Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD FX
- Videós, mozgóképes topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigipuf
senior tag
válasz
tobias40 #16848 üzenetére
128 GB-os kártyát megeszi?Gyári specben csak 64 GB-t ír.Nem találok 60 dodóért kártyával .
A topik összefoglaló meg 2 éves gyakorlatilag már használhatatlan.Köszi az infókat,bocsi de beleszerkesztettem.Furcsállom a gearbest-es árát ,általában drágább mint a BG,meg nálam felejtős amúgy is,gyakorlatilag nem nagyon volt olyan cucc ami problémamentesen jött volna meg tőlük(meg el se küldték
)
-
hzsolee
őstag
Üdv! Én is jövök egy kérdéssel. Van olyan autós kamera aminek a képét meg lehet osztani neten? Olyasmire gondolok, hogy vezetés közben ugyebár van nálam telefon, ennek a mobilnetét használva valaki más egy appon keresztül látja a kamera képet.
-
havri1
félisten
Hali!
Évek óta nem foglalkoztam kamerákkal, a Xiaomi Yi Dascham-et.
Faternak a G1Wh megkotlott, kéne valami. Mi most a best buy 10-20e között?
Ez a Yi (14e), vagy a 70mai (12-14e), esetleg pro(18-22e)?
Más márkát nem vennék, ez tökéletesen bizonyított. -
padi68
senior tag
Sziasztok,
Alany: 70mai pro
2 kérdésem lenne:1. hogyan lehet magyarítani a kamerát?
2. a felvételeket hogyan lehet visszanézni a telefonon? Hiába töltöttem le a programot, csatlakozás ellenére nem látok semmit...
Köszönöm Árpi
-
Atis45
aktív tag
Szia!
Nekem 70mai pro van. Igaz még nem szereltem be az autóba, mert a lustaság mindig győz. Itthon tesztelgetem most. Tegnap reggel levettem a töltőről, és néha picit rákoppintok, hogy induljon el a felvétel. Ezzel szimulálva a parkolási eseményt. Most ott járok, hogy kb 22 órája nem kapott áramot, és kb 15-20 alkalommal koppintottam rá, vagyis kb 15-20 darab 2 perces felvételt készített eddig. -
Beni2360
félisten
Igaz nekem állandóan feszültség alatt van a szivargyújtóm, de egy ilyet rendeltem és hozzá a bekötéshez a biztosíték méret szerint egy ilyet.
Aztán a beszerelés következik.
Ilyen kamerához rendeltem. Saját akuról behatárolt a parkoló rendszer ideje szvsz.
DE ha vissza lapozol a kb 2 hete volt róla diskurzusunk erről a témáról. -
t0mmy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kamerát keresnék amelyikben folyamatosan működik a parking mód.
A legtöbb amit találtam az a szivargyújtóról kapja az áramot, de ha nem jár a motor akkor nem kap áramot sem, ezt meglehet valahogyan másképpen oldani esetleg lenne vmilyen kamera javaslatotok?
Ezt néztem ki
[link] -
Upo
addikt
válasz
alexw801 #16827 üzenetére
Írtam, fényképet is raktam, az ablaktörlő motor csatinál a kék/zöld az ami gyújtáson 12v-ot ad, mellette a fehér/fekete a test.
Első kép bal felső sarokban az az ablaktörlő motor csatlakozója, csak a nagy burkolatot kell leszedni a csomagtér ajtóról. Az átvezető gumi előtt is meg lehet csapolni felül, úgy rövidebb a vezeték. De én a motortól hoztam, nincs egy arasz sem a kábel, szeretem ha minél rövidebb. És tök jó a kamera bal hátul, nem lóg be semmibe, és a túlsó sávot is befogja, elég jó a látószöge.
FB prius klubban és a .hu-n is ott vagyok. -
alexw801
senior tag
Mehetünk is a Prius klubba!
Az ablaktörlő csatlakozójánál van olyan vezeték, amelyik a bekapcsolt gyújtásnál (Ready) állandó + feszültség alatt van? Mert ha van, akkor azt célszerű használni.
Én a 70mai kamerákat a hátsó üveg közepére fent akarom ragasztani, egy P3 és egy P2 autón, külön tartó nélkül.
Most a P2 van soron, előkészítettem már egy kettős szigetelésű vezetékpárt, a rendszám világítás + és egy test csavar alá bekötésre. A P3-on ezt már beraktam, igen egyszerű művelet volt. Ez bekapcsolt világításra fog adni feszültséget a 70mai kamerára. -
Upo
addikt
válasz
alexw801 #16806 üzenetére
Az enyém prius 3 plugin.
És az ablaktörlőnél is biztosított a +, a szélső fehér/fekete a GND, mellette a kék/zöld a 12V gyújtáson, én arra raktam a szivargyújtós usb-t. Fém lemezből csináltam tartót a kamerának, az ablaktörlő motor 3 csavarjával van rögzítve, arra egy bilinccsel fogattam a 70mai-t (a hengeres), az alsó kis ablakon néz ki hátra.
Amúgy most előkaptam a fiókból egy 70mai-t, megmértem, 0,35 A-t vesz fel, gyakorlatilag bármelyik biztosíték elbírja pluszban.
[kép]
[kép] -
zsiz
őstag
Sziasztok. Pontosítanék
Olyan kamerát keresnék, ami lehetőleg tudja a következőket:
- GPS (nem tudom, beépített vagy külön modul jobb-e), G-szenzor (ha indul a kocsi, induljon a felvétel is), automatikus felvétel zárolás ütközés esetén..
- látószög kb.140-160 fok között, ha csak nem ajánlotok mást..
- parkoló mód,
- van saját kijelzője,
- a videóban le lehessen olvasni a rendszámokat, minél jobb minőségű felvétel, hogy ha baj van és szükség van a videóra, akkor az érjen is valamit... a rossz fényviszonyok melletti felvételek is minél jobbak legyenek a lehetőségekhez (és árhoz) képest
- árban 20 ezer forint körül gondoltam rászánni, ja és kintről venném természetesen (Banggood, Ali, Gearbest)Ha indokolt, kicsit megyek feljebb árban (30).
Nem tudom, ezeket a gyakorlatban mennyire lehet parokló/tolatókamerának használni? Nem baj, ha nincs benne a csomagban hátsó kamera (gondolom ennyi pénzért nem is lesz, legalábbis normális minőségből), de jó lenne, ha esetleg később külön megvásárolható és ráköthető egy hátsó kamera is. Ez nem feltétel, de plusz pont lenne.
Mivel nem vagyok otthon a témában, lehet hogy túl nagy az elvárás/kevés az összeg, akkor majd finomítunk még a dolgon, de valahol el kell indulni
Ezek alapján milyen konkrét modellt ajánlanátok?
És a végére még egy kérdés. Memóriakártyából milyet és mekkorát ajánlotok a kamerába? Köszönöm előre is a válaszokat
-
Stefi_dzsi
tag
Sziasztok!
Tolatókamera témában szeretnék tanácsot kérni.
"Hátulról" kezdem: adott egy sedan alakú kocsi, amit szeretnék felokosítani egy tolatókamerával. Ahhoz, hogy az életem egyszerűbb legyen rendszámtábla világítás helyére szerelhető kamerában gondolkodom. Ehhez kell ugye bentre egy monitor, ami akkor viszont már lehetne menetrögzítő is. Viszont itt akadok el, hogy mit lenne érdemes egyáltalán keresni. Amivel eddig szemeztem az a Mi 70 Mai és a Navitel MR250, de egyrészt nem tudom mennyire illene egy plusz tükör a meglévőre, másrészt nem tudom, hogy ebben az árkategóriában vannak-e más kialakítású DVR-ek, amik monitor funkciósak is. Örülnék, ha néhány ajánlott típussal ki tudtok segíteni. (külföldről rendelés sem akadály)
Köszönöm előre is a segítséget! -
Doky1988
senior tag
válasz
tobias40 #16819 üzenetére
Legelső fájl! Kamera full kikapcs, microsdre rámásolod az "update" mappát, majd jobb oldali gomb + bekapcsológomb egyszerre, bekapcsol, elengeded és írja, hogy "Update.." kikapcsol a kamera utánna, és kész is.Fő fontos, bekapcsolva ne rakd bele a memóriakártyát, mert azonnal törli ami nem kamera fájl.
-
Doky1988
senior tag
Sokan panaszkodtak erre a memóriakártya problémákra, állítólag 1.0.4na szoftver felett jelentkeznek a memóriakártya hibák 1.0.4-nél semmi baj nincsen.Több ember panaszkodott hasonlókra, aztán visszaálltak az 1.0.4-re, azóta minden működik.
Máshol olvastam olyat is, hogy formázzam le a microsd -t kamerába, aztán PC-n töröljek le róla mindent, és rakjam vissza és jó lesz.Állítólag a saját maga álltal létrehozott fájlokat értelmezi idegen fájloknak a kamera.
Most megpróbálkoztam egy custom 1.0.7 fw-vel, aztán kiderül.
Egyébként ha kell valakinek az 1.0.4na, tudok linket adni.
-
OnLy16
tag
Sziasztok,
Van egy 70 mai dashcamem. Annyi lenne a kerdes, hogy elkerulheto e a kinai account letrehozasa - telefon GPS + tarhely engedely megadasa? Van e egyszeru modja a cucc kezelesenek? (Pl siman a kamera wifijere csatlakozva fix IPn keresztul)
Koszi elore is!
-
Varshi
aktív tag
válasz
betonfelhő #16803 üzenetére
Próbáld ki asztalon, adj neki valahogy 12 voltot. Ha úgy megy, akkor rosszul van bekötve. (Fixre kötöd? Gyújtáslevéleltre máshogy nem kapcsolhatna be, mert honnan lenne árama. De még ha van is áram, miért kapcsol be? Vagy rögtön ütést észlel valamiért, ha van ilyen funkciója, vagy innentől kezdve reagál csak a tolató szál áramára, és a minimális kondi/akksi energiából még átkapcsol. Vagy nem temtom-
Ez lehet egy nyom, hogy miért is kapcsol be egyáltalán. Szerintem nincs jól bekötve valami, de ez csak egy tipp. Gyújtáspozitív szálra kösd elsőre.) -
Doky1988
senior tag
-
-
-
tobias40
veterán
"Nincs megfelelő dekódoló modul:
A VLC nem támogatja a(z) „hvc1” hang- vagy videoformátumot. Sajnos nem tehet semmit ennek kijavításáért."
Nekem ezt írja ki a vlc ha le akarom játszani a kamera felvételeit!Mit tegyek hogy jó legyen?
szerk: most már win média pléjer lejátsza a vlc meg csak a hangot!
-
alexw801
senior tag
Ésszerű, amit mondasz, köszi. De a legkisebb elrontás esélye miatt a rendszám világítás vezetékét találtam könnyen meg. Az biztosítva van, az izzókat már LED-re cseréltem így a Watt terhelés sem fog ezzel a max. 10 Wattal változni. Nincs menetfényem ezért 90%-ban bekapcsolt tompítottal járok, amúgy Prius 3 elől LED fényszórókkal. A tükörben mindig figyelem a rám közelítőket, ködlámpát szoktam a pofájukba kapcsolni.
-
alexw801
senior tag
Én 2 db 70mai kamerát teszek fel, az első a szivargyújtó biztosítékáról kap tápot, amikor az autó megy, gyújtás rajta, 12V/5V inverterrel. A hátsót a rendszám világításról ágaztatom el, ez akkor fog működni, ha bekapcsolom a világítást. Nagyon egyszerű volt a táp beépítése, egy 3 dolláros inverterrel.
-
betonfelhő
tag
Rendelem egy ilyen
4 Inch HD 1080P Dual Lens Camera
https://banggood.app.link/YTWQfl0LC2
Autós kamerát. Van hátsó kamera is hozzá.
Működik, rögzít.
A hátsó kamera csak akkor kapcsol be amikor leveszem a gyújtást. Amikor a tolatólámpa kábelhez csatlakozik a hátsó kamera vezetéke, akkor sem működik. Mintha nem kapna áramot.
Nem sikerült hasznos információt ezzel kapcsolatban fellépnek.
Valakinek volt hasonló tapasztalata? Vagy merre találhatok forrást a probléma megoldására? -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi kamerát néztem ki: [link] ebben beépített GPS van.ha jól olvastam? Esetleg a régebbi tesója,egy M06 lehet alternatíva. Ha megrendelném,mindenféle járuléktól mentes lenne? -
tobias40
veterán
Gps van ennél jobb,?
Itthon nem is néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Osmo Pocket 2 creator combo
- Xiaomi 13T Alpine Blue 12GB/256GB
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest