeben megvolt de utána kékhalál!?! Nemértem.Tud valaki valamilyen okot amiért ez a doldog nem működik? Vagy csak speckó kártyákkal megy? Vagy én rontottam el valamit?
-
spájne
csendes tag
Sejtettem én eztet, csak gondoltam hátha megúszom. Azért köszönöm a segítségeteket, nem dobok legalább feleslegesen pénzt.
Üdv!
-
Morris
veterán
válasz
littlelion21 #12127 üzenetére
azaz
Spájne: MSI lap bírja a tuningot. de igazad van, nem sok értelme van cserélgetni. X2-es proci jó bele, csak 939-es. Add el kompletten aztán nevezz be egy AM2-es platformra.
Ram, Proci olcsóbb mint az s939. Ramból érdemes dualban nyomulni. gyorsabb mint a single chanel -
spájne
csendes tag
Magokban csak a szotyolát ismerem
-
spájne
csendes tag
elég láma vagyok de nem tudom hol kell állítani azt az FSB-t
amúgy 1x1Giga a memó, de csak DDR. Bakker kikellene hajintani az egészet úgy ahogy van
2 éve vettük 110-ért de már a felét sem éri. A gond az, hogy az alaplapom is megfog mindent. Nem megy bele csak DDR memó, prociból csak 1 magos. Most minek vegyek, 10-ért 1giga DDR-t ha 8-ért veszek 2 DDR2-t? meg minek vegyek 15-ért egy elavult videókarit, ha 20ért vehetnék egy aránylag még újat?Szóval szerintem átmegyünk ősemberbe és majd évvége felé lecserélünk mindent.
-
Morris
veterán
válasz
littlelion21 #12124 üzenetére
Nekem gigabyte GT-m van. SP2-es. Ezt is remekül lehet húzni!
-
Morris
veterán
válasz
littlelion21 #12122 üzenetére
15k környékén már x1950pro-t kap. az meg még jobb. procit csere 4000+ körülire
és megy is!
winchester magos a procc? Mert ha igen akkor 270-ig tudod rakosgatni az fsb-t -
spájne
csendes tag
nygma nagyott mondtál
-
spájne
csendes tag
Kösz a válaszokat! Játékra szeretném, mert amúgy lesem cserélném. Tudom, legszivesebben én is kidobnék mindent és vennék modernebb cuccokat, de másra kell az a plusz 40-50 ropi. Meg annyiért már szerintem érdemes egy XBOX360-at venni. A húzáshoz nem igen értek, tudtok egy kis infót csöpögtetni nekem?
Nem akarok én max felbontásban játszani, csak 1024ben menjen minden faszán! Ezek a kártyák amiket írtatok mennyit dobnának a játékokon?
-
spájne
csendes tag
Üdv Mindenkinek! Egy kis segítségre lenne szükségem, Ti biztos jobban vágjátok a témát mint én
Videókártya cserét tervezek, ebben kérném a tanácsotokat.A gépem: Alaplap:MSI s939 K8N Neo4 F,Proci:AMD Athlon 64 3000+,Ram:TwinMos 400MHz 1giga,Vinyó: WD SATA2 160GB/8MB 7200rpm, és egy 18xLG DVD író. Mindehez társul egy FSP 350W ATX-350PNf táp.A jelenlegi videókártyám egy MSI PCIe RX1300PRO-TD256E. A kérdésem az lenne, hogy milyen kártyát tudnátok ajánlani ehelyet amit még kitudna rendesen hajtani ez a konfig?! Én egy HD2600XT-re, egy HD3650-re, vagy egy GF8600GT-re gondoltam, estleg GF8600GTS, olyan max 20 ezer HUF értékben gondolkozom. Előre is köszönöm az észrevételeiteket!
-
Gabe86
csendes tag
Van egy problémám. Szétszedtem a 6600gt hűtését hogy kitisztitsam mert már tiszta por volt belül .Összeraktam, beraktam a gépbe és azóta nem jó. Csak csökkentett vagy vga módban tudtam elindítani a gépet. Normálisan csak akkor indult el amikor letöröltem az nvidia drivert. Amugy induláskor az xp felíratnál szépen kéken becsíkozza a képernyőt. Szerintetek mi baja lehet lehet hogy megsértettem valamit amior leszedtema hűtőt?
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest